Sairaanhoitajien vaatimukset

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Ronny11
  • Aloitettu Aloitettu
Esim.
http://www.yle.fi/genreportaalit/portaali.php?genre=terveys&osannimi=ajassa_yhteiskunta&jutunid=2430


Vuonna 1990 oli vanhusten laitoshuollossa 1 000:tta 75 vuotta täyttänyttä kohti 70 työntekijää. Vuonna 2000 vastaava luku oli 58 ja vuonna 2004 vain 54. Vielä suurempi lasku henkilökunnan osuudessa oli perusterveydenhuollon vuodeosastohoidossa.

ja silti porukkaa on niin paljon enemmän kuin ruotsissa, että jos ruotsissa olisi sama rahamäärä x hoitsuille, keskipalkka olisi siellä sen 4000e (poimittu aikaisemmasta keskustelusta)

e: ja yks syy nykyiseen tilanteeseen on varmasti suomalaisten asenne. täällä duunareita ym peruskavereita (eli se harmaa massa mikä pitää pyörät pyörimässä) ei pidetä yhtään arvossa eikä kauheasti kunnioiteta. uskon että sama tilanne on hoitajilla. varmasti nousisi työmotivaatio jos saisivat enemmän kiitosta työstään itse kukin.
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
UMTS-kauppa kyllä. Eduskunta päätti tukipaketista soneralle alle viikossa. En muista tarkkaa summaa, mutta kyse oli todella isoista summista.

Stora-Ensossa taas valtio on suurin omistaja olikohan n. 1/3 omistuksellaan. Eli Stora-Enson miljarditappiot koituu myös valtion ja sitäkautta veronmaksajien tappioksi.

UMTS-kaupassa luvut olivat näköjään markoissa toisin kuin muistelin, mutta jokatapauksessa valtio pelasti soneran yli 3 miljardilla markalla, eli yli 500 miljoonalla eurolla. Ei silloin asiaa kyselty kansalta, eikä kansa kritisoinut. Nyt tuota samaista 500 miljoonaa ei löydy kun on kyse terveydenhuollon tulevaisuudesta.:(

Stora-Enson kurssi on noussut kymmenessä vuodessa kuudesta
eurosta kahteentoista euroon ja sen lisäksi Stora on maksanut osinkoa, veronmaksajat ovat tienanneet ison läjän euroja.:dance:

Tapaus Sonera: Valtio myi suuren kasan osakkeita vuonna 2000
huippu hintaan.

On turha sekoittaa pörssiyhtiöiden ja valtion budjettia keskenään,
koska bisnes on bisnestä ja verotulot ovat verotuloja.:curs:

On helppo antaa neuvoja näin jälkikäteen kuinka pörssiyhtiöiden liiketoimintaa
OLISI pitänyt hoitaa.
 
No mistäköhän tuo pahoinvointi johtuu??..se johtuu riittämättömistä resursseista ja siitä, että tehdään vaativaa työtä surkealla palkalla.

Eli nostetaan nyt 24% palkkoja ja kaikki itkeminen työoloista ja työn raskaudesta loppuu siihen paikkaan?

Aika hiljasta on ja jos joku hoitaja näin kuvittelee, nini kannattaisi palata todellisuuteen pikkuhiljaa. Jättimäinen palkankorotus tietää 100% varmuudella niitä jo kauan kaivattuja tehostuksia ja meinaatko että se ei tarkoita samalla kengänkuvaa perseelle useammille hoitajille?

Ja mitä tulee Soneran sekoiluihin Saksassa, niin entäs jos ne ois onnistuneetkin? Varmasti on tehty yritystoiminnassa monta monta isoa riskivetoa ja suuri osa niistä onnistuu ja tuottaa rahat moninkertaisesti takaisin. Mutta eihän näitä kukaan tietenkään koskaan muista.
 
tuohon sonerahommaan:

miks vitussa kaikki tietää ton soneran umtsin, mutta kukaan ei tunnu tietävän sitä, että siellä oli kansanedustajia vastuussa, ja pari kansanedustajaa antoivat luvan ja valtuutuksen noihin kauppoihin?

siinähän ois semmonen homma että jos tekee tuollaisen kämmin niin kavereitahan ei sit ehkä välttämättä kannattais uudestaan äänestää, vai? :D ja silti taitaa vieläkin olla kaverit "kansaa edustamassa"

tuo päätöshän oli sonera- kirjan lukemisen peruseella järjetön ja ilman kunnon pisnesperusteita, mutta tämä tästä.

ja takaisin aiheeseen: ihmiset äänesti nyt porukkaa jotka lupasivat korotuksia sairaanhoitajille ja yli 10 prossaa tarjottiin korotukseks. see the connection?
 
Eli nostetaan nyt 24% palkkoja ja kaikki itkeminen työoloista ja työn raskaudesta loppuu siihen paikkaan?

Työolot pitää olla asialliset ja palkan pitää vastata paremmin työn raskautta. Niin kauan kuin näin ei ole, vain tyhmä on "itkemättä". Ensikäden kokemusta mulla ei hoitajien duunista toki ole, joten sikäli vaikea sen enempää ottaa kantaa tohon itkemisen määrään. 24 %:n korotus kahdessa ja puolessa vuodessa (?) kuulostaa kyllä kovalta, ja pistää miettimään alipalkattujen, yliopistotason koulutuksen hankkineiden, opettajien palkkatasoa jne.

Jättimäinen palkankorotus tietää 100% varmuudella niitä jo kauan kaivattuja tehostuksia ja meinaatko että se ei tarkoita samalla kengänkuvaa perseelle useammille hoitajille?

Kuntien valtionosuuksia voi ja pitää lisätä. Julkinen talous on tänä(kin) vuonna liki 5 % ylijäämäinen, joten rahaa kyllä riittää. Kyse on poliittisista valinnoista, ei rahanpuutteesta. Valtionvelkakin on hyvin kohtuullisella tasolla. Kummasti on vaan Ruotsissa varaa selvästi parempiin hoitoalan palkkoihin, vaikka Ruotsin talous ei ole yhtä hyvässä vedossa kuin Suomen. Pitkälti arvovalintoja siis. Hoitoalan työvoimapula pitää kyllä osaltaan huolen siitä, että Suomessakin pikku hiljaa kivutaan kohti Ruotsin liksoja.
 
ja takaisin aiheeseen: ihmiset äänesti nyt porukkaa jotka lupasivat korotuksia sairaanhoitajille ja yli 10 prossaa tarjottiin korotukseks. see the connection?
Niin. Kaikki paitsi Keskusta olivat ennen vaaleja sitä mieltä, että korkeakoulutetut naisalat tarvitsevat kuoppakorotuksen. Muista lupaajista poiketen vain Kokoomus toppuutteli, että kertarysäyksellä asiaa ei korjata, vaan kyseessä on pitkä prosessi.

Uutinen: Keskusta voitti vaalit. Kokoomus (se toppuuttelija) pääsi hallitukseen hyvänä kakkosena. Muutama kuukausi tämän jälkeen tarjottiin historiallisen suurta 12% korotusta. Pääministerimme Matti Vanhanen (kesk.) painottaa jokaisessa haastattelussa, että lisää tukea ei tipu. Edelleen, Kokoomus ei ole hallitus. Katainen ei ole hallitus. Sen lisäksi, että Tehyn propaganda vilisee rankkoja vääriä faktoja, niitä huudellaan täysin väärään suuntaan.
 
Valtionvelkakin on hyvin kohtuullisella tasolla.
Valtionvelka jauhaa pelkkiä korkoja satoja miljoonia vuodessa ja esim. tällä hetkellä tapetilla olevassa asiassa väännetään nimenomaan sadoista miljoonista. Velkaa on ehdottomasti lyhennettävä, koska siinä on niin turha jatkuva menoerä kuin olla ja voi. Tämä ei ole arvovalinta, vaan kyse on pitkäjänteisyydestä.
 
Kuntien valtionosuuksia voi ja pitää lisätä. Julkinen talous on tänä(kin) vuonna liki 5 % ylijäämäinen, joten rahaa kyllä riittää. Kyse on poliittisista valinnoista, ei rahanpuutteesta. Valtionvelkakin on hyvin kohtuullisella tasolla. Kummasti on vaan Ruotsissa varaa selvästi parempiin hoitoalan palkkoihin, vaikka Ruotsin talous ei ole yhtä hyvässä vedossa kuin Suomen.

Tottakai Ruotsissa on varaa parempiin palkkoihin, kun 40% vähemmän hoitohenkilökuntaa veronmaksajiin verrattuna.

Kyse ei ole politiikasta vaan taloudenhoidosta, jota politiikalla koitetaan kaikin voimin sotkea. On helppo sanoa että "rahaa kyllä riittää", se ei vaan ihan oikeasti ole niin.

Olemme pitkän nousukauden ehkä huipulla - nyt voi olla oikea aika säästää, että on varaa hyvinvointipalveluihin huonompina aikoina. Monella kunnalla ei tänäkään vuonna riitä tulot (ilman velkaa) edes kuntatyöntekijöiden palkanmaksuun.
 
Velkaa on ehdottomasti lyhennettävä, koska siinä on niin turha jatkuva menoerä kuin olla ja voi. Tämä ei ole arvovalinta, vaan kyse on pitkäjänteisyydestä.

Kyllä se on arvovalinta. Yhteiskunnan pyörittäminen valitettavasti maksaa, siitä ei päästä mihinkään. Ja kansainvälisessä vertailussa Suomen valtionvelka on todellakin hyvin kohtuullinen. Tietysti velkaa pitää myös lyhentää, ja siihen on myös varaa, kiitos roimasti ylijäämäisen julkisen talouden. Kyse on painotuksista, jotka eivät ole absoluuttisia totuuksia vaan ideologisia valintoja.
 
ja takaisin aiheeseen: ihmiset äänesti nyt porukkaa jotka lupasivat korotuksia sairaanhoitajille ja yli 10 prossaa tarjottiin korotukseks. see the connection?

Oliko tuo korotus tarkoitus toteuttaa kolmen vuoden aikana? Eli korotusta ei tule juuri enempää kuin muillekaan aloille?
 
Ja kansainvälisessä vertailussa Suomen valtionvelka on todellakin hyvin kohtuullinen.
Täysin merkityksetön seikka. Se ei tee Suomen velkaa pieneksi, jos jollain toisella on vielä enemmän velkaa. Yhteiskunnan pyörittäminen maksaa tulevaisuudessakin ja silloin todennäköisesti paljon nykyistä enemmän. Velan lyhentäminen kannattaa varmasti pidemmän päälle. Ja vaikka ei lyhennettäisi, niin sairaanhoitajien liksat eivät olisi edes TOP100:n joukossa sillä listalla, joihin ylimääräistä julkista rahaa tulisi ohjata minun arvomaailman mukaan.
 
Oliko tuo korotus tarkoitus toteuttaa kolmen vuoden aikana? Eli korotusta ei tule juuri enempää kuin muillekaan aloille?

mutta mites on laita entisten sairaanhoitajien korotusten kanssa?

joku täällä väläytteli 0,2 prosenttia, kuntatyönantaja oli antanut alle 2% vuonna 2005......
 
Eli eipä tuo nyt kaavailtu noin 10 prosenttia kolmelle vuodelle ole kovin mullistava korotus...

no onhan se huomattavasti suurempi kuin 3 edellisen vuoden...

jos 2004 oli alle 2%, 2005 oli alle 2%, 2006 alle 3%

ja verrataan sitä siihen bout 13% mitä on jo luvattu seuraavalle 3 vuodelle...
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom