Ruokareseptejä dieetille

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Fergus
  • Aloitettu Aloitettu
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Seiti teflonpannulle ja päälle Rainbow pinaattikeittoa,yksinkertaista ja halpaa.
Itse tykkään pinaatista joten lisäksi herkullista.
 
Faidra sanoi:
Niin joo, unohdin varmaan mainita että reseptissä ei sais olla muuta kuin seitiä ja käytännössä kalorittomia lisukkeita kuten mausteita. :jahas: Mitenkähän ois... jos alkais pistää vaikka sen kypsän seitin veden kanssa blenderiin ja soosiksi, niin menisköhän se kalakeittona kivuttomammin alas. Jotenkin nyt parin kuukauden pelkän seitin syömisen jälkeen se ei maistu hyvältä edes isossa nälässä. :urjo:

Mulle maistuu seitileike mainiosti näin:
Jäiset leikkeet pellille, päälle rutkasti sitruunamehua (siitä keltasesta sitruunanmuotosesta pullosta) ja pippuria. Jos ei sitruunamehu vielä riittänyt tai haluat jättää sen kokonaan pois niin sitruunapippuri toimii yhtä hyvin, mutta laita molemmille puolille kalaa.

Mun mielestä oikeesti tosi hyvää!

E: Ja kypsennetään uunissa.
 
Keksin uuden kevyen dippausvaihtoehdon vihanneksille ja kevytkermaviilille: keräkaalia ja salasaa, joko hottia tai mediumia :thumbs: . Jos haluaa vielä hieman ruokaisamman, tai valillä lepuuttaa makuhermoja tulisuudesta, voi salasan sekaan laittaa raejuustoa. Hiilareitakin pitäis olla ihan kohtuumäärä, ja jos raejuuston lisää, niin saa ihan kivasti prodeakin :D .
 
Täällä on nyt viikon ajan paisteltu seitit pannulla sitruunapippurin ja kevytsoijakastikkeen kera, ja ai että on nannaa. :kuola: Saahan siitäki sitten hyvää. Nyt voi hyvin vedellä vaihtelun vuoksi seuraavat 2kk tällä systeemillä. :D
 
Tuore tonnikalafilee tai miekkakalafilee paistettuna parilalla, pinnalle karkeaa suolaa ja mustapippuria. Lisukkeeksi rucolaa ja jääsalaattia sitruunalla ja öljyllä.
Ertittäin helppo ja nopea resepti ja hyvin putoaa. Hinta pieni miinus.
 
Käsinveivattavasta lihamyllystä läpi seitiä (oli pakastimessa) ja roilerinrintaa (oli tarjouksessa). Taputtelin tiiviiksi kakuksi ja paistoin teflonilla. Päälle tabascoa.:kuola:

Ravintoarvot riippuu määrästä ja suhteesta.

suosin ruoanlaitossa vaivattomuutta (lähes) yli kaiken:)
 
Kävin muuten pitkästä aikaa tässä Lidlissä seikkailemassa (edellisellä reissulla löytyi mm. HEVOSTEN NUOLUKIVI, lol :lol2: ). Silmiini sattui valmispitsa mallia Prosciutto. Sikäli kuin tuoteselosteeseen on uskomista, löytyy siitä vaivaiset 5 g rasvaa per 100 g tuotetta. Jos pitää paikkansa on jokseenkin alhainen ja siihen lätyn päälle on helppo työstää jotain lisäarvoa jos mielii (esim. liito-oravan selkäfilettä).
 
Nytkun tokkopaisto nuo pitsat toivat esille, niin minkakohan laisia ravintoarvoja noille pitsapohjille on yleensa laskettu? Toisi kivaa vaihtelua diettiin, jos voisi vaikka kerran viikossa pitsan hyvalla omallatunnolla syoda.

Jal8eni tuolla puhui raejuustomunakkaasta ni mimmosella suhteella sekottelit? Tai jos joku muu tietas paljo saa sekottaa raejuustoa nesteilla 3 kananmunaan ettei taysin velliks menis? Varmaan sais makaroonivellin makuun vaihtelua lisaamalla kinkkua ja/tai juustoa? Pitanee kokeilla huomenna.

Mimmosia muita raejuustosekotuksia porukat vaantany? On muuten ihan janna ettei ole rahkaa loytynyt viela jenkkien ruokakaupoista, pitas varmaan menna ettiin joku erikoiskauppa.
 
500 grammaa sekavihanneksia paistettu kananfileiden paistamiseen käytetyssä rypsiöljyssä. Mausteita sekaan. sitten fileitä ja vihanneksia lärviin ja ai kun on nannaa, eikä kaloreit paljonkaan.
 
Faidra sanoi:
Niin joo, unohdin varmaan mainita että reseptissä ei sais olla muuta kuin seitiä ja käytännössä kalorittomia lisukkeita kuten mausteita. :jahas: Mitenkähän ois... jos alkais pistää vaikka sen kypsän seitin veden kanssa blenderiin ja soosiksi, niin menisköhän se kalakeittona kivuttomammin alas. Jotenkin nyt parin kuukauden pelkän seitin syömisen jälkeen se ei maistu hyvältä edes isossa nälässä. :urjo:

Jos thaimaalaistyyliset maut on mieleen, niin kannattaa kokeilla Santa Maria Thaimaustesekoituksia. Oma suosikki keltainen (niitä on kolmea väriä), sopii melkein mihin vaan. Eli seitifileen päälle vaan reilusti tuota maustetta (mulla menee semmoisen isomman lohifileen päälle melkein 1/3 purkki :hyper: ), pikkasen suolaa, valkosipulia ja sitruunaa tai limeä. Dieetin ulkopuolella vielä reilu loraus kookosmaitoa, mutta se ei taida sun dieettin upota...

Jos kotoa löytyy monitoimikone, voi nuo seitifileet sörssätä mausteiden kanssa sinne ja tehdä vaikka minkämoisia kalapihvejä. Yksi erityisen onnistunut kokeilu oli tuoretta inkivääriä, valkosipulia, soijaa, sipulia, sitruunaa ja taisin laittaa vähän wasabiakin, eli japanilaistyylistä oli tarkoitus tehdä. Eli kalat mössöksi, mausteet + 1 kananmuna sekaan, ja sitten lusikalla uunipellille pihveiksi. Tein tosin lohesta tämänkin, siitä tuli ihan järjettömän hyviä, mutta eiköhän seitikin sovi.
 
Mites, onko porukat vedelly paistettua/keitettya/muussattua/muuten tehtya kananmunan valkuaista kuin paljon? Tuossa juuri ihmetyksekseni loysin Finelista etta 42kcal/100g nayttas energiaa olevan ja proteiinia melkein 10g? Aika hurjalta tuntu kylla tuo, varsinki ku kelasin ettei paljon beef jerkya parempia loydy kun siina on 80kcal ja 14g proteiinia. On meinaan tossa mun proteiinijauheessakin vissiin 110 tai 130kcal ja 20g proteiinia.
 
Mulle tuo seiti uppoaa helposti pannulla oliiviöljyssä miedolla lämmöllä paistettuna. Mausteeksi päälle vaan sitruunapippuria ja valmista on. Ehdottomasti paras merkki on Euroshopperin seitiä 4x100g annospaloina. Hinta vaan 1,69e. Loistavaa safkaa.
 
Mä paistan valkuaiset teflonpannulla ilman rasvaa. Päälle herbamarea. Kyytipojaksi sitten kurkkua ja kiinankaalia lautaselle, hyvää on. :) Ja valkuaisethan on tosiaan varmaan lähes parasta dieettiruokaa mitä on, nimenomaan sitä proteiinia eikä mitään muuta. Jos pitää dieetata pienillä kaloreilla, niin noissa tilavuus kuitenkin on suht suuri joten ne täyttää massuakin mukavasti, toisin kuin esim. jerky joka on todella tiivistä (ja siinähän on yleensä myös pari grammaa rasvaa).
 
Nayttas beef jerkysta loytyvan 28g: kaloreita 80, rasvaa 1g, hh 1g ja proteiinia 14g. Ja sitte beef jerky crispeista jotka on sita helmeinta tahan mennes loydettya naposteltavaa loytyy 100 kaloria ja 14g proteiinia, muista en oo varma. Mitenkoha mahtais toimia munanvalkuaiset ja raejuusto sekasin pannulle? :P Pitanee kyl pistaa ihan suosiol kanaa + munanvalkuaista et on jotain makuaki, varsinki ku satuin jotai "salaattikanoja" ostamaa ku halusin kokeilla.

Juu tossa varmistin viela ton jostai kaupasta ostetun purkin kyljesta ni naytti olevan 25kcal/5g proteiinia suhteella tos valkuaises :S No tiedanpa nyt ainakin mista saada proteiinia kun nuo raejuustot on taalla harvinaisen huonoja ja rahkaa en oo mistaa loytany.

E: Saaks noita munanvalkuaisia suomessa ihan semmosenaan kaupasta ja mites tuo beef jerky, loytyyko sitaki?
 
ois semmone kysmys tosta seidin laitosta uunissa et missä asteessa ja kui kaua?[täys poropeukalo näissä kokkihommeleissa =) ]
 
Fergus: Tsekkasin profiilistasi, että asustat USA:ssa. Oltiin Pullan kanssa siellä puolet viime vuodesta joten jenkkiruuista on kyllä aika mukavasti kokemusta. Rahkaa ei tosiaan löydy, mutta raejuustosta mä ainakin tykkäsin. Hiilariahan siinä on enemmän kuin suomalaisessa vastaavassa, mutta kaikenlaisia variaatioita löytyy myös sitten hirmuinen määrä (suolatonta, isolla tai pienellä rakeella, makeata eli raejuustoa hedelmien tai marjojen kanssa yms.). Mä söin päivittäin raejuustoa kyllä sielläkin. Oikeastaan tykkään jenkkiversiosta enemmän, se on ihanan pehmoista. :) Siitä saa myös "rahkaa" kun pistää sen blenderiin, hiukan rasvatonta maitoa sekaan ja surauttaa semmoiseksi sileäksi.. eli rahkaksi :D Ei nyt ihan samaa, mutta ainaki melkein. Siihen kun pistää vielä kyytiin jäisiä marjoja tai hedelmänpaloja ja makeutusainetta (Splendaa), niin ai että on namia! Menee ihan dieettiruuastakin.

Jenkeissä dieettaaminen on helppoa, kun hoksaa mitä ruokia kannattaa suosia. Vaihtoehtoja on ihan tajuttoman paljon. Jello täyttää mukavasti vatsaa ja kaloreita siinä ei ole edes nimeksi, joten jos nälkä vaivaa ja päivän sapuskat on syöty niin koitapas sitäkin. Valkuaiset purkissa helpottaa elämää, niitä voi myös syödä aika huoletta koska energiaa on vähän ja proteiinia sitäkin enemmän. Ite valmistin usein valkuaisen mikrossa: valkuaiset isoon kippoon, sekaan Splendaa ja kanelia ja mikrossa 1min, sitten sekoitus, uudelleen 1min. Päälle sokeritonta pannukakkusiirappia: menee ihan jälkiruuasta.

Kanaa on todella helppo muuten valmistaa, kun ostaa oikeanlaista kanaa. Kurkkaapas pakastealtaaseen ja osta sieltä pussissa kananrintapaloja tai "chicken tenders"ejä. Noita pellille, päälle kanamaustetta tai jotain allspiceä ja uunissa 375F lämmössä kunnes ovat pinnalta ruskeita. Menee kylmänä tai lämpimänä, joka päivä ja missä tahansa (itse kuskasin mukana noita minigrip-pussissa).

JTK: Googleta "seiti uunissa". :)

edit: Jerkyä saa kai Suomesta, mutta hinnat on aika suolaiset. Kannattaa tuoda siis pari matkalaukullista Suomeen... tai pitää hyvät suhteet jenkkikavereihin, että saa Fazerin Siniseen vaihdettua jerkyä. ;)
 
Taitaa Faidralla olla telepaattisia kykyja ku just juttelin hostfaijan kans gelatiinista ja siita juttelu paaty juuri tuohon jelloon, ja ajattelin juuri kysya porukoilta mita ravintoaineita mahtaa olla mutta nakojaan ihan syotavaa :) Raejuusto on mulle painajainen taalla, varsinkin kun en oikein siita nesteesta tykkaa ja suht mahdoton siiviloida pois. Pitaa joku paiva kokeilla ihan kunnon siivilan kanssa kun suomalaiset kansiviritykset ei toiminu.

Tuota valkuaista purkissa tulikin tuossa osteltua, ostin jo joskus viimevuoden puolella mutten sillon tajunnut kayttaa vaan ihan ihmeellisyyden vuoksi ostelin :D Kanaa on tuo hostfaija vahan valia tehnyt riisin kanssa, hyvaa se ainakin on ja riisinkin vissiin pitas olla ihan hyva ruoka dietilla?

Pitaa kokeilla noita sun valkuaisvirityksiakin joku paiva, ite aina tykanny kananmunan mausta mutta vissiin vahan heikoille jaa ilman keltuaista. Tuossa tuli ajatuksena tehda "salaattikanoista" ja valkuaisesta jonkin nakosta sorsselia, luulis ainakin olevan proteiinia.

Pitaa varmaan menna jonain hyvana paivana kauppaan ja kayda koko kauppa lapi katellen mita vois syoda, tosin eipa tassa kauaa (toivottavasti) enaa diettailla. Dietin jalkeen sitten alkaa se mun suosikki eli bulkki :) Mutta kiitokset kaikista vinkeista, pitaa pistaa kokeiluun.
 
Fergus sanoi:
Pitaa kokeilla noita sun valkuaisvirityksiakin joku paiva, ite aina tykanny kananmunan mausta mutta vissiin vahan heikoille jaa ilman keltuaista. Tuossa tuli ajatuksena tehda "salaattikanoista" ja valkuaisesta jonkin nakosta sorsselia, luulis ainakin olevan proteiinia.

Kyllä keltuaisiakin voi syödä (jopa kisa)dieetillä, kunhan pitää huolen kokonaiskaloreista, ettei ne nouse liian korkeiksi. Olethan tietoinen, että elimistö tarvitsee rasvaa myös dieetillä? Jos kaikki ruuat on rasvattomia (kuten valkuaiset, kananrinta, sei, tonnikala jne), rasvaa pitää lisätä ruokiin, esim. ruokalusikallinen öljyä salaatinkastikkeeksi. :)

Ps. Kananmuna taisi saada Australiassa tai jossain sydänmerkin tmv? Tuossa thread aiheesta
http://www.pakkotoisto.com/vbulletin/showthread.php?t=39065&highlight=kananmuna
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom