Stevialla makeutetut tuotteet

Onkohan vielä kukaan pitäny Selfin stevia-tuotteista ekalla käyttökerralla? En minäkä, mutta enää en muihin merkkeihin aio vähään aikaan sekaantua.
Selfin suklaasta jää ikävä jälkimaku. Vanilja on vähän neutraalimpaa, mutta ei mitään herkkua sekään.
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Mistäköhän saisi halvimmalla ostettua Truvian stevia makeutusainetta? Kivijalkakaupassa näyttäisi maksavan 8€ / 250g.

Noin äkkiseltään tulee mieleen, että mihin ihmeeseen sitä tarvitset? Meinaan 250 grammalla ymmärtääkseni pärjää jo kotioloissa todella pitkälle. Kulutushan ei ole ollenkaan samaa luokkaa kuin esim. sokerilla. Näin ollen veikkaisin tuon stevian olevan niitä edullisimpia osia ruuasta, johon sitä käytetään eli kannattaako parin euron takia välttämättä paljon vaivaa nähdä?
 
Katso löytyykö iHerbistä tai Vitacostista. Molemmissa on kohtuu hintaiset postikulut pienille paketeille.
Näytti olevan molemmissa kaupoissa melkein saman hintaista kuin lähikaupassa, joten ei tuossa näytä olevan ilmaa hinnassa niin paljoa kuin ajattelin.
 
Ingman sokeroimaton vanilja-vadelma jäätelö, aito kermajäätelo joka on makeutettu stevialla ja maltitolilla.

0,45litran purkki ihan aitoa sokeroimaton kermajäätelö, suosittelen :D

Energiaa 180 kcal
Proteiinia 3.7 g
Hiilihydraattia 15 g
Rasvaa 11 g
 
Tuossa Ingmanin "sokerittomassa" jäätelössä on sitten maltoa, ja ravintoarvotkin on lähes samat sokeroidun perus kermajäätelön kanssa, tiedä sitten onko tuo yhtään sen terveellisempää. Viddu ku kehittäsivät kunnon sokerittomia jäätelöitä.
 
Miksi? Jos jäätelöä ei ihan päivittäin tai viikottain syö niin tuskin terveys älyttömästi kärsii vaikka sokeroitua onkin.
Miksi ei? Sille olisi varmasti kysyntää, eikö tämmöinen sopisi esimerkiksi diabeetikoillekkin ja vaikka karppaajille? Helposti menee ittellä pari kertaa viikossa jäätelöä kesällä, ja kyllä sokeriton tuote lähtisi matkaan kaupasta jos sellaisia olisi. Ei sokeri mulle mikään peikko ole mutta kyllähän sitä mielellään vähemmän lappaisi kitusiinsa.
 
Tuossa Ingmanin "sokerittomassa" jäätelössä on sitten maltoa, ja ravintoarvotkin on lähes samat sokeroidun perus kermajäätelön kanssa, tiedä sitten onko tuo yhtään sen terveellisempää. Viddu ku kehittäsivät kunnon sokerittomia jäätelöitä.


Niitä sokerittomia jäätelöitä löytyy sekä valiolta ja ingmanilta, mutta ovat varsin karmeita koska niissä on rasvankin määrä minimoitu.

Tuossa on rasvaa sopivasti ja sokereita 3%, joten aika olemattomasti ja helvetin kaukana perus jäätelöstä jossa on keskimäärin 15% sokereita.
Ja tuo maistuu ihan oikealta jäätelöltä. Sokeri tuossa muuten tulee lähinnä luontaisesti marjoista, joten ei pitäisi olla huono juttu.
 
Tuossa Ingmanin "sokerittomassa" jäätelössä on sitten maltoa, ja ravintoarvotkin on lähes samat sokeroidun perus kermajäätelön kanssa, tiedä sitten onko tuo yhtään sen terveellisempää. Viddu ku kehittäsivät kunnon sokerittomia jäätelöitä.
Niin, eihän se olekaan sokeriton, vaan sokeroimaton.

PS. Stevialla maustettu hera on muuten oikein pätevää, kävin eilen poistamassa sitä testiksi kilon säkin.
 
Niin, eihän se olekaan sokeriton, vaan sokeroimaton.

PS. Stevialla maustettu hera on muuten oikein pätevää, kävin eilen poistamassa sitä testiksi kilon säkin.

Esansseilla maustetun keinotekoisen jäätelön maku on karmaiseva, kun maku tulee aidoista marjoista tulee väkisin mukaan luonnollista sokeria, vain idiootti vaatii tämänkin poistamista ja tilalle keinotekoisia makuaineita jotka etäisesti muistuttavat jotain marjaa tai hedelmää.

Uusien EU-säännösten mukaan jäätelöä ei saa paketissa enää mainita esim. mansikkajäätelöksi, jos siinä ei ole aitoa mansikkaa, makuaineilla maustettu jäätelö on tämän muutoksen jälkeen "mansikan makuinen" jäätelö. JTH siis saa syödä esanssi jäätelöä jos haluaa, minä en sitä syö.
 
Esansseilla maustetun keinotekoisen jäätelön maku on karmaiseva, kun maku tulee aidoista marjoista tulee väkisin mukaan luonnollista sokeria, vain idiootti vaatii tämänkin poistamista ja tilalle keinotekoisia makuaineita jotka etäisesti muistuttavat jotain marjaa tai hedelmää.

Uusien EU-säännösten mukaan jäätelöä ei saa paketissa enää mainita esim. mansikkajäätelöksi, jos siinä ei ole aitoa mansikkaa, makuaineilla maustettu jäätelö on tämän muutoksen jälkeen "mansikan makuinen" jäätelö. JTH siis saa syödä esanssi jäätelöä jos haluaa, minä en sitä syö.
Tossa sokeroimattomassa on kuitenkin 15% hiilareita, ja tavallisessa sokeroidussa on se n.17%, eli mistä noi loput hiilarit tulee siihen sokeroimattomaan jos siinä on vaan 3% sokeria? Se että siinä on se 3% luonnollista sokeria marjoista on hyvä juttu, mutta kun se puuttuva sokeri on sitten kaiketi korvattu maltolla, joten ainoa saavutettu etu on "sokeroimaton" leima purkin kylkeen. Eikö malto kuitenkin ole lähes sama asia kuin sokeri. Sokeri pois-maltoa tilalle = fail.
 
Tossa sokeroimattomassa on kuitenkin 15% hiilareita, ja tavallisessa sokeroidussa on se n.17%, eli mistä noi loput hiilarit tulee siihen sokeroimattomaan jos siinä on vaan 3% sokeria? Se että siinä on se 3% luonnollista sokeria marjoista on hyvä juttu, mutta kun se puuttuva sokeri on sitten kaiketi korvattu maltolla, joten ainoa saavutettu etu on "sokeroimaton" leima purkin kylkeen. Eikö malto kuitenkin ole lähes sama asia kuin sokeri. Sokeri pois-maltoa tilalle = fail.

Maidosta jos jäätelö tehdään, niin maidon hiilarit tuossa myös mukana kummittelee.
 
Kyllä, maidon hiilet on myös mukana, mutta niin ne on siinä normi jäden ravintoarvoissakin. Molemmissa samat maidon hiilet, toisessa sokeria lisäksi, toisessa sitten maltoa sokerin tilalla lähes sokeria vastaava määrä. Käytännön saavutettu etu käsittääkseni +-0
 
Kyllä, maidon hiilet on myös mukana, mutta niin ne on siinä normi jäden ravintoarvoissakin. Molemmissa samat maidon hiilet, toisessa sokeria lisäksi, toisessa sitten maltoa sokerin tilalla lähes sokeria vastaava määrä. Käytännön saavutettu etu käsittääkseni +-0

En tiedä mistä noita arvoja katselet, mutta kun kävin läpi kaikki ingmannin normijäätelöt hiilihydraatti pitoisuus vaihteli 18-34% tienoilla ja keskiarvo oli noin 22-24%
Tuo malto on listassa lähes viimeisenä, joten sen pitoisuus ei voi olla EU-säännösten mukaan kovinkaan merkittävä.
 
Kyllä, maidon hiilet on myös mukana, mutta niin ne on siinä normi jäden ravintoarvoissakin. Molemmissa samat maidon hiilet, toisessa sokeria lisäksi, toisessa sitten maltoa sokerin tilalla lähes sokeria vastaava määrä. Käytännön saavutettu etu käsittääkseni +-0

Kaloreita samanverran mutta käyttötarkoitus lienee eri.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Maltodekstriini

http://www.dansukker.fi/fi/tietoa-sokerista/sokeri-ei-ole-pelkka-makeuttaja.aspx

Tuossapa aikahyvin onkin selitetty sokerin merkitys jäätelössä.

Eli siis lisäämällä maltoa saadaan vähemmän rasvaa ja sokerilla taas muokataan jäätymispistettä alemmas.
 
Suuri osa meistä on kyllästynyt syömään safkaa joka on täynnä sokeria tai kemiallisia makeutusaineita. Tämä otsikko tulee palvelemaan juuri niitä ihmisiä jotka ovat kiinnostuneita käyttämään stevialla makeutettuja vaihtoehtoja. Kerätään siis niitä tuoteitta tähän otsikkoon.

Felixiltä on tullut stevialla makeutettua ketsuppia.

Proteiinijauheita sekä aminohappojuomia löytyy useammastakin nettikaupasta stevialla makeutettuina.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom