- Liittynyt
- 1.6.2004
- Viestejä
- 16 123
- Ikä
- 48
Farang
http://farang.fi
Tuli lauantaina käytyä vihdoin tuolla, eikä ennen ole tullut tarvetta ravintola-arvostelulle, mutta nyt siihen on aihetta.
CHA PLU LEHTEÄ JA SAVUSTETTUA TAIMENTA
paahdettua pähkinää, taimenen mätiä
-tämä on ehkä parasta mitä olen suuhuni koskaan pistänyt.
HAMACHI SASHIMI VIETNAMILAISITTAIN
aasialaisia yrttejä, mustariisietikka dressing
-erinomaista, ehkä hieman vaisua kuitenkin, eikä niinkään thaimaalaista makua, tosin tämähän olikin vietnamilaista.
PEHMEÄKUORISTA TASKURAPUA
vihreää mangoa, minttua, karamellisoitua pähkinää, vihreä ‘nahm jim’
-erinomaisen herkullista, tuo vihreä mango (eli raaka thaimango) on hieman kirpeää, kaikki eivät varmasti tykkää.
RAPEAA POSSUA, PALMUSOKERIKARAMELLIA
haudutettua, rapeaksi paistettua possua, karamellia, riisiviinietikkaa
-tämähän onkin vanhaa tuttua settiä, jota tulee tehtyä tismalleen samanmakuisena himassa aina. Ehkä yksi maailman parhaista lihasapuskoista.
Ohje: http://valipala.blogspot.fi/2011/01/karkkipossua.html
THAI-ROTI LEIPÄÄ, MUSSAMAN CURRYA
-tätä en oikein ymmärtänyt, normaalia paahtoleipää mutta aivan totaalisen täydellisen ihanan herkullista currya. Harvoin saa Thaimaassakaan parempaa, jos koskaan.
MORNING GLORY, RAPEAA ‘SUOLA&PIPPURI’ TOFUA
vesikrassia, rapeakuoriseksi paistettua silken tofua
-tuo "salaatti" onkin tuttua jo Thaimaan reissuilta, itse en siitä liiemmin välitä kun sitä on tullut syötyä aika paljon, aika perus-sapuska esim. Thaimaassa, tosin tofu oli itselleni uutta tuossa.
VASIKANPOSKEA ‘SEREMBAN’
pitkään haudutettua vasikanposkea, aromaattinen chililiemi, minttu-itusalaattia
-aijaijai, jos lihan joskus oppii näin mureaksi tekemään niin kannattaa perustaa ravintola.
'BALINESE SANDSTORM'
sitruunaruoholla maustettua suolakaramellia, palmusokerihiekkakakkua, roti-balipippurijäätelöä
-en maistanut, seuralaiset maistelivat, varmaan hyvää.
‘HOLA HOLA 6′
thai-tyyliin marinoituja hedelmiä, sokerihernettä, limeä, vanilja-kookoskermalientä, mandariini-mangosorbettia
-no tämän reseptinhän Tomi on kertonut jo minulle television välityksellä. Hyvää taattua Björckiä, mitä tulee tehtyä himassakin jälkkäriksi. Itse tuuppaisin tuohon päälle hieman paahdettua kookosta.
Itse etsin ravintoloista lähinnä kokemuksia ja elämyksiä ja on mielestäni tärkeämpää, kun syödään "hienommin", että ruoka on parempaa kuin kotona. Tässä en ole vielä kertaakaan, ennen tätä, onnistunut. Itse annan ravintolakokemukselle en täyttä kymppiä, mutta 10-. Miinusta tulee LÄMPIMÄSTÄ Chang-oluesta sekä vähän turhan hälisevästä ympäristöstä. Kuitenkin täysin varauksetta voin tuota paikkaa suositella. Farangiin on hieman hankala osata mutta kun kellariin astellaan, on yllätys suuri, miten iso se paikka on ja tykillä täyteen ammuttu. Palvelu oli kertakaikkisen erinomaista, ei liian nuoleskelevaa, mutta asiantuntevaa ja säntillistä. Jos lasi meinasi tyhjentyä viinistä, täyttyi se välittömästi ilman erillistä pyyntöä. Aivan huomaamatta. Ruokalajit esiteltiin jokaiselle seurueen jäsenelle erikseen niin että varmasti jokainen tiesi mitä sai ja miten se on tarkoitettu nautittavaksi. Miljöö oli itselleni täyden kympin arvoinen, sisustuksellisesti, miinusta tosiaan siitä metelistä mikä siellä vallitsi.
Aivan uskomaton viinilöytökin tuolla tuli tehtyä: Musica en el Camino 2009, Martin Codax - Rioja, Spain. Mahtavaa punaviiniä. Aivan kuin Vina Albali oli aikoinaan, eli noin 10 vuotta sitten. Nythän Albali on täyttä kuraa.
Joku joskus puhui että tuo on kallis paikka. Itse pitäisin tuota perkeleen halpana paikkana, laatuun nähden. Annokset ovat todella isoja, jos ei ota maistelumenua ja esim. 24 euron Karamellipossusta söi kaksi isoa lasta ja annos näyttikin isolta. Nyt kun maistelumenu on tuolla maisteltu, osaan ehkä hieman thaimaa-kokemukseenikin pohjautuen antaa jopa menusuosituksen, tai ainakin sellaisen mitä itse lähtisin koittelemaan kahdestaan. Eli tässäpä tulee, kaupan päälle vielä se:
Hinta (e) - ruoka
14 CHA PLU LEHTEÄ JA SAVUSTETTUA TAIMENTA (4kpl, á 3,5e)
23 SOM TAM, SALAATTI VIHREÄSTÄ PAPAIJASTA
24 RAPEAA POSSUA JA KARAMELLIA
26 MUSSAMAN CURRYA, HAUDUTETTUA KARITSAN POTKAA
24 FARANG SPECIAL KAHDELLE
Hinta yhteensä: 111e
Jos hinta tuntuu kalliilta, niin kun maksun aika tulee, se ei enää tunnu siltä.
Suosittelen. Tomi Björck Forever! :haart:
Seuraavana arvostelun kohteeksi joutuu Ravintola Troikka, Töölössä.
http://farang.fi
Tuli lauantaina käytyä vihdoin tuolla, eikä ennen ole tullut tarvetta ravintola-arvostelulle, mutta nyt siihen on aihetta.
CHA PLU LEHTEÄ JA SAVUSTETTUA TAIMENTA
paahdettua pähkinää, taimenen mätiä
-tämä on ehkä parasta mitä olen suuhuni koskaan pistänyt.
HAMACHI SASHIMI VIETNAMILAISITTAIN
aasialaisia yrttejä, mustariisietikka dressing
-erinomaista, ehkä hieman vaisua kuitenkin, eikä niinkään thaimaalaista makua, tosin tämähän olikin vietnamilaista.
PEHMEÄKUORISTA TASKURAPUA
vihreää mangoa, minttua, karamellisoitua pähkinää, vihreä ‘nahm jim’
-erinomaisen herkullista, tuo vihreä mango (eli raaka thaimango) on hieman kirpeää, kaikki eivät varmasti tykkää.
RAPEAA POSSUA, PALMUSOKERIKARAMELLIA
haudutettua, rapeaksi paistettua possua, karamellia, riisiviinietikkaa
-tämähän onkin vanhaa tuttua settiä, jota tulee tehtyä tismalleen samanmakuisena himassa aina. Ehkä yksi maailman parhaista lihasapuskoista.
Ohje: http://valipala.blogspot.fi/2011/01/karkkipossua.html
THAI-ROTI LEIPÄÄ, MUSSAMAN CURRYA
-tätä en oikein ymmärtänyt, normaalia paahtoleipää mutta aivan totaalisen täydellisen ihanan herkullista currya. Harvoin saa Thaimaassakaan parempaa, jos koskaan.
MORNING GLORY, RAPEAA ‘SUOLA&PIPPURI’ TOFUA
vesikrassia, rapeakuoriseksi paistettua silken tofua
-tuo "salaatti" onkin tuttua jo Thaimaan reissuilta, itse en siitä liiemmin välitä kun sitä on tullut syötyä aika paljon, aika perus-sapuska esim. Thaimaassa, tosin tofu oli itselleni uutta tuossa.
VASIKANPOSKEA ‘SEREMBAN’
pitkään haudutettua vasikanposkea, aromaattinen chililiemi, minttu-itusalaattia
-aijaijai, jos lihan joskus oppii näin mureaksi tekemään niin kannattaa perustaa ravintola.
'BALINESE SANDSTORM'
sitruunaruoholla maustettua suolakaramellia, palmusokerihiekkakakkua, roti-balipippurijäätelöä
-en maistanut, seuralaiset maistelivat, varmaan hyvää.
‘HOLA HOLA 6′
thai-tyyliin marinoituja hedelmiä, sokerihernettä, limeä, vanilja-kookoskermalientä, mandariini-mangosorbettia
-no tämän reseptinhän Tomi on kertonut jo minulle television välityksellä. Hyvää taattua Björckiä, mitä tulee tehtyä himassakin jälkkäriksi. Itse tuuppaisin tuohon päälle hieman paahdettua kookosta.
Itse etsin ravintoloista lähinnä kokemuksia ja elämyksiä ja on mielestäni tärkeämpää, kun syödään "hienommin", että ruoka on parempaa kuin kotona. Tässä en ole vielä kertaakaan, ennen tätä, onnistunut. Itse annan ravintolakokemukselle en täyttä kymppiä, mutta 10-. Miinusta tulee LÄMPIMÄSTÄ Chang-oluesta sekä vähän turhan hälisevästä ympäristöstä. Kuitenkin täysin varauksetta voin tuota paikkaa suositella. Farangiin on hieman hankala osata mutta kun kellariin astellaan, on yllätys suuri, miten iso se paikka on ja tykillä täyteen ammuttu. Palvelu oli kertakaikkisen erinomaista, ei liian nuoleskelevaa, mutta asiantuntevaa ja säntillistä. Jos lasi meinasi tyhjentyä viinistä, täyttyi se välittömästi ilman erillistä pyyntöä. Aivan huomaamatta. Ruokalajit esiteltiin jokaiselle seurueen jäsenelle erikseen niin että varmasti jokainen tiesi mitä sai ja miten se on tarkoitettu nautittavaksi. Miljöö oli itselleni täyden kympin arvoinen, sisustuksellisesti, miinusta tosiaan siitä metelistä mikä siellä vallitsi.
Aivan uskomaton viinilöytökin tuolla tuli tehtyä: Musica en el Camino 2009, Martin Codax - Rioja, Spain. Mahtavaa punaviiniä. Aivan kuin Vina Albali oli aikoinaan, eli noin 10 vuotta sitten. Nythän Albali on täyttä kuraa.
Joku joskus puhui että tuo on kallis paikka. Itse pitäisin tuota perkeleen halpana paikkana, laatuun nähden. Annokset ovat todella isoja, jos ei ota maistelumenua ja esim. 24 euron Karamellipossusta söi kaksi isoa lasta ja annos näyttikin isolta. Nyt kun maistelumenu on tuolla maisteltu, osaan ehkä hieman thaimaa-kokemukseenikin pohjautuen antaa jopa menusuosituksen, tai ainakin sellaisen mitä itse lähtisin koittelemaan kahdestaan. Eli tässäpä tulee, kaupan päälle vielä se:
Hinta (e) - ruoka
14 CHA PLU LEHTEÄ JA SAVUSTETTUA TAIMENTA (4kpl, á 3,5e)
23 SOM TAM, SALAATTI VIHREÄSTÄ PAPAIJASTA
24 RAPEAA POSSUA JA KARAMELLIA
26 MUSSAMAN CURRYA, HAUDUTETTUA KARITSAN POTKAA
24 FARANG SPECIAL KAHDELLE
Hinta yhteensä: 111e
Jos hinta tuntuu kalliilta, niin kun maksun aika tulee, se ei enää tunnu siltä.
Suosittelen. Tomi Björck Forever! :haart:
Seuraavana arvostelun kohteeksi joutuu Ravintola Troikka, Töölössä.