Ruususuola?

10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Tulee päivän mittaan juotua merisuolattua vettä, esim. töissä on vesipullo, johon laitan aika muutaman rakeen merisuolaa veden sekaan.

Merisuola vs. vuorisuolat:
e-Coach - www.vapaa.info

"... kannattaa käyttää merisuoloja vuorisuolojen sijaan, koska merisuolat sisältävät vähemmän natriumia ja klooria, joita nykytiedon valossa saamme jo riittävästi. Lisäksi merisuolat sisältävät suurempia pitoisuuksia joistakin elimistölle tärkeistä hivenaineista, kuten magnesiumista. Tosin alkuaineiden pitoisuudet eivät poikkea merkittävästi merisuolojen ja vuorisuolojen välillä, joten molempien suolojen käyttö on hyvin perusteltua verrattuna esim. puhdistettuun natriumkloridiin eli ruokasuolaan."
 
Onko jotain tutkimustietoa siitä, että urheilijat eivät länsimaissa saisi riittävästi/liikaa natriumia muutenkin ravinnosta? Koska suurin osa väestöstä käyttää sitä liikaa.
Minä välttelisin natriumia lisäravinteissa ja jos hivenaineita sekä kivenaineita täytyy saada enemmän, niin hakisin ne muualta kuin suolasta.
 
Merisuola vs. vuorisuolat:
e-Coach - www.vapaa.info

Sivulta: "Merisuolattua vettä kannattaa juoda, koska siinä on noin 90 mineraalia." Jää vähän avoimeksi mitä 'mineraali' tässä tarkoittaa. Luontevin tulkinta lienee niiden olevan jotain alkuaineita. Stabiileja alkuaineita on 81 (ja siinäkin mukana mm. jalokaasut). Näin ollen ko. suola on radioaktiivista.

Tai sitten sinua on huijattu.
 
Sivulta: "Merisuolattua vettä kannattaa juoda, koska siinä on noin 90 mineraalia." Jää vähän avoimeksi mitä 'mineraali' tässä tarkoittaa. Luontevin tulkinta lienee niiden olevan jotain alkuaineita. Stabiileja alkuaineita on 81 (ja siinäkin mukana mm. jalokaasut). Näin ollen ko. suola on radioaktiivista.

Tai sitten sinua on huijattu.

Juu mineraaleja on taatusti enemmän, kuin 90, koska mineraaleja ovat myös nuo NaCl, KCl jne jotka tosin ovat ionisessa muodossa Na+ ja Cl-. Sitten myös alkuaineet ovat mineraaleja, jos ovat kiinteitä, eli tuossa listassa olevista esimerkiksi N eli typpi ei ole mineraali, mutta ei sitä vapaana olekaan, vaan osana NO3- ionia, eli nitraattia.

heke80 laittamissa linkeissä on alkuaineanalyysi, jossa on noin 90 alkuainetta, jalokaasut puuttuvat joukosta. Silti suurin osa analyysituloksista on merkitty <0,01 tms. joka tarkoittaa, että tulos on alle mittausrajan, eli tulos voi olla myös 0 ja käytännössä onkin, mutta analyyseissä sitä ei yleensä ilmoiteta, koska aina on kuitenkin muutama atomi.

Eli suurin osa noista väitteistä on huuhaata.
 
Mineraali ? Wikipedia

"Mineraali eli kivennäinen on luonnossa kiinteässä muodossa esiintyvä alkuaine tai epäorgaaninen yhdiste, jolla on tietty koostumus ja tavallisesti säännöllinen kiderakenne.

Erilaisia mineraaleja tunnetaan nykyisin noin 4 000, "
 
Pöytäsuolaa vaan napaan jos tykkää suolan kanssa läträtä. Mistään muusta ei ole yhtään sen enempää hyötyä.

Noiden mineraalien pitoisuudet on näissä erikoissuoloissa niin häviävän pieniä ettei niillä kertakaikkiaan ole mitään merkitystä. Normaalista ruuasta saa monikymmenkertaisen määrän.


EDIT: Jos natriumkloridin saantisuositus on 5g päivässä on esimerkiksi tuossa analysoidussa himalajan suolassa magnesiumia silloin täydellä annoksella noin 0,8mg. Saantisuositus kun miehillä on 350mg vuorokaudessa niin on aivan hevonpaskan hailee onko sitä suolassa vai ei. Paitsi tietysti myyjille jotka vetää hyvät rahat noista.
 

Ihailtavan rehellistä. Ainakin talliumia ja lyijyä on siis ollut mitattavissa oleva määrä.

Toki myös noiden myrkyllisten metallien osuus on mitätön, joten suola on yhtä lailla vaaraton kuin hyödytönkin.
 
Eikös pöytäsuolassa paakkuuntumisenestoaine ole sitä myrkkyä keholle..? Luonnonsuolalla on yllättävän paljon positiivisia vaikutuksia hormoonitoiminnasta ruoan imeytymiseen.. kannattaa tutustua!
 
Eikös pöytäsuolassa paakkuuntumisenestoaine ole sitä myrkkyä keholle..? Luonnonsuolalla on yllättävän paljon positiivisia vaikutuksia hormoonitoiminnasta ruoan imeytymiseen.. kannattaa tutustua!

Kuten magnesiumoksidi? Suolassa myrkkyä, mutta erillisessä purkissa todella tarpeellinen lisäaine? Tosiaankin pitoisuudet sen verran pieniä, ettei niillä terveyden kannalta ole merkitystä. Jonkin verran voivat maistua erilaiselle riippuen miten kide sulaa suussa verrattuna hiutaleeseen. Pääosa noista kaupallisista suoloista sisältää samaa suuruusluokkaa muita mineraaleja, kuin merisuola ja muut trendisuolat, niitä ei vain välttämättä analysoida ja varsinkaan merkata "paketin" kylkeen, eli sisältää plutoniumia, lyijyä, uraania jne.

Pieni muutos mineraalin kidehilassa vaikuttaa väriin, kuten voi verrata esimerkiksi, rubiinin ja safiirin kohdalla. Rubiini on punainen ja safiiri vihreä, kumpikin korundeja, jotka pääosin muodostuvat alumiinioksidista.
Korundi


Jos virheen aiheuttava atomi tekee mineraalista veteen liukenemattoman, esimerkiksi tuon ruususuolan punainen väri, ei se myöskään mitä suurimmalla todennäköisyydellä liukene vatsassakaan. Jos taas tuo mineraali liukenee, niin on aivan sama mistä mineraalista se ioni on tullut. Kroppa ei erota natriumia, oli se sitten tullut ruokasuolasta (NaCl) tai sitten ruokasoodasta (NaHCO3).

Suolan kidekoko vaikuttaa liukenevuuteen, jolloin se voi maistua erilaiselle, myös rikkiyhdisteet vaikuttavat helposti hajuun ja makuun, kuten kanamunassa ja kypsennetyissä maitotuotteissa. Mutta terveysvaikutukset menevät pääosin placebon puolelle. Toista ovat nämä pan ja mineraalisuolat, joissa on selkeästi eroa perus natriumkloridiin. Elintarpeellisia tuossa vuorisuolassa on rikki, mutta sitäkin on tarpeeseen nähden liian vähän. Sitä taas saadaan maidosta ja muista proteiinipitoisista ruuista, joten voidaan olettaa varsinkin salilla kävijän vetelevän riittävästi rikkiä heroista ja rahkoista. Myöskään litiumin määrä tuossa suolassa ei ole niin korkea, että sillä olisi lääkinnällistä merkitystä
 
Omaan makuun on paremman makuista tuo ruususuola kuin merisuola. Tulee kyllä niin minimalistisesti käytettyä että yksi pussi kestää tätä vauhtia eliniän.
 
Kuten magnesiumoksidi? Suolassa myrkkyä, mutta erillisessä purkissa todella tarpeellinen lisäaine? Tosiaankin pitoisuudet sen verran pieniä, ettei niillä terveyden kannalta ole merkitystä. Jonkin verran voivat maistua erilaiselle riippuen miten kide sulaa suussa verrattuna hiutaleeseen. Pääosa noista kaupallisista suoloista sisältää samaa suuruusluokkaa muita mineraaleja, kuin merisuola ja muut trendisuolat, niitä ei vain välttämättä analysoida ja varsinkaan merkata "paketin" kylkeen, eli sisältää plutoniumia, lyijyä, uraania jne.

Pieni muutos mineraalin kidehilassa vaikuttaa väriin, kuten voi verrata esimerkiksi, rubiinin ja safiirin kohdalla. Rubiini on punainen ja safiiri vihreä, kumpikin korundeja, jotka pääosin muodostuvat alumiinioksidista.
Korundi


Jos virheen aiheuttava atomi tekee mineraalista veteen liukenemattoman, esimerkiksi tuon ruususuolan punainen väri, ei se myöskään mitä suurimmalla todennäköisyydellä liukene vatsassakaan. Jos taas tuo mineraali liukenee, niin on aivan sama mistä mineraalista se ioni on tullut. Kroppa ei erota natriumia, oli se sitten tullut ruokasuolasta (NaCl) tai sitten ruokasoodasta (NaHCO3).

Suolan kidekoko vaikuttaa liukenevuuteen, jolloin se voi maistua erilaiselle, myös rikkiyhdisteet vaikuttavat helposti hajuun ja makuun, kuten kanamunassa ja kypsennetyissä maitotuotteissa. Mutta terveysvaikutukset menevät pääosin placebon puolelle. Toista ovat nämä pan ja mineraalisuolat, joissa on selkeästi eroa perus natriumkloridiin. Elintarpeellisia tuossa vuorisuolassa on rikki, mutta sitäkin on tarpeeseen nähden liian vähän. Sitä taas saadaan maidosta ja muista proteiinipitoisista ruuista, joten voidaan olettaa varsinkin salilla kävijän vetelevän riittävästi rikkiä heroista ja rahkoista. Myöskään litiumin määrä tuossa suolassa ei ole niin korkea, että sillä olisi lääkinnällistä merkitystä
Kenen mielestä magnesiumoksidi on tarpeellinen lisäravinne?
 
Kenen mielestä magnesiumoksidi on tarpeellinen lisäravinne?

Niin no se tuntuu olevan aika yksimielistä kaikilla ryhmillä, niin virallisen ravintotieteen kannattajien, Antti Heikkilällä, paleo, vhh, karppaajat ja eritoten tämän palstan käyttäjillä, että magnesium on tarpeellinen. Voit tietysti kaivaa netistä juttuja, kuinka se on saatanasta useampia satoja. Kiista on lähinnä sen imeytymisestä ja missä muodossa tuo magnesium tulisi saada: oksidina, sitraattina, kelaattina, aspartaattina, vai missä muodossa. Tietysti se tarvittava magnesiummäärä pitäisi saada ravinnosta, mutta aika harvalla se määrä tulee, kun jokaisella on omanlaisensa ruokaympyrä/kolmio ja oikeasti harva noudattaa sitä suositusmallia. Lisäksi ravinnon muut hivenaaineet ja niiden puutokset vaikuttavat toisten hivenaineiden imeytymiseen. http://www.pakkotoisto.com/ravinto/104637-vitamiinit-hivenaineet-ja-kalaoljy/ esimerkiksi tuosta ketjusta on hyvä lueskella. Kalsium heikentää magnesiumin imeytymistä ja aika moni salilla kävijä ottaa proteiininsa rahkasta ja muista maitotuotteista, jolloin kalsiumia tulee suosituksia enemmän, jolloin magnesiumiakin olisi hyvä saada lisää.
 
Omaan makuun on paremman makuista tuo ruususuola kuin merisuola. Tulee kyllä niin minimalistisesti käytettyä että yksi pussi kestää tätä vauhtia eliniän.

Tämä on oikein hyvä syy nauttia ruususuolaa, jos sen maun kokee paremmaksi, kuin merisuolan. Esimerkiksi omaan suuhun pansuola ei maistu suolaiselta vaan kitkerältä, joten kaikki pansuolatut ruuat maistuvat pahalle. Samaten kalalle pitää laittaa merisuolaa, kun tuo jodioitu suola ei sovi kalalle. Pääosin ne vaikutukset ovat henkilökohtaisia mieltymyksiä. Kidekokokin niissä on eri, jolloin liukeneminen tapahtuu eri nopeudella. Sirkku ja pulmu maistuvat erilaiselta, vaikka samaa paskaa eri paketissa.
 
Niin no se tuntuu olevan aika yksimielistä kaikilla ryhmillä, niin virallisen ravintotieteen kannattajien, Antti Heikkilällä, paleo, vhh, karppaajat ja eritoten tämän palstan käyttäjillä, että magnesium on tarpeellinen. Voit tietysti kaivaa netistä juttuja, kuinka se on saatanasta useampia satoja. Kiista on lähinnä sen imeytymisestä ja missä muodossa tuo magnesium tulisi saada: oksidina, sitraattina, kelaattina, aspartaattina, vai missä muodossa. Tietysti se tarvittava magnesiummäärä pitäisi saada ravinnosta, mutta aika harvalla se määrä tulee, kun jokaisella on omanlaisensa ruokaympyrä/kolmio ja oikeasti harva noudattaa sitä suositusmallia. Lisäksi ravinnon muut hivenaaineet ja niiden puutokset vaikuttavat toisten hivenaineiden imeytymiseen. http://www.pakkotoisto.com/ravinto/104637-vitamiinit-hivenaineet-ja-kalaoljy/ esimerkiksi tuosta ketjusta on hyvä lueskella. Kalsium heikentää magnesiumin imeytymistä ja aika moni salilla kävijä ottaa proteiininsa rahkasta ja muista maitotuotteista, jolloin kalsiumia tulee suosituksia enemmän, jolloin magnesiumiakin olisi hyvä saada lisää.

Nimenomaan tuota oksidia tuossa hain. Magnesiumoksidi on siis kuraa, esim. sitraatti on oikein hyvä lisäravinne.
 
Hieman laajemmin: Netistä löytyy sivuja, joissa nimenomaisesti sanotaan jostain suolasta löytyvän 84 alkuainetta. Tällä hetkellä googlaten näitä ovat ainakin kristallisuola ja ruususuola. Ja tämä väite kirjaimellisesti tarkoitettuna sanoo, että ao. suolat ovat radioaktiivisia. (Alkunaineilla 1-83 on kahta poikkeusta lukuunottamatta stabiileja isotooppeja, alkuaineesta 84 alkaen ei ole. On siis helppo arvata, mistä tuo 84 on tullut; siinä vain on menty yhdellä pieleen ja unohdettu nuo poikkeukset.)

Laitoin postia taannoin erään tällaisen sivun ylläpitäjälle. Vastaus oli jotain sellaista, että "tarkoitus on sanoa että hyvin monia" tjsp, eikä sivua ainakaan parissa viikossa korjattu. Olisi luullut maahantuojan toteavan, että katsos perhanaa, meitä on kusetettu ja täytyypä kerrata yläasteen kemiakin tässä ehtiessään.

Nyt on sitten päädytty "noin 90 mineraalia" -vaiheeseen. Tämä on kyllä teknisesti mahdollinen väite, kyse on "vain" siitä, että määrät ovat mitättömiä.

Minusta kuvio osoittaa, että näitä suoloja myyvät eivät itsekään tiedä mitä kauppaavat. Eikä heitä edes kauheasti kiinnosta! Hinta nyt tuskin suolalla on kovin iso, eivätkä nuo sen vaarallisempia liene kuin tavallinen Jozo. Silti luulisi ostajaakin kiinnostavan ihan periaatteen vuoksi.
 
Luonnonsuolalla on yllättävän paljon positiivisia vaikutuksia hormoonitoiminnasta ruoan imeytymiseen.. kannattaa tutustua!

Kannattaa perustella väite jotenkin. Muuten tällaisilla heitoilla ei ole mitään muuta vaikutusta kuin saada kirjoittaja näyttämään vähän hölmöltä.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom