Stadin kahvilat, listaus. Le´sufee! + pakkiksen virallinen kahvikeskustelu

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Mike
  • Aloitettu Aloitettu
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Cafetoria vaikuttaa sivujen perusteella hyvältä mestalta. Täytyy laittaa tilausta vetämään kun pääsee himaan verkkopankin ääreen.
 
Ruoholahden Ciao! Caffe - iso capu

Ihan jees, siinä oli syränkin ;) Parempaa olisi ollut täysmaitoon, mutta rasvattomallakin pärjää...

05022009062.jpg
 
Oliko toi 7 grammaa siis jonkun sinkkukahvan annostelu? Tuplat pitää tehdä AINA!
...
Miten se kahvi "palaa"? Jos veden lämpötila on koko ajan sama? Noiden essokoneiden lämpötilat pitäis olla kuitenkin säädetty siten ettei kahvi pala. Myös termi keitin on ns väärä koska mitään ei keitetä vaan uutetaan.

Esson valmistuksesta vielä:

Espressokoneen tulee olla hyvin esilämmitetty sekä sisältää raikasta vettä.

Aloita tasaamalla koneen ja kahvan lämpötila valuttamalla tyhjästä kahvasta vettä läpi.
Puhdista ja kuivaa kahva
Jauha kahvia kahvaan.14 grammaa tuplakahvaan.
Pakkaa kahvi tampperilla kahvaan. Sopiva pakkauspaine on noin 15 kg koko pintaa vastaan.
Kiillota tampattu kahvi pyöräyttämällä tampperia kevyesti tampatun kahvikakun pinnalla
Pyyhkäise irtopurut sihdin reunoista pois
Sijoita kahva koneeseen ja esilämmitetty kuppi kahvan alle. Käynnistä koneen pumppu.
Anna kahvin valua kuppiin noin 25 sekunnin ajan.
Tarkasta lopputulos: Jos käytetty kahvi on ollut tuoretta, mylly puhdas ja oikein säädetty, tamppaus onnistunut ja kone puhdas, seurauksena pitäisi olla pähkinänkuoren värisellä cremalla kruunattu espresso. Jos crema on hyvin tummaa ja kahvi palaneen makuista, säädä myllyä karkeammalle. Jos crema on vaaleanruskeaa ja espresso vetisen makuinen, säädä myllyä hienommalle.

Hyvä barista säätää kahvimyllyä useita kertoja työpäivän aikana. Vaadittuun karkeuteen vaikuttaa käytetty kahvilaatu, -erä ja ilman kosteus. Kostealla säällä jauhatus voi olla hieman karkeampaa ja kuivalla vastaavasti hienompaa.

On tarkkaa joo mutta jos jotain tekee miksei tehdä sitä kunnolla?

7 grammaa on yhta espressoshottia varten tarvittava kahvin määrä. Vinkkisi tuosta tampperin käytöstä on erinomainen ja tarkalleen sellainen kuin ainakin Lavazzan koulutuksessa baristoille annetaan. Kahvi ei tietenkään kirjaimellisesti "pala". Sitä termiä nyt vain kouluttaja käytti kuvaamaan tilannetta, jossa crema tummuu liikaa, kun kahvi ei uutu liian tiheän jauhatuksen ja/tai tamppauksen vuoksi ja kahvista tulee kitkerää.
 
Salomaa veti puihin, joten autosta vapautui tuon norsun pois jäännin johdosta kaksi paikkaa jos joku haluaa tulla messiin.

Sam78 ja Maikki siis menossa.
Huomenna klo 10 sitten.
 
Kuvallista matkarapsaa tulossa vaihderikkaasta reissusta kahvikauppaan?
 
Eipäs muuten olekaan ihan helppoa saada sopivaa pressoa ulos laakista. Tamppauksen vaikutus on aivan älytön. Eka shotti tuli läpi niin että heilahti. Iso kuppi puolillaan laimeeta litkua. Toinen sitten raivolla tampaten, niin se taas tuli kuin 80v vuotiaalla eturauhasvaivaisella kusi, hikinen läntti pohjalla. Kolmannella sinnepäin jo ja neljännellä alkoi menemään jotenkin järkevään suuntaan. Sain siis neljännellä onnistumaan inhimillisen cappuccinon. Menen yrittämään nyt uudestaan.

Cafetoriassa oli kyllä kovin ystävällinen palvelu. Kättelevät kun menet sisään ja varsin lämminhenkistä meininkiä siellä on. Suosittelen käymään. Paahtimon puolelle ei päästy. Erikoisesti mestassa ei haissut laisinkaan kahvi. Niin ja sain alennusta keittimestä, maksoin 450 euroa ja päälle 250 gemmiä papuja.
 

Liitteet

  • toria1.jpg
    toria1.jpg
    81,4 KB · Katsottu: 295
  • toria2.jpg
    toria2.jpg
    82,1 KB · Katsottu: 271
  • toria3.jpg
    toria3.jpg
    100,6 KB · Katsottu: 261
  • toria4.jpg
    toria4.jpg
    122,5 KB · Katsottu: 253
Onko porukka paahtanut itse papujaan? Cafeteria tarjoaa 14 €/kg raakapavuille, mikä on alkanut houkuttelemaan. Ilmeisesti tuo paahtaminen onnistuu kotona ihan uunissa, jos vaan löytyy kunnollinen liesituuletin. Ois ainakin todella tuoretta kahvia. :hyper:
 
Mike, opettele sellainen puoliraskas tamppaus (kuten joku sanoi, noin 15 kg, jos voit arvioida), jota käytät aina. Tamppauksen vaihtelun sijaan pelaa jauhatuksella. Ja kun sinulla kerran on kunnollinen jauhin, jauha vain yhden annoksen verran kerrallaan.

Epäilen tosin, että näin olet jo tehnytkin...
 
Eipäs muuten olekaan ihan helppoa saada sopivaa pressoa ulos laakista. Tamppauksen vaikutus on aivan älytön. Eka shotti tuli läpi niin että heilahti. Iso kuppi puolillaan laimeeta litkua. Toinen sitten raivolla tampaten, niin se taas tuli kuin 80v vuotiaalla eturauhasvaivaisella kusi, hikinen läntti pohjalla. Kolmannella sinnepäin jo ja neljännellä alkoi menemään jotenkin järkevään suuntaan. Sain siis neljännellä onnistumaan inhimillisen cappuccinon. Menen yrittämään nyt uudestaan.

Cafetoriassa oli kyllä kovin ystävällinen palvelu. Kättelevät kun menet sisään ja varsin lämminhenkistä meininkiä siellä on. Suosittelen käymään. Paahtimon puolelle ei päästy. Erikoisesti mestassa ei haissut laisinkaan kahvi. Niin ja sain alennusta keittimestä, maksoin 450 euroa ja päälle 250 gemmiä papuja.
Ranciliotko sieltä sitten lähti mukaan? Pitää itsekin käydä joskus.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom