Sairaanhoitajien vaatimukset

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Ronny11
  • Aloitettu Aloitettu
Sen verran mahtavalla tavalla heitit tuon provon etten pysty olemaan sanomatta mielipidettäni. Sinä oikeasti haluat laittaa samalle viivalle sen että jokin tutkija käyttää aikansa vertailemalla aikaisempia tutkimuksia keskenään ja sitten aikansa niitä papereita pyöriteltyään laittavat niistä yhteenvedon sekä mahdollisesti pää kolmantena jalkana juoksevan sairaanhoitajan(mikä on kieltämättä typerä argumentti koska kiire itsessään ei tee mistään työstä toista tärkeämpää). Tiedän, oion aika hitosti kulmia mutta niin teet sinäkin.

Sulla näkyy selvästi olevan sellanen asenne päällä että kuka tahansa voi tehdä näitä hommia. Jos ei jaksa väkertää maisterintutkintoa niin koulitautuu hoitajaksi, pääsee paljon vähemmällä. Mutta eihän nyt hoitajista voi tehdä yliopisto-tason opiskelijoita, ei niillä riitä äly siihen. Surulista on myös se että monesti(ja varsinkin naisien tapauksessa) ihmisten jäädessä työttömiksi alkaa työvoimatoimisto hehkuttamaan että heitstä tulisi hyviä hoitajia. Siellä vaan ei taideta tajuta että se on ihan oikeesti niin että tällä alalla ei kaikki voi olla. Toiset kokevat sen liian raskaaksi fyysisesti ja toiset henkisesti.

Mä en voi katsoa nokka pystyssä alaspäin jotakin työtä(oli se suorittavaa tai ei) ellen ole sitä yhtään tehnyt.

feikkiedit. Pahoittelen mikäli pahoitin jonkun väitöskirjaansa kirjoittavan mielipiteen. Minulla ei ole mitään sinua vastaan.

Nyyh, kukaan arvosta tutkimustyötä - tähän loppui minun työmotivaatio ja jaksaminen. :hyper: Sinulle ja Yenille tiedoksi, ettei tutkimuksen tekeminen ja uuden tuottaminen ole muiden töiden referointia (enkä ole ikinä kuullutkaan Yenin mainitsemista ohjelmista?). Se on nimenomaan uuden asian tuottamista, mitä ei ole aiemmin tehty. Tiedän kyllä, että Suomen yliopistoissa tehdään tuota teidänkin mainitsemaa hommaa, jota en minäkään arvosta. Suomen tutkimuksen tasoa ja opetus/tiedepolitiikkaa voi puida jossain toisessa ketjussa.

Enkä ole maisteri tai pidä tutkintoa oletusarvona hyvyydestä/huonoudesta. Olen aikanani väitellyt, enkä pidä sitäkään kummoisena temppuna. Sen sijaan minun pitää yrittää palkata vetämääni tutkimusohjelmaan lahjakkaita ihmisiä ulkomailta (Suomesta ei tahdo oikein löytyä), mutta se on erittäin vaikeaa palkkatason takia. Oleellisesti parempaa palkkaa ei voi maksaa vaikka haluaisinkin, koska se ei mene yliopiston hallinnossa läpi (vaikka kyseessä on ulkopuolinen rahoitus). Minusta tämä on naurettava tilanne ja suurempi palkkakuoppa kuin sairaanhoitajilla.

Arvostan sairaanhoitajan työtä siinä missä muitakin, mutta hoitajilla tuntuu olevan melkoisen korkea käsitys sen vaativuudesta ja vaikeudesta verrattuna muihin ammatteihin. Miksi muuten teidän pitäisi mielestänne täysin perustelluksi saada enemmän kuin muiden, varsinkin kun palkkaus ei ole nykyiselläänkään kehno julkisen sektorin palkkaukseksi? Jos homma on henkisesti liian raskasta, niin silloin tuli hakeuduttua väärälle alalle. Perheestä löytyy alalla työskenteleviä, enkä ole kuullut heidän valittavan kyseisestä asiasta.

Ja edelleenkin koko joukko sairaanhoitajia yritti muuntokouluttautua yliopistoissa, joka meni täysin perseelleen (muutama taitaa päästä joskus maisteriksi suuresta joukosta). Paukut loppuivat ainakin aloilla, joissa tarvittiin luonnontieteiden osaamista (matematiikka ja fysiikka).
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Ja edelleenkin koko joukko sairaanhoitajia yritti muuntokouluttautua yliopistoissa, joka meni täysin perseelleen (muutama taitaa päästä joskus maisteriksi suuresta joukosta). Paukut loppuivat ainakin aloilla, joissa tarvittiin luonnontieteiden osaamista (matematiikka ja fysiikka).

Ja näiden koulutusta verrataan insinöörin koulutukseen.

Kauonhan maltoinkin olla hiljaa:D
 
Miksi muuten teidän pitäisi mielestänne täysin perustelluksi saada enemmän kuin muiden, varsinkin kun palkkaus ei ole nykyiselläänkään kehno julkisen sektorin palkkaukseksi? Jos homma on henkisesti liian raskasta, niin silloin tuli hakeuduttua väärälle alalle. Perheestä löytyy alalla työskenteleviä, enkä ole kuullut heidän valittavan kyseisestä asiasta.

Miten yhdenkään noista pitäisi paljonko palkkaa tulisi saada? Miksi pitäisi verrata muihin julkisiin alan palkkoihin. Tarkoitan, että kaikki saa taistella palkastaan. Niin ovat (teidätte mitkä alat) muutkin tehneet ja saaneet palkkansa huippuunsa.

Ja sitten myös kannattaa palata maan tasalle. Varmasti Tehy ei odota saavansa kaikki vaaditut korotukset, se oli vaan reilu alkupanos, josta lähdetään neuvottelemaan. Lähdetään korkealta niin kompromissikin on korkea. Epäilen kovasti että kovan paikan tullen kukaan ei irtisanoudu, vaan kaikki hoidetaan kuten ennenkin.

Ja edelleenkin koko joukko sairaanhoitajia yritti muuntokouluttautua yliopistoissa, joka meni täysin perseelleen (muutama taitaa päästä joskus maisteriksi suuresta joukosta). Paukut loppuivat ainakin aloilla, joissa tarvittiin luonnontieteiden osaamista.

Ja tämä tekee heistä huonoja hoitajia tai että hoitajien työ on tyhmille? Vai mikä tuon pointin arvo on? Kertoo vain, ettei kaikista ole lääkäriksi ja kaikille luonnontieteet ei luista. Ja?
 
Miten yhdenkään noista pitäisi paljonko palkkaa tulisi saada? Miksi pitäisi verrata muihin julkisiin alan palkkoihin. Tarkoitan, että kaikki saa taistella palkastaan. Niin ovat (teidätte mitkä alat) muutkin tehneet ja saaneet palkkansa huippuunsa.

Itsehän aloitit vänkäämään että sairaanhoitajien palkka olisi huono, ja laitoit vielä tilastonkin. Eli vertasit itse muiden palkkoihin. Kävi ilmi että tulkitsit sitä tilastoa itse päin persettä (mikä on mielenkiintoista sikäli että siitä näkee otsaluullaankin että sairaanhoitajat eivät ole sen alapäässä), ja nyt itket että muihin aloihin ei saisi vertailla? Mikä se peruste sitten on, ja missä on se "palkkakuoppa"?

Ja tämä tekee heistä huonoja hoitajia tai että hoitajien työ on tyhmille? Vai mikä tuon pointin arvo on? Kertoo vain, ettei kaikista ole lääkäriksi ja kaikille luonnontieteet ei luista. Ja?

Kyse oli siitä että vertasit amk-tutkintoa ylempään korkeakoulututkintoon.

EDIT: Varmaan sairaanhoitajalle ihan hyvä koulutus, ei siinä mitään, mutta niinkuin joku sanoikin tuo amk-järjestelmä tehtiin ilmeisesti jotta saataisiin jokin yleiseurooppalainen massatutkintoja suoltava järjestelmä käyttöön, ja nyt sinne yritetään kaiketi haalia puolta ikäluokasta.
 
Kannattaa tsekata faktat: Tehy ei ole kohdistanyt mihikään osastoon, ainoastaan sairaaloihin ja sairaahoitopiireihin. Hoitajat ovat itse saaneet päättää liittyvätkö he mukaan vai ei. Ja edelleenkin kiireelliset hoidot turvataan, kuten on laissa määrätty ja Tehynkin puolesta luvattu. Nyt kun ollaan puhuttu Tehyn propagandasta, niin on toisenkin puolen propaganda purrut varsin hyvin.
Hmmm. Kiireelliset hoidot siis turvataan? Tarkoitetaanko kiireellisillä hoidoilla mahdollisesti teho-osastoja, päivystyksiä, synnytyksiä vai mitä? Työtaistelukohteet siis valikoituivat hoitajien toimesta?
Iltalehti 15.10.2007 sanoi:
Irtisanoutumiset täsmäiskuja järjestelmää vastaan

Tehyläisten joukkoirtisanoutumiseen osallistuvien nimiä kerättiin vain niissä yksiköissä, joissa irtisanoutumiset aiheuttavat eniten vaikeuksia, Tehyn järjestöyksikön johtaja Kirsti Viljakainen kertoi Iltalehdelle.

- Valittiin paikat, joissa on eniten tehyläisiä ja joissa irtisanoutumiset vaikuttavat voimakkaimmin toimintaan, Viljakainen kertoi.
http://www.iltalehti.fi/uutiset/200710156719693_uu.shtml
Tehy-lehti 15-2007 sanoi:
Työtaistelun malli: Joukkoirtisanoutuminen

Tehy käyttää neuvottelujen vauhdittamisessa uutta keinoa. Kun järjestö jättää työtaisteluvaroituksen 15.10, samalla tulee ilmoitus joukkoirtisanoutumisesta.

Tehyläisillä työpaikoilla on tämän viikon aikana käynyt kuhina. Julkisuuteen on levinnyt tieto Tehyn kunta-alan mahdollisesta työtaistelumallista. Mallin nimi on joukkoirtisanoutuminen.

Mitä se tarkoittaa? Ketkä sanovat itsensä irti?

" Olemme tarkoin valinneet työpaikat, joissa tehyläiset voivat irtisanoa itsensä., kertoo Tehyn järjestöyksikön johtaja Kirsti Viljakainen. Työpaikoilla paikallisen työtaisteluorganisaation johto on jo huolehtinut nimien keräämisestä.

"Johto pitää kyllä huolen siitä, että tarvittavat nimet kerätään. Kenenkään ei pidä mennä omin päin irtisanomaan itseään.
http://www.tehy.fi/viestinta/tehy-lehti/15_2007/tyotaistelun_malli_joukkoirtisan/

Verkkouutiset 15.10.2007 sanoi:
Tehyn puheenjohtajan Jaana Laitinen-Pesolan (kok.) mukaan irtisanomiset koskevat myös leikkaus-, synnytys- ja teho-osastoilla työskentelevää tehyläistä hoitohenkilökuntaa. Hän pahoitteli sitä, että ”koulutettu hoitohenkilöstö joutuu puolustamaan oikeutettua tavoitettaan näin järeästi”.

- Joukkoirtisanoutumisen uhka tässä mittakaavassa on erittäin vakava ja se lamauttaisi realisoituessaan koko terveydenhuoltojärjestelmämme. Vetoamme voimakkaasti kuntatyönantajaan, jotta sovittelu voidaan käynnistää nopeasti ja uhkan toteutuminen voidaan välttää, Laitinen-Pesola sanoi Tehyn tiedotustilaisuudessa.

Tehyn järjestöosaston johtajan Kirsti Viljakaisen mukaan sairaaloiden toiminta ”halvaantuu täysin”, jos lähes 13 000 tehyläisen irtisanoutumisuhka realisoituu.
-----
Tehy ei ole rajannut mitään toimintoja, kuten päivystystä, leikkauksia tai synnytyksiä, painostustoimien ulkopuolelle. Esimerkiksi Uudellamaalla mukana on hyvin kattavasti laboratorio- ja röntgenväkeä.

Laitinen-Pesolan mukaan työnantaja vastaa potilasturvallisuudesta, jos irtisanomiset toteutuvat. Viime kädessä kyse on valtiovallan vastuusta.
http://www.verkkouutiset.fi/arkisto/politiikka/116059.html

Ja sokerina pohjalla:
Iltalehti 16.10.2007 sanoi:
Viljakaisen mukaan Tehy pitää menettelyään laillisena. Kun kyse on uudentyyppisestä painostustoimesta, valmista mallia ei ollut ja Tehy joutui kehittämään sen itse.
 
Miten yhdenkään noista pitäisi paljonko palkkaa tulisi saada? Miksi pitäisi verrata muihin julkisiin alan palkkoihin. Tarkoitan, että kaikki saa taistella palkastaan. Niin ovat (teidätte mitkä alat) muutkin tehneet ja saaneet palkkansa huippuunsa.

Ja sitten myös kannattaa palata maan tasalle. Varmasti Tehy ei odota saavansa kaikki vaaditut korotukset, se oli vaan reilu alkupanos, josta lähdetään neuvottelemaan. Lähdetään korkealta niin kompromissikin on korkea. Epäilen kovasti että kovan paikan tullen kukaan ei irtisanoudu, vaan kaikki hoidetaan kuten ennenkin.


Ja tämä tekee heistä huonoja hoitajia tai että hoitajien työ on tyhmille? Vai mikä tuon pointin arvo on? Kertoo vain, ettei kaikista ole lääkäriksi ja kaikille luonnontieteet ei luista. Ja?

Ei tarkoita kumpaakaan. Kertoo kuitenkin sen, että minun olisi paljon helpompi löytää työssään hyvä sairaanhoitaja palkattavaksi (jos sellaista tarvisin), kuin riittävän lahjakas (väitöskirja)työntekijä omiin projekteihini (huonoja olisi toki tarjolla). Mielestäni tämä kertoo jotain kyseisten tehtävien suhteellisesta vaativuudesta (en väitä että suoraan yksi yhteen, mutta jotain korrelaatiota kuitenkin). Tällä hetkellä hoitajat saavat näistä kahdesta ryhmästä selvästi enemmän palkkaa.

Yleisesti olen kanssasi samaa mieltä - kaikki saavat pyytää niin paljon kuin haluavat. Olen hoitajien kohtuullisen palkankorotuksen kannalla. Kampanjointi, kyseenalainen kiristys ja iljettävä propaganda minua tympii. TEHYn piikkinhän nuo menevät, mutta ihmetyttää miten ainakin äänekäs osa sairaanhoitajia mässäilee kyseisellä asialla.
 
[OT]Nyt tuntuu olevan puurot ja vellit aika lahjakkaasti sekaisin. Ei taida alempi korkeakoulututkinto ja ammattikorkeakoulututkinto olla sama asia. Tämä ei siis ole mikään kannanotto kumpi on arvostetumpaa ym. vaan siitä, että puhutaan asioista niiden oikeilla nimillä. Vaikka kuinka uusilla lainsäädännöillä yritetään saada kaikki lukiosta eteenpäin opiskelleet vähintään maistereiksi, niin korkeakouluilla, joita nykyään kai pitäisi kutsua yliopistoiksi ja ammattikorkeakouluilla on täysin eri funktio yhteiskunnassa.[/OT]
 
Katsoin äsken toimiston ikkunasta ulos ja mitä näin? Siellä meni se mopo joka on karannut käsistä tässä keskustelussa.

Pistän perjantaina duunin saunan päälle 19.00, tervetuloa keskustelemaan aiheesta sairaanhoitajien vaatimukset . Illan alustaa Timba79 aiheella "Julkisen sektorin tuotavuus ja toteuttavan tason sosioekonominen tilanne suhteessa valtionvelkaan".

Omat kaljat. :hyvä:
 
Ei tarkoita kumpaakaan. Kertoo kuitenkin sen, että minun olisi paljon helpompi löytää työssään hyvä sairaanhoitaja palkattavaksi (jos sellaista tarvisin), kuin riittävän lahjakas (väitöskirja)työntekijä omiin projekteihini (huonoja olisi toki tarjolla). Mielestäni tämä kertoo jotain kyseisten tehtävien suhteellisesta vaativuudesta (en väitä että suoraan yksi yhteen, mutta jotain korrelaatiota kuitenkin). Tällä hetkellä hoitajat saavat näistä kahdesta ryhmästä selvästi enemmän palkkaa.

Ja kuinka paljon olet rekrytoinut hoitajia? Päteviä ja epäpäteviä hoitajia tai tutkimuksen tekijöitä löytyy kaikista ammattiryhmistä. Ymmärrän kyllä, että tutkimukseen vaadittava eksplisiittinen tietotaito on harvassa, varsinkin jos aihe on kapea. Huippututkijoita ei kasva joka puussa, eikä kaikista ole siihen tehtävään. Mutta ei se ole mitenkään voi verrata siihen, että kaksi hoitajaa hoitavat yöllä 30-40 mummon tarpeet, kirjaimellisesti tai että osastoilla pienessä aikaikkunassa joutuvat tekemään tärkeitä päätöksiä ihmishengen pelastamiseksi.

Yleisesti olen kanssasi samaa mieltä - kaikki saavat pyytää niin paljon kuin haluavat. Olen hoitajien kohtuullisen palkankorotuksen kannalla. Kampanjointi, kyseenalainen kiristys ja iljettävä propaganda minua tympii. TEHYn piikkinhän nuo menevät, mutta ihmetyttää miten ainakin äänekäs osa sairaanhoitajia mässäilee kyseisellä asialla.

Siis häh? Eniten tässä haloossa on työnantajan puoli uhkaillut potilaiden kuolemilla ja paskalehdistö haastatellut potilaita hoitajia syyllistävään sävyyn. Tehy on mielestäni ollut varsin hiljaa ja puolustellut toimiaan...
 
Olisko jostain esittää tilastoa montako suomalaista hoitajaa ulkomailla työskentelee ja mistä tiedät mihin suuntaan se muuttoliike menee?

Tämän sain nopeasti kaivettua. Tuoreempiakin tilastoja on käsitelty tässä ketjussa, mutta työpäivä ehtii loppumaan kesken.

Maastamuuttoa ja paluumuuttoa

Osa terveydenhuollon ammattilaisista on muuttanut maasta: sairaanhoitajista yli 600 lähti ulkomaille vuonna 2000. Muuttoliike on sittemmin tasaantunut, ja esimerkiksi vuonna 2004 sairaanhoitajia muutti ulkomaille vain noin 300.

Paluuliikettäkin on. Vuonna 2002 takaisin Suomeen muutti vajaat 400 sairaanhoitajaa ja vuonna 2004 yli 300.


- Socius 1/2006
 
eikös osan puolesta päätetty yhteistuumin kun eivät olleet paikalla?

En osaa sanoa jokaisen osaston tai sairaalan puolesta, mutta enpä usko. Kyllähän tätä propagandaa on nyt kuunneltu puolelta jos toiselta. Ei omalla osastollani ainakaan kukaan pakottanut nimeä paperiin laittamaan. Ihan vapaaehtoista toimintaa. Samaiseen paperiin laitettiin nimikirjoitus, selvennys ja syntymäaika. Ja jos todella olisi tullut asiassa katumapäälle sai asian perua mutta käsittääkseni perumisia ei edes koko maassa ollut juuri nimeksikään. Se jo kertoo siitä, ettei virheitä juuri sattunut.

Ja sen sanon ihan rehellisesti, että vaikka tämä aihe on aika huulilla keskusteluissa sairaalassa, ei kylläole kertaakaan kukaan maininnut tätä työtaistelukeinoa varsinaisena kiristämisenä. Kuka niitä keskosia haluaa ehdoin tahdoin tapattaa. Ei kukaan. Ihan samat synnyttävät omaiset tai sairaat perheenjäsenet sitä sairaanhoitajillakin on, joten ei tämä ole helppoa kenellekään. Lähinnä tämä on monille monien vuosien saatossa noussutta kiukkua ja turhautuneisuutta ettei vaan yksinkertaisesti jaksa enää. Mitään ei ole tapahtunut palkoille mies muistiin. Moni on jo sanonut ettei edes halua takaisin, koska ainakin oma työnantaja kaataa paskaa niskaan oikein urakalla. Ei oteta huomioon sitä, että elämää on tämänkin työtaistelun jälkeen. Työrauhaa ei anneta työnantajapuolelta ja muutenkin käyttäydytään kuin pienet lapset.

Miksei lääkärien palkankorotuksista (muistaakseni n. 17%) tullut mitään mainintaa? Samaisesta "kunnan tilipussista" nekin rahat tulevat eikä 17% jo valmiina olevasta summasta ole sekään mikään pieni raha.

Täällä kyllä monen käsitykset tästä työtaistelusta on niin vääristyneitä. Osaltaan ne, jotka nyt tällä hetkellä töitä sairaalassa tekevät varmasti tietävät mitä tarkoitan. Aika näytää mitä tästä eteenpäin.

Mutta kyllä minä tämän asian niin näen, että saan kyllä irtisanoutua työstäni koska tahansa ja siihen asiaan kenelläkään ei ole nokan koputtamista. Pitääkö minulta vaatia kotona työttömänä ollessanikin, että kannan konkreettista huolta jokaisen ihmisen hengestä. Töissä toki teen parhaani ja hädän hetkellä jaksan vaikka pyhällä hengellä...mutta se on töissä. Toki varmasti olen hieman "auttavainen" persoona koska tälle alalle olen jahkaantunut mutta kaikkea ei sentään voi vaatia. Ja nytkin koska tahansa voi puhelin soida ja minua pyytää johonkin hätätyöhön/"tavalliseen" työhön. Toki voin kieltäytyä jos on pahakin este, mutta kenen sydän ei siinä vaiheessa anna periksi jos vain laiskottaa tai olet juuri tullut saunasta ja haluaisit lauantai-iltana rentoutua kotisohvalla. Kyllä sitä siitä usein vain lähtee töihin kun kiire on ja työkaverit ja potilas on pulassa (jos ei ole juovuksissa...mutta sitäkään minä en juuri koskaan ole).

Jos kaikki eväät työtaisteluihin viedään hoitoalalta niin palataan jo aika pimeään keskiaikaan. Sitten pitää tehdä niin muillekin aloille. Joko muutkin lakkoilevat niin, etteivät työt seisahdu hetkeksikään ja kaikki tekevät lakkonsa aikana töitä miltei normaalisti ja lopun aikaa ovat lakkovahtina (yhtä tyhjän kanssa) tai sitten ne ihmiset pitävät suunsa kiinni. Hoitoala on työ siinä missä mikä tahansa muukin, joten lakkoilukin on mahdollista. Ja siinäkin ollaan nöyristelty oikein urakalla.
 
Siis häh? Eniten tässä haloossa on työnantajan puoli uhkaillut potilaiden kuolemilla ja paskalehdistö haastatellut potilaita hoitajia syyllistävään sävyyn. Tehy on mielestäni ollut varsin hiljaa ja puolustellut toimiaan...

Aivan, kaikissa lukemissani foorumikeskusteluissakin hoitajat kiistävät järjestäen, että tässä tapahtuisi kiristämistä tai uhkailua potilaiden hengellä.

1. Hoitajat irtisanoutuvat keskitetysti, lyhyellä varoitusajalla ja erityisesti kriittisistä kohteista
2. Ihmisiä kuolee
3. Kohta 1. ei toteudu jos hoitajille annetaan paljon rahaa

Jos tämä ei ole kiristystä niin mikä sitten? Myös normaali lakko on toki kiristystä, mutta siinä uhkana on rahallinen tappio työnantajalle. Hoitajien tapauksessa uhkana on syyttömien ihmisten kuolema, joista hauskasti yli puolet vielä kannattaa tietämättömyyttään hoitajien absurdeja palkankorotusvaateita.

Näiden asioiden lisäksi voi toki lässyttää suu väärällään kuinka vastuu onkin oikeasti työnantajan ja että tässä vain yritetään pelastaa julkinen terveydenhuolto, mutta kiristystä tuo on silti.
 
Siis häh? Eniten tässä haloossa on työnantajan puoli uhkaillut potilaiden kuolemilla ja paskalehdistö haastatellut potilaita hoitajia syyllistävään sävyyn. Tehy on mielestäni ollut varsin hiljaa ja puolustellut toimiaan...
Siis häh? Niin joo, eihän TEHY uhkaile potilaskuolemilla, sehän vain toteaa että:
TEHY sanoi:
- Joukkoirtisanoutumisen uhka tässä mittakaavassa on erittäin vakava ja se lamauttaisi realisoituessaan koko terveydenhuoltojärjestelmämme. Vetoamme voimakkaasti kuntatyönantajaan, jotta sovittelu voidaan käynnistää nopeasti ja uhkan toteutuminen voidaan välttää, Laitinen-Pesola sanoi Tehyn tiedotustilaisuudessa.

Tehyn järjestöosaston johtajan Kirsti Viljakaisen mukaan sairaaloiden toiminta ”halvaantuu täysin”, jos lähes 13 000 tehyläisen irtisanoutumisuhka realisoituu."
Suinkaan TEHY ei tarkoita, että terveydenhuoltojärjestelmän lamaantuminen tai halvaantuminen aiheuttaisi potilaskuolemia, ehei, sehän on vain moraalisessa ylivertaisuudessaan keskittänyt irtisanoutumiset paikkoihin:
TEHY sanoi:
joissa irtisanoutumiset aiheuttavat eniten vaikeuksia, Tehyn järjestöyksikön johtaja Kirsti Viljakainen kertoi Iltalehdelle.
Näillä suurimmilla vaikeuksilla ei luonnollisesti viitata potilaskuolemiin, vaan vaikeuksiin...ööö.....terveydenhuollossa. Joka siis on tarkoitus lamauttaa. Eikun halvaannuttaa. Mutta potilaskuolemista ei ollut mitään puhetta. Siis häh?

Onneksi potilaskuolemat ovat kuitenkin vältettävissä:
TEHY omilla sivuillaan sanoi:
-Terveydenhuollon toimintaan lamauttavasti vaikuttava laajamittainen tehyläisten joukkoirtisanoutuminen voidaan välttää vain siten, että sovittelijan johdolla päästään Tehyä tyydyttävään neuvottelutulokseen.
----
Lisätietoja:
Tehyn edunvalvontajohtaja Minna Helle
 
Täällä kyllä monen käsitykset tästä työtaistelusta on niin vääristyneitä. Osaltaan ne, jotka nyt tällä hetkellä töitä sairaalassa tekevät varmasti tietävät mitä tarkoitan. Aika näytää mitä tästä eteenpäin.

Samalla tavalla kaikki hoitajat näkevät järjestäen vain oman puolensa asiasta ja ohittavat/kyseenalaistavat kaikki seikat jotka eivät tue Tehyn virallista kantaa. Jos tilastoja tulee, ne ovat vääristyneitä. Jos jostain uhkakuvasta ei ole todisteita tai todisteet eivät puolla sitä, niin se realisoituu SILTI tulevaisuudessa. Sairaanhoitajien työ on äärimmäisen raskasta verrattuna käytännössä mihin tahansa hommaan, ilman perusteluja. Ja niin edelleen...

Mutta kyllä minä tämän asian niin näen, että saan kyllä irtisanoutua työstäni koska tahansa ja siihen asiaan kenelläkään ei ole nokan koputtamista.

Kyllä vain. Nyt kuitenkin irtisanoutumisesi on osa Tehyn "työtaistelua" jonka tarkoituksena on painostaa työnantajaa mahdollisimman suuren inhimillisen kärsimyksen uhalla. Tietysti voit puhua mitä tahansa, mutta enpä usko sinun pystyvän selittämään itsellesi ettet muka olisi osittain vastuussa niistä seurauksista, jotka mahdollisesti aiheutuvat työtaistelusta.
 
Ja kuinka paljon olet rekrytoinut hoitajia? Päteviä ja epäpäteviä hoitajia tai tutkimuksen tekijöitä löytyy kaikista ammattiryhmistä. Ymmärrän kyllä, että tutkimukseen vaadittava eksplisiittinen tietotaito on harvassa, varsinkin jos aihe on kapea. Huippututkijoita ei kasva joka puussa, eikä kaikista ole siihen tehtävään. Mutta ei se ole mitenkään voi verrata siihen, että kaksi hoitajaa hoitavat yöllä 30-40 mummon tarpeet, kirjaimellisesti tai että osastoilla pienessä aikaikkunassa joutuvat tekemään tärkeitä päätöksiä ihmishengen pelastamiseksi.

En ole rekrytoinut ensimmäistäkään hoitajaa. Olen ylläolevasta asiasta täysin samaa mieltä kanssasi. Tämän vuoksi kaikille sairaanhoitajille tuleva valtava palkankorotus ei ole minusta perusteltu. Samalla lailla lahjattomat tutkijat voivat jatkaa huonolla palkalla tai mieluummin vaihtaa paremmin soveltuvalle alalle kuormittamasta rajattuja resursseja. Suon mielelläni hyvän korotuksen niille päteville hoitajille, jotka tekevät pienessä aikaikkunassa tärkeitä päätöksiä. Jätetään loput nuolemaan näppejään. Varmaan kaikki tähän ketjuun kirjoittaneet ei-sairaanhoitajat ovat tästä samaa mieltä. Laitatko vielä prosentteina, kuinka suuri osa hoitajista tekee kuvailemaasi erittäin vaativaa työtä?

Siis häh? Eniten tässä haloossa on työnantajan puoli uhkaillut potilaiden kuolemilla ja paskalehdistö haastatellut potilaita hoitajia syyllistävään sävyyn. Tehy on mielestäni ollut varsin hiljaa ja puolustellut toimiaan...

En seuraa paskalehdistöä, joten en tiedä mitä siellä on kirjoteltu. Uutisissa olen nähnyt TEHYn tunteisiin vetoavia vuoropuheita ja palkkauksen vääristelyä, jota ei myönnetä vaikka eteen läiskäistään tuore palkkatilasto. Työnantaja on kertonut, ettei kunnilla ole korotuksiin varaa ja kyseinen korotuspyyntö ei ole realistinen. Ylilääkärit ovat kertoneet hoitohenkilökunnan puuttumisen seurakset. Mitä vääristelyä noihin asioihin liittyy?
 
Mitään ei ole tapahtunut palkoille mies muistiin.

Sul on lyhyt muisti. Tai sitten jauhat lämpimiksesi paskaa. Lainaan tässä vähän työnantajapuolen propagandaa, jolla houkutellaan työntekijöitä kunta-alalle:

Kunnallinen työnantaja sanoi:
Säännöllisen työajan ansiot ovat nousseet kunta-alalla nopeammin kuin muilla työmarkkinasektoreilla vuodesta 2004 lähtien. Kunta-alan säännöllisen työajan ansiot nousivat keskimäärin 4,4 % vuoden 2004 neljänneltä neljännekseltä vuoden 2005 neljännelle neljännekselle. Ansiokehitystä on vauhdittanut kunta-alan palkkausjärjestelmien kehittämisohjelma.

Kunnallisella puolella, eli justiinsa siellä missä TeHy nyt taistelee, palkat on siis viime vuosina nousseet lujempaa tahtia kuin muualla.
 
Kyllä vain. Nyt kuitenkin irtisanoutumisesi on osa Tehyn "työtaistelua" jonka tarkoituksena on painostaa työnantajaa mahdollisimman suuren inhimillisen kärsimyksen uhalla. Tietysti voit puhua mitä tahansa, mutta enpä usko sinun pystyvän selittämään itsellesi ettet muka olisi osittain vastuussa niistä seurauksista, jotka mahdollisesti aiheutuvat työtaistelusta.

Jotta ko. alalla pystyisi työtaisteluihin, potilaiden hoito on uhattuna. Se on fakta, oli kyseessä lakko, joukkoirtisanoutuminen, tai vaikka ihan työnseisaus. Sille ei voi mitään, ja sille pitää työnantaja varautua. Hoitajien kaikki työtaistelukeinot voi tolla määrittelyllä väittää "kiristykseksi". Kyse onkin siinä, ettei saisi ollenkaan lakkoilla?
 
Sille ei voi mitään, ja sille pitää työnantaja varautua.
Mielestäni potilaiden turvallisuuteen voisi vaikuttaa esim. jättämällä päivystyksen, tehon ja synnytykset työtaistelutoimien ulkopuolelle, kuten esim. lääkärilakossa meneteltiin. Näkisin kyseisen menettelytavan potilasturvallisuutta lisäävänä seikkana.
 
Back
Ylös Bottom