Stadin kahvilat, listaus. Le´sufee! + pakkiksen virallinen kahvikeskustelu

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Mike
  • Aloitettu Aloitettu
Juu, onnistuu jos vain heillä niitä on ja sen voi paikanpäältä hakea. Ei viitsi tosiaankaan postissa pistää tulemaan tommoista. 479 eskoa huutavat siitä.
Ihan käypänen hinta Suomen kamaralla. Luulis että se nouto onnistuu kunhan vaan tavaraa on varastossa.
Ja samalla voi tietty vihjaista näistä aikomuksista vierailla siellä paahtimon puolella.
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Rancilio Silviaa on kovasti kehuttu, saako noita stadista ihan vai pitääkö kenties tilailla?

http://www.espressocoffeeshop.com/s...achines.html?gclid=CNOH56_QvpgCFYU-3godmHWcYQ
Itseä kiinnostaa tuo myös. Kerrohan Mike sitten kokemuksia tuosta kun saat hökötyksen. Toisaalta kiinnostaisi ostaa tommonen kahviautomaatti joka jauhaa ja tekee kaiken muunkin automaagisesti, 399e toi AEG jonka jo aiemmin linkitin, Suomessa 700e. Onkohan noilla sitten lie eroja....?
No mikä tahansa lienee parempi kuin Moccamaster + Juhlamokka...

EDIT: Hauska kopio Ranciliosta:
http://www.amazon.co.uk/Gaggia-Cubi...r_1_1?ie=UTF8&s=kitchen&qid=1233643731&sr=8-1
 
Ihan käypänen hinta Suomen kamaralla. Luulis että se nouto onnistuu kunhan vaan tavaraa on varastossa.
Ja samalla voi tietty vihjaista näistä aikomuksista vierailla siellä paahtimon puolella.
Lohjalla siis on niiden myyntipiste. Vastasivat, notta keitintä on varastossa, että lauantaina menossa sinne.
 
Kekkonen sentään, kun on muuta menoa launtaina. Muuten olisi voinutkin lähteä messiin. Toi Gran Palomar (tumma paahto) on toiminut suhteellisen hyvin suodatinkeittimessäkin, jos vain on sattunut marketista tuoretta erää löytämään.
 
Näyttää varsin aikaavievältä ja monimutkaiselta toimenpiteeltä... pitäisiköhän pysyä vain moccamasterissa ja pahassa kahvissa :lol2:

http://www.youtube.com/watch?v=4cXngwW0SYU&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=QhxvDusY3jk

http://www.youtube.com/watch?v=0vEfbO1hLlA&feature=related

On vaikeeta, kahvinkeitto :D

Nyt kun noita videoita katselee niin eihän tuollaisella AEG-kahviautomaatilla ja espressokoneella ole mitään yhteistä...
http://www.youtube.com/watch?v=5mapl0Fw-_M&feature=related
 
Mike: Katsoppas sitten että siinä Silviassa on irroitettava vesisäiliö (uudemmissa pitäisi olla, vanhemmissa ei ole).... näin kuulin. Jos siis olet menossa sitä ostamaan.
Voi olla aika veemäinen puhdistettava ilman irroitusta :curs:
 
Onhan kunnon presson tekeminen tarkkaa hommaa, erikoista tosin, että viilataan pilkkua tuossa toisessa videossa, mutta silti pavut ovat valossa ja ilman kanssa tekemisissä myllyssä tuossa päivittymässä.


Sinne myllyyn ei kannata kaataa puolta kiloa papua kerralla.
Ton koneen lisäksi tarttet kunnon tampperin. tamppausalustan sekä maidonvaahdotuskannun.
Myös siinä uuttaessa olisi hyvä olla joku sekunttiviisarin omaava kello josta näkee sen uuttoajan.
Vai olikos tossa se automaattinen?
 
Ei kai tossa mitään sekkaria tarvitse? Eikö kahvi tule sieltä sitä vauhtia mitä tulee? Toki varmasti joku säätö löytyy.

Jos on Hupen viimeisestä videosta kyse.
 
Kyllähän sieltä tulee kamaa pidempäänkin jos pidät koneen päällä. Sieltä tulee paineella kuumaa vettä kokoajan filtterille.

Jauhatuskarkeudella, tamppauksella ja ajalla sitten haetaan se sopiva shotti. Meitsi ajatteli testailla aluksi about 15 gramman annostuksella ja kohtalaisen hienolla jauhatuksella semmoista 25 sekuntia. Katotaan sitten tuleeko siitä yhtään mitään aikaan. En suostu olemaan niin käsi, ettenkö saisi hyvää pressoa valmistettua hieman haettuani. Pysyn sitten varmaan pitkälti samassa pavussa, koska tuo aamupommi on ihan tolkuttoman hyvää.
 
No eikös se aika vaikuta suuresti myös lopputuloksen määrään vai voiko suodatusnopeutta/painetta jotenkin säädellä myös? Nopealla toiminnalla saa pienen lirauksen vain...
 
Ammattikoneissa on vaikka mitä virityksiä uuttoon. Mutta tommoisella kotivekottimella kyllä joudutaan maku kikkailemaan pääosin jauhatuskarkeudella ja uuttoajalla. Päätekijä on laadukkaat pavut ja sopiva jauhatus.

Ja tuo Hupen viimeinen video on kyllä niin läppä :D
 
Se jauhatuskarkeus, tamppausvoima ja annostelu. Niillä voi tätä uuttoaikaa/kahvin määrää säädellä.
Tarkoitus on että 25-30sek. on se tuplashotti valunut.
Ite kattelen kellon sekkariviisarista ton ajan. Ajanotto alkaa siitä kun eka tippa tulee läpi.
Mulla on sellanen semiprokone ja siinä ei ole minkäänmoisia automatiikoita ton veden suhteen.
Vipu ylös-->vettä tulee. Vipu alas-->vedentulo loppuu. Siksi se aika on tärkeä.

Tällanen setti http://www.pakkotoisto.com/vbulletin/showpost.php?p=1565012&postcount=75
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom