Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
No samaa itsekin ihmettelen. Mutta ilmeisesti tosi kahvi-hifistille tärkeintä on tuo kellotus, ei kahvin määrä.Eikös se ole valmis sitten kun kuppi on täynnä, thats it?
Tietty tärkeää on sitten myös karkeus ja systeemin tiukkuus jos painetta ei voi säätää. Edelleenkään en ymmärrä tuota aikaa.
Jos se vesi hulahtaa siitä samantien läpitte, niin ei se juoma oikein millekään maistu. Jos se taas tulee pieninä tippoina 10 minuutin aikana, niin voi olla aika kitkerää kamaa. Joku viisas on tuon presson määritellyt tuohon aikaan.
Eikä nyt Huppe väärin kandee ymmärtää. Voithan sä vaikka painepesurilla paukuttaa vettä raakojen papujen päälle ja imeä sitä litkua ja naureskella suodatinkeittäjälle miten se hifistelee. Espresso vain kuuluu duunaa noin, jos se uutto kestää liian kauan tai liian vähän, ei juomasta tule sitten ihan oikeaa.
Tuleeko sitä pressoa sitten niin perkuleen hitaasti että on määrällisesti oikeastaan sama onko se 25 vai 45 sekuntia? Milläs tuota tuupatun veden määrää säädellään, jauhatuksen karkeudellako?
Kahvikauppaan mars. Primassa oo muuta ko Saludoo ja Gevaliaa.Tuun nyt keskeyttämään teidän espresso keskustelun.
Useimmiten juon kotona vain aamukaffet moccamasterilla. Nyt tekisi mieli kokeilla jotain vähän muuta kuin perus Pauliggia. Löytyykö esim. Prismasta jotain laadukkaampia ja eksoottisempia kahveja vai pitääkö ostaa jostain kahvikaupasta?
http://www.ristretto.fi/foorumi/index.php?PHPSESSID=46cf47496fc886a6965db96e1e9524fc&topic=139.15Silvia on tosiaan tarkka puruista, mutta itse olen saanut aikaiseksi 25 sek kauniscremaiset espressot (tosin cappuccinon pohjaksi) Illyn suojakaasun avulla ylipaineeseen pakatuista puruista, kunhan lämmitän Silviaa tunnin.
Annostelu on kyllä tarkkaa puuhaa, Illyä tarvitaan enemmän kuin RC:n Habaneroa tai Starbucksin Espresso Roastia, itse asiassa Starbucks tuntuu olevan niin hienoa että pienikin yliannostus laittaa koneen tukkoon.
Oliko toi 7 grammaa siis jonkun sinkkukahvan annostelu? Tuplat pitää tehdä AINA!Tuota noin... Kävin pari viikkoa sitten Lavazzan ammattilaisille tarkoitetun miniohjelman kahvista ja kahvijuomista. Neljä tekijää ratkaisee: kahvin paahto, kahvin määrä, veden lämpötila ja veden läpitulon kesto.
Lavazzan koulutuksessa oikeaoppinen 4cl kokoinen espresso valmistuu 20-30 sekunnissa 7 grammasta kahvia. 25 on hyvä luku. Sitä pidemmässä valutuksessa vapautuu liikaa kafeiinia ja kahvi "palaa". Tuohon kestoon vaikuttaa paitsi se, kuinka tiivis paakku kahvista on tehty, myös se jauhatus (joka on ensiarvoisen tärkeä).