Ruususuola?

Katso ensimmäiset viestit niin näet mihin suuntaan tämä aihe on alusta saakka mennyt. Miksi ruususuola olisi edes mainittu jos ei oletettaisi siitä saatavan jotain hyötyä pöytäsuolaan verrattuna. Ja sinähän täällä peesasit eve68:sia väittäen että merisuola/vuorisuola jne olisi jotenkin erilaista pöytäsuolaan verrattuna. Kai sitä olisi voinut puhua suolasta yleensä ellei joku aina itsepintaisesti väittäisi eksoottisten suolojen olevan merkittävästi parempia kuin pöytäsuolan.

Mitä väliä sillä on mihin väittely on mennyt, sivuraiteille joka tapauksessa ja palattaisiinko taas asiaan.



Väittelen siksi että on väärin syöttää kenellekään tuollaista perustelematonta bullshittiä.

Väittelen lähinnä suolan määrän nostamisesta yli suositusten urheilijoille, silti mikä tahansa suola on parempi vaihtoehto kuin puhdas natrium tai vaikka se teollisesti sekoitettu mineraalisuola jossa on mukana mm. kaliumia ja magnesiumia.




Ja? Edelleen tässä ei missään tapauksessa ole kysymyksessä luonnonsuola joista puhe on ollut (vrt. ruususuola) vaan pan-suola on teollisesti valmistettu sekoite. Päätä nyt edes mistä suolasta väittelet. Pöytäsuolasta, ruususuolasta vai pan-suolasta vai mistä. Aiemmin tiesit kertoa useita faktoja merisuolasta ja nyt puhutkin vain pan-suolasta.

Ekomatsi: merisuola vs. mineraalisuola - Ruoanvalmistus - Yhteishyvä

Väittelen suolan vaikutuksesta lihaksen ylläpidossa ja kehittämisessä dieetin tai offin aikana, itse vetelen ruusu tai merisuolaa koska ne menevät huomattavasti helpommin alas kuin puhdistettu pöytäsuola.

Välillä vetelen Texas tai Indian valmis popcorneja, niiden kauttakin kun suola menee helpommin alas.



Ei kai räikeiden virheiden korjaaminen mitään pätemistä ole. Ajattelen asioita hiukan analyyttisemmin kuin "tää sisältää taikamineraaleja joten jos otan tätä viisinkertaisen annoksen, sen täytyy olla hyvä ja kuusinkertainen vielä parempi."

Suolan annostelussa suosituksia korkeammissa määrissä on muita pointteja kuin taikamineraalit. En jaksa jankuttaa enää siitä mikä suola on parasta kaikki toimivat. Joka tapauksessa porukka tulee jatkossakin käyttämään näitä paremman makuisia suoloja, hinnatkin ovat nykyään sen verran halpoja ettei vaikuta ostopäätökseen.
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Ja tässä se aiemmin ketjussa jo ollut linkki jossa spektrianalyysi vuorisuolan sisällöstä.

Himalayan Pink Salt Minerals - Spectral Analysis | Gourmet Sea Salt, Dark Chocolate, Himalayan Salt Blocks, Cocktail Bitters, and Finishing Salt | The Meadow

Natriumkloridia 97,4% eli näille taikamineraaleille jää 2,6% joka on suositusmäärästä (5g) 0,13g ja sinun annoksestasikin (30g) vain 0,78g. Ei siinä paljon jää jaettavaa 84 taikamineraalille. Magnesium olikin jo aiemmin mainittu, sitä on 0,16g/kg eli sinun annoksessasi (30g) 4,8mg. Tarve on miehillä noin 350mg/päivässä. Eli syömällä kuusinkertaisen määrän suolaa suositukseen nähden päivässä, saat kasaan reilun prosentin päivän tarpeesta.

En mä niitä kaikkia käynyt läpi, voihan olla että siellä joku taikamineraali on jota siinä onkin reilusti. Siksi kysyin että heittäkää joku joka teidän mielestä voisi sellainen olla niin tarkistetaan. Nämä kaksi mainittua on jo tyrmätty.

Kotoa löytyy tuota punaista vuorisuolaa. Pussin kyljessä maininta: Natriumkloridipitoisuus yli 97%, eli täsmää yllolevan kanssa.
 
Kai sitä ruokasuolaa pitää välillä varistaa munan päälle, jotta saisi tarpeellisen jodiannoksen. Itse käytän ruoanvalmistuksessa merisuolaa, jos se voi liueta siinä. Enää 15 kg merisuolaa kämpillä. On muuten hyvää krapulaan veden kanssa tai muutama muru suoraan suuhun. Ei tarvitse välttämättä silliä, eikä suolakurkkua.
 
Archey, voisitko nyt sitten nimenomaisesti myöntää seuraavan todeksi:

Tavallinen puhdistettu suola, ruususuola ja pansuola ovat kaikki eri asioita. Kuitenkin ruususuolan ja tavallisen suolan ero on käytännössä merkityksetön. Pansuolan ero kahteen muuhun ei ole merkityksetön.

Kirjoitit myös: "Vuorisuolan arvot ovat juuri sen tavallisen puhdistetun pöytäsuolan arvoja, eivät sen ruususuolan joka on vaalean punaista." Tämä nyt antaa ymmärtää, että ruususuolalla olisi jotain olennaista eroa vuorisuolaan. Näin varsinkin, kun tuon jälkeen luettelet "mineraalisuolan", joka siis osoittautuu pansuolaksi, koostumuksen.
 
Archey, voisitko nyt sitten nimenomaisesti myöntää seuraavan todeksi:

Tavallinen puhdistettu suola, ruususuola ja pansuola ovat kaikki eri asioita. Kuitenkin ruususuolan ja tavallisen suolan ero on käytännössä merkityksetön. Pansuolan ero kahteen muuhun ei ole merkityksetön.

Kirjoitit myös: "Vuorisuolan arvot ovat juuri sen tavallisen puhdistetun pöytäsuolan arvoja, eivät sen ruususuolan joka on vaalean punaista." Tämä nyt antaa ymmärtää, että ruususuolalla olisi jotain olennaista eroa vuorisuolaan. Näin varsinkin, kun tuon jälkeen luettelet "mineraalisuolan", joka siis osoittautuu pansuolaksi, koostumuksen.

Ei tuota ongelmaa tunnustaa tuota, ero on hyvin pieni, natriumin lisäksi noiden hivenaineiden määrä on prosentuaalisesti todella pieni. Onhan se kuitenkin paremman makuista ja vähemmän prosessoitua sekä sisältää tarpeellisia mineraaleja vaikkakin hyvin pienissä määrin.

Mielenkiintoista on kuitenkin että esim. ruususuolaa pystyn juomaan intrassa reilut tuplamäärän verrattuna pöytäsuolaan, eli se 3% niitä hivenaineita vaikuttaa makuun todella radikaalisti.

Muutenkin vetelen suolaa siinä muodossa jossa se on helpompi vetää esim. popcorneissa on ihan tavallista suolaa, mutta siinä se menee helposti alas.

Tärkeitä tässä foorumissa ei ole kiistely jostain mineraalipitoisuuksista vaan siitä ovatko yleiset suositukset aivan liian matalia voimaharjoittelijoille. En luota saavani magnesiumia tai potassiumia ruususuolasta, vaan vetelen niitä tarpeen mukaan lisäravinteina jos tunnen tarvitsevan enemmän kuin ravinnosta tulee.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom