- Liittynyt
- 21.2.2003
- Viestejä
- 53
Danone DanVia Mansikkajogurtti | finland.somefood.org Danonen jogurtit stevialla on kyllä parhautta! Harmi kun lopettivat esim Prismasta valikoimista.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Danone DanVia Mansikkajogurtti | finland.somefood.org Danonen jogurtit stevialla on kyllä parhautta! Harmi kun lopettivat esim Prismasta valikoimista.
Danone DanVia Mansikkajogurtti | finland.somefood.org Danonen jogurtit stevialla on kyllä parhautta! Harmi kun lopettivat esim Prismasta valikoimista.
Suuri osa meistä on kyllästynyt syömään safkaa joka on täynnä sokeria tai kemiallisia makeutusaineita. Tämä otsikko tulee palvelemaan juuri niitä ihmisiä jotka ovat kiinnostuneita käyttämään stevialla makeutettuja vaihtoehtoja. Kerätään siis niitä tuoteitta tähän otsikkoon.
Felixiltä on tullut stevialla makeutettua ketsuppia.
Proteiinijauheita sekä aminohappojuomia löytyy useammastakin nettikaupasta stevialla makeutettuina.
Stevia itse kasvissa olevana luonnollisena ainesosana toimii makeuttajana sokerin korvikkeena, no doubt, mutta kun se tuodaan uutettuna TEOLLISENA tuotteena kaupan hyllylle niin tähän tuotantoprosessiin pätevät ne samat faktat kuin aikoinaan aspartaamille ja asefsultaami K:lle: saadaan myytyä vähäkalorista makeuttajaa alati kasvalle "tervellisen illuusion" mukaan elävälle kuluttajaryhmälle. Näidenkin em. keinomakeuttajien nimiin vannottiin aikoinaan pelastusta liikapainosta ja siihen liittyvistä sairauksista kärsiville ihmisille ja kuinka kävikään...Todelliset terveysvaikutukset palastuivat lopulta.
Siitä päästäänkin tuotantoprosessissa universaalisti päteviin perusedellytyksiin: tuota mahdollisimman halvalla ja myy hyvällä katteella. Stevian uuttamiseksi kasveista voidaan siis oikaista tässä kohtaa monessa kohtaa nimenomaan tuotantokustannuksissa: jo nyt liikkuu tietoa tästä uuttoprosessista, joka kaupallisen stevian tuotannossa hyödyntää kemikaaleja (ainakin kloori on mainittu tässä yhteydessä), joita yleisesti käytetään kun kasveista uutetaan halvalla haluttuja tuotteita koska luonnollisempi tapa on kalliimpi. Hyvänä esimerkkinä tästä piilotellusta kemikaalilähteestä on myös kolesterolia alentavat tuotteet, joiden sisältämä kasvisstanoli on samoin kemikaaliuutoksen tuotos, margariinista puhumattakaan. Ei varmaankaan tarvitse mainita, että käytetyistä kemikaaleista jää jäämiä sekä osa myös modifioituu käsittelyn aikana jopa vaarallisemmiksi yhdisteiksi konsentroituen tuotteeseen.
En käytä kaupallista steviaa tästä syystä, kaikki ei todellakaan ole sitä mitä annetaan ymmärtää. Miksi normaali ruoka ei enää riitä vaan kaikesta pitää hakea jotain light versiota, jotta voidaan huijata omaa mieltä? Terveellisyyden kanssa tällä ei ole mitään tekemistä, mitenhän vuosisadan alussa ihmiset pärjäsivät paljon terveemmin ilman näitä nykyajan ihmetuotteita.
Asenteesi on turhan negatiivinen. Keinomakeuttajat on tutkimusten mukaan turvallisia käyttää kaikesta epätieteellistä kohusta huolimatta. Kohtuudessa lienee silti hyvä pysyä. Mahdolliset riskit, joita tutkitaan turvallisuuden takia, liittyy itse aineeseen eikä uutossa käytettyihin kemikaaleihin.
Kasvistanoli eli Benecol on toimiva ja turvallinen tuote, jolla kolesterolia saa alas. Mikään erityisen tehokas se ei ole, mutta pienemmilläkin annoksilla saa keskimäärin sen 10% pois LDL-kolesterolista. Isommilla annoksilla(joita ei vielä ainakaan toistaiseksi kuitenkaan suositella) päästään jopa lähelle etsetimibi-nimisen reseptilääkkeen tehoa käsittääkseni. Hinnaltaan Benecol on mielestäni melko tyyris. Margariinit on toimivia tuotteita, eikä niissä ole mitään kemikaaliriskejä.
Nykyihminen vie vuosisadan alun kurjuudessa elänyttä ihmistä terveydessä 6-0, vaikka vararavintoa onkin kertynyt aivan liikaa monella.
Stevialla ei muuten taida olla FDA:n mukaan vielä täysin kiistattomia todisteita turvallisuudesta. Toinen mielenkiintoinen juttu on se, että jenkeissä syklamaatti on kielletty, mutta Euroopassa sitä saa myydä. Etenkin Lidlin tuotteissa olen havainnut olevan syklamaattia. Ilmeisesti Saksassa se on laajemmin käytössä. Varmaan aika herkästi bannataan noita, jos tulee edes pieniä epäilyjä turvallisuudesta. Syklamaattikin varmaan jenkkibannista huolimatta aikasta turvallinen, joskaan en ole asiaan juuri perehtynyt.
Kasvistanoli eli Benecol on toimiva ja turvallinen tuote, jolla kolesterolia saa alas. Mikään erityisen tehokas se ei ole, mutta pienemmilläkin annoksilla saa keskimäärin sen 10% pois LDL-kolesterolista. Isommilla annoksilla(joita ei vielä ainakaan toistaiseksi kuitenkaan suositella) päästään jopa lähelle etsetimibi-nimisen reseptilääkkeen tehoa käsittääkseni. Hinnaltaan Benecol on mielestäni melko tyyris. Margariinit on toimivia tuotteita, eikä niissä ole mitään kemikaaliriskejä.
Nykyihminen vie vuosisadan alun kurjuudessa elänyttä ihmistä terveydessä 6-0, vaikka vararavintoa onkin kertynyt aivan liikaa monella.
Stevialla ei muuten taida olla FDA:n mukaan vielä täysin kiistattomia todisteita turvallisuudesta. Toinen mielenkiintoinen juttu on se, että jenkeissä syklamaatti on kielletty, mutta Euroopassa sitä saa myydä. Etenkin Lidlin tuotteissa olen havainnut olevan syklamaattia. Ilmeisesti Saksassa se on laajemmin käytössä. Varmaan aika herkästi bannataan noita, jos tulee edes pieniä epäilyjä turvallisuudesta. Syklamaattikin varmaan jenkkibannista huolimatta aikasta turvallinen, joskaan en ole asiaan juuri perehtynyt.
Suuri osa meistä on kyllästynyt syömään safkaa joka on täynnä sokeria tai kemiallisia makeutusaineita. Tämä otsikko tulee palvelemaan juuri niitä ihmisiä jotka ovat kiinnostuneita käyttämään stevialla makeutettuja vaihtoehtoja.
miten kemikaalivapaata ja turvallista sen käyttö on. [...] nykyaikana kemikaalikuorman täydellinen välttäminen on melkeinpä mahdotonta mutta päivittäisillä tietoisilla valinnoilla voi sitä ainakin vähentää.
Eikö kemian lait päde Steviaan? Vältätkö myös ruokaa, kun sekin vaikuttaa kemiallisesti elimistöösi?
Pyrit siis käyttämään vain tuntemattomia ravintoaineita? Kemikaali tarkoitaa kemiallista ainetta, jonka rakenne tunnetaan. Tavallisten ruokien kemialliset aineet tunnetaan eli tavallinen ruoka on täyttä kemikaalia. Aminohapot ovat kemikaaleja, rasvahapot ovat kemikaaleja, vitamiinit ovat kemikaaleja.