Stevialla makeutetut tuotteet

10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
FunLightin mehuja oon ostellut. Tosin en niitä enään vedä edes rahkan sekaan, kun menee yksinäänkin.

Ja ihan perus nestemäistä steviaa laittanut joskus sokerin tilalle.
 
Suuri osa meistä on kyllästynyt syömään safkaa joka on täynnä sokeria tai kemiallisia makeutusaineita. Tämä otsikko tulee palvelemaan juuri niitä ihmisiä jotka ovat kiinnostuneita käyttämään stevialla makeutettuja vaihtoehtoja. Kerätään siis niitä tuoteitta tähän otsikkoon.

Felixiltä on tullut stevialla makeutettua ketsuppia.

Proteiinijauheita sekä aminohappojuomia löytyy useammastakin nettikaupasta stevialla makeutettuina.

Stevia itse kasvissa olevana luonnollisena ainesosana toimii makeuttajana sokerin korvikkeena, no doubt, mutta kun se tuodaan uutettuna TEOLLISENA tuotteena kaupan hyllylle niin tähän tuotantoprosessiin pätevät ne samat faktat kuin aikoinaan aspartaamille ja asefsultaami K:lle: saadaan myytyä vähäkalorista makeuttajaa alati kasvalle "tervellisen illuusion" mukaan elävälle kuluttajaryhmälle. Näidenkin em. keinomakeuttajien nimiin vannottiin aikoinaan pelastusta liikapainosta ja siihen liittyvistä sairauksista kärsiville ihmisille ja kuinka kävikään...Todelliset terveysvaikutukset palastuivat lopulta.

Siitä päästäänkin tuotantoprosessissa universaalisti päteviin perusedellytyksiin: tuota mahdollisimman halvalla ja myy hyvällä katteella. Stevian uuttamiseksi kasveista voidaan siis oikaista tässä kohtaa monessa kohtaa nimenomaan tuotantokustannuksissa: jo nyt liikkuu tietoa tästä uuttoprosessista, joka kaupallisen stevian tuotannossa hyödyntää kemikaaleja (ainakin kloori on mainittu tässä yhteydessä), joita yleisesti käytetään kun kasveista uutetaan halvalla haluttuja tuotteita koska luonnollisempi tapa on kalliimpi. Hyvänä esimerkkinä tästä piilotellusta kemikaalilähteestä on myös kolesterolia alentavat tuotteet, joiden sisältämä kasvisstanoli on samoin kemikaaliuutoksen tuotos, margariinista puhumattakaan. Ei varmaankaan tarvitse mainita, että käytetyistä kemikaaleista jää jäämiä sekä osa myös modifioituu käsittelyn aikana jopa vaarallisemmiksi yhdisteiksi konsentroituen tuotteeseen.

En käytä kaupallista steviaa tästä syystä, kaikki ei todellakaan ole sitä mitä annetaan ymmärtää. Miksi normaali ruoka ei enää riitä vaan kaikesta pitää hakea jotain light versiota, jotta voidaan huijata omaa mieltä? Terveellisyyden kanssa tällä ei ole mitään tekemistä, mitenhän vuosisadan alussa ihmiset pärjäsivät paljon terveemmin ilman näitä nykyajan ihmetuotteita.
 
Stevia itse kasvissa olevana luonnollisena ainesosana toimii makeuttajana sokerin korvikkeena, no doubt, mutta kun se tuodaan uutettuna TEOLLISENA tuotteena kaupan hyllylle niin tähän tuotantoprosessiin pätevät ne samat faktat kuin aikoinaan aspartaamille ja asefsultaami K:lle: saadaan myytyä vähäkalorista makeuttajaa alati kasvalle "tervellisen illuusion" mukaan elävälle kuluttajaryhmälle. Näidenkin em. keinomakeuttajien nimiin vannottiin aikoinaan pelastusta liikapainosta ja siihen liittyvistä sairauksista kärsiville ihmisille ja kuinka kävikään...Todelliset terveysvaikutukset palastuivat lopulta.

Siitä päästäänkin tuotantoprosessissa universaalisti päteviin perusedellytyksiin: tuota mahdollisimman halvalla ja myy hyvällä katteella. Stevian uuttamiseksi kasveista voidaan siis oikaista tässä kohtaa monessa kohtaa nimenomaan tuotantokustannuksissa: jo nyt liikkuu tietoa tästä uuttoprosessista, joka kaupallisen stevian tuotannossa hyödyntää kemikaaleja (ainakin kloori on mainittu tässä yhteydessä), joita yleisesti käytetään kun kasveista uutetaan halvalla haluttuja tuotteita koska luonnollisempi tapa on kalliimpi. Hyvänä esimerkkinä tästä piilotellusta kemikaalilähteestä on myös kolesterolia alentavat tuotteet, joiden sisältämä kasvisstanoli on samoin kemikaaliuutoksen tuotos, margariinista puhumattakaan. Ei varmaankaan tarvitse mainita, että käytetyistä kemikaaleista jää jäämiä sekä osa myös modifioituu käsittelyn aikana jopa vaarallisemmiksi yhdisteiksi konsentroituen tuotteeseen.

En käytä kaupallista steviaa tästä syystä, kaikki ei todellakaan ole sitä mitä annetaan ymmärtää. Miksi normaali ruoka ei enää riitä vaan kaikesta pitää hakea jotain light versiota, jotta voidaan huijata omaa mieltä? Terveellisyyden kanssa tällä ei ole mitään tekemistä, mitenhän vuosisadan alussa ihmiset pärjäsivät paljon terveemmin ilman näitä nykyajan ihmetuotteita.

Asenteesi on turhan negatiivinen. Keinomakeuttajat on tutkimusten mukaan turvallisia käyttää kaikesta epätieteellistä kohusta huolimatta. Kohtuudessa lienee silti hyvä pysyä. Mahdolliset riskit, joita tutkitaan turvallisuuden takia, liittyy itse aineeseen eikä uutossa käytettyihin kemikaaleihin.

Kasvistanoli eli Benecol on toimiva ja turvallinen tuote, jolla kolesterolia saa alas. Mikään erityisen tehokas se ei ole, mutta pienemmilläkin annoksilla saa keskimäärin sen 10% pois LDL-kolesterolista. Isommilla annoksilla(joita ei vielä ainakaan toistaiseksi kuitenkaan suositella) päästään jopa lähelle etsetimibi-nimisen reseptilääkkeen tehoa käsittääkseni. Hinnaltaan Benecol on mielestäni melko tyyris. Margariinit on toimivia tuotteita, eikä niissä ole mitään kemikaaliriskejä.

Nykyihminen vie vuosisadan alun kurjuudessa elänyttä ihmistä terveydessä 6-0, vaikka vararavintoa onkin kertynyt aivan liikaa monella.

Stevialla ei muuten taida olla FDA:n mukaan vielä täysin kiistattomia todisteita turvallisuudesta. Toinen mielenkiintoinen juttu on se, että jenkeissä syklamaatti on kielletty, mutta Euroopassa sitä saa myydä. Etenkin Lidlin tuotteissa olen havainnut olevan syklamaattia. Ilmeisesti Saksassa se on laajemmin käytössä. Varmaan aika herkästi bannataan noita, jos tulee edes pieniä epäilyjä turvallisuudesta. Syklamaattikin varmaan jenkkibannista huolimatta aikasta turvallinen, joskaan en ole asiaan juuri perehtynyt.
 
Asenteesi on turhan negatiivinen. Keinomakeuttajat on tutkimusten mukaan turvallisia käyttää kaikesta epätieteellistä kohusta huolimatta. Kohtuudessa lienee silti hyvä pysyä. Mahdolliset riskit, joita tutkitaan turvallisuuden takia, liittyy itse aineeseen eikä uutossa käytettyihin kemikaaleihin.

Kasvistanoli eli Benecol on toimiva ja turvallinen tuote, jolla kolesterolia saa alas. Mikään erityisen tehokas se ei ole, mutta pienemmilläkin annoksilla saa keskimäärin sen 10% pois LDL-kolesterolista. Isommilla annoksilla(joita ei vielä ainakaan toistaiseksi kuitenkaan suositella) päästään jopa lähelle etsetimibi-nimisen reseptilääkkeen tehoa käsittääkseni. Hinnaltaan Benecol on mielestäni melko tyyris. Margariinit on toimivia tuotteita, eikä niissä ole mitään kemikaaliriskejä.

Nykyihminen vie vuosisadan alun kurjuudessa elänyttä ihmistä terveydessä 6-0, vaikka vararavintoa onkin kertynyt aivan liikaa monella.

Stevialla ei muuten taida olla FDA:n mukaan vielä täysin kiistattomia todisteita turvallisuudesta. Toinen mielenkiintoinen juttu on se, että jenkeissä syklamaatti on kielletty, mutta Euroopassa sitä saa myydä. Etenkin Lidlin tuotteissa olen havainnut olevan syklamaattia. Ilmeisesti Saksassa se on laajemmin käytössä. Varmaan aika herkästi bannataan noita, jos tulee edes pieniä epäilyjä turvallisuudesta. Syklamaattikin varmaan jenkkibannista huolimatta aikasta turvallinen, joskaan en ole asiaan juuri perehtynyt.


Kasvistanoli eli Benecol on toimiva ja turvallinen tuote, jolla kolesterolia saa alas. Mikään erityisen tehokas se ei ole, mutta pienemmilläkin annoksilla saa keskimäärin sen 10% pois LDL-kolesterolista. Isommilla annoksilla(joita ei vielä ainakaan toistaiseksi kuitenkaan suositella) päästään jopa lähelle etsetimibi-nimisen reseptilääkkeen tehoa käsittääkseni. Hinnaltaan Benecol on mielestäni melko tyyris. Margariinit on toimivia tuotteita, eikä niissä ole mitään kemikaaliriskejä.

Nykyihminen vie vuosisadan alun kurjuudessa elänyttä ihmistä terveydessä 6-0, vaikka vararavintoa onkin kertynyt aivan liikaa monella.

Stevialla ei muuten taida olla FDA:n mukaan vielä täysin kiistattomia todisteita turvallisuudesta. Toinen mielenkiintoinen juttu on se, että jenkeissä syklamaatti on kielletty, mutta Euroopassa sitä saa myydä. Etenkin Lidlin tuotteissa olen havainnut olevan syklamaattia. Ilmeisesti Saksassa se on laajemmin käytössä. Varmaan aika herkästi bannataan noita, jos tulee edes pieniä epäilyjä turvallisuudesta. Syklamaattikin varmaan jenkkibannista huolimatta aikasta turvallinen, joskaan en ole asiaan juuri perehtynyt.



Teollisuuden valalla ja rahalla saadaan ostettua juuri niitä tutkimustuloksia, joilla saadaan kuluttajat uskomaan tuotteen turvallisuuteen. Itse uusien tuotteiden pitkäaikaisia terveysriskejä ihmiselle ei voida arvioida lyhyen aikajänteen eläinkokeilla. Herää tietty kysymys juurikin noista keinomakeuttajista, joita pidät turvallisena, miksi niiden turvallisuutta on edes kyseenalaistettu jos mielestäsi ne ovat täysin vaarattomia? Loppukädessä vastuu siitä, mitä suuhunsa laittaa on kuluttajalla itsellään, joten teen tietoisesti valinnan vältää kaikkea keinomakeutusaineita ml. stevia sekä myös margariinia jonka teolliseen valmistusprosessiin suosittelen tutustumaan ja päättämään sen jälkeen miten kemikaalivapaata ja turvallista sen käyttö on.

Totta on että näissä asioissa ei kannata mennä liiallisuuksiin, nykyaikana kemikaalikuorman täydellinen välttäminen on melkeinpä mahdotonta mutta päivittäisillä tietoisilla valinnoilla voi sitä ainakin vähentää. Mitä tulee mm. Benecoliin, siinä on loistava esimerkki täydellisestä rahastuksesta. Itse kasvisstenoli kolesterolia alentavana tuotteena toimii, mutta sillä on häviävän pieni osa kolesterolin hallintaa. Kun stanolia kaupataan margariiniin sekoitettuna uutettuna tuotteena, kemikaalijäämät niin stanolin uuteprosessista kuin margariinin valmistuksesta + margariinimassan kuumennusprosessissa syntyvät yhdisteet saavat aikaan keitoksen, josta jo rasian kyljessä annetaan maksimi päivä annostus (oliko noin 1 tl)? Maksimiannostus tarkoittaa juurikin sitä,että haittojen suhde hyötyyn kääntyy päälaelleen, nyt puhutaan siis todella pienestä päiväannostuksesta. Syy tuohon suositukseen on em. seikkojen lisäksi se, että stanolia uutettaessa kasveissa luontaisesti esiintyvät kasvimyrkyt konsentroituvat uutokseen, josta puhtaan stanolin eristäminen on liian kallista.

Kuluttajan kannattaa ottaa asioista selvää ja alkaa pikkuhiljaa ajatella myös maalaisjärjellä, ruokateollisuus on erittäin tuottoisa teollisuuden ala jonka tehtävänä on kääriä suuret voitot, eikä ajatella ihmisten terveyttä. Suuri osa kuluttajista ostaa tuotteita sen enempää miettimättä, uskoen mainontaan ja maksettuihin "tutkimustuloksiin". Onneksi kuluttajalla on valinnan vapaus päättää siitä, mitä ostaa.
 
Suuri osa meistä on kyllästynyt syömään safkaa joka on täynnä sokeria tai kemiallisia makeutusaineita. Tämä otsikko tulee palvelemaan juuri niitä ihmisiä jotka ovat kiinnostuneita käyttämään stevialla makeutettuja vaihtoehtoja.

Eikö kemian lait päde Steviaan? Vältätkö myös ruokaa, kun sekin vaikuttaa kemiallisesti elimistöösi?

miten kemikaalivapaata ja turvallista sen käyttö on. [...] nykyaikana kemikaalikuorman täydellinen välttäminen on melkeinpä mahdotonta mutta päivittäisillä tietoisilla valinnoilla voi sitä ainakin vähentää.

Pyrit siis käyttämään vain tuntemattomia ravintoaineita? Kemikaali tarkoitaa kemiallista ainetta, jonka rakenne tunnetaan. Tavallisten ruokien kemialliset aineet tunnetaan eli tavallinen ruoka on täyttä kemikaalia. Aminohapot ovat kemikaaleja, rasvahapot ovat kemikaaleja, vitamiinit ovat kemikaaleja.
 
Eikö kemian lait päde Steviaan? Vältätkö myös ruokaa, kun sekin vaikuttaa kemiallisesti elimistöösi?



Pyrit siis käyttämään vain tuntemattomia ravintoaineita? Kemikaali tarkoitaa kemiallista ainetta, jonka rakenne tunnetaan. Tavallisten ruokien kemialliset aineet tunnetaan eli tavallinen ruoka on täyttä kemikaalia. Aminohapot ovat kemikaaleja, rasvahapot ovat kemikaaleja, vitamiinit ovat kemikaaleja.

Tiedät varsin hyvin, mitä kemikaalilla tässä yhteydessä tarkoitetaan. Saat saivartelullasi huomiota paremmin muissa keskusteluissa, mikäli haluat oikeasti kommetoida, pysy asialinjalla.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom