Sairaanhoitajien vaatimukset

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Ronny11
  • Aloitettu Aloitettu
Good for you, toinen meistä oli ruuhkaisempaan aikaan asuntoa etsimässä. Tosin oman asuntoni sain jo ensimmäisenä viikonloppuna joten en valita.



Maksaako valtio sulle? Oisin mä siellä Koassillakin joutunu ite siitä asumisesta vuokran maksamaan? :eek:

Kyllä valtio kämppäni maksoi, se kutsui sitä asumislisäksi opintotuessani. 80% vuokrasta maksoi valtio, sitten se pirulainen antoi 230 euroa lisää, että saan opiskella itselleni ammatin korkeakoulussa. Reilu jätkä/likka imo. :lol2:
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Kyllä valtio kämppäni maksoi, se kutsui sitä asumislisäksi opintotuessani. 80% vuokrasta maksoi valtio, sitten se pirulainen antoi 230 euroa lisää, että saan opiskella itselleni ammatin korkeakoulussa. Reilu jätkä/likka imo. :lol2:


Niin, voihan olla että tarkoitin sitä, että ei se valtio sitä asuntoa anna, niinkuin joku tossa pari sivua sitten väitti..

Ja saatoin tarkoittaa sitäkin, ettei kaikilla ole mahdollisuus tuohon valtion antamaan kämppään vaikka kuinka suostuisi asumaan Jyväskylässä Myllyjärvellä kun opiskelee Stadiassa..
 
:wall: :wall:

Samaa mieltä siitä, että on oikeus, mutta mun mielestä ei sellaiseen kuin mitä nyt nähtiin.

Elä hakkaa päätä seinään. Tiedähäntä vaikka joutuu hoidettavaksi. :)

Mielestäni edellinen lakko on paljon harmillisempi kuin tämä nykyinen kerta. Nyt jouduttiin tekemään suunnitelmat uusiksi, mutta kenenkään henki ei ole uhattuna, toisin kuin viimeksi...

Mitä nyt nähtiin, ylityökieltoja ja lista irtisanoutuvista. Sairaanhoitopiirit joutuivat tekemään suunnitelmia ja vähäisin määrin myös toteuttamaan niitä, jos työtaistelu astuisi voimaan. Ja kun täällä on puhuttu viattomien hengestä, niin varmastikin edellisessä versiossa henki oli enemmän uhattuna kuin nyt. Samaten nyt myös saatiin työnantajaan enemmän vauhtia kun viime kerralla. Tälläkertaa molemmat työtaistelu osapuolet sai suurinpiirtein minkä halusi, ja potilaiden terveys ei ollut uhattuna. Mitä kamalaa tässä oli käytännössä? Leikkauksia jouduttiin siirtämään, mutta se on mielestäni sopiva hinta sille että nämä alat saavat tehdä työtaisteluja. Joku on varmasti tästä eri mieltä, ja joidenkin mielestä näiden ei kuuluisi ollenkaan saada tehdä työtaisteluita...
 
Hmmm... Tulipa vain mieleen, että kun nuo korotukset nyt koskevat vain ja ainoastaan Tehyn jäseniä, niin onkohan lähitulevaisuudessa odotettavissa tilanne, että kun sairaanhoitaja hakee työpaikkaa, niin työnantajan ensimmäinen kysymys on: Kuulutko Tehyyn? Ja mikäli hoitajan vastaus on Kyllä, todetaan hänelle että valitettavasti emme kaipaa panostanne työyhteisössämme juuri nyt. Ja uutta hakijaa putkeen...

Miksi palkata se Tehyläinen, jos saa toisen yhtä pätevän hoitajan halvemmalla, koska hän sattuu olemaan toisen liiton jäsen?

edit. Eli onkohan odotettavissa kovasti uusia Tehyyn liittyjiä, vaiko vielä enemmän siitä eroajia, jotta töitä jostain saisi?
 
Niin, voihan olla että tarkoitin sitä, että ei se valtio sitä asuntoa anna, niinkuin joku tossa pari sivua sitten väitti.

Niin, voihan olla että tarkoitin antamisella sitä, että valtio mahdollistaa opiskelijalle asumisen maksuutta, ainakin periaatteessa. Pääkaupunkiseudun asumiskustannukset ovat varmasti eri kuin Kainuussa, vaikka tuki on kaikille sama, mutta niinkun periaatteessa...
 
Tehyhän pelasi korttinsa aivan oikein. Ei tarvinnut ihmishengillä kiristää. Tahtotilaa löytyi eri osapuolilta ja ilmeisesti sovun saivat aikaan. Ehkä Pesola-Laitinen ahneana kokoomuslaisena ymmärsi, milloin on oikea aika lyödä kortit pöytään potilaiden turvallisuutta vaarantamatta.

Mjoo, käytännössähän tässä kenenkään ei tarvinnut kärsiä. Vähän siirtoja kerettiin tekemään, mutta ei muuta. Ehkä hoitoaikoja ei saanut, ja leikkauksia siirrettiin, mutta eiköhän pian päästä takaisin päiväjärjestykseen ja ajat siirtyvä muutamalla päivällä tai viikolla.

Oletteko nyt aivan varmoja. Väitättekö ettei esimerkiksi syöpäpotilaiden turvallisuus vaarantunut eivätkä he kärsineet kun uusia potilaita ei esimerkiksi otettu syöpähoitoyksiköihin hoidettavaksi. Ei kaikki palvelut ole sellaisia, jotka voidaan vaan nappia painamalla lopettaa vaan niiden alasajo tai toiminnan supistaminen on pitänyt aloittaa paljon aikaisemmin. Nimittäin jotkut syövät ovat todella nopeita etenemään, jolloin mahdollisimman nopea hoidon aloittaminen on todella tärkeää. Esimerkiksi haimasyöpä etenee todella nopeasti ja muutokset syövän etenemisestä näkee kuvista jo muutamien päivien aikana, on nimittäin omakohtaista kokemusta.

Ei sillä, ihan hyvä että saivat korotuksen. En missään vaiheessa ollut niitä vastaan. Keinoja en välttämättä pitänyt ihan oikeina.
 
Oletteko nyt aivan varmoja. Väitättekö ettei esimerkiksi syöpäpotilaiden turvallisuus vaarantunut eivätkä he kärsineet kun uusia potilaita ei esimerkiksi otettu syöpähoitoyksiköihin hoidettavaksi.

Meinaatko ettei otettu sisään? Että käännytettiin oikeasti syöpäepäillyt ovella? Joka tapauksessa vähemmän harmia tämä aiheuttaa kuin oikea lakko... vai?

Keinoja en välttämättä pitänyt ihan oikeina.

Hmm, hauskaa on se että vaikka täällä todella moni kritisoi keinoja, mitään muuta vaihtoehtoista ei pystytty tarjoamaan kuin ylhäältäpäin sanelettu korotus, "ota tai vaihda alaa" tyyppinen ratkaisu.

Perseestähän tämmöisten alojen työtaistelu on aina, ja sivulliset kärsii enemmän tai vähemmän. Mutta niin kauan kun yhteiskunnassa sallitaan näiden alojen tämän tyyppinen työtaistelu, on myös pakko hyväksyä mahdolliset riskit niihin liittyen.

Se on toinen asia, jos ruvetaan ajamaan työtaistelukieltoa.
 
Jonotin viime vuonna vuoden tavallista opiskelijayksiötä, ei väliä missäpäin Helsinkiä. Solussa on se huono puoli, että lukurauha ei aina ole taattu. Ja itse haluan opintojani eteenpäin. Mutta ei minusta tuo vuosi ole "aika pian"

Tämä "en voi asua solussa" on joku ihmeellinen suomalainen ilmiö. Jos ei ole valmis solussa asumaan, niin on täysin turha itkeä, jos ei halpaa kämppää löydy. Vaikka asuisit minkä ääliön kanssa, niin kirjastot on keksitty ja joskus sen ääliönkin on nukuttava ja silloin voit yleensä itsekin.

Omasta kokemuksesta voin sanoa, että asuin 4 vuotta solussa ja vuoden ajan oli kämppis, joka hajotti keittiön ikkunan muutamaan otteeseen, rikkoi huonekaluja ja keittiövälineitä, varasti tavaroita (yhteisestä tilasta, huoneissa on lukot) sekä metelöi. Voin vakuuttaa, että pahempaa kämppistä tuskin saa. Opiskeluja tämä ei kuitenkaan juurikaan häirinnyt, koska luin kirjastossa. Kerran yöllä tosin nakattiin toisen kämppiksen kanssa tämä häiriköijä ja muutama sen kaveria sukkasillaan pihalle (oli talvi ja kylmä). Lopulta HOAS antoi tälle häädön.

Toisaalta en tunne ketään muuta, joka olisi saanut vastaavan kämppiksen. Eli nämä ovat todella harvinaisia. Yleensä syynä tähän ovat, että saman koulutusasteen opiskelijoita pyritään laittamaan samoihin soluihin. Tässä tapauksessa oli laitettu amiksessa opiskeleva teekkareiden sekaan. HOAS:n suurimmat häiriköt ovat yleensä juuri amiksessa... Jatkuvati bileitä pitävät ovat sitten asia erikseen, mutta soluissa harvemmin hirveästi bileitä järkätää, koska puitteet ovat paskat elleivät ne sitten ole enemmän kuin yhden solussa asuvan järkkäämät. Lisäksi niistä kämppiksistä tulee yleensä jopa kavereita (yllätys yllätys) ja heidän kanssa on jopa mahdollisuus kommunikoida.

Mistä syystä muuten juuri naiset ovat yleensä ne hienohelmat, jotka eivät soluissa voi asua? En tunne yhtään miestä, jolle solussa asuminen oli ajatuksena mahdoton.

PS: Valmistuin 3 vuodessa DI:ksi ja asuin jopa jatko-opiskelijana solussa vuoden... Eli kyllä siellä voi opiskella.
 
Ennen keskosien heitteillejättöuhkauksia hoitsuille tarjottiin 12,7% 2,33 vuodessa, mikä oli siis niin vähän, että piti lähtee kiristään niillä keskosien henkien menetyksillä. Tää siis tarkotti n. 5,5% vuosikorotusta.

Nyt väännettiin kuntatyönantaja Tehyn mukaan täysin siltaan 22-28% / 4v -> 5,5% - 7% per vuosi sopparilla, joka kaiken lisäks sisältää puhtaita arvailuja ja joka edellyttää tiettyjä tuottavuusvaatimuksia, että kaikki korotukset ylipäätään maksetaan.

Sairaanhoitajien ensi reaktioista päätellen täytyy antaa Saloniukselle täydet pisteet homman hoitamisesta. Ratkaisussa hyödynnetään mun mielestä taidokkaasti sitä samaa joukkohallusinaatiopotentiaalia, mistä koko homma alunperin lähti 500€:n muodossa liikkeelle.

Ketään ei onneks kiinnosta tai harmita enää se, että todellisuudessa siltä samalta sopimuskaudelta, jonka päälle ensin syljettiin ei nytkään saada ilmeisesti juuri yhtään enempää.:lol2:

Yen sanoi:
Amen. Hoitajat ovat kauhean tyytyväisiä, ja työnantaja marmattaa kustannuksista, vaikka ratkaisu on käytännössä täysin sama.
Niin tarkotin, että huvittavaa nimenomaan on se, että mielipiteet hoitsujen puolella on muuttunut täysin, vaikka realiteetit sillä aikavälillä ei juuri ollenkaan. Kuntatyönantajahan valitti jo silloin, että ratkaisu on kallis ja kestokyvyn äärirajoilla.
 
Ketään ei onneks kiinnosta tai harmita enää se, että todellisuudessa siltä samalta sopimuskaudelta, jonka päälle ensin syljettiin ei nytkään saada ilmeisesti juuri yhtään enempää.:lol2:

Amen. Hoitajat ovat kauhean tyytyväisiä, ja työnantaja marmattaa kustannuksista, vaikka ratkaisu on käytännössä täysin sama.

Keskustellaan sitten 12 vuoden päästä uudestaan, kun työtaistelutahto on virkonut uudestaan. Toivottavasti tämä ketju on vielä olemassa, ja voidaan käydä lainaamassa samat pointit uudelleen. :)
 
Meinaatko ettei otettu sisään? Että käännytettiin oikeasti syöpäepäillyt ovella? Joka tapauksessa vähemmän harmia tämä aiheuttaa kuin oikea lakko... vai?

Mitäs luulet... Luuletko että ne pystyisivät samalla teholla toimimaan kun osa porukka on irtisanoutunut. Mitenkäs se lakko nyt yhtäkkiä niin paljon enemmän harmia olisi aiheuttanut. Eikös sen perinteisen lakon pitänyt olla niin tehotonta kun ei monien kuukausienkaan lakot vaikuta mitään eikä siihen sen takia edes ruvettu. Ja nyt kun pelkästään irtisanoutumisilla uhkaaminen sai sovun aikaan
 
Mitäs luulet... Luuletko että ne pystyisivät samalla teholla toimimaan kun osa porukka on irtisanoutunut. Mitenkäs se lakko nyt yhtäkkiä niin paljon enemmän harmia olisi aiheuttanut. Eikös sen perinteisen lakon pitänyt olla niin tehotonta kun ei monien kuukausienkaan lakot vaikuta mitään eikä siihen sen takia edes ruvettu. Ja nyt kun pelkästään irtisanoutumisilla uhkaaminen sai sovun aikaan

Satuin lukasee HUS:n internetsivuilta tiedotteen miten eri sairaalat olis toiminu työtaistelun alettua ja siellä luki: Syöpätautien klinikka: Toimii normaalisti.
Tiedä sit mitä toikin mahto tarkottaa...
 
Ja nyt kun pelkästään irtisanoutumisilla uhkaaminen sai sovun aikaan

Niin, kyllä minä näkisin tuon enemmän positiivisena kun negatiivisena asiana. Mielummin tämä kun kaikkien hermoja syövä lakko, jonka aikana hoidot kärsii, vaikkei lamaantuisi. Nyt todella reagoitiin pahaan uhkaan synnyttämällä sopu ennen kun mitään todellatodella konkreettistä kerkesi tapahtua.
 
Ennen keskosien heitteillejättöuhkauksia hoitsuille tarjottiin 12,7% 2,33 vuodessa, mikä oli siis niin vähän, että piti lähtee kiristään niillä keskosien henkien menetyksillä. Tää siis tarkotti n. 5,5% vuosikorotusta.

Nyt väännettiin kuntatyönantaja Tehyn mukaan täysin siltaan 22-28% / 4v -> 5,5% - 7% per vuosi sopparilla, joka kaiken lisäks sisältää puhtaita arvailuja ja joka edellyttää tiettyjä tuottavuusvaatimuksia, että kaikki korotukset ylipäätään maksetaan.

Sairaanhoitajien ensi reaktioista päätellen täytyy antaa Saloniukselle täydet pisteet homman hoitamisesta. Ratkaisussa hyödynnetään mun mielestä taidokkaasti sitä samaa joukkohallusinaatiopotentiaalia, mistä koko homma alunperin lähti 500€:n muodossa liikkeelle.

Ketään ei onneks kiinnosta tai harmita enää se, että todellisuudessa siltä samalta sopimuskaudelta, jonka päälle ensin syljettiin ei nytkään saada ilmeisesti juuri yhtään enempää.:lol2:

Tärkeintä tietysti on se, ettei kenenkään henkiä vaarantunut/ollut vaarassa. Pointsit tehylle siitä. Vaikka täällä jo fantasioitiin mm. vertaamalla terrorismiin heikoimpina hetkinä.
 
Amen. Hoitajat ovat kauhean tyytyväisiä, ja työnantaja marmattaa kustannuksista, vaikka ratkaisu on käytännössä täysin sama.

Keskustellaan sitten 12 vuoden päästä uudestaan, kun työtaistelu tahto on virkonut uudestaan. Toivottavasti tämä ketju on vielä olemassa, ja voidaan käydä lainaamassa samat pointit uudelleen. :)

Joo ei todellakaan näytä tuo sopimus mitenkään erikoiselta tässä vaiheessa. Voi olla, että tehy-jäsenyyteni jää erittäin lyhyeksi.
 
Ennen keskosien heitteillejättöuhkauksia hoitsuille tarjottiin 12,7% 2,33 vuodessa, mikä oli siis niin vähän, että piti lähtee kiristään niillä keskosien henkien menetyksillä. Tää siis tarkotti n. 5,5% vuosikorotusta.

Nyt väännettiin kuntatyönantaja Tehyn mukaan täysin siltaan 22-28% / 4v -> 5,5% - 7% per vuosi sopparilla, joka kaiken lisäks sisältää puhtaita arvailuja ja joka edellyttää tiettyjä tuottavuusvaatimuksia, että kaikki korotukset ylipäätään maksetaan.

Sairaanhoitajien ensi reaktioista päätellen täytyy antaa Saloniukselle täydet pisteet homman hoitamisesta. Ratkaisussa hyödynnetään mun mielestä taidokkaasti sitä samaa joukkohallusinaatiopotentiaalia, mistä koko homma alunperin lähti 500€:n muodossa liikkeelle.

Ketään ei onneks kiinnosta tai harmita enää se, että todellisuudessa siltä samalta sopimuskaudelta, jonka päälle ensin syljettiin ei nytkään saada ilmeisesti juuri yhtään enempää.:lol2:

Laskeskelin itsekin näitä ja jotenkin koomista oli uutisissa seurata hoitajien tuuletuksia. Tietysti erona siihen pari vuotiseen sopimukseen on, että tämä takaa uudet korotukset tämänkin jälkeen, kun muuten työnantaja olisi voinut olla antamatta korotuksia.

Mielenkiintoista nähdä, jos eri maksut alkavat nousta. Kohtaa saa varmaan kuulla itkemistä niistä... Saas nähdä mitä oppositiosta alkaa silloin kuulua. :)
 
Satuin lukasee HUS:n internetsivuilta tiedotteen miten eri sairaalat olis toiminu työtaistelun alettua ja siellä luki: Syöpätautien klinikka: Toimii normaalisti.
Tiedä sit mitä toikin mahto tarkottaa...
Tiedä sitten vaan mikä kuuluu normaaliin. Itse tiedän vaan sen mitä mitä olen kuullut kun isoisä on ollut saamassa syöpähoitoa vielä vajaa viikko sitten. Onneksi hänen hoidot oli alkanut hyvissä ajoin ennen näitä työtaisteluita.
 
En oikein usko, että tämä pelkästään tehyn jäsenille annettava korotus on vielä selviö. Ennustan lisäoikeudenkäyntejä asian tiimoilta, kunhan muut järjestöt ehtivät saada rivinsä järjestykseen.

Itse veikkaisin, että homma menee siihen malliin, että kun 2.5 vuoden päästä nykyiset sopparit laukeavat muilla paitsi tehyllä kunta-alalla, niin ainakin Superin ja OAJ:n osalta tulee vastaava skenaario eli lakkoon mennään ja vaaditaan samat korotukset kuin tehylle 1.5 vuoden aikajänteellä.

Lastentarhan opettajien + opettajien lakko olisi muuten aika tehokas oletettavasti ilman, että tarvitsisi uhata tappamisella. Seurauksena olisi vain, että toinen vanhemmista ei voi mennä töihin, kun jonkun on pakko hoitaa lapsia. Siinä olisi BKT:n generoiminen tiukoilla.
 
Niin tarkotin, että huvittavaa nimenomaan on se, että mielipiteet hoitsujen puolella on muuttunut täysin, vaikka realiteetit sillä aikavälillä ei juuri ollenkaan. Kuntatyönantajahan valitti jo silloin, että ratkaisu on kallis ja kestokyvyn äärirajoilla.

En tiedä, mutta mikä mahtaisi olla sellainen ratkaisu ja prosenttiluku, mikä Kuntatyönantajan puolelta ei olisi "kallis ja kestokyvyn äärirajoilla". Ja mitä olisi käynnyt, jos se olisi päästänyt ulos 12,7% kohdalla "kohtuullinen ja toteutettavissa"...? :D Vain juma... Tehy tietää... :D

Lisäksi puhellaan verotuksen nostolla, joten saadaanko tästä tekosyy nostaa verotus ja kohentaa omaa taloutta, kerta gallupsien mukaan suurin osa kansasta kannatti sairaanhoitajien vaatimuksia. En ole verotuksen nostoa vastaan, mutta välttämättä sairaanhoitajien korotuksilla ei ole suoraan vaikutusta korotuksiin vaikka niin annetaan ymmärtää...?
 
Back
Ylös Bottom