Ruususuola?

10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Nää nykyajan ruokahifistelyt on ihan naurettavia. Kukaan ei saa ikuista tai terveempää elämää millään eri suolilla.

Eli kannattaa siis aina vetää sitä epäterveellisintä vaihtoehtoa joka asiasta ?

Ostat lihatuotteesikin aina mielummin natriumglutamaatilla ja suosit stevian sijaan aspartaamia jne ? Mikäs siinä sitten. Mä otan mielummin paremman makuisen ja terveellisemmän vaihtoehdon.
 
Eli kannattaa siis aina vetää sitä epäterveellisintä vaihtoehtoa joka asiasta ?

Ostat lihatuotteesikin aina mielummin natriumglutamaatilla ja suosit stevian sijaan aspartaamia jne ? Mikäs siinä sitten. Mä otan mielummin paremman makuisen ja terveellisemmän vaihtoehdon.

Niin minäkin suosin puhdasta ruokaa enkä suostu eineksiä syömään. Mutta jos pitää vertailla ruususuolan ja vuorisuolan mineraalieroja niin hohhoijaa.
 
Eli kannattaa siis aina vetää sitä epäterveellisintä vaihtoehtoa joka asiasta ?

Ostat lihatuotteesikin aina mielummin natriumglutamaatilla ja suosit stevian sijaan aspartaamia jne ? Mikäs siinä sitten. Mä otan mielummin paremman makuisen ja terveellisemmän vaihtoehdon.

Tässä on ainakin kolme tasoa: normaali terveellinen ruoka, hifistely, huuhaa. Jos yhdessä öljyssä on 31% omega-3 -rasvahappoa ja toisessa 32%, niin toinen on kaiketi terveellisempi, vaikka meneekin hifistelyksi.

Vaan kun tämän suolan suhteen kyseessä ei näytä olevan hifistely, jonka mielekkyydestä keskustalla. Kyseessä on ainakin minun nähdäkseni puhdas huuhaa.

Pidän muuten aspartaamia steviaa turvallisempana. Mutta en välitä asiasta, liian hifistelyä.
 
Niin minäkin suosin puhdasta ruokaa enkä suostu eineksiä syömään. Mutta jos pitää vertailla ruususuolan ja vuorisuolan mineraalieroja niin hohhoijaa.

No toisia sattuu kiinnostamaan hifistely. Se on ihan hauska harrastus. Itsekin tykkään välillä hifistellä esim. ruokien ajoituksen ym kanssa.

- - - Updated - - -

Niin minäkin suosin puhdasta ruokaa enkä suostu eineksiä syömään. Mutta jos pitää vertailla ruususuolan ja vuorisuolan mineraalieroja niin hohhoijaa.

No toisia sattuu kiinnostamaan hifistely. Se on ihan hauska harrastus. Itsekin tykkään välillä hifistellä esim. ruokien ajoituksen ym kanssa.
 
Se on täysin naurettava harrastus ellei tarkkuus kaikessa ole Hulkin tasolla. Enkä nyt tarkoita, että pitäisi epäterveellistä vaihtoehtoa vedellä mutta jos joku lähtee himalajalta ottamaan suolat jostain vitun ruusuista niin ei helvetin kuusitoista mikä spede. Näin dramatisoituna.
 
Naurettava harrastus tuo blijardin pelaaminenkin kun ei ole Ronnie O'Sullivanin tasolla. Eikä edes ole terveellisiä hyötyjä. Hohhoijaa...
 
Puhdistamaton merisuola maksaa 3 ekee marketissa 1 kilon säkki.

Mulla kroppa keräsi nestettä kehoon, kun oli suolan puutos.

Nyt juon suolavettä aamuisin.

Puhdistetusta suolasta on poistettu lähes sata erilaista mineraalia, jotka tasapainottaisivat suolan vaikutusta elimistössä. Lisäksi puhdistettuun suolaan on lisätty mm. paakkuuntumisenestoaineita, joista ei terveydellemme ole mitään hyötyä, päinvastoin. Paras suola olisi puhdistamaton merisuola, josta elimistö saa tarvitsemansa mineraalit, joka ei kohota verenpainetta, ei kerää nestettä elimistöön, ei rasita munuaisia ja joka säilyttää elimistön homeostaasin.

Valtaosa meistä pitää suolaa pahana asiana ja sitähän se normaali kaupan yliprosessoitu valkoinen jauhe onkin. Ruokasuola on teollisuuden jäte, kitkerä ja halpa säilöntäaine, ei mauste, joka maistuu pahalle ja pilaa ruuan maun. Mutta kun puhumme aidosta raffinoimattomasta merisuolasta, niin se on jo aivan eri juttu.

Syökää suolaa!
http://www.terveydenjuuri.fi/4-syyta-vaihtaa-tavallinen-suola-laadukkaaseen-merisuolaan/

Ihminen tarvitsee suolaa, joten varmista että saat sitä 3-5 grammaa päivässä, jotta nesteaineenvaihduntasi toimii. Ilman riittävää luonnollista suolaa ja vettä keho kerää nestettä, joka aiheuttaa turvotusta, väsymystä ja lihaskramppeja.



Saa kokeilla.
 
Puhdistamaton merisuola maksaa 3 ekee marketissa 1 kilon säkki.

Mulla kroppa keräsi nestettä kehoon, kun oli suolan puutos.

Nyt juon suolavettä aamuisin.

Puhdistetusta suolasta on poistettu lähes sata erilaista mineraalia, jotka tasapainottaisivat suolan vaikutusta elimistössä. Lisäksi puhdistettuun suolaan on lisätty mm. paakkuuntumisenestoaineita, joista ei terveydellemme ole mitään hyötyä, päinvastoin. Paras suola olisi puhdistamaton merisuola, josta elimistö saa tarvitsemansa mineraalit, joka ei kohota verenpainetta, ei kerää nestettä elimistöön, ei rasita munuaisia ja joka säilyttää elimistön homeostaasin.

Valtaosa meistä pitää suolaa pahana asiana ja sitähän se normaali kaupan yliprosessoitu valkoinen jauhe onkin. Ruokasuola on teollisuuden jäte, kitkerä ja halpa säilöntäaine, ei mauste, joka maistuu pahalle ja pilaa ruuan maun. Mutta kun puhumme aidosta raffinoimattomasta merisuolasta, niin se on jo aivan eri juttu.

Syökää suolaa!
http://www.terveydenjuuri.fi/4-syyta-vaihtaa-tavallinen-suola-laadukkaaseen-merisuolaan/

Ihminen tarvitsee suolaa, joten varmista että saat sitä 3-5 grammaa päivässä, jotta nesteaineenvaihduntasi toimii. Ilman riittävää luonnollista suolaa ja vettä keho kerää nestettä, joka aiheuttaa turvotusta, väsymystä ja lihaskramppeja.



Saa kokeilla.

Oon ymmärtänyt, että nuo edellä mainitut ongelmat ovat peräisin natriumista, joten eikö merisuolan sisältämä natrium aiheuta ihan samoja ongelmia kuin teollisen suolan sisältämä natrium, mikäli sitä nautitaan liikaa?

Maistuu varmaan paskalta jonkun suussa, mut natriumkloridi on natriumkloridia vaikka sitä miten kääntelisi. Lisätyt aineet on tietty juttu erikseen, mut merisuolahan on samaa tavaraa laimeampana, joten kyse on enemmän annosteluvirheestä kuin tavaran laadusta?
 
Se on täysin naurettava harrastus ellei tarkkuus kaikessa ole Hulkin tasolla.

eikä sekään ole kehittynyt enää 5 vuoteen minnekään.päinvastoin,keho alkaa näyttämään loppuun kalutulta vaikka mitä hifistellään..ehkäpä vika on juuri siinä,että kuvitellaan pierun tappavan ja muovikupista juotuun veteen kuolee ja katabolia iskee
 
eikä sekään ole kehittynyt enää 5 vuoteen minnekään.päinvastoin,keho alkaa näyttämään loppuun kalutulta vaikka mitä hifistellään..ehkäpä vika on juuri siinä,että kuvitellaan pierun tappavan ja muovikupista juotuun veteen kuolee ja katabolia iskee

Mitä vittua sä oot vetäny? Utin kehityskö ois siis parempaa jos tekis asiat vaan sinneppäin? Eiköhän se oo oman natumaksiminsa jo melkeenpä saavuttanut ja sen takia sitä kehitystä ei enää juuri tule olemaan... Nimenomaan jos hifistellä haluaa niin sitten tehdään kaikki mahdollinen eikä muutamassa asiassa ja loput päin persettä, tilanne kun on silloin +-0.
 
eikä sekään ole kehittynyt enää 5 vuoteen minnekään.päinvastoin,keho alkaa näyttämään loppuun kalutulta vaikka mitä hifistellään..ehkäpä vika on juuri siinä,että kuvitellaan pierun tappavan ja muovikupista juotuun veteen kuolee ja katabolia iskee
Here-We-Go-Again.jpg
 
Paras suola olisi puhdistamaton merisuola, josta elimistö saa tarvitsemansa mineraalit, joka ei kohota verenpainetta, ei kerää nestettä elimistöön, ei rasita munuaisia ja joka säilyttää elimistön homeostaasin.

Heitä huviksesi yksi mineraali jota mainitsemassasi suolassa on täydellä natriumin määrällä sellainen pitoisuus että sillä on mitään merkitystä ruokavaliossa niin tsekataan asia.


Lähteiksi laittamistasi linkeistä ensimmäisessä ei ollut mitään perusteluita muita kuin "se on jo aivan eri juttu". Toinen linkki ei toiminut.
 
ruususuola > merisuola > "pöytäsuolat" Ihan pelkästään jo maun takia ja vaikka mineraali tms määrät ovat aika marginaalisia silti parempi vähän kuin ei mitään...
 
eikä sekään ole kehittynyt enää 5 vuoteen minnekään.päinvastoin,keho alkaa näyttämään loppuun kalutulta vaikka mitä hifistellään..ehkäpä vika on juuri siinä,että kuvitellaan pierun tappavan ja muovikupista juotuun veteen kuolee ja katabolia iskee

Soot kylä tyhymä
 
Heitetään oma lusikka soppaan, kun se on näämmä jo hyvin porisemassa. Mun mielestä on varmasti haitallisempaa stressata, että mitä suolaa on missäkin ruoassa milloinkin. Ja jääkö nyt jokin mineraalin miljoonasosa saamatta, jos pari kertaa syö perus ruokasuolaa, eikä arvokkainta supersuolaa. Muutenkin erinäköinen hifistely on monelle varmasti turha stressin aiheuttaja, jolloin hifistelyn hyödyt kariutuu jo sitten siihen stressiin mitä se aiheuttaa. IMO hifistely sopii niille, ketkä osaa tehdä sen oikein ja ilman turhaa stressiä asiasta, sillain melkein kuin luonnostaan.
 
Oon ymmärtänyt, että nuo edellä mainitut ongelmat ovat peräisin natriumista, joten eikö merisuolan sisältämä natrium aiheuta ihan samoja ongelmia kuin teollisen suolan sisältämä natrium, mikäli sitä nautitaan liikaa?

Maistuu varmaan paskalta jonkun suussa, mut natriumkloridi on natriumkloridia vaikka sitä miten kääntelisi. Lisätyt aineet on tietty juttu erikseen, mut merisuolahan on samaa tavaraa laimeampana, joten kyse on enemmän annosteluvirheestä kuin tavaran laadusta?

Elimistöllä on pääosin kaksi tapaa kuljettaa vesimolekyylejä, joista toinen on passiivinen (diffuusio) ja toinen aktiivinen (Na-ioniin sitoutuneena). Siten mikä tahansa ruoka-aine, josta elimistöön imeytyy natriumia, kerää elimistöön myös nestettä. Juuri siksi jotkut "paradoksaalisesti" syövät janoonsa esim. kuumalla helleilmalla ripauksen suolaa ja juovat päälle vettä; eivät siis juo pelkästään vettä.
 
Niin no se tuntuu olevan aika yksimielistä kaikilla ryhmillä, niin virallisen ravintotieteen kannattajien, Antti Heikkilällä, paleo, vhh, karppaajat ja eritoten tämän palstan käyttäjillä, että magnesium on tarpeellinen. Voit tietysti kaivaa netistä juttuja, kuinka se on saatanasta useampia satoja. Kiista on lähinnä sen imeytymisestä ja missä muodossa tuo magnesium tulisi saada: oksidina, sitraattina, kelaattina, aspartaattina, vai missä muodossa.

Mitä helevettiä! Minä oon vetänyt suoraan kouraan ja siitä huuleen sitä valkosta mötkylää, mitä useimmilta saleilta löytyy. Hyvin on toiminu.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom