Sairaanhoitajien vaatimukset

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Ronny11
  • Aloitettu Aloitettu
Täälläki kokoajan puhutaan pelkästään hoitajista, vaikka tehyn alaisuudessa työskentelee lähes 100 eri ammattinimikettä bioanalyytikosta apuvälineteknikkoon ja geronomista naprapaattiin jne jne.
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Täälläki kokoajan puhutaan pelkästään hoitajista, vaikka tehyn alaisuudessa työskentelee lähes 100 eri ammattinimikettä bioanalyytikosta apuvälineteknikkoon ja geronomista naprapaattiin jne jne.

tästä taas vanhaan kysymykseeni:

osaako oikeesti kukaan sanoa 101% varmuudella että kenelle tehy ajaa noita korotuksia? kun jossain jutussa oli mm. hammashoitajaa haastateltu liittyen lakkoiluun yms.

haetaanko nyt nimikkeellä "sairaanhoitaja" - työskenteleville niitä korotuksia vai kenelle!??

jostain syystä kukaan ei uutisoi muusta kuin "sairaanhoitajien lakosta", "sairaanhoitajien vaatimuksista", "sairaanhoitajien joukkoirtisanoutumisista" mutta missään jutussa ei lue suoraan että ketä kaikkea noi koskee.
 
Huoh, aika monesti on sanottu tässä ketjussa myös se, että tuntuisi suurimpia ongelmia olevan sairaanhoitoalalla nää:
- Palkan puutteellinen eriyttäminen työn vaativuuden mukaan. Jaotellaan ehkä vain sairaanhoitajiin ja perus/lähihoitajiin koulutuksen perusteella, muttei jaotella vielä tarkemmin eri töitä niiden vaativuuden ja siten myös palkkauksen mukaan. On selvää, että palkkaan pitää tulla lisiä yövuoroista ja muista epätyypillisistä työajoista, mutta palkkausta pitäisi pystyä säätämään aika rajustikin myös työn vaativuuden perusteella. Onko sellaista tehty sairaanhoitoalalla?
- Puutteellinen työn organisointi ja johtaminen. Tämä on ongelma joka alalla, mutta tuntuisi olevan erityisen pahasti pielessä sairaanhoitoalalla.
 
Toiselta palstalta lukaisin, että TEHY suosittelee raskaana olevia ja piakkoin eläkkeelle jääviä jäämään irtisanoutumisrintaman ulkopuolelle. En tiedä onko tämä muutaman paikallisten luottamusmiesten tulkintaa vaiko yleisempi linjanveto. Tietysti ymmärrettävää, että esimerkiksi heti irtisanoumisensa jälkeen äitiyslomalle jäävän riskinotto on paljon suurempi kuin muilla keskimäärin.
 
Toiselta palstalta lukaisin, että TEHY suosittelee raskaana olevia ja piakkoin eläkkeelle jääviä jäämään irtisanoutumisrintaman ulkopuolelle. En tiedä onko tämä muutaman paikallisten luottamusmiesten tulkintaa vaiko yleisempi linjanveto. Tietysti ymmärrettävää, että esimerkiksi heti irtisanoumisensa jälkeen äitiyslomalle jäävän riskinotto on paljon suurempi kuin muilla keskimäärin.

eli siis luotto ei välttämättä olekaan niin kova siihen takaisinottamiseen? :D

joo tyhmäähän se on kusta huomattava osa eläkkeestään johonkin tuollaiseen äkkäilyyn irtisanoutumalla. tai kusemalla työpaikkansa päälle vuodeks jos nyt on raskaana..
 
Älkääs nyt hermostuko, enhän minä hyvänen aika ole kritisoinut teollisuuden alan korkeita palkkoja enkä ottanut kantaa siihen minne ne voitot menevät. Nykyisellään enimmäkseen ulkomaille, mikä on myös minun mielestäni perseestä. En nyt ymmärrä miten vastaukseni tiettyyn toisen sanomaan epäloogisuuten voi tulkita noin?



Mitä ihmettä sie sönkkäät? Olenko väittänyt jotain päinvastaista? Johan minä olen hyvä mies saman täällä kompannut moneen kertaan. Kerroin vain kantani siihen, miten mielestäni tuottamaton hoitoala on eri tavalla tärkeä verrattuna teollisuuteen. Miten täällä ihmiset voi tulkita ihmeellisine olettamuksineen kaiken ihan päin perseitä koko ajan, kun esitin vain tiettyä asiaa (teollisuuden alojen palkkojen suhdetta sen tuottamiin voittoihin) koskevan kritiikin? En viiitannut mihinkään kaiken maailman ossipenojen arviointeihin motiiveistani. Ei helvetti, eihän tämä vaino ole kohta enää todellista. :hyper: Todellakin, menee aivan järjettömäksi huuteluksi ja haukkumiseksi tämä touhu. Epäloogisten vittuilujen ryöppy seuraa jos yksikin linjasta poikkeava mielipide tulee julki?

Taidan vetäytyä takavasemmalle, menee sen verran henkilökohtaisuuksiin jo tämä noitavaino, että tekee jo luvattoman paljon
pahaa mieltä. Anteeksi jos joitain mielipiteilläni loukkasin.

Joo, täytyy pyytää anteeksi asiasta poikkeaminen. Huono päivä eilen(kin).
 
tästä taas vanhaan kysymykseeni:

osaako oikeesti kukaan sanoa 101% varmuudella että kenelle tehy ajaa noita korotuksia?

Ei ole 101% varmuutta, mutta vissiin ainoastaan tehyläisille jäsenille. Tehyyn siis kuuluu myös esim. lähihoitajia, bioanalyytikkoja, terveydenhoitajia, kätilöitä, fysioterapeutteja...
 
Päivän Hesarista:
Helsingin Sanomat sanoi:
HOITAJAT USKOVAT, ETTÄ IRTISANOUTUMISUHKA RIITTÄÄ
Harva hoitaja suunnittelee talouttaan irtisanoutumisajalle

Irtisanoutumisaikana töitä ja taloutta suunnitellutta hoitajaa on hankala löytää keskiviikkona. Syy selvisi Tehy:n ammattiosasto 152:n kokouksessa: hoitajat uskovat, että pelote irtisanoutumisista riittää.

Marian sairaalan osastonhoitaja Reija Sjöhölm toimi puheenjohtajana ja tarkitsi kolmentoista tehyläisen kannan: "Olenko väärässä, jos sanon, että kukaan meistä ei usko, että me kävelisimme joku päivä ulos ja työnantaja pärjäisi ilman meitä?" Sjöholm saa vastaansa vain ei-huutoja. Aktiivit ovat samaa mieltä.

Jotkut hoitajat pelkäävät taloutensa puolesta eivätkä ole valmiita työtaistelutoimiin. Sjöholm ei silti usko, että tilanne pääsisi kriittiseksi talouden puolesta. "On järjetöntä ajatella, että työnantaja pärjäisi ilman meitä."

Puheenjohtaja saa kannatusta välihuudoin. Näytön paikka! Nyt tai ei koskaan!

Täällä ei uskota myöskään yksityisen puolen työvoima-apuun. Sjöholm luettelee joukosta monta erityisalan hoitajaa, joiden taitoja ei voi omaksua pikakoulutuksella. Hän muistuttaa myös, että hoitajista on jo nyt niin pulaa, etteivät he voi oikein pitää lomiaankaan.

Irtisanoutumisvalmiudesta kertovaan listaan on kerätty nimiä monessa sairaalassa, mutta listat pysyvät piilossa. "Emme ole sanoutumassa irti. Työnantajan ei tarvitse tietää, ketkä ovat allekirjoittaneet", Sjöholm kertoo. Hän uskoo, että nimiä on riittävästi kaatamaan Hyks-alueen sairaaloita.
 
Ei ole 101% varmuutta, mutta vissiin ainoastaan tehyläisille jäsenille. Tehyyn siis kuuluu myös esim. lähihoitajia, bioanalyytikkoja, terveydenhoitajia, kätilöitä, fysioterapeutteja...

eli siis kaikille ketkä vaan kuuluu tehyyn? kun tosiaan siihenhän kuuluu kaikkia muitakin eikä pelkästään SAIRAANHOITAJIA joiden tilannetta mediassa on ainoastaan käsitelty :D
 
Päivän Hesarista:

Jaa työnantajan ei tarvitse tietää, ketkä allekirjoittavat? Outoa, mistäs he sitten osaavat antaa potkut sille raskaana olevalle, jota tossa pari postia ylempänä oli esimerkkiä, jos eivät tiedä, onko hän irtisanoutunut vai ei. Ihmettelen tätä... No ehkä tämäkin asia selviää illemmalla.
 
Mun käsittääkseni kyllä. Korjatkoon joku, jos olen väärässä.
pitää kohta soittaa tehyn toimistoon kyllä jos ei tuu varmoja vastauksia, tällä kertaa sentäs sai vastauksen kun taitaa olla kolmas kerta kun kysyn tätä :D
 
pitää kohta soittaa tehyn toimistoon kyllä jos ei tuu varmoja vastauksia, tällä kertaa sentäs sai vastauksen kun taitaa olla kolmas kerta kun kysyn tätä :D

Nyt taistellaan kunta-alan virka- ja työehtosopimuksesta (KVTES) terveydenhuollon osalta, ei ainoastaan sairaanhoitajien. Tehyn sivujen tiedot tukevat tätä.

Tehyn sivut sanoi:
Tehyn tavoittelemien palkankorotusten jälkeen 2,5 vuoden sopimuskaudella esimerkiksi ammattikorkeakoulututkintoa vaativissa sairaanhoitajan, röntgenhoitajan tai fysioterapeutin tehtävissä vähimmäispalkka nousisi 2 190 euroon ja toisen asteen koulutuksen saaneilla kuten lastenhoitajalla, lähihoitajalla tai sairaankuljettajalla 1 990 euroon.

TESsihän koskee kaikkia eli korotukset saavat myös liittoon kuulumattomat. Näin minä tämän olen ymmärtänyt, vaikka julkisuudessa meuhkataan vaan että hoitajat sitä ja hoitajat tätä....

Yksityispuolihan on jo allekirjoittanut oman sopimuksensa, hyväksyivät sitten 11,7 % korotuksen. Tätä logiikkaa en tajua, sillä nyt voi käydä niin mikäli kunta-alan korotukset menevät läpi että julkisen puolen palkat ovat korkeammat kuin yksityisen.
 
Vaimon työpaikalla oli tänään käynyt tehyn edustaja ja irtisanoutumishalukkuuslista (itse keksimäni sana) oli kiertänyt. Käsittääkseni lähes kaikki olivat allekirjoittaneet, vaimo jäi vielä miettimään. Kyselin (huom. tämä perustuu s-postikeskusteluihin, joten kaikkia faktoja en tiedä), että oliko tehyn tyyppi lupaillut varmaa paluuta entiseen paikkaan jne.

Tehyn edustaja oli ilmeisesti ainakin antanut ymmärtää, että esim. lomat eivät pala, vaan lomapäivät vähenevät normaalin lakon tyyliin lakon pituuden mukaan. Tämähän viittaa suoraan siihen, että lupaavat pääsyn entiseen työpaikkan vanhana työntekijänä. Mutta onko niin, että jos saa palata vanhana työntekijänä myöskin kertyneet lomat ovat tallessa? Oman maalaisjärjen mukaan lomat palavat sillä hetkellä kun irtisanoutumisaika on loppu.

Vaimo varmaan löytäisi vankan erikoisosaamisen myötä kyllä töitä, mutta mielestäni tehy nyt lietsoo jäseniään vaaralliseen leikkiin mukaan. Faktahan on (?), että tehyn johto ei menetä päivänkään palkkaa tässä pelissä, kävi miten kävi. Monelle itsensä irtisanoneelle jäsenelle voi tulla vielä äitiä ikävä, kun talvi pimenee, eikä ole varaa maksaa sähkölaskua :jahas:

hieman OT: vaimo mainitsi, että löytyyhän sitä töitä vaikka kaupan kassalta. Yeah, right. Sen päivän kun näkisi... Ilman että ennen ja jälkeen jokaisen työvuoron saa kuunnella kauheaa nillitystä työn kauheudesta ja palkan surkeudesta. :whip: Onneksi oma palkka on sellainen, että ei ihan heti tartte kämppää myydä, vaikka vaimo olisikin hetken palkatta.
 
Viimeksi muokattu:
Eikö Tehy:n johdon pitäisi lähteä mukaan tähän "kaikki yhden puolesta, yksi kaikkien puolesta" -leikkiin ja jos hommat kusee, niin koko johto eroaa? Kiva kannustaa jäseniä irtisanoutumaan samalla, kun itse vedetään pullakaffetta.
 
Yksityispuolihan on jo allekirjoittanut oman sopimuksensa, hyväksyivät sitten 11,7 % korotuksen. Tätä logiikkaa en tajua, sillä nyt voi käydä niin mikäli kunta-alan korotukset menevät läpi että julkisen puolen palkat ovat korkeammat kuin yksityisen.

Mun mielestä tuo on loogista. Kahden vuoden päästä kun 80% tehyläisistä (kuntasektori) on saanut korotuksensa on yksityispuolen vähemmistöllä paljon paremmat neuvotteluasemat, se työvoimapula toimii taas aseena sillä puolella missä on pienemmät palkat. Veikkaan myös että yksityispuolella palkat ei aina tule suoraan taulukosta vaan siellä saattaa uuden työnhakijan järkevä palkkapyyntö mennä läpikin.
 
Mutta onko niin, että jos saa palata vanhana työntekijänä myöskin kertyneet lomat ovat tallessa? Oman maalaisjärjen mukaan lomat palavat sillä hetkellä kun irtisanoutumisaika on loppu.

Ne varmaan vaan luottaa siihen että kukaan ei oikeasti joudu lähtemään päiväksikään. Työnantajanhan on lain mukaan pakko maksaa lopputilissä lomat pois jos siihen asti mennään.
 
Tuohan on varsin hyvä uutinen erityisesti fysioterapeuteille, joilla nuita lisiä ei juurikaan mistään tule. Tuo 2190e/kk vähimmäispalkka kuulostaa varsin kohtuulliselta.

"Originally Posted by Tehyn sivut
Tehyn tavoittelemien palkankorotusten jälkeen 2,5 vuoden sopimuskaudella esimerkiksi ammattikorkeakoulututkintoa vaativissa sairaanhoitajan, röntgenhoitajan tai fysioterapeutin tehtävissä vähimmäispalkka nousisi 2 190 euroon ja toisen asteen koulutuksen saaneilla kuten lastenhoitajalla, lähihoitajalla tai sairaankuljettajalla 1 990 euroon."
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom