Ravintola-arvostelut

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja MHK
  • Aloitettu Aloitettu
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Eniwei, nyt olis fine dining- paikka hakusessa Helsingin keskustasta. Dominique ei käy. Kolme hyväkäytöksistä, viinille persoa ja kohtuu isoruokaista kaveria kysyy? Klassinen ranskalainen käy, venäläinen siinä ja siinä...

Ranskalaisia: La Petite Maison, Ravintola Lyon, ainakin viinilistat näyttivät kattavilta.

Venäläisiä: Ravintola Bellevue (ehkä vanhin venäläinen ravintola Suomessa ja Venäjän ulkopuolella), Ravintola Saslik, Ravintola Samovar.

Suomalainen: G.W.Sundmans
 
Kirjoitusvirheitä?


Eniwei, nyt olis fine dining- paikka hakusessa Helsingin keskustasta. Dominique ei käy. Kolme hyväkäytöksistä, viinille persoa ja kohtuu isoruokaista kaveria kysyy? Klassinen ranskalainen käy, venäläinen siinä ja siinä...
Carma tai Postres tosiaan. Savoy jossei itse maksa.
 
Ranskalaisia: La Petite Maison, Ravintola Lyon, ainakin viinilistat näyttivät kattavilta.

Venäläisiä: Ravintola Bellevue (ehkä vanhin venäläinen ravintola Suomessa ja Venäjän ulkopuolella), Ravintola Saslik, Ravintola Samovar.

Suomalainen: G.W.Sundmans


Bellevue on mukava paikka, mutta ruoka ei yllä miljöön tasolle. Ryssillä on noi lämpimät aina vähän nihkeitä, zakuskat on yleensä mainioita.

Sen sijaan tota Lyonia on jo pitkään pitänyt testata, nythän sen tietty vois.

TroynPaluu
Carma tai Postres tosiaan. Savoy jossei itse maksa.

Nyt syödään omaan piikkin muttei kitsailla. Toi Carma on mulle uusi tuttavuus, ja Savoy olisi tietty klassikko.
 
Kampin I :haart: food on kyllä kehumisen arvoinen ravintola. Monipuolinen salaatti/alkuruoka-tarjoilu, joka erityisesti oli mieleeni. Kyseessä siis buffet-tyyppinen tarjoilu.
 
Parrilla Española

Ravintolaan saapuessamme tunnelma vaikutti vähän oudolta, paikalla oli vaan yksi pöytäseurue ja tuo seurue oli pääosin hiljaa, välillä keskusteli lähes kuiskaten. Tuntui siltä, että lyijykynän pudottaminenkin tuntuisi järkyttävän kovalta ääneltä. Onneksi ravintolaan tuli muitakin seurueita ja tuo yksikin uskaltautui puhumaan.

Tilasimme alkuruoaksi tapaslajitelman, joka sisälsi(molemmille omat) palan manchegojuustoa, pienen bruschettan, ilmakuivattua kinkkua sekä salamia, marinoitua punasipulia, marinoidun herkkusienen, oliiveja sekä lihapullan. Olisin kaivannut mukaan jotain mereneläviä ja lajitelma olisi voinut olla (ruoan määrältään) hieman suurempi.

Pääruoaksi tilasin härän sisäfileepihvin banaani-valkosipuli-herkkusienimuhennoksen kera. Annokseen kuului myös paistettuja vihanneksia sekä lohkoperunoita. Pihvi oli oikein paistettu, perunat sopivia ja pihvin päällä ollut muhennos/paistos oli varsin onnistunut yhdistelmä. Seuralaiseni söi myös sisäfileepihvin, tosin eri lisäkkeillä. Hänkin oli tyytyväinen annokseensa. Pihvin kanssa joimme tarjoilijan suosittelemaa espanjalaista Museum Real Reserva punaviiniä, mikä sopi varsin hyvin.

Jälkiruoaksi otin suklaaunelman, pieni brownie-tyyppinen "suklaamöykky" vaniljajäätelön ja vadelmamelban kanssa. Annos oli sopiva lopetus aterialle, ei kuitenkaan kovin erikoinen. Seuralaiseni söi jälkiruoaksi vadelmasorbettia ja oli siihen ihan tyytyväinen.

Palvelu toimi hyvin, tarjoilija osasi kertoa eri annoksista ja kävi täyttämässä vesilasejamme aina tarpeen vaatiessa. Miinuksena se, että loppupäässä ravintolassa oli n. 20 ruokailijaa ja vain yksi tarjoilija. Ravintola menetti ainakin yhden kolmen asiakkaan porukan, koska tarjoilija ei ehtinyt ohjaamaan heitä pöytään kohtuullisessa ajassa. Hintaa tuli n. 120€, mikä oli kolmen ruokalajin illallisesta juomineen varsin kohtuullinen. Joskus pitää käydä testaamassa paikan paella.

:4:
 
Kauheesti ei haittais vaikka näihin arvosteluihin löis vähintään ravintolan käyntiosoitteen, ehkä jopa enemmänkin infoa. Näin saisi jo ehkä ensimmäisessä lauseessa tiedon missä päin maailmaa ko. kuppila sijaitsee ja onko välttämättä hyödyllistä lukea koko arvostelua ollenkaan.
 
Onko kenelläkään hajua mihin kannattais tehdä(Helsingissä) tarjouspyyntö, jos haluais hyvää sushia hyvään hintaan n. 10 hlö porukalle? Take away kyseessä.
 
Onko kenelläkään hajua mihin kannattais tehdä(Helsingissä) tarjouspyyntö, jos haluais hyvää sushia hyvään hintaan n. 10 hlö porukalle? Take away kyseessä.
On. Zen sushi Kämp Galleriassa tai se Etelärannan kauppahallin mesta. Yume:sta saa myös, mutta on kalliimpi. Zen näistä eniten omaan mieleen.
 
On. Zen sushi Kämp Galleriassa tai se Etelärannan kauppahallin mesta. Yume:sta saa myös, mutta on kalliimpi. Zen näistä eniten omaan mieleen.

Zen Sushi on ollu hyvä joo. Mites Umeshu, onko kukaan käynyt? Sivuilla ei oo hinnastoa, mutta eat.fi olivat arvostelleet mestan hyväksi.
 
RESTAURAN Ö

Mere pst 6E, Tallinn
http://www.restoran-o.ee/



Kävimme viime viikonloppuna Tallinnassa ja söimme perjantai-iltana illallisen Ravintola Ö:ssä, joka on käsittääkseni ainakin tänä vuonna – ellei useamminkin, valittu jonkun tahon mukaan Tallinnan parhaaksi ravintolaksi. Itse en pidä sitä ihan täyden kympin paikkana, vaan antaisin sille arvosanaksi jotain 8 ja 9 välillä (arvostelu asteikolla 4-10). Siitäkin huolimatta, että tuttavani jotka ovat syöneet siellä minua useammin, kehuvat paikkaa erittäin hyväksi.

Ulkonäöltään ravintola on suhteellisen tyylikäs, vaikka ravintola ei sinällään erotu ulkoapäin juurikaan. Ravintolan kotisivuilta näkee kuvia ravintolasta sekä ravintolan hauskoista ja moderneista kattokruunuista. Itse suosittelen menemään ravintolaan ilta-aikaan sillä en usko tunnelman pääsevän oikeuksiinsa päiväaikaan.

Palvelu oli rauhallista, tyylikästä, eleetöntä ja meidän pöytäämme tarjoillut nuori mies osasi kyllä asiansa. Hän osasi kertoa ruoka-annoksista suomeksi ja englanniksi niitä asioita, joita kysyimme ja tiesi viineistä paljon.

Ruoka oli huolella ja ammattitaidolla tehtyä. Se oli suhteellisen suussa sulavaa. Annokset olivat pieniä, mutta tässä paikassa onkin tarkoitus edetä pitkän kaavan mukaan. Tänne ravintolaan ei kannata mennä syömään humalassa tai krapulassa, vaan niin että makuaistit ovat terävimmillään. Ruokailuun kannattaa myös varata aikaa.

Suomen hintoihin verrattuna paikka on edullinen ruokien osalta, mutta viinit olivat yllättävän kalliita. Eivätkä ainakaan ne viinit, joita tarjoilija suositteli, olleet minun makuuni mitä parhaimpia.

Mutta kaiken kaikkiaan ihan kokeilemisen arvoinen paikka, jos arvostaa hyvää ja taidolla tehtyä ruokaa.




Mukavaa oli se, että yksityiskohtien eteen oli nähty vaivaa. Muun muassa voi tuotiin pöytään kivien päälle kauniisti pursotettuna:

3-1.jpg



Erityismaininnan saa ravintolassa ruoan kanssa tarjoiltu vaalea sekä tumma leipä, jotka saavat minulta arvosanan 10.

Ihan alkuun pöytään tuotiin ohuen ohuita ruislevästä tehtyjä chipsejä sekä punajuurikasvislientä, joka oli maukkaan makuista:

4-1.jpg




Menu sisälsi...…

Alkuruoka: Crayfish soup with spring chicken and dark beer
6.jpg


Mielenkiintoinen makuyhdistelmä, joka ei ollut missään nimessä pahaa, mutta ei täydellistäkään. Harvemmin tulee yhdisteltyä rapua ja kanaa. En oikein osaa kuvailla tämän ruuan makuja, mutta kokeilemisen arvoinen silti. Arvosanaksi antaisin 8.


Pääruoka: Venison with onion marmalade tartlet and celeriac puree with blueberry sauce
7.jpg


Kypsyys lihassa oli juuri oikea ja sellerin makuinen puree oli suussa sulavaa. Lautasella olevia erilaisia makuja piti kaikkia maistella erikseen. Olisi ollut lähinnä ruoan raiskaamista hotkaista kaikki samalla kertaa suuhunsa. Arvosanaksi 9.


Jälkiruoka: Curd cheese brulee with rhubarb sorbet and strawberries
8.jpg


Mun mielestä tässä jälkiruoassa ei ollut mitään erityisen hyvän makuista osiota. Syötävää se oli kyllä, mutta ei mitään herkkua. Missä mansikat? Arvosanaksi 7.
 
SOPPAKEITTIÖ, HELSINKI
www.soppakeittio.fi/


Helsingissä Hakaniemen kauppahallissa sijaitsevasta Soppakeittiöstä saa lounasaikaan maittavia itsetehtyjä keittoja. Tarjolla on joka päivä kolmea erihintaista keittoa ja hintaan sisältyy keiton lisäksi maukasta leipää, yrttistä öljyä sekä vesi. Toinen Soppakeittiö löytyy Wanhasta kauppahallista, jossa en ole itse käynyt syömässä lainkaan.

Keittokulhot ovat isoja ja väittäisin, että yhdessä kulhollisessa on lähes kaksi keittoannosta. Puolikas keittolautanen maksaa vähemmän. Keittoja saa ottaa myös mukaan sekä tilata tapahtumiin.

Itse olen syönyt Soppakeittiössä kolmisen kertaa ja ruoka on ollut aina hyvää. Palvelu on nopeaa ja ”pikaruokapaikkamaista”. Tänne ei tulla istumaan pidemmäksi aikaa, vaan ruokailun jälkeen lähdetään pois. Soppakeittiössä on yleensä paljon asiakkaita ja vapaata tuolia voi joutua odottamaan pienen hetken.

Soppakeitti-3.jpg
Soppakeitti-2.jpg


Soppakeitti-4.jpg



Itse söin nyt viimeisellä kerralla porkkanasosekeittoa, joka oli maistuvaa, vaikka suolaa joutui vähän lisäämään.
Soppakeitti.jpg


Ystävän syömä katkarapu-curry-kookoskeitto oli myös maukasta.
Soppakeitti-1.jpg



Antaisin ruoan arvosanaksi käymieni kertojen perusteella 8 - 8½.
 
Grotesk

RAVINTOLA GROTESK, HELSINKI
www.grotesk.fi


Ravintolan ulkonäkö on päällisin puolin tyylikäs. Itse salissa kalusteet ja värit ovat hyvä ja yleisilme moderni, mutta esim. wc-tiloista huomasi sen, että ravintolaremppa on tehty itse nopeasti ja vasemmalla kädellä. Wc:ssä oli huomioitu asiakkaat mukavasti esim. siltä osin, että esille oli laitettu hammastikkuja sekä ravintolan käyntikortteja. Toisaalta sitä tyylikästä tunnelmaa pilasi se, että nestesaippuat ovat normaaleissa kaupan pulloissa, kun saippua olisi voitu laittaa nätimpiikin pulloihin tai saippuatelineisiin.

Palvelu oli ihan asiantuntevaa ja huomasi, että meidän pöydässä tarjoillut henkilö oli saanut koulutuksen hommaansa. Tosin olisin toivonut henkilökunnan puolelta enemmän rentoutta sekä hymyä suupieleen. Palvelusta annan arvosanaksi 8.

Annosten ulkonäöstä annan täyden kympin, mutta ruoasta en. Paitsi risotosta, jota oli pääruoassa. Itse söin alkuun limellä ja korianterilla maustettuja simpukoita, mutta täytyy todeta, että keitinliemi oli vähän mautonta ja suolatonta. Lisäksi se, ettei annoksen kanssa tuotu pöytään käsien pyyhkimiseen tarkoitettuja kosteuspyyhkeitä, antoi miinusta. Oli vähän ikävää, kun kädet olivat tahmeana ja niitä joutui pyyhkimään kangasservettiin.

Pääruoaksi söin poron osso buccoa à la Grotesk, sahramirisottoa ja rosmariinivaahtoa. Liha oli sopivan pehmeää, mehukasta ja liha irtosi hyvin luusta, mutta maku oli mauton ja suolaton. Olisin myös toivonut, että luunsirut ja kalvot olisi poistettu ennen tarjolle tuontia paremmin. Sahramirisotto oli täydellistä ja muukin lautasella oleva ruoka maistui.

Jälkiruoaksi otin tyrni-suklaaburgerin tyrnisorbetin kera. Annos oli tosi hauskan näköinen ka idea oli kiva. Hampurilaispaperitaskun välissä oli hampurilainen, jossa sämpylä oli tehty marengista. Niiden sisällä oli salaatinlehti, joka oli ilmeisesti marinoitu jollain tavoin. Lisäksi sisällä oli tyrnistä tehtyä kastiketta, mansikkaa sekä ihanan makuista suklaata. Hampurilaisen vieressä lautasella oli tyrnisorbettia. Annos oli ihan syötävä, mutta ei mikään täydellinen. Mielestäni maut eivät oikein sopineet yksiin.

Annan ruoasta arvosanaksi 8 ja ruokien ulkonäöstä 10.

Baarin puoli oli ihan kiva, vaikka ei ehkä ihan minun paikkani. Tyylikäs ulkonäkö tyylikkäille ihmisille sekä kivaa taustamusaa DJ:n kera. Mutta ei sellainen paikka, jossa viettäisin koko illan



Grotesk.jpg


Grotesk-4.jpg


Grotesk-1.jpg


Grotesk-2.jpg


Grotesk-3.jpg
 
Tuo Grotesk näyttää hyvältä, mutta lounas ainakin usein korkeintaan keskinkertainen. Hyvää leipää tosin. En povaa kovin pitkää ikää Groteskille.
 
Jos et asu Espoossa, niin lopeta lukeminen tähän.

Mankkaan ostarin viereen on avattu Chili's niminen ravintola. Sapuska on pizzaa, kebabbia ja hampurilaisia niinkuin parissa ostarinkin mestassa, mutta täällä voi sisustuksen puolesta syödä paikankin päällä. Lisäksi on päivän listalla jotain grilliannoksia, jotka vaikuttivat kookkailta sivusta katsoen. Sisustus on sellainen jenkkidiner tyylinen ja hyvin viihtyisä isojen ikkunoiden takia. Kävin tuolla perheen kansssa tänään ekaa kertaa ja paikka oli koko lailla täynnä yhden maissa. Söin pesto-chevre-sipulipizzan ja maku-hinta-laatu-suhde oli enemmän kuin kohdallaan.

Pitänee alkaa käydä tuolla silloin tällöin niin tulee samalla tuettua paikallista yritystoimintaa. Hieno hommeli että tuollainen on saatu tännepäin, sillä vaihtoehtoja ei todellakaan ole paljoa.
 
GOURMETPIZZA CARLITO’S
Kämp Galleria, Kluuvikatu 4, Helsinki
http://www.kampgalleria.fi/astu_sisaan/gourmetpizza_carlito_s/kauppa/


Alkuruokana söin friteerattuja jättikatkarapuja ja tomaattimajoneesia. Alkuruoka oli muuten maukkaan makuista, mutta ravut oli friteerattu ehkä hiukan liian kuumassa öljyssä pinnastaan kuivaksi.

Pääruoaksi söin erittäin hyvänmakuista All Pesto –pizzaa (chevreä, aurinkokuivattuja tomaatteja, mozzarellaa, pestoa, tuoretta pinaattia sekä omasta pyynnöstä valkosipulia). Ainoa mikä pizzassa oli vikana, oli se että pizzan päällä lillui öljyä isohkona lammikkona.

Jälkkäriksi hain Stockmannin Choco Shopista ehkä maailman ihanimpiin kuuluvia saksalaisen DreiMeisterin (http://www.dreimeister.de/) suklaita eri makuja, joita Stockmann maahantuo.

Kävin pizzalla iltapäivästä, joten ravintolassa oli aika hiljaista. Tarjoilu oli ystävällistä, mutta avokeittiöstä kuuluvat kokkien äänet sekä kattiloiden kolistelu vähän häiritsivät. Ilta-aikaan tuota ei varmasti edes erottaisi puheensorinan läpi.

Ulkonäöllisesti paikka oli ihan tyylikäs ja viihtyisä.

Valitettavasti ravintolan kotisivut eivät toimi.



3-2.jpg


5-1.jpg


4-2.jpg


1-2.jpg


2-2.jpg
 
Ei oo ihme jos noilla täytteillä lilluu öljyssä.. :P Kantsii muuten käydä osteleen Kaakaopuun suklaita Kampista. 40€/kg maksaa. En tiedä paljon noi Stokcmannin maksaa, mut emmä niiden laatua epäilekkään. Neuhausilla oli konvehdit 82€/kg, ja noi Leonidaksen(Kaakaopuu) konvehdit on jo niin hyviä, etten tiedä voiko olla tuplasti parempaa.. :P
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom