Jaaggo sanoi:
Nytten täytyy jo korjata, ei keitetyssä nuudelissa ole missään nimessä yli 400kcal/100g, pitää nyt kuitenkin jossain rajoissa pysyä! On siinä toki yli 30kcal, mutta tuo 400kcal lähentelee bic macin lukemia! Totuuden nimissä nuudelit KEITETTYINÄ sisältää noin 100-150kcal, joten ei syytä ennenaikaiseen huoleen...:curs:
Luitkohan nyt ollenkaan mitä kirjoitin? En kyllä missään vaiheessa väittänyt, että
keitetyssä nuudelissa olisi 400kcal/100g.
Faidra sanoi:
Veikkaisin että 100g (toim. huom. KUIVAA NUUDELIA) sisältää noin 420-460kcal, jolloin 52g nuudelia sisältää energiaa ~210-230kcal.
Ei tarvitse olla edes mikään raketti-insinööri, että osaa ravintoarvoista laskea tämän verran yhteen:
KUIVASSA NUUDELISSA on hiilareita ~65g/100g tuotetta. 65g hiilaria tekee 65*4kcal=260kcal. Proteiinia on ~10g eli 10*4kcal=40kcal. Rasvaa nuudeleissa on reippaasti enemmän kuin tavallisessa pastassa, 100 grammassa
KUIVAA NUUDELIA on keskiarvollisesti ~18g rasvaa, eli 18*9kcal=162kcal. Nopsasti yhteenlaskettuna noista tulee 462kcal/100g
KUIVAA NUUDELIA. Tsekkasin nämä arvot
www.kalorilaskuri.fi:stä, siellä on listattuna mm. Mama-, Yum Yum- ja Pirkka-nuudelin arvot (
KUIVANA). Yhdessä nuudelipaketissa on tuota kuivaa nuudelia se reilu 50g. Tästä kun laskee 462kcal*0,52(eli 52g, ts. yksi paketillinen nuudelia) niin saadaan 240kcal. En tiedä minne sä keittäessä tuosta hävität yli sata kaloria.
Ymmärsitkö nyt mitä tarkoitin, vai väännänkö vielä ratakiskosta?
Ihan vinkiksi: jos niitä nuudeleita pitää syödä, niin kannattaa valita Ezy-Cook-nuudelit, joissa on rasvaa alle 1g/100g. Esimerkiksi Blue Dragonin
kuivassa nuudelissa on rasvaa 21g/100g eli vaikka keittäisit sitä maailmanloppuun saakka niin annoksessa sitä rasvaa on siltikin noin kymmenen grammaa, eli pelkästä rasvasta tulee jo 90kcal/nuudelipaketti.
edit: Vertailun vuoksi:
Nuudelit, Blue dragon 52g:
246.8kcal, prot. 4.8g, hh. 31.8g, r. 11.1g
Pasta, Torino ruispasta plus 52g,
166.4kcal, prot. 6.2g, hh. 32.8g, r. 1.2g
Kumpi on parempi dieettiruoka?