Ruokareseptejä dieetille

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Fergus
  • Aloitettu Aloitettu
Liittynyt
13.5.2005
Viestejä
258
Ikä
36
En akkiseltaan tallaista threadia loytanyt ja todennakoisesti monta diettaajaa auttaisi nain kesaa edeltavalla ajalla. Elikka tanne vaan dietille sopivia resepteja ja mieluiten valmiin safkan ravintoarvotkin nakyville.
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
monta pulloa pepsi maxia tai ym. light limua. Täyttää vatsan ja on hyvää.
0kcall, 0 hh, 0 pr, 0 rasva.
 
Tämmösen reseptin bongasin lehdestä, ravintoarvoja en oo laskenut. Elikäs

"LIHAPULLAT (4-6 annosta)
3/4 dl kaurahiutaleita
3/4 dl vettä
400 g paistijauhelihaa
1 muna
1 tl suolaa
1 tl basilikaa
1/4 tl rouhittua mustapippuria
Paistamiseen: öljyä tai margariinia
Kastike
400 g yrttitomaattimurskaa
2 rkl chilikastiketta
1/2 dl vettä
ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria

Sekoita kaurahiutaleet veteen. Lisää muut aineet ja sekoita tasaiseksi. Kaada kattilaan kastikkeen aineet ja keitä miedolla lämmöllä ilman kantta sillä välin, kun lihapullat paistuvat. Pyöritä taikinasta märillä käsillä tasakokoisia pullia ja paista pienissä erissä pannulla. Ravistele pyöryköitä pannulla, jotta ne saavat tasaisen paistopinnan ja pyöreän muodon. Voit myös kypsentää pullat uunissa 225 asteessa 12-15 minuuttia. Nosta pullat kastikkeeseen ja tarjoile vaikka pastan kanssa. "

EDIT: Niin, ja jälkkäriks vaikka Aino-Maija Kareen kirjasta bongattu rahka.
2 valkuaista, jotka vatkataan vaahdoksi. Sekaan
1 prk rahkaa
200 g rasvatonta jukuttia maun mukaan
200 g marjoja tai esim. anananasta
makeutusainetta maun mukaan. Ja kaikki aineet sekaisin. Arvot: kaloreita noin 340, protskua 40 g näin hatusta heitettynä :)
 
Seitä/tonnikalaa/puna-ahventa/broilerinrintaleikettä+täysjyväriisiä+mausteet: esim. cayannepippuri, chilijauhe,pitsamauste+mahd. sipulia ja esim. tomaattipyrettä(tuubista, kätevää kuin mikä..) tai uutta felixin sokeritonta ketsuppia.Lisämakua saa kun sekaan heittää vielä sekavihannespussin..siinä mun bravuurit :lol2:...

Toinen mitä syön paljon on munakasta, johon täytteeksi kaiken maailman sekavihannekses pusseja, tomaattia+ pitsamaustetta+chilijauhetta.Vielä parempaa saa jos ensin malttaa ruskistaa sipulia+valkosipulia pannulla, johon alkaa nakata aineita siinä järjestyksessä kuin mieleen tulee.Pinnalle tietenkin polar5-juustoa...NAM!

Herapuuro aamu- tai välipalaksi:
kaurahiutaleita 1dl, vehnälesettä 1dl, kauralesettä 1dl, maustettua heraa 1 dl, pellavasiemenrouhetta 1 rkl,lesitiiniä 1 rkl+sopiva määrä vettä sekaan


Heh, noilla pärjäisin hyvin vaikka lopun elämääni :D
 
Pirkka wok mexican+ 1tlk tonnikalaa öljyssä+jalapenoja :kuola:

Kaalia määrä x+ kidneypapuja 100g+ 1tlk tonnikalaa öljyssä :kuola:

ja niistä tonnikaloista lirutetaan liiat öljyt vex. Hyvvee on!!!!! :kuola:ja tietty kaikki paistetaan aina wokpannulla herkulliseksi ja rapeaksi.

ja jälkkäriks milbona rahkaa puoli kiloa ja sinne o´light ice coffeeta.

Haukkarin lempimenu´ :kuola: :D
 
Heh, mulla on tasan yksi resepti: seitiä paketillinen uunivuokaan, päälle Herbamare-yrttisuolaa ja puoli purkillista tomaattimurskaa laimennettuna parilla desillä vettä. Satsi mikroon ja annetaan kypsyä 10-20 min, riippuen onko kala jäässä. Ennen syömistä ongitaan kalat vuoasta ja heivataan tomaattimurska viemäriin. Pahaa, mutta toimii. :kuola: ;)

Saako tosta seitistä millään ilveellä mitään gourmet-ateriaa?

Ai niin, onhan mulla toinenkin. Tää nyt ei varsinaisesti ole resepti, mutta hauska keksintö: jos kalkkunaleikesiivut pistää kolmeen osaan ja paistaa suikaleina kunnon teflonpannulla (ilman rasvaa), niin sehän on melkein kuin pekonia. :D
 
Faidra..mäkin paistoin viime dietillä kalkkunaleikkeleet teflonpannussa...wokkivihannesten/Brokkolisekoituksen kanssa..liraus öljyä ja NAM :kuola: Seitiä valmistan lähes samalla tavalla...mutta pistän uunivuokaan seitin päälle kasvissuikale pussin,suolaa ja sitten sen tomaatti murskan..paistan uunissa sillä silloin se ei ole niin vetistä syötävää :) ja jos kalorit /dietti antaa periksi niin päälle voi heittää myös juusto raastetta ;) Sen olen seitistä huomannut että merkillä ON väliä...toiset ovat todella hyviä ja osa merkeistä mennyt suoraan uunista wc-pyttyyn :urjo: Rahkan sekaan sekoitin omenakuutioita,on todella hyvää!!! Jos haluaa niin sekaan liraus nestemäistä makeutus ainetta... on kyllä yksi parhaimmista pöperöistä mitä dietillä olen syönyt :)!
 
Faidra sanoi:
Heh, mulla on tasan yksi resepti: seitiä paketillinen uunivuokaan, päälle Herbamare-yrttisuolaa ja puoli purkillista tomaattimurskaa laimennettuna parilla desillä vettä. Satsi mikroon ja annetaan kypsyä 10-20 min, riippuen onko kala jäässä. Ennen syömistä ongitaan kalat vuoasta ja heivataan tomaattimurska viemäriin. Pahaa, mutta toimii. :kuola: ;)

Saako tosta seitistä millään ilveellä mitään gourmet-ateriaa?

En tiedä onko kurmeeta mutta ite laitan seitä niin että viipaleet/kuutiot pannulle sekaan reilusti oliiviöljyä ja sitruunapippuria.Kun seitit rupeavat olemaan kypsiä laitan kalojen päälle greme bonjour tuorejuustoa veitsellä leikäten niin saa hyvät siivut:D .Kansi päälle kun ylimääräiset juustot on sulaneet ja valuneet pannulle niin kalat lautaselle ja öljy/sitruunapippuri/tuorejuusto kastike päälle niin voi pojat mikä makuelämys:kuola: .Tuorejuustoista itellä toimii light versiot:ruohosipuli,pippurimix ja jos oikee tekee mieli herkutella niin laitan katkarapu tuorejuustoa..On hyvää ja ei edes huomaa että on seitiä kyydissä.Tuorejuusto voi korvata myös perinteisellä sulatejuustolla mikä on myöskin hyvää.En tiedä onko niin diettiruokaa mutta itselle on kun en noita hiilareita juurikaan syö..
 
Rodney sanoi:
En tiedä onko kurmeeta mutta ite laitan seitä niin että viipaleet/kuutiot pannulle sekaan reilusti oliiviöljyä ja sitruunapippuria.Kun seitit rupeavat olemaan kypsiä laitan kalojen päälle greme bonjour tuorejuustoa...
Niin joo, unohdin varmaan mainita että reseptissä ei sais olla muuta kuin seitiä ja käytännössä kalorittomia lisukkeita kuten mausteita. :jahas: Mitenkähän ois... jos alkais pistää vaikka sen kypsän seitin veden kanssa blenderiin ja soosiksi, niin menisköhän se kalakeittona kivuttomammin alas. Jotenkin nyt parin kuukauden pelkän seitin syömisen jälkeen se ei maistu hyvältä edes isossa nälässä. :urjo:

smurf: Tuo sun rahkajuttu kuulostaa herkulliselta, mutta mulla ei ole ruokavaliossa enää rahkaa. :(

Aiemmin keväällä, kun söin vielä parsakaaliakin (nyt on muita kasviksia tilalla), tein monta kertaa viikossa sosekeittoa: kaksi pussia parsakaalia (yht. siis 400g) keitetään, maustetaan Herbamarella. Osa vedestä valutetaan pois ja parsakaalit soseutetaan sauvasekoittimella sosekeitoksi. Sinne kypsennetty+maustettu paloiteltu seiti joukkoon. Tuo oli ihan oikeasti aika hyvää!

Jos dieetti ei olisi näin tiukka, niin tekisin varmaan aika paljon laatikkoruokia uunissa. Peruna-sipulisekoitusta pussi, vähärasvaista suikalelihaa/kypsennettyä jauhelihaa/kananfilesuikaleita paketti, nämä sekaisin ja mausteita kyytiin. Vuoan pohjalle vähän lihalientä tai purkki tomaattimurskaa. Nam.

Jos pizzaa tekee mieli, niin kevytpizzan voi tehdä täysjyvätortillasta. Tortillan päälle ketsuppia tai tomaattimurskaa, kypsennettyä lihaa/kanaa, ananasta, katkarapuja, herkkusieniä tms. ja päälle hitusen verran Polar 5% tai muuta kevytjuustoa.

Ravintoarvot näihin voi laskea itse kivuttomasti kalorilaskurilla, kun nuo annoskoot taitaa ihmisillä vaihdella aika radikaalisti.
 
Faidra...mites saatko käyttää soijaa..siis sitä ruskeaa suolaista litkua pullossa :)? jos paistat seitin teflon pannussa,niin voit lirautella vettä sekaan (jos et saa öljyä laittaa)niin ei pala kiinni..mausteeksi soijaa ja sitruunamehua..omasta mielestäni noin tulee hyvää...jopa pieni rapea kuori seitin pinnalle ;)..jossain vaiheessa aikaisemalla dietillä maistui vain seiti keitettynä..ilman suolaa..:eek:
 
voisin sanoo että valmis ruuista jos oot sattunut käymään lidlissä niin sieltä löytyy pakasteena erittäin hyvää oliko se nytten vokkia vai mitä se oli mutta sellainen musta punainen pussi. Erittäin hyvin täyttävää ja kevyttä!
 
Välipalaksi:

2 palaa oululaisen real(täysjyväruis), 50 g kevyt sulatejuustoa 12%, 50g kalkkunaleikettä, 10-15 g rypsiöljyä levittettynä leivälle.
Salaattia väliin jos tarvitsee sulamatonta ravintokuitua.

P: 20g
H: 16-20g
R: 10-17g
 
Seitikeitto joka ei maistu seitiltä:

sipuli tai pari pilkotaan, 3-6 valkosipulin kynttä murskattuna,raastettua tuoretta inkivääriä 1-2 rkl, chiliä 1 kuivattu tai tuore.
Näitä kuullotetaan hetki öljyssä, sitten litra vettä ja 1-2 kalaliemikuutiota, seiti paloina joukkoon. Lisäksi voi laittaa laakerinlehteä, timjamia tai tuoretta persiljaa,keitetään n. 20 min. Tuoreen inkiväärin maku peittää muutenkin hyvin joidenkin kalojen ikävän "mutaisen"maun.Tykö sitten kasviksia vaikka mikrossa ja jos ei ole dieetillä, ruisleipää...:kuola:
E: kun ei osaa kirjoittaa...
 
Mama nuudelit! 60kcal/100g (1 pussi 52g)
Niin ja raejuustomunakas oli yllättävän hyvä :) maistu vähä makaroonivelliltä
 
Itse tehtyyn pizzapohjaan 2.5dl durumjauhoja, 1.25dl vettä, ripaus suolaa ja hiivaa.
Purkki tomaattipyrettä, 200gr kinkkua, 100gr metwurstia, 150gr juustoa ja 200gr paistijauhelihaa.

Koko uunipizza noin 1800kcal/140prot. Ei hifistelijöille, hiilaria ja rasvaa tulee jonkin verran mutta omalla dieetillä kuuluu joka viikonloppuun. (tosin dieetillä kalorit 3000kcal)
 
Simppeli (ja kevyt) lasagne


n.8 lasgnelevyä
400-500 g paistijauhelihaa
1 iso sipuli
1 tlk tomaattimurskaa
1/2 tl suolaa
1 rkl pizzamaustetta
1 prk raejuustoa
1-2 valkosipulin kynttä
+mausteita maun mukaan

Munamaitoon
4 dl rasvatonta maitoa
2 munaa
1/2 tl suolaa
pinnalle vähärasvaista juustoraastetta

Ruskista jauheliha ja sipuli teflonpannulla ilman rasvaa. Lisää tomaattimurska ja mausteet.
Yhdistä munamaidon aineet.
Lado lasagnevuokaan kerroksittain jauhelihaseosta, raejuustoa ja lasagnelevyjä (päällimmäiseksi kannattaa jättää jauhelihaseosta).
Kaada päälle munamaito. Ripottele pinnalle hiukan juustoraastetta.
Paista 200 asteessa 50 min. Anna vetäytyä hetken aikaa ennen tarjoilua. Tarjoa raikkaan salaatin kanssa.

:kuola: ravintoarvot kohillaan ja hyvvee on...
 
jal8eni sanoi:
Mama nuudelit! 60kcal/100g (1 pussi 52g)
Niin ja raejuustomunakas oli yllättävän hyvä :) maistu vähä makaroonivelliltä
Kannattaa muuten huomioida, että tuo mainitsemasi kalorimäärä on kypsän nuudelin kalorimäärä. Eli 52g ei todellakaan sisällä vain 30 kaloria! Kuivan nuudelin ravintoarvot ovat melkein samat kuin pastalla, paitsi että nuudeleissa yleensä on vaan reilummin rasvaa. Veikkaisin että 100 sisältää noin 420-460kcal, jolloin 52g nuudelia sisältää energiaa ~210-230kcal. Suosittelisin kyllä ennemmin syömään vaikka ruispastaa, jossa rasvaa ei ole nimeksikään ja kuituja sentään jonkin verran.
 
No johan on helvetti! ja mä oon syöny nuudeleita onnessani vähäkalorisena ruokana :david: No mut onneks en paljo enkä ees jokapäivä.
 
Onks jollain jotain tietoutta miten vois teha kotitekosii proteiinipatukoita? Auttas todennakosesti monia jos jonkun mixin ois joku kehittany joka muotoituis vahakaloriseks ja korkeaproteiiniseks patukaks.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom