Siis häh? "Sen jälkeen kun eivät siitä korvausta saa.." Mistä sä puhut? Onko joku taho halunnut lopettaa hoitajien palkanmaksun? Voi tulla uutisena, mutta tähänkin asti hoitajille on maksettu palkkaa ja tullaan maksamaan jatkossakin.
Tarkoitan sitä, että kun he ovat irtisanoutuneet, niin he eivät ole ihmisenä yksilöinä sen enemmän moraalisessa vastuussa kun mekin. Ammatti tai entinen työpaikka yksinään ei velvoita ketään mihinkään.
Ja Tehystä, joka hämmästyttävällä tavalla vaatii, että irtisanoutuvien tilalle ei saisi palkata toisia hoitajia.
Tuo onkin mielenkiintoinen vaatimus, jota en ymmärrä kanssa.
Miksi unohdetaan kun tässä on kyse hoitajien palkankorotusvaatimuksista? Sä oot kyllä mestari tossa..Pari sivua sitten laitoit vertailua lääkäreitten ja hoitajien palkoista ja vähän sen jälkeen sanot ettet halua vertailla palkkoja.."tuuliviiri rauhaton.."
Siksi koska nyt on kyseessä ihmisen/hoitajan velvollisuus, "moraalinen vastuu" hoitaa ihmisiä silloin kun eivät ole töissä. Tottakai heillä on nyt vastuu, kun ovat töissä. Puhe on ollut siinä, mitä tehdään kun irtisanoutuvat (tosin, epäilen että hoitajien ei tarvitse niin tehdä).
Palkkapostaukseni oli vastaus edellisiin viesteihin, joiden henki oli "ettei hoitaja tulisi/voisi saada enemmän korvausta kuin lääkäritkään". Ja mielestäni lääkärin palkka jo kompensoi tuota vaativampaa koulutusta, joka on näiden ammattien suurimpia eroja, joten ei kai palkankorotuksetkaan tarvitse olla samassa suhtessa. Muuta tarkoitusta palkkataulukolla ei ollut, toki sitä voi lukea miten haluaa.
eli se miten he uhkaavat irtisanoutua, ja siihen kohtaa minä sitä velvollisuutta ja moraalia tyrkytän.
Jep, sitä kutsutaan työtaisteluksi. Työtaistelussa työntekijäpuoli kokee, että hänen palkkansa tai työolonsa ovat perseestä ja rupeaa työtaisteluun. Ensimmäiseksi ilmoitetaan työantajalle lakko-/työnseisaus- tai irtisanoutumisuhkaus. Jep, uhkaus. Että jos ei tähän pisteeseen ei tapahdu mitään niin ko. uhkaus toteutuu. Sitten työnantajapuoli rupeaa miettimään, että mitä vaikutuksia on uhkauksen toteutuessa, ja punnitsee, pitäisikö sittenki maksaa korkeampia palkkoja jne.
Hoitoalla muilta työtaistelukeinoilta on viety paras terä pois ajan saatossa lailla. Näin ollen on vähän niin kuin perseestä uhkailla sellaisella joka ei tunnu kunnolla työnantajan pallissa. Jolloin päästään siihen, että joukkoirtisanoutuminen on ainut
merkittävä keino.
Hoitajien, lääkäreiden, palomiesten yms. työtaistelu sinänsä eroaa "tavallisista" aloista siinä, että kärsijäosapuoli ei ole työnantaja vaan sivulliset ihmiset, tässä tapauksessa potilaat. Tavallisesti tehtaanjohtajat yms. laskee että lakko ja irtisanoutuminen kustantaa X määrän euroja/markkoja heille, onko minulla siihen varaa. Hoitajien yms. tapauksessa työnantaja laskee, kuinka minun tarjoamat palvelut heikkenevät, onko minulla siihen "varaa".
Toki on kylmää, että ihmisten terveys on pelinappuloina käytännössä, mutta sille ei voida mitään ellei työtaistelukieltoa pistetä näille aloille. Tällöin taas työnantaja voi yksipuolisesti sanella korotukset, mikä taas ei ole oikein.
Jos joku pystyy tarjoamaan näille aloille jonkun työtaistelukeinon, joka oikeasti tuntuu työnantapuolella, ja joka ei vaikuttaisi sivullisiin. Anyone?