- Liittynyt
- 11.5.2004
- Viestejä
- 899
- Ikä
- 42
Varmasti on mietitty. Käsittääkseni puolustussuunnitelmissa on varauduttu ensisijaisesti johonkin valloitussotaan. Tovottavasti on varauduttu tarpeeksi myös muihin uhkiin.Strategisten iskujen perustelusi kuulostavat ihan järkeviltä, mutta meinaatko että noita asioita ei ole mietitty asiantuntijoiden keskuudessa? Mulle on aivan sama jos toimiva palkka-armeija hoitaisi puolustuksen tai osan siitä, mutta ei ole silmiin osunut asiantuntijoiden lausuntoja, jotka nykyisen puolustusbudjetin rajoissa tuota kannattaisivat. Eli linkkiä peliin! :D Eiköhän sitä linkkiä kaivata muutenkin enemmän niiltä jotka sitä palkka-armeijaa kannattavat.
Itse en siis kannata täyttä palkka-armeijaa.
Niin ja kostajan uhkakuviin vielä...
Miten Venäjä valtaa suomelta helsingin ym nykyisen armeijan ollessa, ilman, että käytännössä valtaa koko etelä-Suomen. Myös noi lentokentät ja muuta valloitettas hetkessä takasin, kun ei niillä joukoilla olis mitään huoltoa tai vahvistuksia tulossa keskelle Suomea. Eli niiden pitäminen vaatis isojen aluiden valloitusta.
Jos venäjä haluaa tuhota suomen energian tuotannon pommittamalla, niin se tekee sen. Ton uhan takia tuskin kannattaa siirtyä palkka armeijaan, jolla on hirveet teknologia härvelit, että pommitus voidaan ehkä hyvällä säkällä estää, mutta isoa maahyökkäystä ei mitenkään (kaikki raha härveleihin ja vähän äijiä ym).
Ei Helsinkiä tarvitse kokonaan vallata. Avain palat riittää: Eduskunta, ministeriöt, TV-asemat, radio-asemat, suurimpien ja tärkeimpien yhtiöiden pääkonttorit, rautatieasema, jne. Pelkästään iskut näihin kohteisiin ilman pysyvämpää hallintaa olisivat tuhoisia koko kansalle. Nämä iskut toteutettaisiin ohjuksilla, lentokoneilla, helikoptereilla ja erikoisjoukoilla. Tämän jälkeen ehkä tuotaisiin lahden yli pysyvempiä joukkoja. Ainakin USA:n viimeaikaisaiset operaatiot Afganistanissa ja Irakissa ovat alkaneet näin. Tuhotaan maan -ja erityisesti armeijan hallinta ilmasta käsin ja lähetetään maajoukot vasta kun vihollisen maajoukoukkojen viesti -ja huoltoyhteydet, sekä varastot ovat enemmän tai vähemmän tuhottuja. -Niin tätä kuin myös energialaitosten pommittamista varten voi varautua ilmavoimilla ja ilmatorjunnalla. Pystyykö se estämään vihollisen aikeet? -Ei välttämättä, mutta pelätyt ilmavoimien tappiot saattavat pistää vihollisen miettimään, haluaako se tuhlata tärkeimpiä resurssejaan (ilmavoimia, [jos joukkutuhoaseita ei lasketa]) Suomeen, suuren kansainvälisen konfliktin ovella.
Armeijan johdon oikeutta julkisiin mielipiteisiin poliittisista asioista on käsittääkseni rajoitettu Suomessa ja varmasti puolustusvoimien komentaja haluaa motivoida alaisiaan tekemään tekemään työnsä hyvin. Mutta kertokaapa nyt, mistä juontaa tarve Suomen valloitukseen? Jos joku osaa perustella tämän hyvin, niin voin uskoa. Itselle ei ihan heti mahdu päähän. Venäjä on "aina" pelännyt todellisten vihollistensa läpikulkua Suomen kautta, eikä syyttä, mutta silti en näe valloitussotaa vaihtoehtona.