Ravintola-arvostelut

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja MHK
  • Aloitettu Aloitettu
KAHVILA MATTOLAITURI (HELSINKI)


Arvostelu: http://varsinainensekametelisoppa.blogspot.com/2011/04/kahvila-mattolaituri.html

IMG_3898-2.jpg
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Rosso, Hämeenlinna
Lyhyesti mutta ytimekkäästi:
Ruoka oli paskaa, mutta tarjoilija varsin näpsäkän näköinen tapaus, joten annan :5:
 
Virgin Oil Co :0:

En päässyt edes ravintolaan asti sisään kun rupesi jo vituttamaan. Ravintolaan ei pääse mistään hissillä, vaan pitäisi kantaa lastenrattaat jotkut saatanalliset kiviportaat ylös asti. Tai oikeasti ravintolaan pääsisi manskun puolelta luiskan kautta rattailla, mutta oven luona ystävällisesti opastetaan käyttämään pääsisäänkäyntiä. Niin varmaan. Haistakaa vittu, paska paikka. Olisitte vittu edes nettisivuillanne maininneet asian. Toki on tärkeämpää mainostaa bonuskorttia tai Katri Helenaa. Toisekseen, jos Urguell maksaa 7,90€, nin on jollakin kusta päässä, varsinkin kun kyseessä ei ole mikään À la carte. Myös lasten menu puuttuu. Ensimmäinen ruokaravintola maailmassa, jonne en edes mennyt sisään koska ennen sitä rupesi jo vituttamaan riittävästi.
 
Chez Dominique :0:

Pidän Hans Välimäen keittokirjoista. Jopa siinä määrin, että suunnittelin meneväni syömään ravintolaan ja yllättämään naisen, vaikka lompakossa se olisi tuntunut. Arvostetusta ravintolassa syöminen olisi kuitenkin varmasti kokemus ja hintansa väärti. Rahaan on tullut elämän aikana kaadettua paljon turhempaankin. Chez Dominiquen nettisivuja tutkaillessani päätin tilata Chez Dominiquen nettisivuilta yhden keittokirjan. Hans Välimäen keittokirjat ovat olleet mielestäni hyviä ja niitä löytyykin useita kotoa. Kirjaa ei kuitenkaan koskaan saapunut, eikä myös vastausta sähköpostiyhteydenottooni. Toinen ravintola, jonka toiminta ei herätä kunnioitusta jo ennen ravintolaan pääsyä. Miten ravintola, jolla on Suomen oloissa poikkeuksellisesti sentään kaksi Michelin-tähteä ja sija 35. maailman parhainten ravintoloiden listalla, voi toimia näin kädettömästi. Oikeasti, asiakaspalvelun pitäisi olla huippuluokkaa. TV:n kokkikilpailuissa tuomaroivan kannataisi pitää turpansa kiinni, jos oman ravintolan ja sen verkkokaupan toiminta on näin paskalaatuista. Chez Dominique ja Hans Välimäki = Paskan maku suussa. Ehkä olen sitten jotenkin vajaaälyinen tai valitan aivan turhasta, kun odotan että yhteydenottopyyntöihin vastataan tai ilmoitetaan jos tavara on loppu tms. Pyöritän edelleen samaa levyä ja toistan, miten on mahdollista että saan joka toisesta tekemästäni ostoksesta tai asiakaspalvelutilanteesta tehdä reklamaation tai tiedustella perään. Olen lopulta hyvin minimalistinen ihminen ja arvostan yksinkertaisia asioita ja arvoja, kuten lupausten pitämistä. Onko odotukseni tai vaatimukseni oikeasti liian korkeita?
 
Offtopicina Dominiquesta: Kannattaa käydä lounasaikaan. Kolmen ruokalajin lounasmenu (saa myös kahden ruokalajin) taisi olla viimeksi 29e. Iltaisin laskun voinee kertoa kolmella.
 
Villetta oli myös pettymys vaikka monet ovat paikkaa kehuneetkin. Sinänsä tunnelma oli ihan mielenkiintoinen, kun italot häsäsivät ja ruokkivat kansaa. Pitsan pohja ja tomaattikastike olivat ok, mutta valitettavasti täytteet olivat tyyliin Pirkka-meetvurstia ja jotain kehnoa juustoa. Täydellisen pitsan metsästys pohjolassa jatkukoon...
 
Ravintola Ateljeeri, Tuusula :3:½

Keski-uudeltamaalta on vaikeaa löytää mukavaa ruokaravintolaa, joten kokeilussa oli Tuuslan golfkentän vierestä löytyvä Ravintola Ateljeeri, joka on osa Krapi-kompleksia. Ravintolaan varattiin pöytä lauantaiksi ja itse salissa oli hääkemut, joten ruokailu tapahtui pienemmässä tilassa, jossa oli neljä kuuden istuttavaa pöytää. Tilasta sai ovet auki keittiöön ja siinä järjestetään ilmeisesti jotain ryhmäkokkaustilaisuuksia. Tila oli kuitenkin kokonaisuuten ihan ok, vaikkei mikään erityisen tunnelmallinen. Itse salin puolelle näin sen verran pöytävarausta kysyessäni, että sieltä oli käynti mukavan näköiselle terassille. En tajunnut kysyä että onko sinne mahdollista päästä myös kesäisin ruokailemaan, jos salissa ei ole yksityistilaisuuttta.

Pienestä salista löytyi heti lasten syöttötuoli, jonka tarjoilija toi pöytään. Ei siis itselleni, vaan lapsi oli mukana ruokailemassa. Ravintolassa oli myös pääsisäänkäynnin tuntumassa muutama loossi, joista toisessa oli lasten kirjoja ja jokunen lelu. Tästä iso plussa paikalle. Ravintolassa oli myös lasten menu.

Ennen alkupaloja pöytään kannettiin leipäkori, jossa oli ruisleipää ja jotain toista vaaleampaa leipää, jossa taisi olla ainakin kuminaa. Lisäksi kunnon voita, jossa oli merisuolaa ilmeisesti päällä. Vaaleampi leipä oli oikein maistuvaa ja suolaisen voin kanssa se toi veden kielelle.

Alkupalaksi tilasimme A la Carte-listalta kolme annosta; ankanrintaa, haukiterriiniä ja yksi annos, jossa oli sitruunaricottaa, haukiterriiniä ja lammasmakkaraa. Alkupalat olivat ihan maistuvia ja kattaukset/asetelmat tyylikkäitä. Lapselle ei oikein maistunut alkupalojen antimista kuin lammasmakkara. Tilasin ankanrinnan kyytipojaksi lasillisen Pinot noir-punaviiniä ja sitä tuontiin lasillinen, vaikka viinilistalla sitä ei oltu mainittu laseittain myytävissä viineissä. Plussa myös tästä.

Pääruoaksi otin itse härän sisäfilettä, naisseuralaiselle jättirapuja ja lapselle lasten menusta lehtipihvi maalaisranskalaislla. Sisäfileen kylkeen tilasin ison lasin talon punaviiniä. Kaikki pääruokaannokset tuotiin eri aikaan; ensin lasten annos, sitten oma annokseni ja lopuksi seuralaisen annos. En tosin osaa sanoa oliko tämä tarkoituksellista, koska lapsi ei oikein jaksanut enää keskittyä odotteluun. Itselleni tämä järjestely kuitenkin sopi paremmin kuin hyvin. Annokset tulivat kuitenkin melko nopeasti, vaikka toisella puolella oli tosiaan edellä mainitut häät menossa.

Oma pääruokani oli hyvin maistuvaa ja erityisesti punaviinikastike oli parasta mitä olen ravintolassa syönyt. Nyt kun kehun sitä, niin tietysti se oli tehty valmiskastikkeesta. No, en tiedä, mutta hyvää se oli. Liha oli ihan ok. Pyysin lihan kypsyydeksi medium-, mutta liha oli kyllä hieman kypsempi, kuten lähes aina suomessa. Annos oli taas hyvin huolitellun näköinen ja mukavan kokoinenkin ollakseen ns. "A la Carte-listalta". Seuralaisen annos oli kyllä pettymys. Ravut eivät juuri maistuneet miltään ja annoksen ulkonäkö ei ollut aivan parhaimmasta päästä. Lapsen annos oli tukevan kokoinen ja maistuva. Erityisesti maalaisranskalaiset ja majoneesikastike palauttivat uskoni ranskalaisiinperunoihin. Myös lehtipihvi oli lapsen annokseen isokoinen ja hyvänmakuinen.

Jälkiruoaksi tilasin itselleni suklaamoussekakkua ja lapselle sekä seuralaiselle omat annokset, joissa oli vanhan ajan jäätelö yksi pallo ja kastiketta. Jälkiruoat oli aseteltu ihan tyylikkään näköisesti lautasille ja maistuivat. Jäätelöannos jossa on yksi pallo ei kuulosta kovin tyylikkäältä, mutta oikeanlaisella lautasella siitäkin saa näköjään hyvän näköisen annoksen.

Ravintolaillan saldoksi tuli kokonaisuudessaan 124€ ja ravintolasta jäi kuitenkin ihan positiivinen kuva kokonaisuudessaan. Seuralaisen ruoka-annos laskee vähän muuten positiivista kokonaisvaikutelmaa. Palvelu oli ystävällistä ja asiallista. En tosiaan ole mikään ruokakriitikko, vaan arvostan syötävää ruokaa ja kokonaisuuden toimivuutta. Nimenomaan toimivuus on se avainsana. Lapsen kanssa ruokailu onnistui helposti, koska kaikki perusasiat olivat kunnossa. Arvostan myös sitä, että auton sai ravintolan viereen ilman parkkipaikan metsästämistä. Menen varmasti toistekkin syömään. Itse ravintolarakennus ei mielestäni kovin huokutteleva ole ulkoiselta olemukseltaan, mutta eipä se itseäni nyt häirinnyt.
 
Eipä oikein tule mieleen kuin Popino. Se kannattaa kyllä käydä koittamassa, jos et jo ole käynyt. Se on vähän niin kuin paremman luokan pizzeria, mutta saa sieltä toki kaikkea muutakin. En ole siihenkään joutunut ikinä pettymään.

Kävin Popinossa muistaakseni toukokuussa ja petyin tarjoilijan suosittelemaan pasta-annokseeni (pesto capellini), joka oli melkoisen mautonta. Onneksi salaattipöytä oli runsas ja sellainen lounasravintolatyyppinen.

Tarjoilija oli huumorintajuinen ja ystävällinen, vaikka ravintola oli tupaten täynnä "Tomaatteja! Tomaatteja!" -festareiden väkeä. Tästä johtuen palvelu oli melkoisen hidasta.
 
Ravintola Parilla, Flamingo-Jumbo Vantaa

En jaksa mitään tiukkaa analyysiä tehdä. Tilasin medium- sisäfileen. Oli kuitissakin mainittu että medium, mutta piffi oli paistettu kypsäksi. Ei tosin mikään ihme, mun Suomessa pihviä ei tunnu saavan mistään mediumina. Tarjoilijalle mainitsin terveisistä kokille. Tilasin myös kaksi 16 cl punaviiniä. Ensimmäisessä lasillisessa oli silmämääräisesti vähemmän kuin tilattu määrä. En vakuuttunut. Ihan kiva paikka syödä jos nälkä iskee shoppaillessa, mutta muuten ei kannata isoihin elämyksiin varautua. Hintatasoon nähden pettymys.
 
No laitan vaikka tänne. Joku tainnut nyt pilailla hieman Huppen kustannuksella ja "perustanut" ravintolan Helsinkiin, osoitteeseen Mannerheimintie 1. Eli Teatterin taloon? Vai liekö Stokka?
Se myy halpaa lounasta ja jotain muuta mukamas. Nettisivutkin on väsätty ilmaiselle saitille, löytyy googlella: Huppé Diamant

Kukas tunnustaa?

A) YTJ ei tiedä ko. yrityksestä mitään
B) Jos on varaa perustaa ravintola ja pitää sitä Mannerheimintie 1 -osoitteessa, ei nettisivut ole tuollaista roskaa.
C) Tuohon hintaan ei voi myydä ruokaa osoitteessa Mannerheimintie 1, ainakaan voitolla.
 
Heitämpä oman arvostelun tältä viikolta:

American Pub
Valkeakoski Lempääläntie 5

Vaikka paikan nimessä on sana Pub, on se enemmän ravintola kuin pubi. Lähinnä tulee mieleen halpa lounasravintola. Eli sisustus on aika karu, eikä nyt viihtyvyydestä oikein voi puhua. ruokalistat on tulostettuja a4 arkkeja.

Ruokalista on aika mättö-tyylinen. Eli mitään kevyttä broileriruokaa kauden vihanneksilla ei ole. Lähinnä hampurilaisia, hodareit, leipiä ja sipulirenkaita yms. perus Grilli-juttuja.

Valkkasin listalta pekonihampurilaisen tuplana juustolla ja ranskalaisten kera. Kyytipojaksi otin maitoa, kun olin autolla liikkeellä. Hampurilaisen tulo kesti vartin, et ihan mäkkäri-tyylinen pikasafkapaikka ei ole.

Ensin kiinnitti huomion se, että hapurilaisen sämpylä on itsetehty. Ts se ei ole sitä samaa pullaa kuin monessa muussa grillimestassa. Kannen aukaisu paljasti yhden tomaatin siivun ja pari maustekurkun viipaletta. Oli siihen kanteen jäänyt pieni salaatinkin lehti jäänyt. Eli, todella perusjutuilla nyt mennään eikä vitamiinien yliannostuksesta ole pelkoa. Pekonia oli reilusti. Pihvit näytti muhevilta. Sipulia saa annokseen pyydettäessä.

Hampurilaissämpylä on vähän tämäkämpää kuin normaalisti. Sipasu voita antoi hyvän maun siihen. Pihvit oli sopivan paksuja ja meheviä, maku sen mukainen, eli naudan jauhelihapihvin makuisia eikä esim bbq kastikkeen. Pekonit oli rapsakoita ja hiiltyminen oli vältetty. Joku siinä vaan oli että hampurilainen oli enemmän kuin osiensa summa. Konstailematon, yksinkertainen ja kaikki osaset tehty hyvin. SE vaan toimi.

Palvelu oli hyvää. Maitoa tuotiin lisää ja kun kehasin samalla hampurilaista, niin tarjoilia kertoi resptin olevan peräisin Oregonista, josta on hänen vaimonsa kotoisin, joka siis toimii paikan kokkina.

Sanottakoon vielä sen verran, että seruaavan kerran nälkä tuli vasta vuorokauden kuluttua, vaikka annos ei sinällään mikään ihan älytön mättö-annos ollutkaan. Eli, suosittelen ranskalaisten tilalle vihreää salattia, joka oli yksi kolmesta vaihtoehdosta kolmannen ollessa perunasalaatti.
 
RAVINTOLA JUNSUI, BURJ AL ARAB, DUBAI


Kävin viime lauantaina syömässä aamiaisen ravintola Junsuissa, nk. 7 tähden Burj al Arab -hotellissa Dubaissa. Mikäli haluaa päästä hotelliin, pitää sinne tehdä pöytävaraus (tai varata huone). Varausta tehdessä piti antaa luottokortin numero ja @-osoite.

Pukeutumiskoodi hotellin ravintoloihin on smart casual, johon löytyy ohjeet hotellin nettisivuilta. Itse olin pukeutunut kevyeen tunikaan, jossa oli aavistus kimallusta mukana sekä capri-housuihin.

Hotellin portilla oli vartija, joka kysyin varauskoodia, joka oli lähetetty @-osoitteeseen. Tämän jälkeen hotellin aulassa oli aulaemäntä, joka kysyi varausnumeroa uudestaan ja ohjasi eteenpäin. Lopuksi ravintolan aulassa kysyttiin samaa asiaa taas uudestaan, jonka jälkeen asiakkaat ohjattiin pöytiin ja heille esiteltiin tarjolla olevat vaihtoehdot. Henkilöllisyystodistusta ei kysytty missään, vaikka se oli pyydetty ottamaan mukaan.

Kyseisessä japanilaisessa Junsui -ravintolassa tarjotulla buffet -aamiaisella oli tarjolla aasialaisia ruokia sekä kansainvälisiä. Aamiainen maksoi 250 dirhamia, eli noin 50 euroa. Tarjolla oli muistaakseni 6-8 eri tiskiltä aamiaisruokia.

Tarjolla ollut aamiainen vastasi mielestäni suomalaista brunssia ja söin itseni sen verran täyteen, että seuraavan kerran ruokaa teki mieli vasta illalla. Aamiaisruoka oli ainakin kansainvälisellä puolella aika pitkälti samanlaista, kuin missä tahansa hotellissa, mutta paremmin sekä paremmista raaka-aineista valmistettua, kauniimmin esille laitettua ja vaihtoehtoja oli runsaammin. Aasialainen ruoka vaikutti enemmän lounas- tai päivällisruoalta. Tosin en ihan tarkkaan tiedä, mitä ympäri Aasiaa syödään aamuisin.

Tarjoilu oli ensiluokkaista ja ystävällistä. Tuntui, että kaikki toiveet huomioitiin eikä missään vaiheessa ei tullut sellaista tunnetta tarjoilijoiden puolelta, että olisi itse "rahvasta". Kaikkia asiakkaita kohdeltiin yhtä ystävällisesti ja hyvin, kuten paremmissa paikoissa (tai missä tahansa) kuuluukin kohdella. Tarjoilijoiden toimia ja asiakkaiden viihtyvyyttä valvoi hovimestari.

Pöytä oli katettu kauniisti tuoreen orkideaoksan kera ja kaikki pöydässä olleet marmeladit ym. olivat avaamattomissa purkeissa ja pöydässä oli valmiina paahdetut paahtoleivät sekä voi. Luonnollisesti pöydässä oli kangasliinat sekä -servetit.

Tarjoilijat toimivat huomaamattomasti taustalla, mutta joka ikinen kerta kun kävin hakemassa lisää ruokaa, oli ruokailuvälineet vaihdettu ja tee kaadettu kuppiin pöytään jätetystä teekannusta. Lisäksi tarjoilijat vaihtoivat kangasservetin, mikäli se oli likainen. Lisäksi he olivat ystävällisiä ja ottivat kuvia asiakkaista, jotka olivat tulleet ravintolaan hakemaan samanlaista elämystä kuin allekirjoittanutkin.

Ravintola itsessään muistutti jollain tavoin Sedu Koskisen ravintoloita, mutta oli luonnollisesti tyylikkäämmän ja kalliimman näköinen pienine bling-bling yksityiskohtineen sekä valoineen. Ravintolasta oli kauniit näkymät merelle. Hotellin aulan ja hissiaulan sisustus ei ollut mieleeni ja se näytti minun mielestäni vähän ”mauttomalta”. Toki sisutuksesta saattoi arvata, että siihen oli upotettu järjettömästi rahaa.

Olin etukäteen kysynyt luvan valokuvaamiseen. En siis ollut ainoa, joka valokuvasi kyseisessä hotellissa ja ravintolassa. Minulle tuli mieleen, että hotellissa on mahdollisesti tietyt ravintolat, joihin päästetään keitä tahansa asiakkaita - myös ne, jotka eivät yövy hotellissa. Pohdinkin, että mahtoiko esim. tuo Junsui-ravintola olla kaikille avoin ns. ”karvalakkiravintola”.

Vaikka tuonne johonkin hotellin ravintolaan tekeekin pöytävarauksen, ei hotellissa pääse kiertämään missä tahansa. Sallittuja alueita oli hotellin aula, kakkoskerroksen hissiaula sekä alakerrassa maan tasossa oleva ravintola.

Olen syönyt aika paljon aamiaisia hotelleissa ja koska minulla ei ole laadukkaampaa vertailukohtaa tarjolla, annan Junsui-ravintolalle, sen aamiaiselle sekä palvelulle viisi tähteä. Mikään maata järisyttävä kokemus se ei ollut, vaikka olikin siitä hyvin tohkeissani. Saattaa olla jopa, että odotin kokemukselta vähän enemmän.

Lisää valokuvia hotellista ja aamiaiselta löytyy täältä:
http://varsinainensekametelisoppa.blogspot.com/2011/11/ravintola-junsui-hotelli-burj-al-arab.html

99.jpg
 
Laitetaan arvostelu Kynsilaukasta Helsingissa, Uudenmaankatu jotain. Vanha klassikko, en vaan ollut koskaan aiemmin käynyt niin itselleni ensipuraisu.

Alkuruokana blinit lohitäytteellä - hyvää. Ei siinä mitään. Pääruokana possua sienillä jollain kuivalla perunajutulla. Possu oli täysin mauton, sieniä en huomannut ollenkaan. Suuri pettymys, suuri! Parempaa syön kotona itsetehtynä, pienemmällä rahalla.

Eli ruoka nyt oli mitä oli. Seura on tärkeintä. Mutta kokemuksen silti kaatoi maailman HUONOIN palvelu. Oltiin varattu pöytä, mutta paikalle saapuessa pöytä ei ollut valmis ja jouduimme pönöttämään todella ahtailla käytävillä typerännäköisesti kun tarjoilijat eivät tehneet mitään. Lopulta rupesivat pistämään pöytää kasaan, sanoimme että voitaisiin kyllä pienempikin pöytä ottaa. Ei mitään, no mentiin sitten suureen pöytään. Saatiin tilattua eräältä tarjoilijalta, hänen lähdettyä pois tuli toinen tarjoilija kysymään josko haluaisimme siirtyä pienempään pöytään koska joutuvat nyt myymään ei oota muille. Totesimme että käy oikein hyvin, niin me toivoimme alunperin itsekin. Tämä tarjoilija lähti hiihtelemään, ei palannut koskaan takaisin osoittamaan pienempää pöytää vaan meni varmaan myymään ei oota tuleville asiakkaille. No, saatiin alkupalat massiiviseen pöytäämme kivasti, oli hyvää. Pääruoka ei ollut hyvää. Koko aika pöydässämme kävi eri tarjoilija, en tiedä miten he eivät ole jaanneet pöytiä niin että tietty tarjoilija hoitaa tietyn pöydän asiat. Tarjoilijat olivat kaikki poissaolevia, yhden puheesta emme saaneet selvää lainkaan joten en tiedä mitä meille tultiin milloinkin sanomaan.

Kuulemma ko ravintola on ollut aiemmin laadukas, rento paikka. Laadusta en nyt tiedä. En mene uudestaan. Onneksi oli lyhyt matka Makuuniin josta saatiin jälkiruoat irtokarkkien muodossa.

:1: yksi tähti blineistä.
 
Tomi Björckin menu Viking Linelle (Sukhothai ja Osaka)



Oltiin Neuvostoliiton kanssa vähän risteilemässä niin tuli valkattua laiva ja päivät tommosen kokkikolmosen mukaan:
http://www.vikingline.fi/merella/wine_dine/foodgarden/foodgarden_menu_2.asp

Alkuruoaksi söimme Menu Sukhothait 49€:

IMG_0090.jpg

Savustettua lohta, nahm-jim kastike
Paahdettuja maapähkinöitä
Chao plu-lehtiä



IMG_0091.jpg

Green shell simpukoita
Punaista chili-lime salaattikastiketta
Korianteria, paahdettua sipulia



IMG_00952.jpg

Friteerattua soft-shell taskurapua
Vihreää mangosalaattia
Pomeloa, minttua ja maapähkinöitä



IMG_0096.jpg

Phanaeng curryvasikkaa
Inkiväärirelissi
Paahdettua kookosta



IMG_0099.jpg

"Satay" banaanikakku
Maapähkinä-crème, banaanijäätelöä
Karamellisoituja maapähkinöitä



Jälkiruoaksi sitten tilattiin noi toiset menut ja toinen puteli viiniä kun teki mieli vielä maistella, eikä olla köyhiä. Eli Menu Osaka 34€, tosin se otettiin vain puokkiin.


IMG_0100.jpg

Kampasimpukoita kuoressaan
Yuzu-hunaja salaattikastiketta
Merileväkaviaaria
Japanilaisia minikrasseja



IMG_0101.jpg

Haudutettua vasikanposkea "Miso glaze"
Sieni Dashi-lientä
Paahdettuja sieniä
Kevätsipulia ja daikon retikkaa



Tämä jälkkäri oli hyvä ja unohtui sitten kuvatakin ennen syöntiä kun Neukku veteli kaiken suuhunsa kiireellä.
IMG_0102.jpg

"Sake blueberry"
Mustikka sorbet
Sakehyytelö
Lime-valkosuklaa cremeaux
Mustikkalastuä



Oli kyllä hyvää kaikenkaikkiaan. Tuo banaanijälkkäri oli turhan iso ja ätelö sekä liian pähkinäinen. Muutoin kyllä pakko myöntää että joku muukin kuin minä itse, osaa tehdä aivan helvetin hyvää ruokaa. Tuo ensimmäinen alkupala oli ehkä parasta mitä olen koskaan laittanut suuhun. Taisi olla myös ensimmäinen oikea ateriani gourmet-ravintelissa, vaikkakin kaikenlaista pientä säätöä on tullut syötyä erinäisissä paikoissa, jotka eivät tosin ole mainitsemisen arvoisia.

Menu Osaka kannattaa mielestäni skipata ja koittaa ehkä vaihtaa siitä jälkkäri tuohon Sukhothain jälkkäriin. Osaka ei sinänsä säväyttänyt mutta tuo Sukhothai sai sukat pyörimään jaloissa.

Suosittelen! :thumbs:
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom