Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Merisuola vs. vuorisuolat:
e-Coach - www.vapaa.info
Sivulta: "Merisuolattua vettä kannattaa juoda, koska siinä on noin 90 mineraalia." Jää vähän avoimeksi mitä 'mineraali' tässä tarkoittaa. Luontevin tulkinta lienee niiden olevan jotain alkuaineita. Stabiileja alkuaineita on 81 (ja siinäkin mukana mm. jalokaasut). Näin ollen ko. suola on radioaktiivista.
Tai sitten sinua on huijattu.
Tuossa on Himalaja suolan sisältöä tarkemmin.
Googlella varmaan löytyy vastaava merisuolalle
Himalayan Pink Salt Minerals - Spectral Analysis | Gourmet Sea Salt, Dark Chocolate, Himalayan Salt Blocks, Cocktail Bitters, and Finishing Salt | The Meadow
Eikös pöytäsuolassa paakkuuntumisenestoaine ole sitä myrkkyä keholle..? Luonnonsuolalla on yllättävän paljon positiivisia vaikutuksia hormoonitoiminnasta ruoan imeytymiseen.. kannattaa tutustua!
Kenen mielestä magnesiumoksidi on tarpeellinen lisäravinne?Kuten magnesiumoksidi? Suolassa myrkkyä, mutta erillisessä purkissa todella tarpeellinen lisäaine? Tosiaankin pitoisuudet sen verran pieniä, ettei niillä terveyden kannalta ole merkitystä. Jonkin verran voivat maistua erilaiselle riippuen miten kide sulaa suussa verrattuna hiutaleeseen. Pääosa noista kaupallisista suoloista sisältää samaa suuruusluokkaa muita mineraaleja, kuin merisuola ja muut trendisuolat, niitä ei vain välttämättä analysoida ja varsinkaan merkata "paketin" kylkeen, eli sisältää plutoniumia, lyijyä, uraania jne.
Pieni muutos mineraalin kidehilassa vaikuttaa väriin, kuten voi verrata esimerkiksi, rubiinin ja safiirin kohdalla. Rubiini on punainen ja safiiri vihreä, kumpikin korundeja, jotka pääosin muodostuvat alumiinioksidista.
Jos virheen aiheuttava atomi tekee mineraalista veteen liukenemattoman, esimerkiksi tuon ruususuolan punainen väri, ei se myöskään mitä suurimmalla todennäköisyydellä liukene vatsassakaan. Jos taas tuo mineraali liukenee, niin on aivan sama mistä mineraalista se ioni on tullut. Kroppa ei erota natriumia, oli se sitten tullut ruokasuolasta (NaCl) tai sitten ruokasoodasta (NaHCO3).
Suolan kidekoko vaikuttaa liukenevuuteen, jolloin se voi maistua erilaiselle, myös rikkiyhdisteet vaikuttavat helposti hajuun ja makuun, kuten kanamunassa ja kypsennetyissä maitotuotteissa. Mutta terveysvaikutukset menevät pääosin placebon puolelle. Toista ovat nämä pan ja mineraalisuolat, joissa on selkeästi eroa perus natriumkloridiin. Elintarpeellisia tuossa vuorisuolassa on rikki, mutta sitäkin on tarpeeseen nähden liian vähän. Sitä taas saadaan maidosta ja muista proteiinipitoisista ruuista, joten voidaan olettaa varsinkin salilla kävijän vetelevän riittävästi rikkiä heroista ja rahkoista. Myöskään litiumin määrä tuossa suolassa ei ole niin korkea, että sillä olisi lääkinnällistä merkitystä
Kenen mielestä magnesiumoksidi on tarpeellinen lisäravinne?
Omaan makuun on paremman makuista tuo ruususuola kuin merisuola. Tulee kyllä niin minimalistisesti käytettyä että yksi pussi kestää tätä vauhtia eliniän.
Niin no se tuntuu olevan aika yksimielistä kaikilla ryhmillä, niin virallisen ravintotieteen kannattajien, Antti Heikkilällä, paleo, vhh, karppaajat ja eritoten tämän palstan käyttäjillä, että magnesium on tarpeellinen. Voit tietysti kaivaa netistä juttuja, kuinka se on saatanasta useampia satoja. Kiista on lähinnä sen imeytymisestä ja missä muodossa tuo magnesium tulisi saada: oksidina, sitraattina, kelaattina, aspartaattina, vai missä muodossa. Tietysti se tarvittava magnesiummäärä pitäisi saada ravinnosta, mutta aika harvalla se määrä tulee, kun jokaisella on omanlaisensa ruokaympyrä/kolmio ja oikeasti harva noudattaa sitä suositusmallia. Lisäksi ravinnon muut hivenaaineet ja niiden puutokset vaikuttavat toisten hivenaineiden imeytymiseen. http://www.pakkotoisto.com/ravinto/104637-vitamiinit-hivenaineet-ja-kalaoljy/ esimerkiksi tuosta ketjusta on hyvä lueskella. Kalsium heikentää magnesiumin imeytymistä ja aika moni salilla kävijä ottaa proteiininsa rahkasta ja muista maitotuotteista, jolloin kalsiumia tulee suosituksia enemmän, jolloin magnesiumiakin olisi hyvä saada lisää.
Luonnonsuolalla on yllättävän paljon positiivisia vaikutuksia hormoonitoiminnasta ruoan imeytymiseen.. kannattaa tutustua!