Sitten huudetaan työvoimapulaa...QUOTE]
Kyllähän sitä työvoimapulaa on ainakin EK:n taholta kyllä huudettu, mutta ei sitä vielä koskaan ole ollut. Joillain työnantajilla on ollut hankala saada työntekijöitä palkkatasolla X. Sitten on huudettu valtiota apuun koulutusmäärien nostossa, jotta työntekijän saisi tulevaisuudessa hommiin palkalla X. Eli suorittavan tason palkkojen ei ole annettu joustaa ylöspäin.
Usein "koulutetut" vaativat, että ammattikoulutuksen paikkoja on lisättävä, jotta perustyön hintataso laskee, ja että muunmuassa remontit voitaisiin teettää halvemmalla. Mutta kun korkean osaamisen hintatasoa haluttaisiin laskea, niin alkaa hirveä parku ja maastamuutolla pelottelu. Eli kysehän on siitä, että joidenkin alojen palkkatasoa saa manipuloida koulutusmääriä nostamalla, mutta toisien taas ei. Ymmärrän kyllä sen, että korkeaa osaamista vaativilla aloilla ei ehkä kustannuskilpailukyky, ja tätä myöden palkkataso, ole niin ratkaisevassa roolissa työn kysynnän tason määrittymisessä, mutta on silläkin väliä. Kyllä akateemisia työpaikkoja katoaa jos palkkatasoa nostetaan.
Ei se ammattikouluttaminenkaan ole ilmaista. Kyllä se koulutettu työtön rakennusmieskin maksaa yhteiskunnalle aivan helvetisti. Ja tällä hetkellä millään alalla ei ole työvoimapulaa. Ei edes niillä "amisaloilla".