Stadin kahvilat, listaus. Le´sufee! + pakkiksen virallinen kahvikeskustelu

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Mike
  • Aloitettu Aloitettu
Totta, pressopannu on lyömätön peli. Vitusti parempi sumppi tulee Costa Ricastakin kuin paperin läpi valuttamalla..

Kai se riippuu verkon tiheydestä toimiiko se suodatinjauhatuksellakin. Ehdottomasti Maikin kannattaisi kokeilla ainakin ja antaa laitoksen vaikka pois jos ei omaan makuun sovi. Ei ole niin iso investointi. Pistetään kolehti pystyyn.
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Totta, pressopannu on lyömätön peli. Vitusti parempi sumppi tulee Costa Ricastakin kuin paperin läpi valuttamalla..

Toisaalta jos itse jauhaa niin tuolla karkeudella kyllä saa makua aika hyvin ohjattua omanlaisekseen, pressopannuhan vaatii eri karkeuden, kuin normi moccamaster.
 
Tuli tuhottua viimeiset rippeet tuosta Jamaican Blue Mountainista. Onhan siinä nyt kun makuun tottui, ero kuin yöllä ja päivällä.
Löysin kivan kahvisekoituksen: Columbia, Kenia ja joku muu maa. Pirun vahva aromi tuossa, häviää kyllä hieman Blue Mountainille. Eipä taida tulla Juhla Mokalle enää käyttöä, homehtukoon kaappiinsa. Hauska muuten tuoksuvertailla noita oikeita kahveja ja suomalaisia kahveja, kunnon kahvipuruja haisteltuaan Juhla Mokka ei tuoksu tai maistu enää millekään, sama kuin intin teetä vetelisi.
 
Tuli tuhottua viimeiset rippeet tuosta Jamaican Blue Mountainista. Onhan siinä nyt kun makuun tottui, ero kuin yöllä ja päivällä.
Löysin kivan kahvisekoituksen: Columbia, Kenia ja joku muu maa. Pirun vahva aromi tuossa, häviää kyllä hieman Blue Mountainille. Eipä taida tulla Juhla Mokalle enää käyttöä, homehtukoon kaappiinsa. Hauska muuten tuoksuvertailla noita oikeita kahveja ja suomalaisia kahveja, kunnon kahvipuruja haisteltuaan Juhla Mokka ei tuoksu tai maistu enää millekään, sama kuin intin teetä vetelisi.
Kyllä se juhlamokkakin tuoksuu jos sen saisi vastajauhettuna.
 
Kahvimyllystä:
Voiko monitoimikoneella saada jauhettua kahvipapuja hyvin? Näissä ei taida olla yleensä mitään karkeudensäätöä? Vai pitäisikö ostaa ihan erillinen kahvimylly? Mitä mieltä pakkiksen Caffegurut?
 
Onko joku testaillut tuollaista Kenwood ES471 Tradition espressokeitintä? Topicin mukaisesti vehje on punainen(:urjo:), mutta muoviahan se on ja omaan silmääni todella halvan näköinen rimpula. Nämä ominaisuudet voisin antaa anteeksi, kun tuolla on hintaa ainoastaan 115€.

100304.jpg


Statsit:
* Weight: 5.47kg
* Size (cm): 31H x 27W x 29D
* Body Material: Stainless Steel and Plastic
* Capacity: 1.5L
* Cup Warming Plate: Yes
* Bar Pressure: 15 Bar
* Colour: Tradition Red
* Guarantee: 1 Year
* Material : Stainless Steel, ABS
* Professional Frothing Nozzle: Yes
* Wattage: 1100w
* Aroma Control: No
* Water Filter: No
* Cup Storage: Yes
* Pod Compatible: Yes

Itse ymmärrän näistä yhtä paljon, kuin virtahepo suksista, joten kuulostaisiko tälläinen toimivalta? Mitään täysmetallirunkoista tuohon hintaan nyt tuskin saa, mutta lähinnä kestävyys/ valmiin sumpin laatu kiinnostaa.

Ristreton foorumeilla oli jotain juttua aiheesta.

Valmistajan sivu


Koneboxin kauppa
 
Älä osta. Osta vaikka se Rancilion vehje eikä ollut kohtuuttoman kallis.
Rancilio Silvia? Tuo nyt oli ainut omaan silmääni osunut malli, joka on lähellekään kuluttajahintainen.

Köyhällä ei ole varaa halpaan, mutta tuon vehkeen hinta on yli nelinkertainen, joten vähän eri hintaluokan vehkeestä on kysymys.
vscared.gif
 
Juuri tuo. Muistelin että oli edullisempi.
Käy stockalla katselemassa, halvempiakin on. En jotenkin jaksa uskoa että japanilainen espressokone olisi voitto-ostos :)
 
Juuri tuo. Muistelin että oli edullisempi.
Käy stockalla katselemassa, halvempiakin on. En jotenkin jaksa uskoa että japanilainen espressokone olisi voitto-ostos :)
Vika vain on siinä, että en noita vehkeitä osaa arvostella kuin ulkonäön perusteella ja se on ensimmäinen karsittava ominaisuus budjetin ollessa rajallinen.

Pitääpä ottaa viikonloppuna asiaksi lueskella netistä juttuja ja kierrellä kauppoja.
 
Tee se. Osoitteita muistamattakin tiedän, että espresso/kahvisivustoja ja keskustelupalstoja on paljon. Sieltä tuo Ranciliokin jäi mieleen.

Itse ostin designin takia FrancisFrancisin X1:n, ja kadun etten ostanut Ranciliota tai La Pavonia.
 
Stadin parhaita cappuccinoja metsästän nyt. Kaakaopuussa kävin kiskasemassa ja nyt iski capunhimo totaalisesti. Oli varsin hyvin duunattu isoon kunnon capukuppiin Kaakaossa. Perään menin Robertille, mutta se ei vastannut odotuksiani.

Missä stadissa siis saa parhaita capuccinoja? Pian hommaan varmaan jonkun laadukkaan pressokoneen ja alan itse duunaamaan himassa capuja.

Varmaankin ostan Kitchen aidin punaisen pressokoneen. Matsaa hyvin saman merkin punaisen myllyn kanssa. Hintaa joku 800 euroa ja kun kävin katsomassa Stockalla tuota, niin oli iso ja järeän oloinen.

kitchenaid-red-artisan-espresso-maker.jpg


60.jpg


artisan_grey.jpg


ka_espressopearlmet.jpg
 
Delicatossa olenkin monasti istuskellut etenkin kesällä terassin puolella. Kahvitarjoilussa kahvin kylkeen tulee oikeaoppisesti suklaapala, lasi vettä ja pöytiintarjoilu. Ostokset maksetaan vasta lähtiessä, joka voi suomalaiselle olla kahvilakulttuurissa erikoista.
 
Kahvinkeitin integroidulla kahvimyllyllä?

Eli tällästä olen lähinnä katellut: http://www.electrolux.fi/node38.aspx?productId=16709

Kellään kokemuksia tuosta tuotteesta, ehdotuksia muille tuotteille tai yleisiä vinkkejä? Eli pelkkää suodatinjauhatusta tarvitaan. Yksi oleellinen ominaisuus keittimessä varmaan on, että myllyn saisi jauhamaan kaikki säiliössä*olevat pavut, että ne eivät pääsee sitten hapettumaan sinne.
 
Edelleen Kaffecentralen.
En usko että tuota paikkaa voi ns "voittaa" mitä tulee cappuccinon laatuun/makuun.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom