- Liittynyt
- 7.6.2007
- Viestejä
- 677
Kahvikauppaan mars. Primassa oo muuta ko Saludoo ja Gevaliaa.
Ei taida kaupungista löytyä, kait. Mitäs tuollaisia nettikauppoja löytyy kotimaasta? Jos sitä tilaisi jokusen 250g pussin testiin.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Kahvikauppaan mars. Primassa oo muuta ko Saludoo ja Gevaliaa.
Ei taida kaupungista löytyä, kait. Mitäs tuollaisia nettikauppoja löytyy kotimaasta? Jos sitä tilaisi jokusen 250g pussin testiin.
Oliko toi 7 grammaa siis jonkun sinkkukahvan annostelu? Tuplat pitää tehdä AINA!
...
Miten se kahvi "palaa"? Jos veden lämpötila on koko ajan sama? Noiden essokoneiden lämpötilat pitäis olla kuitenkin säädetty siten ettei kahvi pala. Myös termi keitin on ns väärä koska mitään ei keitetä vaan uutetaan.
Esson valmistuksesta vielä:
Espressokoneen tulee olla hyvin esilämmitetty sekä sisältää raikasta vettä.
Aloita tasaamalla koneen ja kahvan lämpötila valuttamalla tyhjästä kahvasta vettä läpi.
Puhdista ja kuivaa kahva
Jauha kahvia kahvaan.14 grammaa tuplakahvaan.
Pakkaa kahvi tampperilla kahvaan. Sopiva pakkauspaine on noin 15 kg koko pintaa vastaan.
Kiillota tampattu kahvi pyöräyttämällä tampperia kevyesti tampatun kahvikakun pinnalla
Pyyhkäise irtopurut sihdin reunoista pois
Sijoita kahva koneeseen ja esilämmitetty kuppi kahvan alle. Käynnistä koneen pumppu.
Anna kahvin valua kuppiin noin 25 sekunnin ajan.
Tarkasta lopputulos: Jos käytetty kahvi on ollut tuoretta, mylly puhdas ja oikein säädetty, tamppaus onnistunut ja kone puhdas, seurauksena pitäisi olla pähkinänkuoren värisellä cremalla kruunattu espresso. Jos crema on hyvin tummaa ja kahvi palaneen makuista, säädä myllyä karkeammalle. Jos crema on vaaleanruskeaa ja espresso vetisen makuinen, säädä myllyä hienommalle.
Hyvä barista säätää kahvimyllyä useita kertoja työpäivän aikana. Vaadittuun karkeuteen vaikuttaa käytetty kahvilaatu, -erä ja ilman kosteus. Kostealla säällä jauhatus voi olla hieman karkeampaa ja kuivalla vastaavasti hienompaa.
On tarkkaa joo mutta jos jotain tekee miksei tehdä sitä kunnolla?
Huomenna klo 10 sitten.Salomaa veti puihin, joten autosta vapautui tuon norsun pois jäännin johdosta kaksi paikkaa jos joku haluaa tulla messiin.
Sam78 ja Maikki siis menossa.
Ranciliotko sieltä sitten lähti mukaan? Pitää itsekin käydä joskus.Eipäs muuten olekaan ihan helppoa saada sopivaa pressoa ulos laakista. Tamppauksen vaikutus on aivan älytön. Eka shotti tuli läpi niin että heilahti. Iso kuppi puolillaan laimeeta litkua. Toinen sitten raivolla tampaten, niin se taas tuli kuin 80v vuotiaalla eturauhasvaivaisella kusi, hikinen läntti pohjalla. Kolmannella sinnepäin jo ja neljännellä alkoi menemään jotenkin järkevään suuntaan. Sain siis neljännellä onnistumaan inhimillisen cappuccinon. Menen yrittämään nyt uudestaan.
Cafetoriassa oli kyllä kovin ystävällinen palvelu. Kättelevät kun menet sisään ja varsin lämminhenkistä meininkiä siellä on. Suosittelen käymään. Paahtimon puolelle ei päästy. Erikoisesti mestassa ei haissut laisinkaan kahvi. Niin ja sain alennusta keittimestä, maksoin 450 euroa ja päälle 250 gemmiä papuja.