Stadin kahvilat, listaus. Le´sufee! + pakkiksen virallinen kahvikeskustelu

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Mike
  • Aloitettu Aloitettu
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Kampin Supermarketissa ainaki oli noita tässä joku päivä.
 
Ajattelin vain notta olis voinut koittaa kun noita tuolla kuitenkin jossain on. Mut jos ne on ihan sokerilitkua, niin se on kaukana kahvista.

Ei oo tietoa sokerin määrästä, todennäkösesti sitä löytyy enemmän ku riittävästi. Ei tota kyllä kahvijanoon juo, todella kaukana varsinaisesta kahvista.
 
Arvostaisin kovasti jos joku suosittelisi hyvää kahvimyllyä. Pitäisi olla kestävä, helppo puhdistaa, sellainen että saa kerralla jauhettua yhden ihmisen purut ja mahdollisesti vielä säädettyä vähän jauhatusastetta. Hintaa max. 50e.

Onko kellään kokemusta tästä:

114189_02-154x300.jpg

DeLonghi KG49

Arveluttaa ainoastaan tuo että nettisivujen mukaan pitää kerralla jauhaa vähintään neljää kuppia varten purut. Verkkokauppa.comista 45,90e.

www.caffi.fi -> http://www.sello.fi/fi/liikkeet/ravintolat-ja-kahvilat/caffi/

Tuosta ei ole kokemusta mutta Flamingon ja Sellon Caffi-liikkeestä saa hyviä papuja ja myllyjä (teetä ja suklaatakin). Niillä myös nettikauppa, joka oli nyt päivityksessä. Kyseisessä lafkassa on Harion 40 euroa maksava käsikäyttöinen mylly, jonka tiedän toimivan ihan hyvin (lahjaksi ostin kaverin suosituksesta, itselläni ei tuota vielä ole), etenkin jos ei valtaisia annoksia keittele kahvia. Sillä pystyy jauhamaan eri karkeusasteita, tavakahvista espressoon-jauhatukseen. Tietääkseni tuota Harion myllyä saa muualtakin, caffissa se taisi olla edullisin.

Caffista saa maukkaat cappuccinot eikä hintakaan oo hirveimmästä päästä stadin cappuccinoja: 2,5 euroa.
 
www.caffi.fi -> http://www.sello.fi/fi/liikkeet/ravintolat-ja-kahvilat/caffi/

Tuosta ei ole kokemusta mutta Flamingon ja Sellon Caffi-liikkeestä saa hyviä papuja ja myllyjä (teetä ja suklaatakin). Niillä myös nettikauppa, joka oli nyt päivityksessä. Kyseisessä lafkassa on Harion 40 euroa maksava käsikäyttöinen mylly, jonka tiedän toimivan ihan hyvin (lahjaksi ostin kaverin suosituksesta, itselläni ei tuota vielä ole), etenkin jos ei valtaisia annoksia keittele kahvia. Sillä pystyy jauhamaan eri karkeusasteita, tavakahvista espressoon-jauhatukseen. Tietääkseni tuota Harion myllyä saa muualtakin, caffissa se taisi olla edullisin.


Jees. On vaan turhan paljon matkaa tuonne :rolleyes:

Mahtoiko kyseessä olla tämä mylly?
 
Jees. On vaan turhan paljon matkaa tuonne :rolleyes:

Mahtoiko kyseessä olla tämä mylly?


Kyllä vain. Ja siis nettikauppahan toimii normaalisti kyllä, joten paikan päälle ei tarvitse mennä. Postikuluja tulee päälle toki. Hinta oli mun mielestä 39,90 kyseisessä lafkassa. :) Ei siis suurta eroa tuohon verkkokauppaan.
 
Kyllä nyt maaseudulla asuvan mäkkihomon (minä siis) kelpaa kun Latteakin saa ihan K-Supermarketista:

P1040080.jpg


On muuten ensimmäinen valmiina kupissa ostettu hyvä kahvi mitä tässä kaupungissa on koskaan saanut. Pelkkää Kulta Katriinaa ja Costa Ricaa joka paikassa ja samaan hintaan kuin Tuhansien kilometrien päästä importattu Starbucks. Maksoi siis 2,25 euroa tuo kupponen kaupan kylmä-altaassa.
Tanskasta asti oli ainakin oma vastaava Starbucksi tullut. Oli hyvää.
 
Oli laajentunut muuten ihan reilusti. Capu oli yhtä hyvää kuin ennenkin joten luottomestasta voidaan jo varmaan puhua. Menkää ja kokeilkaa.
 
Meitsi venaa ku kuuta nousevaa. Vuosi intissä ja mylly oli naftaliinissa. Kohta muutto Joensuuhun ja kahvimylly tulille taas!

Vuosi sitten tuli hasbeanista pavut tilailtua. Onkos nyt tullu muita hyviä paikkoja mistä zufeet sais suomen hintoja halvemmalla ja tuoreempana?
 
Tämän hetken kovimmat a la Axelpass:

Camionette's -kahvivaunu lasipalatsin edessä: Pala mannereurooppalaista fiilistä. Joskus hauskoja facebook-kampanjoita, kannattaa seurata. Esim. kerran mestaan checkanneet saivat ilmaiset espressot ja muuta mukavaa. Auki 24/7. Kahvi tai tuplaespresso 2e.

Café Regatta - Ehkä Helsingin persoonallisin mesta soutustadionin vieressä. Teinitypyt tekee nuoren innolla kahvia ja pullaa. Miinuksena se, ettei kortit käy eli pitää olla big rollerin cashia. Kahvi 2,5e.
 
Ostinpas käsikäyttösen kahvimyllyn (Hario Skerton) ja mutteripannun. Ennestään oli halpa kahvakeitin. NIIN hyvää verrattuna perus juhlamokkaan, suosittelen.
 
Mä taasen olen ihanstunut tällä hetkellä Etiopialaiseen Yirgacheffeen. Suklaisen hedelmäinen pehmyt maku vailla happoja. Nam.
 
Lasipalatsiin on avattu Caffi-myymälä olikohan reilu viikko sitten.
Hyvältä vaikutti kahvivalikoima, ~10e/250g. Samoiten teelaatuja oli aika mainio tarjonta.

Asiallinen putiikki, käykää tsekkaa!
 
Lasipalatsiin on avattu Caffi-myymälä olikohan reilu viikko sitten.
Hyvältä vaikutti kahvivalikoima, ~10e/250g. Samoiten teelaatuja oli aika mainio tarjonta.

Asiallinen putiikki, käykää tsekkaa!

En vieläkään lämpeä heidän tapaansa säilyttää irtopapuja. En tiedä, kuinka paljon ilman kanssa kosketuksessa oleminen vaikuttaa tuoreuteen, mutta en halua elää epätietoisuudessakaan =)

Kaffan papupussukoissa on nykyään kätevä minigrip-sulkija :dance:
 
Kertokaapa kotibaristat yksityiskohtaisesti kaikkine kikkoineen, miten onnistutte valmistamaan mutteripannulla tasalaatuisen hyvää kahvia? Aloittelevana kahvinkeittäjänä oon hitusen turhautunut omiin keitoksiini, koska välillä lopputulos on oikeasti nautittava, välillä taas kitkerä. Testattu on muutama erilainen kahvilaatu, keittoveden ja/tai levyn esikuumennus, levyn pitäminen eri teholla sekä kahvimäärän vaihtelu, mutta en ole osannut nimetä mitään muuttujaa, joka merkittävästi ja säännönmukaisesti vaikuttaisi valmiin kahvin makuun.
 
Kertokaapa kotibaristat yksityiskohtaisesti kaikkine kikkoineen, miten onnistutte valmistamaan mutteripannulla tasalaatuisen hyvää kahvia? Aloittelevana kahvinkeittäjänä oon hitusen turhautunut omiin keitoksiini, koska välillä lopputulos on oikeasti nautittava, välillä taas kitkerä. Testattu on muutama erilainen kahvilaatu, keittoveden ja/tai levyn esikuumennus, levyn pitäminen eri teholla sekä kahvimäärän vaihtelu, mutta en ole osannut nimetä mitään muuttujaa, joka merkittävästi ja säännönmukaisesti vaikuttaisi valmiin kahvin makuun.

Mutteripannun ongelma on lämpötilan nouseminen liian korkeaksi, jolloin kahvi "palaa" ja mausta tulee kitkerä. Joku muu varmaan tietää paremmin miten tämä vältetään, mutta itse olen ainakin pyrkinyt siihen että levy on juuri niin kuumalla että vesi tulee ylös asti ja että poistan pannun levyltä heti kun kahvin tulo on loppunut. Veden lämmittämisestä valmiiksi en osaa sanoa muuta kuin että ainakin ns. sifonilla kahvia valmistettaessa näin ilmeisesti kannattaisi tehdä.
Kahvin ei ehkä kannata olla ihan espressoksi jauhettua, hienohko suodatinjauhatus on ok.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom