Tietääkö muuten joku, miten vaikka Ruotsi, Norja, Viro, Islanti, Kanada(?), jne. ovat tän asian ratkaisseet? Luulisi, että sielläkin työmaat hiljenee talveksi? En siis tiedä yhtään, mutta luulisi olevan ihan mielenkiintoinen referenssi.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Joo, jos firma toimii niin, ni itse olet sinne mennyt töihin, mutta ei se voi olla yhteiskunnan vastuulla että sä teen töitä muutamasta viikosta pariin kuukauteen, ja muut maksaa loput. Joko se firma hoitaa asiat niin että ne maksaa sulle koko ajan palkkaa tai sitten sä teet muita töitä. Ihan mielenkiinnostä, mitä sä tienaat sun "työkuukausina"?Itse olen ollut yli 15v rakennusalalla samassa paikassa ja kyllä se vaan rakentaminen keskittyy kesään. Monesti on talvia että pakkolomaa on muutamasta viikosta pariin kuukauteen. Pitäiskö tälle ajalle alkaa etsimään uutta työpaikkaa? Tilanne muuttuu yleensä todella nopeaa ja kun saavat uusia tilauksia ja lomat vaihtuu kauheaan kiireeseen. Kuka nuori enää alkaa opiskeleen alalle missä töitä on vaan osan vuotta ja tarvit toisen koulutuksen että saat talveksi hommia. Menee kyllä vaikeaksi.
Nuo muutokset on hyviä että huonoista työntekijöistä pääsee helpommin eroon.
Sulla oli tuolla muutamia hyviä pointteja, mutta en oo varma onko tää yksi niistä. Taitaahan siellä heikennyksiä olla niillekin ketkä ei oo ansiosidonnaisista ees kuulleet. Mutta hirveen moni ei oo tainnut ottaa kantaa siihen väitteeseen, että kun ruhtinaallisesti työttömyyskorvauksilla ja asumistuella juhlivalta tyypiltä leikataan kaikkea mahdollista, niin se vaan "menee" töihin. Mihin se menee töihin?Eikö niitä heikennyksiä voi tosiaankaan suunnata niihin joilla ei työn tekeminen kiinnosta? Miksi pitää rankaista niitä jotka töitä tekee. Luulisi että olisi löytynyt muutakin mistä raapia säästöjä kuin köyhien työntekijöiden vähäisistä eduista.
Joo, jos firma toimii niin, ni itse olet sinne mennyt töihin, mutta ei se voi olla yhteiskunnan vastuulla että sä teen töitä muutamasta viikosta pariin kuukauteen, ja muut maksaa loput. Joko se firma hoitaa asiat niin että ne maksaa sulle koko ajan palkkaa tai sitten sä teet muita töitä. Ihan mielenkiinnostä, mitä sä tienaat sun "työkuukausina"?
Mä olen ollut ansiosidonnaisella koronan takia 30v työuran aikana reilun kuukauden. Miksi minun pitää maksaa siitä veroja että raksa alalla ollaan sinun itsesikin mukaan useasti lomautettuna. Teidän alan palkkauksen täytyy muuttua johonkin toiseen, ei niin että valtio maksaa osan palkoista kun firma ei viitsi. Ei kai kukaan elä tuilla yli puolet vuodesta, toi rajoitus mitä ehdotat ei muuttaisi mitään.Rakennusteollisuus toimii niin. Se ei ole kuin jokin hoitolaitos että asiakkaita riittää läpi vuoden. Ja olen ollut viimeisen 5 vuoden aikana alle kk pakkolomalla. Nyt olisi melko heikkoa, mutta toivottavasti NATO pelastaa tällä kertaa..
Sanoinkin aiemmin että eikö homma voisi mennä niin että ne jotka elävät tuilla yli puolet vuodesta, niin näiden tuet olisi minimi. Sitten niillä jotka ovat lomalla harvemmin, saisi täydet. On se melko kohtuutonta vaatia että pitäisi keksiä 2viikon - 2kk ajaksi uusi työpaikka kun soitto takaisin töihin voi tulla milloin tahansa. Palkkataso kuitenkin sellainen että monessa perheessä vaikea kerryttää säästöjä.
Mollissa näytti olevan just ny yli 26 tuhatta paikkaa auki, siihen vielä päälle kaikki se tarve joka ei ole jukkisessa haussa.Mihin se menee töihin?
Jos toteutuu tällä tyylillä, niin hauska nähdä kuinka kunta-, kaupan- ja ravintola-alan työnantajat jatkossa meinaa saada työntekijöitä keikka/pätkäduuniin tai kuinka hyvin käy kaupaksi nuo 1-11kk mittaiset määräaikaiset duunit, joita muuten on suurin osa nytkin tarjolla olevista työpaikoista. Siinä saattaa jokunen henkilövuokrausfirmakin mennä nurin, joka toki on vain erinomainen asia.Nythän ovat muuttamassa työssäoloehtoa tohon ansiosidonnaiseen niin että jos et ole ollut yhtäjaksoisesti vuotta töissä et ole siihen oikeutettu, eli kannattaa aloittaa uuden duunin etsiminen jos et vakituista hommaa alaltasi löydä.
jep, siis ihan tosissaanko pitäisi jättää työt suomessa täysin tekemättä koska jos alaltasi ei löydy vakituista hommaa niin se on jatkossa parempi jättää täysin tekemättä? Siis mikä mulla nyt menee ohi? Tuo parantaa työllisyyttä että sitä vähääkään ei kannata edes ottaa vastaan? Muista myös että kyseinen hallitus on myös muuttamassa määräaikaisten että niitä voi jatkossa heitellä helpommin, perusteettomimmin ja varmaan ketjuttamiselle ei tehdä mitään, kuten sanoit, 11kk määräaikaiset opetusalalla käsittääkseni sääntö eikä poikkeus.Jos toteutuu tällä tyylillä, niin hauska nähdä kuinka kunta-, kaupan- ja ravintola-alan työnantajat jatkossa meinaa saada työntekijöitä keikka/pätkäduuniin tai kuinka hyvin käy kaupaksi nuo 1-11kk mittaiset määräaikaiset duunit, joita muuten on suurin osa nytkin tarjolla olevista työpaikoista. Siinä saattaa jokunen henkilövuokrausfirmakin mennä nurin, joka toki on vain erinomainen asia.
Toki jos kolikon kääntöpuoli sit on, et jatkossa on tarjolla vain vakituisia työpaikkoja täysillä tunneilla ja palkalla jolla tulee toimeen, niin kaikkihan tässä voittaa. Ei tämä nykyinenkään systeemi kyl kestävällä pohjalla ole ja minimissään aiheuttaa kohtuutonta vääristymää markkinoille, jossa isot työnantajat maksattaa osan palkkakuluistaan kaikilla veronmaksajilla.Jos en väärin muista niin eikös he olleet juuri poistamassa tai laskemassa taas sitä summaa mitä saa tienata vaikka saisikin jotain tukia? Taisi ehec juuri siihen viitata linkillään (oli liian pitkä sori). Siinä missä ymmärrän, niin samalla en todellakaan ymmärrä. Mun mielestä jos opiskelet ja sulle on myönnetty jotain tukia, niin se pienikin työmäärä voi olla tärkeetä, tai eläkkeellä jos on ja pystyy jonkun pienen keikan tekee ilman että "kannattaa vaan istuu himassa" kun muuten menettää tukia niin...
Se että tuo muotoillaan muotoon "vain kokopäivä työ on oikein ja kaikki muu on rangaistavaa" on ihan käsittämätöntä kun samaan aikaan työnantajat itse ejakuloi innoissaan 0-tunti soppareiden kanssa, aloitetaan
jep, siis ihan tosissaanko pitäisi jättää työt suomessa täysin tekemättä koska jos alaltasi ei löydy vakituista hommaa niin se on jatkossa parempi jättää täysin tekemättä? Siis mikä mulla nyt menee ohi? Tuo parantaa työllisyyttä että sitä vähääkään ei kannata edes ottaa vastaan? Muista myös että kyseinen hallitus on myös muuttamassa määräaikaisten että niitä voi jatkossa heitellä helpommin, perusteettomimmin ja varmaan ketjuttamiselle ei tehdä mitään, kuten sanoit, 11kk määräaikaiset opetusalalla käsittääkseni sääntö eikä poikkeus.
Toki jos kolikon kääntöpuoli sit on, et jatkossa on tarjolla vain vakituisia työpaikkoja täysillä tunneilla ja palkalla jolla tulee toimeen, niin kaikkihan tässä voittaa. Ei tämä nykyinenkään systeemi kyl kestävällä pohjalla ole ja minimissään aiheuttaa kohtuutonta vääristymää markkinoille, jossa isot työnantajat maksattaa osan palkkakuluistaan kaikilla veronmaksajilla.
Mollissa näytti olevan just ny yli 26 tuhatta paikkaa auki, siihen vielä päälle kaikki se tarve joka ei ole jukkisessa haussa.
Jokainen on myös varmasti törmännyt työpaikkassaan yksilöön/-löihin joiden mielestä itse tekevät paljon enemmän kuin muut. Näissäkin tapauksissa kantsis keskittyä omaan tekemiseen eikä kytätä muita. Se vasta työtehoa laskeekin.Tjoo, karrikoituja keissejä, ja joissa varmasti jokaisessa on muutenkin yhtä monta "totuutta" kuin osapuoltakin. Jokainen silti on varmasti joskus törmännyt jossain työpaikassaan yksilöön, jonka kohdalla puhutaan ihmetellen ettei osattu koeajalla irtisanoa. Sen jälkeen se maito on sitten maassa, eikä kaverista helpolla pääse eroon, jos se edes näennäisesti jotain työn kaltaista tekee, eikä lyö ketään. Pienemmässä firmassa tämä syö ihan oikeasti kuormasta ja kollegoiden selkänahkaa, koska sen paikan (palkkakulun) voisi täyttää paremmallakin aineksella. Onhan se tietenkin tärkeää ja oikein, että kaikilla on oikeus oleskella työpaikalla palkkaa nostamassa.
Käsittääkseni ollaan poistamassa kokonaan. Ja siinä mennään metsään omasta mielestä aika rankasti. Tästä ns. perustoimeentuloilla elävästä porukasta taitaa aika moni olla kuitenkin vajaatyökuntoinen ja ainakin aikaisemmin jotkut pienyrittäjät tarvivat työntekijöitä nimenomaan lyhyiksi ajoiksi vaan.Jos en väärin muista niin eikös he olleet juuri poistamassa tai laskemassa taas sitä summaa mitä saa tienata vaikka saisikin jotain tukia?
Käsittääkseni ollaan poistamassa kokonaan. Ja siinä mennään metsään omasta mielestä aika rankasti. Tästä ns. perustoimeentuloilla elävästä porukasta taitaa aika moni olla kuitenkin vajaatyökuntoinen ja ainakin aikaisemmin jotkut pienyrittäjät tarvivat työntekijöitä nimenomaan lyhyiksi ajoiksi vaan.
Ahkerat, kirkasotsaiset ja rehdit yksilöt eivät yleensä aiheuta vastaavanlaisia harmeja työyhteisölle, joten en tiedä miten liittyy asiaan. Alkoiko täällä haisemaan punainen elämäm_kolu :D?Jokainen on myös varmasti törmännyt työpaikkassaan yksilöön/-löihin joiden mielestä itse tekevät paljon enemmän kuin muut. Näissäkin tapauksissa kantsis keskittyä omaan tekemiseen eikä kytätä muita. Se vasta työtehoa laskeekin.
Mut joo, on aivan varmasti hyviä ja huonoja työntekijöitä ja hyviä ja huonoja työnantajia.
Tämä mun matikalla tulee olemaan miinusmerkkinen liikku. En toki osaa ennustaa tai ole varsinaisesti alan asiantuntija, mutta tiedän silti, olenhan Pakkiksella. Aika moni tietyissä elämäntilanteissa on riippuvainen tuollaisesta 300 euron duunailusta päivärahan ohessa ja kun ei tuota pykälää muuttamalla niitä duuneja ainakaan hetkessä synny, joista saisi enemmän tunteja. Nyt arvatenkin sitten sama raha nostetaan sossun luukulta jatkossa.-Työttömyystuessa on ollut 300 euron kuukausittainen suojaosa. Suojaosa tarkoittaa sitä rahamäärää, jonka työtön voi ansaita ilman, että se vähentää työttömyystukea.Näin Kelan työttömyystuki muuttuu vuonna 2024 - Elämässä.fi
Peruspäivärahaan ja työmarkkinatukeen tehdyt leikkaukset astuvat voimaan vaiheittain kevään 2024 aikana. Syksyllä on luvassa muutoksia palkansaajan työssäoloehtoon.elamassa.fi
Aika näyttää paljonko tuon poisto vaikuttaa.