Stadin kahvilat, listaus. Le´sufee! + pakkiksen virallinen kahvikeskustelu

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Mike
  • Aloitettu Aloitettu
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Jumalauta! Citymarketissa oli Nescafen La Dolce Gusto -koneella kahvimaistiaiset ja tuli sitten juotua elämäni jäätävin espresso. Oli niin kuolettavan pahaa että ei mikään automaattimyrkky vedä vertoja. Ja niitä paskojakin kahveja on tähän ikään tullut juotua aika paljon. Muita laatuja en suostunut sitten enää edes maistamaan.
 
Cafe Crustum Ullanlinnassa on mukava paikka käydä brunssilla. Saksalainen leipomo/kahvila. Viikonlopun brunssi maksaa kyllä 15 euroa mutta oli hintansa väärti (vs. esim. kalliina pidetty Ekberg, jossa hinta-laatu suhde ei välttämättä kohtaa, en ole tosin itse käynyt siellä brunssilla). Tarjolla on erilaisia leipiä, laadukkaita leikkeleitä (parman kinkkua, erilaisia kinkkuja, salamia), juustoja, pesto-mozzarella-tomaattisalaattia, marmeladeja, mysliä useampaa sorttia, jugurttia, kahvia, keitettyjä kananmunia. Kahvila on kohtalaisen pieni, joten ei välttämättä saa aina pöytää, jos sattuu tulemaan suosittuun aikaan.

Erikoiskahveja en kyseisessä paikassa maistanut, niitäkin on saatavilla.

http://www.crustum.fi/cms/index.php?Home&lang=fi
 
Piti sitten Has Beanista pistää tilaukseen toi Aeropress, suomihintoihin verrattuna sai viekä pussin papuja kaupan päälle. Katotaan mitä tolla saadaan aikaiseksi.
 
sufoo.jpg
 
Tänään oli Sähkötalon Robertsissa jotain ihme sohellusta, ei oo aiemmin ollu tommosta. Ensiks oli jotain häikkää yhteyksissä eikä kortti suostunu toimimaa, mutta onneks broidilla oli sen verran käteistä, että maksaminen lopulta onnistu. Sitten kun sain kahvin ja lähin ettimään kermaa sinne sekaan, niin huomasin sen olevan aivan kylmää. Tiskiltä uus kuppi ja pöytään. Sitten kun sitä hörppäsin niin kahvi oli aivan helvetin laihaa, siis niin laihaa, että melkeen kuin teetä olis juonu. Hiukan vitutti, mutta ei enää jaksanu lähteä kinuamaan uutta kuppia, kun ei niillä tainnu siinä valmiinakaan olla muuta.
 
jos haluaa satunnaisesti nauttia juuri jauhetuista pavuista kahvia niin edukkain vaihtoehto lienee tuo vedenkeitin ja pressopannu? vai miten toimii esim. jauhetut pavut moccamasterissa? kuten kysymyksestä huomaa niin aika nyyppä olen näissä asioissa =)
 
Vastajauhettu kahvi toimii kaikilla laitteilla valmiita puruja paremmin. Siihen tuskin on poikkeusta. Keittimellä ja pressolla tulee aika erilaista kahvia ja on makuasia kumpi on parempaa.
 
keittimellä ja pressolla tulee vahvempaa?

Keittimellä tarkoitin kahvinkeitintä, kuten moccamaster vaikkapa. Ei pressolla vahvempaa tule, se on annostelusta kiinni. Pressolla kahvi jää hieman sameaksi ja siihen tulee kahvin rasvat mukaan. Suodattamalla valmistaessahan suurin osa rasvoista jää suodatinpaperiin. Samaten suodatinkahvi on kirkkaampaa ja siksi ainakin omasta mielestäni selkeämpää maultaan.
 
Kopi Luwak on kyllä semmoista kusetusta, ettei mitään. Blue mountain nyt on sentään vielä ihan oikeasti laadukasta.

Hivenen epäilyttää muutenkin nuo pavut. Veikkaan että pelkkää Kopi Luwakkia sisältävä kahvi voi olla aika erikoisen makuista?

http://fi.wikipedia.org/wiki/Kopi_Luwak



Ensin Sivettikissoille syötetään papuja, jotka fenderoituvat vienosti kulkiessaan katin ruuansulatuksen läpi.

450px-Paradoxurus_hermaphroditus_feeding.jpg



Katti paskantaa pavut kokonaisena ja paskan seasta kahvitarhuri sitten sihtaa satonsa.

Kopi_luwak_090910-0075_lamb.JPG


Sairasta vedätystä jonkun poppatohtorin keksinnöllä, mutta pakkohan tuota on joskus maistaa.

Lainaus Rikun ja Tunnan Mad Cook kirjasta, jätkät on kuitenkin juonut useamman eri kupposen, aikas monessa eri mestassa ympäri palloa.

Jamakalaista Blue Mountainia muistellessa herahtaa veri välittömästi kohti jortikan nuppia. Vierailimme eräällä sinisten vuorten kahvitilalla ja saimme niin tolkuttoman hyvät tsufet, ettei missään! Hintakin oli toki paikallisittain kova. Mutta halvallakin saa maailman kärkikaffetta. Jemenin karuissa oloissa kasvanut mokha ja Papua-Uuden Guinean ylänköviidakon kopi ovat erittäin korkealuokkaisia ja Madventuresin hyväksi havaitsemia. Jäinen vietnamilainen maitokahvi ca phe sua da on uskomattoman mässyä tavaraa. Sen koettuaan ei voi kuin ihmetellä sitä traagista tapahtumaketjua, jonka seurauksena suomalaisia rankaistaan edelleenkin kammottavilla sumpinlitkuilla.

Voi elämä kun olis nytten jamaikan vuorilla nauttimassa tuoretta Blue Mountainia paikallisten kahvimestareiden valmistamana, ihan omakin jortikka alkaa paisua verellä pelkästä ajatuksesta :kuola:

Jemenin mokhaa ja Papuan kopi pitää kanssa joskus testata, mutta sitä ennen täräytetään Juhla Moka tulille :itku:
 
Mitkä olisi semmoisia kokeilemisen arvoisia kahvilaatuja, mitä kaupoista löytää? Oon aika paljon juonu tummaa presidenttiä ja nyt käytössä ollut parisien paketti alkaa olemaan loppu, niin vois kokeilla jotain uutta.
 
Mitkä olisi semmoisia kokeilemisen arvoisia kahvilaatuja, mitä kaupoista löytää? Oon aika paljon juonu tummaa presidenttiä ja nyt käytössä ollut parisien paketti alkaa olemaan loppu, niin vois kokeilla jotain uutta.

Kokeile vaikka Arvid Nordquistin Franskfrostia tai Löfbergs Lilaa. Molemmat erittäin tummia paahtoja. Kaikkeahan nyt kannattaa kokeilla, vaikea toisen makua tietää. =)
 
Hivenen epäilyttää muutenkin nuo pavut. Veikkaan että pelkkää Kopi Luwakkia sisältävä kahvi voi olla aika erikoisen makuista?

Tuli tuota Indonesiassa maistettua, eikä nyt tosiaankaan niin erikoista ollut, ihan kahville kyllä maistui.
 
Hei,
Olisi haussa opiskeluun soveltuva kahvila mielellään melko keskeltä stadia. itse kahvin maulla/hinnalla ei ole suurempaa väliä. tärkeämpää olisi että paikassa saisi ongelmitta norkoilla sen pari kolme tuntia ja paikka olisi hiljainen sekä hyvin auki etenkin sunnuntaisin.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom