Ruokareseptejä dieetille

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Fergus
  • Aloitettu Aloitettu
Fiona sanoi:
Kyllä keltuaisiakin voi syödä (jopa kisa)dieetillä, kunhan pitää huolen kokonaiskaloreista, ettei ne nouse liian korkeiksi.

Keltuaisissa vaan on paljon kolesterolia, joten suurta määrää kannattaa välttää. Itse syön usein monta keitettyä munaa kerralla, mutta korkeintaan yhdestä keltuaisen. Laadukkaampia rasvoja saa pullosta.
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
okeido sanoi:
Keltuaisissa vaan on paljon kolesterolia, joten suurta määrää kannattaa välttää. Itse syön usein monta keitettyä munaa kerralla, mutta korkeintaan yhdestä keltuaisen. Laadukkaampia rasvoja saa pullosta.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Kolesteroli
"Kolesteroli (C27H45OH) on solukalvoissa esiintyvä rasvaliukoinen aine ja kuuluu steroidialkoholien eli sterolien ryhmään. Maksa tuottaa kolesterolia, mutta sitä imeytyy myös jonkin verran ravinnosta, erityisesti kananmunasta, mädistä ja maksasta, jotka luontaisesti sisältävät runsaasti kolesterolia. Kolesteroli on oleellisesti eläinkunnan biokemiaan liittyvä aine, kasvikunnassa sille ei ole mitään käyttöä.

Kolesteroli on ihmiselle elintärkeä aine. Sitä tarvitaan ainakin soluseinämän rakentamiseen ja sappiyhdisteiden valmistamiseen. Myös aivojen kuivapainosta merkittävä osa on kolesterolia. Lisäksi se on useiden hormonien kuten sukupuolihormonien esiaste. Toisaalta veren korkean kolesterolipitoisuuden on väitetty edistävän verisuonitautien kehittymistä. Perinteisesti on katsottu, että kolesterolia lisäävät eräät tyydyttyneet rasvahapot, joita saadaan kovista, myös kasvisperäisistä rasvoista. Tyydyttymättömillä rasvahapoilla ja kasvisteroleilla on käänteinen vaikutus. Erityisesti Omega 3 -rasvahapot ovat tehokkaita kolesterolin alentajia. On kuitenkin hyvä muistaa, että tarkasteltaessa eri ravintoaineiden vaikutuksia lipoproteiinitasoihin huomataan, että tyydyttyneet rasvahapot nostavat enemmän HDL-kolesterolia kuin muut ravintoaineet. Lisäksi liiallinen hiilihydraatin saanti nostaa merkittävästi triglyseridiarvoja. Nykyään monet laajat tutkimukset (kuten WHO:n Interheart 2005) ovat hylkäämässä vanhan kolesteroliteorian. Interheart tutkimuksessa mikään perinteisistä veren rasva-arvoista (LDL, HDL, VLDL) ei ennustanut sydän-ja verisuonitauteja. Näyttää pikemminkin siltä, että kolesterolilla ja sydäninfarkteilla on samanlainen korrelaatio kuin autoilla ja auto-onnettomuuksilla. Lisäksi on syytä muistaa, että pelkkä kolesteroli ei aiheuta verisuonten kalkkeutumista, siihen vaaditaan aina LDL-kolesterolin hapettumista ja vasta hapettunut kolesterolijae - oksisterolit - pystyvät käynnistämään verisuonten endoteelin eli pintakudoksen tulehduksellisen vaurion."
---------------------------------------------------------------------------------------

Kaikille kananmunaepäilijöille tietoa löytyy netti pullollaa
http://www.finfood.fi/finfood/kanan...FD92A921F76231B8C2256B5F003CB03A?opendocument
"Keltuaisen kolesteroli

Ravinnon kolesteroliksi kutsutaan ruoan sisältämää kolesterolia, veren kolesteroliksi verenkierron mukana elimistössä kulkevaa kolesterolia. Ravinnon kolesterolista noin kolmannes saadaan lihavalmisteista, kolmannes kananmunista, viidennes maitovalmisteista ja kymmenesosa ravintorasvoista. Kananmunan keltuaisessa kolesterolia on noin 200 mg.

Ravinnon kolesterolilla on jonkin verran vaikutusta veren kolesterolin määrään, mutta normaalisti elimistön omat säätelymekanismit pystyvät huolehtimaan kolesterolitasapainon säilyttämisestä. Tällöin kolesterolin imeytyminen suolistosta vähenee, kun tarjonta ruoan mukana lisääntyy. Toisaalta mitä enemmän ruoasta saadaan kolesterolia sitä vähemmän elimistö kolesterolia tuottaa. Siksi kolesterolin määrä elimistössä lisääntyy terveellä ihmisellä yleensä vain vähän saannin lisääntyessä.

Ravinnon rasvan laatu

Ravinnon kolesterolia voimakkaammin veren kolesterolin määrään vaikuttaa ravinnon rasvan laatu. Kova, eläinperäinen rasva, joka sisältää runsaasti tyydyttyneitä rasvahappoja kohottaa veren kolesterolipitoisuutta. Kovien rasvojen saannin vähentäminen sekä pehmeän, runsaasti tyydyttymättömiä rasvahappoja sisältävän rasvan suosiminen puolestaan laskevat veren kolesterolipitoisuutta. Pehmeän rasvan parhaita lähteitä ovat kasviöljyt, kasvimargariinit ja kala. Ravinnon kovasta, tyydyttyneestä rasvasta yli 90 prosenttia saadaan ravintorasvoista, maitovalmisteista ja lihavalmisteista kun taas kananmunien osuus on alle yhden prosentin.
"
----------------------------------------------------------------------------------------

Eli terveen ihmisen elimistö, kellä ruokavalio on suht kunnossa muuten ja rasvahapot tasapainossa, elimistö poistaa kolesterolia vaikka sitä ravinnosta tuleekin.
 
No siis jos multa kysytaan, niin kananmunan ois pitany saada sydanmerkki ajat sitten. Mites, onko tummalla leivalla jo sydanmerkki? Mitenkohan noi mantelissa olevat rasvat, kuinka pahasta on? Ei kylla ois ikina pitany manteleita maistaa, luulin aina etta ihan kamalia mutta aietta ku ekan maistoin ni se oli menoo sit :(

Fiona, noitten kaloreitten takiahan niita keltuaisia valttaisin, mutta pitanee alkaa tekemaan jotain kokonainen muna + desi valkuaista tai jotain vastaavaa settia niin saa vahan makuakin. Ens viikonloppunakun ois tarkotus vahan vapaammin syoda ni vois pistaa kaikki nuo kokeiluun.

Missakohan vois mittauttaa kolesterolin? Noista Gdanen lainauksista paatellen ku pitais ittella olla aika pilvissa, taitaa viela vahan korkeampi olla ihan suvussakin. Pitas vissii alkaa oljyja lappaa oikee urakalla ni sais kolesterolia vahan kontrolloitua, ainakin jos korkeaksi osoittautuu.

Ettei ihan offtopiciks kaikki mene niin koitan tanaan tehda jonkin nakoisen kananmunamixin ja viikonloppuna kokeillaan lisaa ruokia jos innostusta loytyy.
 
Dieetti

Pitäis tos kiinteyttää itteni kesään menessä, suositteleteko mitään apukeinoja aerobisen ja hyvän ruokavalion lisäksi, kuten laihdutuspillereitä tai yms?:david:
 
Fergus sanoi:
Missakohan vois mittauttaa kolesterolin? Noista Gdanen lainauksista paatellen ku pitais ittella olla aika pilvissa, taitaa viela vahan korkeampi olla ihan suvussakin. Pitas vissii alkaa oljyja lappaa oikee urakalla ni sais kolesterolia vahan kontrolloitua, ainakin jos korkeaksi osoittautuu.

Ettei ihan offtopiciks kaikki mene niin koitan tanaan tehda jonkin nakoisen kananmunamixin ja viikonloppuna kokeillaan lisaa ruokia jos innostusta loytyy.

Kolesterolin voi mittauttaa lekurissa luonnollisesti.

Ja tosiaan paras tapa vaikuttaa noihin kolesterolitasoihin terveellisempään suuntaan on ehdottomasti katsoa että hyviä rasvoja tulee tarpeeksi ja kovia sitten on sopivassa suhteessa. Eräs perheenjäseneni esimerksi teki oman ratkaisun kun sai lekurilta ruokavalion kolesterolin laskemiseen. Hän nimittäin jätti miltei KAIKKI RASVAT POIS ruokavaliosta. Sanoi että hän varmisti ettei pahoja rasvoja kerry :jahas:

Kuukauden kerkesi olla ennen kun eka tarkistuskäynti oli lekurissa ja niinhän siinä kävi että kolesterolitasot oli huonontuneet entisestään. Hän oli sanonut lekurille että noudatti ruokavaliota jopa paremmin kun vaadittiin eikä tulosta tullut eikä lekurikaan tietenkään arvannut tämmöisiä "varmistuskeinoja"..

Tässä välissä minäkin jo kuulin tilanteesta, otin aiheen puheeksi kyseisen henkilön kanssa ja kuullessani ruokavalion tilanteesta kerroin hieman rasvojen käytöstä ja siitä miten homma toimii. Sovittiin että hän kokeilee vielä kuukauden lisäten ruokavalioonsa rypsi- ja oliviöljyä ja hyviä kevytlevitteitä leiville ja jatkaa muuten samalla mallilla.

Tilanne alkoi heti parantua ja nyt kun aikaakin on kulunut jo puolisko vuosi on kylkiäisinä painoakin lähtenyt vaivaiset 15kiloa vaikka ruokamäärä on pysnyt suunnilleen samana. Ja ihminen on kuin erimaailmasta! Aivan uskomaton paljon pirteämpi ja iloisempi ihminen on hänestä tullut :)

Edit:

Jaaggo sanoi:
Pitäis tos kiinteyttää itteni kesään menessä, suositteleteko mitään apukeinoja aerobisen ja hyvän ruokavalion lisäksi, kuten laihdutuspillereitä tai yms?

Kannattaa aloittaa ihan perusasioista ja sitten vasta myöhemmin harkita tehokeinoja.

Edit2: Niin ja anteeksi kun menee vähän topikin aiheesta ohi nämä mun tekstit :(
 
Gdane, luulis ainakin etta noista jollekkin apua on vaikka vahan ohi meneekin, pitas varmaan faq:n jonku siirtaa noita resepteja sitten kun jakselevat. Voisi vaikka erotella reseptit vaikka dietille yks osio, toinen bulkille ja kolmas ihan perusresepteja.

Noniin tanaan tuli sitten kokeiltua tuota munanvalkuaisia + (italianmalliin?)maustettua kanaa, ja oli kylla vahintaankin tuplasti parempaa kun mita odotin. Reseptina vois pistaa etta otin kupin (150-200g) valkuaista ja maustettua kanaa sen verran etta tuli proteiinia n. 10g. Nuo sitten vain pannulle samaan aikaan (kanat siis valmiiksi kokkailtu kun valmiina ostin) ja valkuaista tokkien etta tulee semmosta sorsselia. Vajaan minuutin noita kun paistelee (eikohan kaikki osaa kananmunan paistaa), kippaa lautaselle ja vetasee naamariin niin hyvaa on. Jos makua haluaa niin varmaan kannattaa vahan jotain mausteita lisata, varsinkin kun noilla maarilla kanat on enemman "yllaribonuksia" kuin itse ruokaa. Mutta proteiinia tuossa oli se about 35g, kaloreita about 160 etta ihan hyvat suhteet? :)
 
Fergus sanoi:
Mitenkohan noi mantelissa olevat rasvat, kuinka pahasta on? Ei kylla ois ikina pitany manteleita maistaa, luulin aina etta ihan kamalia mutta aietta ku ekan maistoin ni se oli menoo sit :(

Yleisesti ottaen kaikki pähkinät on hyviä rasvanlähteitä. Eniten omega-3:sta on muistaakseni saksanpähkinöissä, hasselpähkinöissä ja macadamiassa. Finelistä löytyy jos kiinnostaa tarkemmin :)

Kolesterolista: mä väitän, että siihen vaikuttaa muutkin tekijät (ravinnossa) kuin pelkkä rasva.
 
Fiona sanoi:
Niinno, juuri tuollaisia kommentteja varten laitoin tuon linkin kananmunakeskusteluun :)

Lievästi sanoen vaikea ymmärtää mitä tuo tarkoitti, kun viittauksena on 17-sivuinen threadi ;)

Elintarviketeollisuuden näkemykset on helppo ymmärtää. Täällä mainitulla munasivulla vähätellään ravinnon kolesterolin merkitystä, mutta ikäänkuin sivulauseessa myönnetään tyydyttyneiden rasvojen olevan vähän huono juttu.

Se, että ravinnon kolesterolin määrään ei suosituksissa erikseen puututa johtunee arvaukseni mukaan siitä, että suositusta noudattava ravinnon jakautuminen jo sinänsä aiheuttaa vähäkolesterolisen ruokavalion - poikkeuksena ihmiset jotka popsivat työkseen munankeltuaisia ja heitähän ei paljon ole.

Edelleen pidän kiistattomana sitä, että parempia rasvoja saa pullosta - myös dieetillä. Kalaa tietysti unohtamatta (ks. Hesari tänään 8.3.).
 
Noni lisaa valkuais"resepteja". Kananmunanvalkuaista semmonen vajaa 200g + aspargus/asparagus keittoa purkillinen (200g?). Paaruokana keitto ja kananmunat sivulla, ihan hyvin uppos ja hiilarit tuli rehuista + parit grammat maidosta ja proteiini toki kananmunasta. Onko muilla samanlaista ongelmaa, etta tykkaa noi valkuaiset olemaan suht vetisia? Ongelma ei niin paha oo ku niita syo mutta lautaselle jaa aina huomattava maara nestetta.
 
Fergus sanoi:
En akkiseltaan tallaista threadia loytanyt ja todennakoisesti monta diettaajaa auttaisi nain kesaa edeltavalla ajalla. Elikka tanne vaan dietille sopivia resepteja ja mieluiten valmiin safkan ravintoarvotkin nakyville.
Mitäs sanotte tälläsest dieetti systeemist, toiminu mulla kuin unelma; paino putoo vajaan kilon viikos, eikä nälkä ehi yllättämään
Aamupala: 100g kauraleseitä, 250g rahkaa
Lounas: joko kouluruoka tai reilu 100g kanaa/kalkkunaa, 100g(kuivapaino)riisiä
Päivällinen:reilu 100g kanaa/kalkkunaa, 100g riisiä
Reenin jälkeen: Palkkari: 30g heraa ja 30g maltoo(jos ei ole reeniä niin samat arvot sisältämä ateria)
Illallinen: reilu 100g kana/kalkkunaa, 100g riisiä
Iltapala: 250g rahkaa
Käyn viikossa 3 kertaa salilla ja 4 kertaa aerobista. Viikonloppuna tulee vähän herkuteltua, muttei ole tahtia haitannu kun pitää senkin kohtuuden rajoissa. Tarkoitus ois siis kiinteyttää itteni kesäkuntoon, mutta samanaikaisesti säilyttää sama lihas massa, ja tällä viisaalla ohjelmalla se onnistuu. Ps. Light Cokista, niin pysyy pahin nälkä loitolla!:D
 
Pohjoisvirta sanoi:
Välipalaksi:

2 palaa oululaisen real(täysjyväruis), 50 g kevyt sulatejuustoa 12%, 50g kalkkunaleikettä, 10-15 g rypsiöljyä levittettynä leivälle.
Salaattia väliin jos tarvitsee sulamatonta ravintokuitua.

P: 20g
H: 16-20g
R: 10-17g
Täytyy sanoa, että tossa tulee jo melko paljon rasvaa yhdelle välipalalle. Parempi olisi jos lämpimän ateriasi rasvat olisivat korkeintaan tuota luokkaa ja välipalan siellä jossain 10g. On nimittäin tärkeää että suurin osa rasvoistasi tulisi aamulla ja kunnon ruuilla, jolloin rasvat ja melko suuret proteiini määrät kompensoituisivat paremmin, mutta muuten melko hyvä ohje:)
 
jal8eni sanoi:
Mama nuudelit! 60kcal/100g (1 pussi 52g)
Niin ja raejuustomunakas oli yllättävän hyvä :) maistu vähä makaroonivelliltä
Suosittelen että kaloreiden ohella miettisit myös muita pastan ominaisuuksia. Vaikka ei pastassa olekaan paljoa enempää kaloreita kuin riisissä, niin on riisi kokonaisuudeltaan parempaa ja dieetti ystävällisempää kuin nuudelit. Riisi on pitempijyväistä ja hiukan hitaampikestoista hiilaria, jolloin ruuansulatus on parempaa ja ruoka imeytyy paremmin jolloin keho käyttää siitä mahdollisimman paljon hyödyksi mikä taas peilautuu laihduttamisessa. Ja pitäähän riisi paremmin nälänhädän kurissa, jolloin tarkka, ohjelmallinen dieetti on helpompaa ja miellyttävämpää suorittaa. Mutta muuten hyvä huomio, harvoin tulee ajateltua nuudelin alhaista kalorimäärää.:) :)
 
Faidra sanoi:
Kannattaa muuten huomioida, että tuo mainitsemasi kalorimäärä on kypsän nuudelin kalorimäärä. Eli 52g ei todellakaan sisällä vain 30 kaloria! Kuivan nuudelin ravintoarvot ovat melkein samat kuin pastalla, paitsi että nuudeleissa yleensä on vaan reilummin rasvaa. Veikkaisin että 100 sisältää noin 420-460kcal, jolloin 52g nuudelia sisältää energiaa ~210-230kcal. Suosittelisin kyllä ennemmin syömään vaikka ruispastaa, jossa rasvaa ei ole nimeksikään ja kuituja sentään jonkin verran.
Nytten täytyy jo korjata, ei keitetyssä nuudelissa ole missään nimessä yli 400kcal/100g, pitää nyt kuitenkin jossain rajoissa pysyä! On siinä toki yli 30kcal, mutta tuo 400kcal lähentelee bic macin lukemia! Totuuden nimissä nuudelit KEITETTYINÄ sisältää noin 100-150kcal, joten ei syytä ennenaikaiseen huoleen...:curs:
 
Cassyput sanoi:
Mulle maistuu seitileike mainiosti näin:
Jäiset leikkeet pellille, päälle rutkasti sitruunamehua (siitä keltasesta sitruunanmuotosesta pullosta) ja pippuria. Jos ei sitruunamehu vielä riittänyt tai haluat jättää sen kokonaan pois niin sitruunapippuri toimii yhtä hyvin, mutta laita molemmille puolille kalaa.

Mun mielestä oikeesti tosi hyvää!

E: Ja kypsennetään uunissa.
Kysyn vain, miksi pitää dieetin aikana keksiä jotain omaa ja mahdollisimman monitahoista ja epäselvää. Vanhat kunnon ainekset toimivat edelleen, ja kaikesta parhaiten. Jos haluaa painoa pudottaa ilman että joutuu lihasmassasta tinkimään, niin kana, kalkkuna, maitorahka, raejuusto, riisi ja vihannekset. Ne on testattua tavaraa, niillä, salilla ja aerobisella on aina päästy pisimmälle ja tullaan aina pääsemään, sen olen itsekin kokenut. Joten pistetään kaikenmaailman mausteet ja pastahässäkät kaapin perukoille ja hoidetaan homma kotiin varmoilla hyvillä aineilla. Kanasta, riisistä ja rahkasta saa aikaan koko viikon ruuan ilman päänvaivaa. Om kyse sitten läskin kadottamisesta tai lihaksen hankinnasta, niin nämä ei koskaan petä.
 
Jaaggo sanoi:
Nytten täytyy jo korjata, ei keitetyssä nuudelissa ole missään nimessä yli 400kcal/100g, pitää nyt kuitenkin jossain rajoissa pysyä! On siinä toki yli 30kcal, mutta tuo 400kcal lähentelee bic macin lukemia! Totuuden nimissä nuudelit KEITETTYINÄ sisältää noin 100-150kcal, joten ei syytä ennenaikaiseen huoleen...:curs:
Luitkohan nyt ollenkaan mitä kirjoitin? En kyllä missään vaiheessa väittänyt, että keitetyssä nuudelissa olisi 400kcal/100g.
Faidra sanoi:
Veikkaisin että 100g (toim. huom. KUIVAA NUUDELIA) sisältää noin 420-460kcal, jolloin 52g nuudelia sisältää energiaa ~210-230kcal.
Ei tarvitse olla edes mikään raketti-insinööri, että osaa ravintoarvoista laskea tämän verran yhteen:
KUIVASSA NUUDELISSA on hiilareita ~65g/100g tuotetta. 65g hiilaria tekee 65*4kcal=260kcal. Proteiinia on ~10g eli 10*4kcal=40kcal. Rasvaa nuudeleissa on reippaasti enemmän kuin tavallisessa pastassa, 100 grammassa KUIVAA NUUDELIA on keskiarvollisesti ~18g rasvaa, eli 18*9kcal=162kcal. Nopsasti yhteenlaskettuna noista tulee 462kcal/100g KUIVAA NUUDELIA. Tsekkasin nämä arvot www.kalorilaskuri.fi:stä, siellä on listattuna mm. Mama-, Yum Yum- ja Pirkka-nuudelin arvot (KUIVANA). Yhdessä nuudelipaketissa on tuota kuivaa nuudelia se reilu 50g. Tästä kun laskee 462kcal*0,52(eli 52g, ts. yksi paketillinen nuudelia) niin saadaan 240kcal. En tiedä minne sä keittäessä tuosta hävität yli sata kaloria.

Ymmärsitkö nyt mitä tarkoitin, vai väännänkö vielä ratakiskosta? :)

Ihan vinkiksi: jos niitä nuudeleita pitää syödä, niin kannattaa valita Ezy-Cook-nuudelit, joissa on rasvaa alle 1g/100g. Esimerkiksi Blue Dragonin kuivassa nuudelissa on rasvaa 21g/100g eli vaikka keittäisit sitä maailmanloppuun saakka niin annoksessa sitä rasvaa on siltikin noin kymmenen grammaa, eli pelkästä rasvasta tulee jo 90kcal/nuudelipaketti.

edit: Vertailun vuoksi:
Nuudelit, Blue dragon 52g: 246.8kcal, prot. 4.8g, hh. 31.8g, r. 11.1g
Pasta, Torino ruispasta plus 52g, 166.4kcal, prot. 6.2g, hh. 32.8g, r. 1.2g

Kumpi on parempi dieettiruoka?
 
Jaaggo sanoi:
Kysyn vain, miksi pitää dieetin aikana keksiä jotain omaa ja mahdollisimman monitahoista ja epäselvää. Vanhat kunnon ainekset toimivat edelleen, ja kaikesta parhaiten. Jos haluaa painoa pudottaa ilman että joutuu lihasmassasta tinkimään, niin kana, kalkkuna, maitorahka, raejuusto, riisi ja vihannekset. Ne on testattua tavaraa, niillä, salilla ja aerobisella on aina päästy pisimmälle ja tullaan aina pääsemään, sen olen itsekin kokenut. Joten pistetään kaikenmaailman mausteet ja pastahässäkät kaapin perukoille ja hoidetaan homma kotiin varmoilla hyvillä aineilla. Kanasta, riisistä ja rahkasta saa aikaan koko viikon ruuan ilman päänvaivaa. Om kyse sitten läskin kadottamisesta tai lihaksen hankinnasta, niin nämä ei koskaan petä.
Tännehän juuri piti laittaa erillaisia reseptejä. Kyllähän se tuo dieettiin mukavaa vaihtelua, jos välillä voi syödä jotain muuta kuin näitä perus laihduttajan ruokia.
 
Menee edittiaika umpeen jo edellisessä viestissä... mutta aivan pakko kysyä, että mitähän sä Jaaggo täällä oikein selität? Ilmeisesti kaikki muut on nyt väärässä ja sun metodit dieettaamiseen on ne ainoat oikeat?

Mainittakoon nyt, että mielestäni nämä jutut joita nyt selitän ei ole sellaisia joita millään tavisdieetillä tarvitsisi edes pohtia. Tavisdieetillä vaihdetaan epäterveellinen terveelliseen ja laihdutaan sillä ilman mitään hirmuisia dieettikikkailuja. Kisadieetti on sitten asia erikseen, eikä kaikkien tarvitse edes kisadieetillä tällä tavalla viilata pilkkua.

Miksi seiti on muka "jotain omaa ja mahdollisimman monitahoista ja epäselvää"? Siinähän on mahdollisimman puhtaat ravintoarvot: proteiinia eikä juuri yhtään - ei edes grammaa - rasvaa ja hiilaria. Kun kalorit lasketaan alas, on tärkeää että ne ravintoaineet tulee hyvistä lähteistä. Tämän vuoksi esimerkiksi rasva otetaan ennemmin öljystä, lesitiinistä tai omega3:sta kuin vaikkapa kalkkunasta tai kanasta (joissa sitä on kuitenkin se 3-5g/100g). Kun rasvamäärä dieetillä pudotetaan esim. 15g/päivä-tasolle, tarkoittaisi parin kana-aterian syöminen sitä että rasvaa ei juuri muista lähteistä edes tulisi. En sano että seiti nyt mitään taivaallista ruokaa on, mutta mielestäni ei pidä noita sen ravintoarvoja on väheksyä.

Minkä takia pidät esim. rahkaa täydellisenä dieettiruokana? Yhdessä purkissa on hiilaria - maitoSOKERIA - noin 10 grammaa. Jos rahkaa syö vaikkapa dieetillä 2-3 purkkia päivässä, niistä kertyy jo 30 grammaa hiilaria. Jos ollaan lowcarb-dieetillä, niin eikö tämä määrä olisi viisaampi ottaa esim. kaurahiutaleista, jotka hiilarinlähteenä ovat huomattavasti parempia kuin maitosokeri? Kysyn tätä siksi, että vaikutat olevan niin ehdoton noissa ajatuksissasi. Jos täydellistä dieettiruokaa etsitään, niin maitorahka se ei ainakaan mielestäni ole. Ennemmin sanoisin että HC-dieettaajan dieettiruuat olisivat valkuaiset, seiti, parsakaali, kaurahiutaleet, vehnäleseet, täysjyväriisi...

Minusta on jotenkin hassua, että itse kerrot syöväsi dieetillä kouluruokaa (kaikki tietää millaista sekasotkua se on), mutta samalla pyydät jotakuta toista miettimään tarkasti miksi syödä pastaa eikä riisiä. Täällä saarnaat perinteisten dieettimenetelmien puolesta ja toisaalla kyselet laihtuisitko ehkä jollain pillerillä... heh :) :david:
 
Niin tosiaan, threadiin oli tarkoitus niita resepteja koota eika niinkaan ruokaohjelmia. Joten jos Jaaggo lukisit sen postin mita quotena pistat omiisi ensin? Ja noi kaiken maailman hiilarivaittely threadit on asia erikseen ja niille omat threaditkin loytyy, tosin tannekkin tuota kananmunajuttua hieman tuli sotkettua minun toimesta. Jos nyt ehdottomasti haluaa jostain kiistella niin minun puolesta saa linkittaa threadiin niin kauan kun on jotain tekemista diettiruokien kanssa. Mutta koitetaan pitaa threadi asiallisena ja otsikon mukaisena. Siina oli mun offtopicit.

E:
Pasta vs Riisi http://www.pakkotoisto.com/vbulletin/showthread.php?t=45665
Oliivi vs Rypsi http://www.pakkotoisto.com/vbulletin/showthread.php?t=45603
"Dietin ruuat konkreettisesti" http://www.pakkotoisto.com/vbulletin/showthread.php?t=45517
Kanasta pikkusen http://www.pakkotoisto.com/vbulletin/showthread.php?t=45497
Keitetyn/keittamattoman safkan ravintoarvot? http://www.pakkotoisto.com/vbulletin/showthread.php?t=45474
Reseptia, joten ihan aiheeseen liittyva http://www.pakkotoisto.com/vbulletin/showthread.php?t=44464
Siita rahka/proteiinipannareita osaavalle http://www.pakkotoisto.com/vbulletin/showthread.php?t=43106
"purkkikalorit", ennen vai jalkeen veden? http://www.pakkotoisto.com/vbulletin/showthread.php?t=44717
Raejuustoresepteja/vinkkeja http://www.pakkotoisto.com/vbulletin/showthread.php?t=44241

Eikoha tossa oo kaikille jotai :)
 
Yksi mun favourite välipala. En oo laskenut ravintoarvoja.

Keitä 1 dl punaisia linssejä.
Heitä sekaan purkillinen tonnikalaa.
Mausteeksi grillimaustetta ja valkosipulia. :kuola:
Heitä hetulaan suurella nautinnolla.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom