Ravintola-arvostelut

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja MHK
  • Aloitettu Aloitettu
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Itse en taas suosittelis kenellekään Santa Fe:tä. Ylihintainen ja maksimissaan keskinkertaista safkaa. Jos Meksikolaista niin Cafe de Nopaliin MARS!

Muuten hyvä, mutta Nopalia ei ole ollut enää maailman aikoihin. Paikalla samojen omistajen katuruokala Chulo, kulman takana "uusi" Nopal, Patronas.
 
HOKU ( http://www.hoku.fi ) on erittäin hyvää ruokaa tarjoileva ravintola! Ei myöskään mikään kallis. Mikäli Helsingistä matkaa itäänpäin suosittelen lämpimästi Loviisassa toimivaa Bistro Cantoria sekä sen yhteydessä toimivaa Ölvin ravintolaa. Kotisivut ovat kuulemma työn alla mutta tässä mitä nyt on.. (http://olvin.fi/menu-meny/) Mesta on tunnelmallinen ja ruoka on sekä silmää että makunystyröitä hivelevää! :kuola:
 
Olin viime viikolla työreissulla Tampesterissa ja kaveri suositteli Pizzeria Napolia. On Tampereen vanhin pizzeria. En ole eläissäni syönyt niin mahtavaa pizzaa kuin siellä! Ylivoimaisesti paras mitä on Suomessa tai ulkomailla tullut syötyä. Se oli lähes uskonnollinen kokemus. Suosittelen lämpimästi kaikille hyvän pizzan ystäville.

http://pizzerianapoli.fi/
 
Olen jo pitempään murehtinut ribsien tasoa suomessa. Voisin nopeasti heittää että 80% tarjoiltavista ribseistä on ihan paskaa. Keitettyä lihaa joka ei käy pannulla sekuntiakaan, hiilloksesta puhumattakaan. Heitetään vaan soosit keittolihan päälle!!!

Olen useamman kerran palauttanut ribsit keittiöön, koska en kertakaikkiaan hyväksy suomalaista tapaa valmistaa tuotetta. Kaikkialla muualla maailmassa ribsejä käytään edes uunissa saamassa vähän väriä pintaan mutta ei suomessa. Joku ravintolakokki voisi valaista mikä idea on tarjoilla tällaista paskaa? Itsetehtyinä kaupan valmismarinadissa maku on paljon autenttisempi kuin mitä ravintolaribseissä.

Laitan kuvan. Oikealla olevanlaisia ribsejä tullut kuvattua n. 10 parin viime vuoden aikana, tällaisiahan ne aina on. Vasemmalla kuvakaappaus googlesta, tuollaisiahan ne lihat pitäisi olla. Ei kenenkään ulkomaisen vieraan kanssa voi mennä edes syömään ulos jos tällaista paskaa on tarjolla.

PS. oikealla oleva ribsi on Lone Star-tekele Turussa. Samannäköistä harmaata sontaa tarjoilee ainakin Turussa Pikku-Torre ja muualla maassa Chicos. Turussa parhaat (ja varmaan ainoat semi-oikeat) ribsit on Hiilessä, ne sentään on ruskeita. Myös Naantalin kylpylän TK ansaitsee positiivisen maininnan.
 

Liitteet

  • ripsut.jpg
    ripsut.jpg
    286 KB · Katsottu: 1 272
Itselläkin on ollut ribsit (Suomessa) tuon vasemmanpuoleisen näköisiä, ja maultaan ihan hyviä. Tosin otannalla 1 :D. Viimeksi tuli kuitenkin ruokamyrkytys ravintolan ribseistä, että sen jälkeen kuvottanutkin ajatus niistä. Varmuudella kun ei voi sanoa ruokamyrkytyksen tulleen juuri ravintolasta, niin en viitsi sanoa ravintolan nimeä.
 
Kypsyysasteesta voisi kirjoittaa muuten samanlaisen vuodatuksen. On ravintoloita, joissa oikein menussakin mainitaan että lihaa on kypsytelty vaikkapa 9-12h. Tämähän ei voi pitää paikkaansa, jos lihaa joutuu järsimään hampailla irti luusta.

Mitenhän suomessa ravintoloissa noin muuten, onko tapana pitää lihoja yön yli kypsymässä seuraavaan päivään? Vai kieltääkö palomääräykset uunin päälläolon yöaikaan? Vähän tuntuu nimittäin että usein tuote on keitetty + pakastettu + lämmitetty mikroaaltouunissa.
 
Ravintola Paksussa(Helsinki) näytti olevan ihan hyvä meiniki. En oo tosiaan mikään asiantuntija ribseissä mutta uskaltasin suositella varsinkin jos taso suomessa niin kuin oikeanpuoleisessa kuvassa. Ja suht halpaakin vielä. Possut syödään talon tarjoamat hanskat kädessä, ja jos syö tarpeeksi saa kuvan ja nimen seinälle.
 
Mitenhän suomessa ravintoloissa noin muuten, onko tapana pitää lihoja yön yli kypsymässä seuraavaan päivään? Vai kieltääkö palomääräykset uunin päälläolon yöaikaan? Vähän tuntuu nimittäin että usein tuote on keitetty + pakastettu + lämmitetty mikroaaltouunissa.

...kyllä uuneissa voi hyvin haudutella läpi yön ei sitä mikään kiellä.
 
Nekrotaan vähän threadiä. Ois tarkotus mennä perjantaina yheksän jälkeen syömään johonkin Tampereen raflaan kaverin synttäreille. Mielellään semmoseen paikkaan mikä ois vähän enemmän kun pizzapaikka tms, mut kuitenkin että sinne voi tämmöset köyhät, spugen näköset ukot mennä. Onko kellään ideoita? Hintahaarukka mielellään alle 30e.
 
Siel on sit Tammerfestit menos, et kandee se pöytä varaa pikaisesti, ettei käy vanhanaikaiset..
nimim. eilen tein itse pöytävarauksen

halpa hyvä paikka on Hook, jos wingsseistä diggaa.. en oo Tampereelta ni montaa mestaa osaa nimetä, mut toi oli ihan jees, tietty en tiä vastaako laatukriteereitä, mut eipähän oo pukukoodia =)
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom