Joo ja jos kuulemma kuuluu mennä näin, niin miksi Jumala antaisi rakastamansa ihmisen sitten tehdä itelleen niin paljon pahaa.
Olipa sitten Jumalan toimia tai evoluution, niin jossain vaiheessa tulee varmasti jonkinlainen vaikkapa vedenpaisumus, mille ei enää mahda kukkaan mittään ja jääpi vain jokunen osa ihmisiä jäljelle, jotka sitten saavat uuden yrityksen. Tosin jossain kohtaa Raamattua kuulemma lukee, että ku oli se vedenpaisumus ja joka lajia vaan kaksi eläintä, niin silloin maailmassa oli kuulema paskuutta ja saivat kaikki uuen mahdollisuuden. Jumala sanoi, ettei koskaan enää tule käymään tämmöstä ja niinhän sitä voisi luulla.
Mitä sitä arvaillaan, että luonnonkatastrofit lisääntyisivät. Ehkä eivät, mutta pakosti ihmispopulaatio tulee karsiutumaan eikä siihen toivottavasti enää pelkkä kahiseva ja kilisevä vaikuta. Jos on mahdollisuuksia siihen, ettei 100% turhia kuolemia tule, niin ihminen ei ajattele, että ne pitäisi jättää kuolemaan, joten siinähän vaan niitä sairaaloita pitävät ja lääkkeetkin tarjoaa luonto. Eipä siinä kai mitään.
Ehkä luonnonkatastrofit ovat vähän epäsuora viesti siitä, että
luonnon kantokyky on ylittynyt, mutta en vaan kehtaa uskoa, että jotkut seteliniput muka estäisivät todellisia luonnonkatastrofeja.
Nyt varmaan itketään sitä, miten en välitä ihmisistä, jotka vaikkapa kehitysmaissa kuolisivat noihin katastrofeihin ja ei, en tunne kovin suurta myötätuntoa kun minulla ei ole mitään yhteyttä sinne enkä itsekseni mahda mitään sinne. Toisekseen omaksi opiksi olen kehittänyt sitä, että kaikki pyrkivät selviämään pienenä ryhmänä tai yksilöinä itse. Järjestys on tämä:
maailman ihmiset (ei onnistu, koska kaikki alueet on jo aivan selvästi erilaisista ihmisistä täynnä, joiden pitäisikin hoitaa omat asiansa ja kuten näemme, että evoluution myötä oli sitten kuinka materialistista tai pinnallista, on vaikkapa länsimaat paremmin menestyvämpiä kuin kehitysmaat ja evoluutio ei aina mene parhaaseen suuntaan)
valtiot, kansat, liitot (esim. Euroopan Unioni) (nämä on joskus edelleenkin liian suuria kokonaisuuksia puhaltamaan yhteen hiileen, kuten Euroopan Unioni. Eihän Suomella ole välttämättä eteläisimpiin maihin yhtenäistä paljonkaan ja muutenkin oltaisiin täällä syrjässä)
pienemmät valtiot (vaikkapa Suomi) (pitäisi olla mahdollisuus omavaraisuuteen ja tehdä kuitenkin yhteistyötä vain tietyissä määrin. Tämän takia on paska, että jos joku heilahtaa väärään suuntaan muuaalla maailmaa, on jokin pieni Suomi yhtäkkiä köyhäinkylä. Tästä johdan mielipiteen, että on väärin, kuinka valtion pitäisi kaikkien mielestä kustantaa kaikki kehdosta hautaan ja jos ei kustanna niin kukaan ei pärjää. Onhan vastamaksuna kenties verot, mutta minusta kun kansakunta heittää kuperkeikan, ne kaikki tuet ja lait heitetään roskiin ja sitten katsotaan kuka selviää, mistä pääsemme seuraavaan kohtaan ->)
Ihmisjoukut, esim. kaupungit, kylät taikka ihan vaikka jotain Afrikan heimoja, kaiketi meni perille (melkein missä maassa vaan on jo tavoissa ja muissa eroja, kuten Suomen eri kohdat. Tottahan on, että moni asia keskitetään johonkin Helsinkiin ja minusta on muutenkin absurdi ajatus voida ihan vitun laajaa kansaa jotenkin hallita. Esimerkkinä korruption paljous on kuitenkin suurta, eikä yksi valtio aina todellakaan puhalla yhteen hiileen.
Tämä on monimutkainen homma, mutta jotenkin tuo Nokian vesihomma kielii siitä, miten paskassa jamassa nykyajan yksinkertaistetut ja noiden ylimpienien ^ tahojen armoilla olevat ihmiset ovat. Itse en näillä taidoilla olisi nyt parempaan pystynyt ja eipä tuo vielä niin katastrofi ollut, että joku olisi tietääkseni kuollut, mutta kärsimystä oli ja joku eilen nauroi tyhmä nainen uutisissakin "hihi, mutta entäpä jos ei olisi sähköjäkään täällä hehe". Niin ja tuo nainen kuolisi, jos ei joku toisi nenän eteen ruokaa, vettä, sähköä jne.)
Perheet ja yksilöt (Ihminen on sosiaalinen eläin ja periaatteessa tuuppaa elämään joukoissa. Vaikka maailma olisi kaaoksessa ja sodassa keskenään, monen perheen yksilöt joutuisivat vetämään yhtä köyttä selvitääkseen, mutta selkäänpuukotus tulisi heti kuvaan, jos tuntuu että ruokaa jää niukasti kaikille.
En kirjoittanut tuohon mitään 'laumat, perheet ja yksilöt' -kohtaa, kun kylä tai kaupunki menee melkein laumasta. Tai ehkä ennemin yhden naapuruston asukkaat. Tosin kukapa Suomessa on oikeasti kiinnostunut pitämään jotain naapurustohenkeä yllä? Mieluummin itsekin olen rauhassa)
----
Harmi, kun en voi sanoa oikein tämmöistä, koska olen sattunut syntymään yltäkylläisyyteen, jossa oletetaan valtion kestävän ja kustantavan kaiken ikuisesti. Ette voi väittää, ettei tämä tyhmentäisi ihmistä jollain tapaa. Joskus vituttaa kuluttaa ja olla massalle tehdyssä ruokinnassa mukana. Todellisia viisaita ovat ne, jotka osaavat hyödyntää keksivertokansaa, keksivät keksintöjä ja luovat ideologioita
. Todellinen keskivertokansalainen, jonka perse on toooodella turvattu sivistysmaassa tällä hetkellä, tyytyy vain kuluttamaan muiden juttuja. Vituttaa miettiäkin, kuinka hemmetisti jotkut on nähnyt vaivaa, että on keksitty:
1) televisio, tietokone, radio, kaikki tämmöset, jotka nykyajan ihminen saa vain noutaa kaupasta helposti ja kaikki valittavat niiden huonoudesta :curs: .
2) lääkkeet, joita vaan noudetaan kaupasta, kun ennen ollut kärsimys minimoidaan, mutta nämäkin silti massatuotteita ja itsekin tosin olen syönyt lääkkeitä. Miksipä kärsiä turhaan?
Jotkut näkevät vaivaa ja massaihmisille tuodaan se nenän eteen
. Heitä harvoin muistetaan ja puhutaan vain, miten "tekniikka kehittyy". Tekniikka ei ole mikään itsenäinen asia, joka etenee ja muuttuu, kuten ilmasto/sääntilat. Jotkut, ainakin ennen yksittäiset, ihmiset keksivät asiat ja jotenkin noin vaan ne leviävät kansalle, joka osaa vain valittaa ja omatoimisuus häviää.
Jos asioiden keksijät ajattelisivat asiaa tällä tavalla, vituttaisi vaikkapa tv:een keksijää, että n. 80 v päästä hänen keksintö on jokaisen sohvaperseilijän kotona ja sieltä tulee vain Big Brother -tyylistä massaviihdettä jne. Vaikea varmaan enää antaa hyötyjä sille keksijälle, kun tuskin on elossa, mutta on törkeää puhua tuosta "tekniikan kehittymisestä" IMO.
Tekisi mieli sanoa, että kaikki vittu itse kasatkoon tv:nsä ja tietsikkansa, jotta ovat sitten ansainneet olla viisaita ja käyttää niitä. Huom. itse en ole kasannut konettani enkä tv:ni itse, vaan synnyin tänne yhteiskuntaan missä ne valitettavasti olivat jo valmiina.
Onhan helpossa yhteiskunnassa semmonen asiaa, että ihmiset ehtivät miettiä enemmän ja kivaahan se on, että on sitä lisääntynyttä vapaa-aikaa ja tuskin tuhansia vuosia sitten ihmiset AIVAN KOKO hereillä olo aikaansa vain juoksivat petoja karkuun jne. jne. Kuitenkin nyt elämä on aika helpoksi tehtyä, joka on
evoluution suuntausta seKIN. Näin sen kaiketi pitää mennäkin.
Arvostan muuten ihan vitusti historian puolesta näitä ihmisten vaiheita kaikkia ennen 1950-lukua. Silloin tosin oli aivan aitoa pelkoa ilmassa ja ihmisoikeudet vähän toiveajattelua, mutta silti esim. II maailmansodan sodankäynti, aatteiden ja ideologioiden kehittyminen ja tietysti entiset korkeakulttuurit ovat asioita, joiden tulisi kiinnostaa kaikkia. Samaten se, että ihmiset tarvitsisivat aivojaan joka päiväisen leivän hankkimiseen. Se on evoluution kehitystä, ettei ihminen vaan enää pelkästään nuku, syö ja parittele vaan keksi muutakin.
Ehkä synkin teoriani on se, ettei yhteiskunnalla ja kaikkien kuolemisella ole juuri väliä. Elämällä ei välillä tunnu olevan mitään tarkoitusta. Esim.
1)
- yksilö kuolee
-> luonnollisesti läheisiä tod. näköisesti harmittaa jollain tasolla, noh, ei mahda mitään enää
--> entäpä kun nämä läheisetkin kuolevat ja kuvitellaan, etteivät he tunne ketään, eikä kukaan löydä heitä. Ei varmaan maailma järkkynyt.
2)
- yhteiskunta, joka on vain tällä hetkellä olemassa ja jonka kehitykseen pyritään
-> mitäpä sitten, kun ihmislaji häviää maapallolta? Melkein ihan sama, kun lopulta joku muu laji keksii noustaa maapallon huipulle eikä muu elämä katoa mihinkään
--> mitä hyötyä kehittää yhteiskuntaa, jos se ei kiinnosta ketään, kun se lopulta häviää eikä kellään silloin välttämättä ole tarpeeksi älykkyyttä miettiä asiaa :hyvä: ?
3)
- ns. maailmanloppu
-> viimeisenä tekonamme räjäyttäisimme maapallon ydinaseilla tai tulisi joku vitun loppuräjähdys ja maapallon keskikohtaan tulisi laaja persreikä ja maapallo räjähtäisi
--> käsi ylös kenestä yksinkertaisesti "kaikki" loppuisi siihen?
Ei, elämän tarkoitus on se, että elämän jostain ilmestyminen on jokin loputon kierre eikä siitä vaan kehity mitään maailmaa mullistavaa, jos kaikki voi vain räjähtää ilmaan ja lopulta tuhkastakin nousee jotain aivan pientä, joka lopulta kehittyy mihin kehittyy.
Friikki teoria, joka muovautui päässäni eräänä yönä, kun tekstailin kaverin kanssa.
Ps. modet huom. pyydän, ettei tätä viestiä hävitetä, vaikkei sisällä uskontoa kuin 10%. Käytin kuitenkin aikamoisen ajan kun tein tämän tekstin pääni tuotoksista ja voitte viedä tämän poliisille jos minussa on potentiaalia hulluuteen
.