Ravintola-arvostelut

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja MHK
  • Aloitettu Aloitettu
Morjesta ravintola bloggaajat!
Kertoisiko joku hintoja tomi björkin ravintoloista ja ravintola, murusta ja muista ns laadukkaista a'la carte ravintoloista Helsingin keskustassa? Olisi tarkotus joskus lähteä käymään, mut tällähetkellä opiskelen niin ei yli 30kympin illallista viitsi syödä. TAI VIITSII SYÖDÄ, mutta ei ole varaa! -.- :D
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
RAVINTOLA BAOBAB
Kolmas linja 36, Helsinki


http://varsinainensekametelisoppa.blogspot.com/2012/03/ravintola-baobab-afrikkalaista.html?spref=fb

10.jpg
 
Morjesta ravintola bloggaajat!
Kertoisiko joku hintoja tomi björkin ravintoloista ja ravintola, murusta ja muista ns laadukkaista a'la carte ravintoloista Helsingin keskustassa? Olisi tarkotus joskus lähteä käymään, mut tällähetkellä opiskelen niin ei yli 30kympin illallista viitsi syödä. TAI VIITSII SYÖDÄ, mutta ei ole varaa! -.- :D

Google ja ravintoloiden nettisivut kertovat.

Ja jos yli 30e on liikaa, useimmat noista selvästi paremman tason ravintoloista ovat sinulle liian hintavia.
 
Ja noissa "paremmissa" ravintoloissa on annoskoot yleensä sitä luokkaa, että pitää syödä pitkän kaavan mukaan, jotta ei jää nälkä.

Karkeasti arvioiden...

- alkuruoat maksavat noin 15 eurosta ylöspäin (keskitason hyvissä paikoissa 10 eurosta ylöspäin)
- pääruoat noin 25-30 eurosta ylöspäin (keskitason hyvissä paikoissa 20 eurosta ylöspäin)
- jälkiruoat noin 10-15 euroa (keskitason hyvissä paikoissa 8 eurosta ylöspäin)
 
Ja noissa "paremmissa" ravintoloissa on annoskoot yleensä sitä luokkaa, että pitää syödä pitkän kaavan mukaan, jotta ei jää nälkä.

Näinhän se tahtoo mennä.. ja "paremmilla" ravintoloilla ei nyt juurikaan tarkoiteta mm. S-ryhmän paikkoja, oli sitten hotellin alakerrassa tai ei.
 
Jokin aikaa sitten olin humputtelemassa ylimääräistä rahaa, paikkana KarlJohan Helsingin ytimessä Yrjönkadulla. Tyylikkäässä ravintolassa asiakaspaikkoja vähän, joten pöytävarauksella mentiin ja on ilmeisen suosittu paikka kyseessä. Illalliselle hiukan paremmat kuteet päälle ja pankkikortti mukaan. Klassisen tyylikäs ruokailusali ja tunnelma on kiireetön sekä rauhallinen. Aikaahan tuonne lähdetään viettämään ja tietysti hyvän seuran kera. Näissä äs-etukortti ravintoloissa ei jotenkin ole samanlaista tunnelmaa.

KarlJohan tunnetaan vorschmackista Mannerheimin tapaan. Kyseinen annoshan ei sisällä gastronomisesti huikeimpia ja kalleimpia raaka-aineita. Lampaan lihaa, smetanaa, perunamuussia ja säilöttyjä juureksia, eli punajuurta, suolakurkkuja jne. Itse lähdin kokeilemaan tätä, sillä mikä sen houkuttelevampaa kuin lähteä hienoon ravintolaan syömään suolakurkkuja. Siispä Vorschmack kaikilla mausteilla ja tämä maustehan on marskin ryyppy.
Kaikessa yksinkertaisuudessaan annos oli todella herkullinen. Etenkin se jauhettu/höystetty lampaanliha oli maultaan voimakasta ja todella maukasta. Maut nivoutuivat hyvin yhteen ja smetana tietysti suussa sulavaa. Viinapaukku tietenkin siihen alkuun, 10e virolaisesta jäykästä, mutta kun se tarjoillaan ravintolassa, hehe. Siihen vielä saksalainen olut ja jälkiruoaksi tietysti konjakit, niin rakentui sellainen mukava hutikka, eli itse ainakin viihdyin.

Seuralaiseni otti eturuoaksi blinejä siianmädin kera ja pääruoaksi rautua. Viini oli hyvinkin hintavaa, mutta ilmeisen laadukasta, sillä meni ainakin kaikki hänellä alas. Annoksiin kuului tietysti juureksia, kuten sipulia. Eli tässä paikassa on hyvin perinteiset suomalaiset ja karut raaka-aineet. Näistä loihditaan näyttäviä ja tietenkin maukkaita annoksia. 5/5
 
DINNER IN THE SKY


Ostin kahden ruokalajin päivällisen kahdelle hengelle Grouponilta "Dinner In The Sky"-ravintolaan, joka on valittu maailman kymmenen erikoisimman ravintolan joukkoon ja joka kiertää eri puolilla maailmaa erilaisin kokoonpanoin. Päivälliselle kertyi hintaa yhteensä 85,00 euroa. Etukäteen ei ollut tiedossa, mitä ruokia päivällisellä tarjoiltiin, vaan menu oli yllätys. Mahdolliset ruoka-aineallergiat saattoi ilmoittaa etukäteen sähköpostitse.

Itse päätöksen teko päivällisen ostamisesta ei ollut mikään ihan yksinkertainen juttu korkeanpaikankammoiselle. Esimerkkinä mainittakoot, että kun ostin itselleni tämän nykyisen 6. kerroksessa sijaitsevan kotini, jouduin ensimmäistä kertaa parvekkeelle mennessäni konttaamaan sinne, koska pelkäsin sen verran matalakaiteiselle parvekkeelle menoa. Loppujen lopuksi rohkaisin mieleni ja päätin maksaa tästä hieman erikoisesta kokemuksesta.

Tein pöytävarauksen maanantaille 13.08.2012 klo 16.30 ja mukaani lähti pakkiksen Soppaluu, joka on myös hyvän ruoan ystävä. Olin etukäteen tarkistanut Forecan sivuilta säätilanteen, joka ennusti aurinkoista ilmaa tuolle ajankohdalle. Kyseisenä ajankohtana menun olivat koonneet Björn Frantzén ja Daniel Lindeberg Tukholmasta, joista "Dinner In The Sky"-ravintolan sivut kirjoittavat näin:

Björn Frantzén ja Daniel Lindeberg omistavat Tukholmassa sijaitsevan Frantzén/Lindebergin ravintolan ja toimivat myös kyseisen ravintolan kokkeina. Björn Frantzén ja Daniel Lindeberg avasivat ruokakriitikkojen ylistämän ja palkitun Frantzén/Lindebergin vuonna 2008. Lindeberg ja Frantzén kuvailevat tunnettua ravintolaansa rennon elegantiksi ja se lukeutuukin Skandinavian ravintoloiden ehdottomaan kärkeen. Erityisen tästä tukholmalaisesta ravintolasta tekee perinteisen ruokalistan puuttumineen. Tarjoilu määräytyy päivittäin käytettävien ja usein myös yllätyksellisten raaka-aineiden mukaan. Lopputulos on todella upea makunautinto, jossa pohjoismaalainen ja aasialainen keittiö yhdistyvät odottamattomalla ja onnistuneella tavalla.

Frantzén/Lindeberg sai ensimmäisen Michelin-tähtensä 2009 ja toinen tähti tuli 2010. Vuotta myöhemmin Frantzén/Lindeberg sai 57. sijan S.Pellegrinon maailman 50 parhaan ravintolan listalla ja mainittiin erikseen ”One to Watch” ravintolana. Suurin uutinen oli kuitenkin vuorossa kuluvan vuoden huhtikuun lopussa, jolloin Frantzén/Lindeberg oli 20. maailman 50 parhaan ravintolan 2012 joukossa.



Tällä kertaa ravintola-alue oli pystytetty Helsingin Rautatientorille, jossa oli pöydän varanneille VIP-teltta, jonka loungeen piti mennä puolta tuntia aiemmin ennen nostoa ja jonne saattoi jättää säilöön ylimääräiset vaatteet ja laukut noston ajaksi. Teltassa saattoi sohvalla istuessaan katsella kokkien esivalmisteluita rukien suhteen. Ennen VIP-telttaan menoa oli ottanut muutaman neuvoa antavan rohkaisuryypyn sekä käynyt wc:ssä. Mikäli ravintolan tilaa yksityiskäyttöön, on ravintola mahdolista laskea las tarpeen mukaan wc-käyntejä varten.

Loppujen lopuksi meidät vietiin "ravintolaan", jossa meille osoitettiin istumapaikat ja "köytettiin" rallivaljain kiinni penkkeihin. Jalkojen alla ei ollut varsinaista lattaa, vaan metallinen levy, eli istuimme "tyhjän päällä". Pöydän ympärille mahtui yhteensä 22 asiakasta ja pöydän keskellä oli tilaa keittiömestarille apulaisineen sekä turvallisuudesta vastaavalle henkilökunnalle.

Dinner In The Skyn-sivujen mukaan asiakkaan tulee olla vähintään 150 cm:ä pitkä ja enintään 150 kiloa painava, jotta hän voi osallistua nostoon. Alle 18-vuotiaat saavat osallistua ainoastaan aikuisen seurassa ja liikkuntaesteisiä autetaan tarvittaessa osallistumaan turvallisesti. Asiakkaan kannattaa huomioida pukeutumisessa sää sekä se, että noston aikana ylhäällä saattaa tuulla enemmän ja olla kylmempi.

Tämän jälkeen meidät nostettiin 45 metrin korkeuteen, joka sjaitsee melkein samoissa korkeuksissa kuin Helsingin päärautatieaseman torni, joka on Helsingin kaupungin sivujen mukaan 48,5 metriä korkea. Tämän jälken meille tarjoiltiin pieni alkupala, joka sisälsi: Naudan tartarpihvin, muikunmätiä, savustetulla ankeriaalla maustettua smetanaa, rapeaa sipulia ja tuhkaa. En ollut aiemmin syönyt tartar-pihviä, mutta tämän kokemuksen perusteella se oli maukkaampaa, kuin mitä oin alunperin kuvitellut. Alkupala maistui erinomaiselle.

Pääruoka oli myös pieni, mutta erittäin hyvänmakuinen. Pääruoka sisälsi: Hitaasti paistettua merikrottia, artisokkapyreetä, jotka tarjoiltiin nokkosten sekä
nuoren valkosipuvinaigretten ja kanttarellien kera. Minä, joka en ole mikään sienien ystävä, söin hyvällä ruokahalulla lautasella olevat kanttarellit. Ennen nostoa VIP-teltasta sai ostaa eurolla shampanjalasillisen (G.H. Mumm) sekä valkoviiniä, jotka tarjoiltiin ruokien kanssa.

Tässä tapauksessa nosto kesti noin 30-40 minuuttia ja heti ruokailun jälkeen meidät laskettiin alas. Ruoka oli hyvää, mutta annokset olivat niin pienet, että menin heti tämän jälkeen syömään toiseen ravintolaan pitkän kaavan mukaan. Toisaalta pienet annoskoot eivät jääneet harmittamaan, koska koin että maksoin mielelläni nimenomaan uudesta mieleenpainuvasta kokemuksesta.

Negatiivista oli se, että Grouponin sivuilla kerrottiin, että nosto tehdään 50 metrin korkeuteen. Dinne In The Skyn nettisivuilla taas sanottiin, että nosto tehdään 40 metrin korkeuteen, eli kumpikaan näistä tiedoista ei pitänyt paikkaansa. Toisaalta viisi metriä sinne tänne... sillä ei ole niin merkitystä. Merkitystä oli lähinnä sillä, että tiedot olivat ristiriitaisia.

Lisäksi VIP-teltassa oleva henkilökunta ei tiennyt oikein mistään mitään, kun heille esitti joitakin kysymyksiä ennen nostoa. Olisin myös toivonut etukäteen informaatiota Grouponin tai Dinner In The Sky-sivujen kautta siitä, kuinka kauan nosto kestää, onko alueella säilytystilaa laukuille jne. Nämä asiat sain tietää vasta, kun soitin ravintolan edustajalle.

Positiivista oli ruoan sekä erikoisen kokemuksen lisäksi mukava ja huumorintajuinen henkilökunta, jolla oli napakka ote hommaan sekä rauhoittava vaikutus korkeanpaikankammoiseen asiakkaaseen. Täytyy kyllä sanoa, että missään vaiheessa ei pelottanut. Tämä johtui siitä, että en juurikaan katsellut alaspäin enkä kääntynyt tuolissa sivusuunnassa katselemaan maisemia, vaikka siihen olisi ollut mahdollisuus.


Kotisivut: http://www2.dinnerinthesky.fi/index.php?id=78


Paukut.jpg Teltta.jpg Lounge.jpg
Kokkaus.jpg korkeus.jpg ravintola.jpg
Nosturi.jpg jalat.jpg tarjoilija.jpg
kattaus.jpg lasit.jpg soppaluu.jpg
Kääk.jpg tuulee.jpg henkilökunta.jpg
Menu.jpg Alkupala.jpg Pääruoka.jpg
Muokattu.jpg yö.jpg
 

Liitteet

  • 1.jpg
    1.jpg
    36,7 KB · Katsottu: 312
  • ateljee.jpg
    ateljee.jpg
    148,8 KB · Katsottu: 296
Dinner in the Sky on mielenkiintoinen konsepti, mutta meikä ei maksa lähemmäs sataa jostain paskaisesta pikku-pääruuasta. Kyllä tuolla rahalla haluaisin kilon häränpihvin tai jotain.

Meikä kävi kunnon ravintolassa: Scanburger

Mä ostin Ylipäälikön Scanburgerista. Se oli yli kilon painoinen hampurilainen jollain viidellä isolla pihvilä tai jotain. Söin sen haarukalla ja veitsellä nopeasti ja varmasti. Sen jälkeen jäi vielä pikku nälkä. Ihmiset katsoivat, kun meikä söi sitä.

Annan Scanburgerille viisi tähteä hyvästä ruuasta, joka sentään oli täyttävää.
 
Dinner in the Sky on mielenkiintoinen konsepti, mutta meikä ei maksa lähemmäs sataa jostain paskaisesta pikku-pääruuasta. Kyllä tuolla rahalla haluaisin kilon häränpihvin tai jotain.

Mä maksoin tosta "paskaisesta" alku- ja pääruoasta 42,50 euroa. Eli kahdelta hengeltä yhteensä 85,00 euroa. Ja lisäksi yhden euron juomista.

Ja vaikka nuo erinomaiset ruoka-annokset olivatkin pieniä, niin en kadu tätä rahantuhlausta lainkaan. Mielenkiintoisesta kokemuksesta sekä erinomaisen makuisista pikkuruuista voin maksaa. Kukin tyylillään.

P.S. Scanburgerin hampurilaisistakin voi maksaa, mikäli haluan mättöä. Ihan ok:n makuista sellaista, mutta ei ihan viiden tähden arvoista.
 
Alkupala maistui erinomaiselle.
Ollaanpas sitä nyt niin omahyväisiä, kun tituleerataan itseään erinomaiseksi. ;)

Mielenkiintoinen tuo tuhka tossa alkupalassa. Ihan näön vuoksi se siinä näytti olevan, mutta eipä olisi tullut mieleeni laittaa tuhkaa ruokaan. Eikä tulisi vieläkään.
 
Mielenkiintoinen tuo tuhka tossa alkupalassa. Ihan näön vuoksi se siinä näytti olevan, mutta eipä olisi tullut mieleeni laittaa tuhkaa ruokaan. Eikä tulisi vieläkään.

Mä olen syönyt aiemmin tuhkaa juuston päällä. Ostin juuston Stockmannilta, mutta en muista mitä juustoa se oli.
 
NUEVO

Sofiankatu 4, Helsinki
www.ravintolanuevo.fi


Meillä oli eilen tarkoitus mennä työkaverin ja hänen avovaimonsa kanssa syömään pitkän kaavan mukaan, mutta kuinkas kävikään? Nautimme vähän viiniä ennen pöytävarauksen alkua eikä sen jälkeen enää tehnytkään pihviä mieli. Päätimme tilata pöytään ruokaa ja jakaa sitä keskenämme, jonka johdosta päädyimme tilaamaan Nuevon molemmat tapas-lajitelmat.

Jotkut tapaksista olivat taidolla tehtyjä ja erityisen maistuvia. Osa taas oli sellaisia keskinkertaisia tekeleitä, joita söi, mutta joista ei saanut mitään erityisiä "säväreitä". Erikoismaininnan annan sitrusmarinoidulle valkotonnikalalle, joka tarjoiltiin mustekalan ja parsan kera. Myös pähkinän ja sinihomejuuston kera tarjoiltu marinoitu endiivi yllätti positiivisesti sekä ankerias avocadokreemillä.

Ei-niin-hyviä olivat kylmäsavulohimousse lohenmädillä sekä perunasalaatti savukalan, serranokinkun ja sardellitapenaden kera. Mansikoiden ja versosalaatin kera tarjoiltu vuohenjuustomousse oli liian kermavaahdon makuista.

Jälkiruoaksi söin erinomaisen suklaisen "Chocolaten", mikä piti sisällään suklaaganache, valkosuklaa-Baileysmoussea ja kaakaocrumblea. Jälkiruoka oli niin suussa sulavan täyteläistä, että tilasin sitä itselleni toisenkin annoksen. Ulkonäöllisesti syömämme annokset olivat ihan houkuttelevia, joskin omaan makuuni ne olisivat voineet olla hiukan isompia.

Tarjoilista riippuen englannin tai suomen kielellä saamamme palvelu toimi hyvin ja se oli ammattimaisen oloista. Ei liian tunkeilevaa, mutta ei liian hidastakaan. Kun meille tuotiin tapas-lajitelmat pöytään, tarjoilija kertoi meille, mitä mikin annos piti sisällään.

Ravintola Nuevo on sisutukseltaan tyylikäs ja laadukkaan oloinen samalla, kuin siitä hehkuu värien puolesta lämminhenkisyyttä. Itse söimme ravintolan viehättävällä terassilla ja tunnelma oli kauniina, lämpöisenä sekä aurinkoisena elokuun iltana hyvinkin "välimerellinen".

Jään haaveilemaan Nuevon Caballo-annoksesta, joka sisältää hevosen sisäfileetä, pekonia, bataattia ja choron-kastiketta tai vaihtoehtoisesti Percasta, joka pitää sisällään grillattua puna-ahventa ja simpukkarisottoa.

Mikäli varsinaiset pääruoat ovat yhtä maistuvia, kuin suurin osa nyt syömistämme ruuista, on hinta-laatusuhdekohdillaan niiden osalta. Toisaalta olen kuullut Nuevon ruuista myös negatiivisempia kommentteja, joten tiedä sitte? Alkupalojen, tapasten ja jälkiruokien hinnat ovat mielestäni kohtuullisia.

2.jpg 1.jpg 13.jpg
11.jpg 10.jpg 3.jpg
4.jpg 6.jpg 5.jpg
7.jpg 9.jpg 12.jpg
 
Varmaan ihan hyvää ruokaa oli tuossa Dinner In The Skyssa, mutta itse en anna kyllä millään anteeksi noin pieniä annoksia. Siis, luulevatko nuo kokit, etteivät heidän ruoat saisi huomiota ja arvostusta, jos annokset olisivat 2x isompia? Rapiseeko se trendikkyys heti pois?
 
Varmaan ihan hyvää ruokaa oli tuossa Dinner In The Skyssa, mutta itse en anna kyllä millään anteeksi noin pieniä annoksia. Siis, luulevatko nuo kokit, etteivät heidän ruoat saisi huomiota ja arvostusta, jos annokset olisivat 2x isompia? Rapiseeko se trendikkyys heti pois?
Sen verran täytyy tuota konseptia puolustaa, että Anonymity ilmeisesti otti tuon Groupon - tarjouksen, joka on hiukan riisuttu malli tuosta koko menusta. Normaalihintaisessa versiossa on päivällisellä neljä ruokalajia ja lounaalla kolme. Menut ja nostoajat löytyy kyllä heidän sivuiltaan?

Annosten kokoja rajoittaa tuolla varmaan eniten aika. Lounaalla kolme ruokalajia 40 minuutissa, illallisella neljä ruokalajia 60 minuutissa (+ juomat). Nämä pitäisi olla tuossa ajassa tarjoiltuna ja syötynä siten että maisemiakin ehtii hämmästellä. Ei siinä minusta edes ehdi syödä kovin suuria annoksia.

Ja multa sais perushodarikin huomiota ja arvostusta, jos se tarjoiltas 45 metrissä. En väitä että tuonne kannattaisi mennä nälkäänsä syömään, mutta minusta tuo ruuan määrä ei tuollaisessa jutussa ole se pointti.

E: Ja siis tuo Anonymityn diili oli oikein hyvä, tämä vaan pointtina tuohon ruuan määrään.
 
Nimenomaan näin. Uskon, että Groupon on tehnyt itselleen edullisen diilin Dinner In The Sky-ravintolan kanssa, jota he myivät voitolla ihmisille. Tarjolla ollut "Groupon In The Sky"-menu oli tästä syystä normaalia suppeampi eikä siksi niin täyttävä.
 
Totesin mielipiteeni. En kysynyt, miksi tai miten. Enkä todellakaan niele tuota aikatauluselitystäkään. Uskon myös, että tuolla hienolla asettelullakin on jotain tekemistä pienien annosten kanssa. :)
 
Totesin mielipiteeni. En kysynyt, miksi tai miten. Enkä todellakaan niele tuota aikatauluselitystäkään. Uskon myös, että tuolla hienolla asettelullakin on jotain tekemistä pienien annosten kanssa. :)

Mä luulen, että kyse on normaalisti hifistelystä, jota harrastetaan gourmet-ravintoloissa. Niissä halutaan, että ihminen syö monta ruokalajia ja se kuuluu asiaan. Harva gourmet-ruoan ystävä menee ravintolaan syömään pelkkää pääruokaa. Gourmet-ravintola ei ole arkipäivää perusihmiselle ja siksi kokemuksesta halutaan saada kaikki irti. Ravintolan puolelta on ihan normaalia olettaa, että asiakas syö pitkän kaavan mukaan.

Asiakkaat haluavat maistella erilaisia makuja sekä taidolla toteutettuja makuyhdistelmiä ja nauttia ruoasta visuaalisesti. Ja samalla gourmet-ravintoloiden oman arvonsa tuntevat ja kunnianhimoiset kokit haluavat toteuttaa. Lisäksi kyse on tietysti ravintolan puolelta taloudellisen voiton hankkimisesta, jota saa enemmän, mitä useampi ruokalaji.

Tällaiseen pitkän kaavan mukaiseen syömiseen kuuluu myös se, että liian ähkyksi ei saa tulla. Jälkiruoalle ja viinille on löydyttävä tilaa. On melkoinen taitolaji koota menu siten, että asiakkaalle ei tule huono olo, kun hän on syönyt pitkän kaavan mukaan. Paras fiilishän on silloin, kun olet syönyt esim. kolme ruokalajia, mutta sinulla ei ole ähky eikä nälkä, vaan hyvä fiilis ja päällimmäisenä mielessä on ruokien makusinfoniat, upeat annokset sekä taidolla laadukkaista raaka-aineista tehty ruoka.

Tuossa Groupon In The Sky-menussa kyse ei ollut ihan tästä. Siinä oli kyse rahasta, eli Groupon on tehnyt itselleen edullisen diilin, jonka takia ravintola on joutunut supistamaan normaalia menuutaan ja kokonaisuus on jäänyt vajaaksi. Mikäli olisin syönyt ravintolan normaalin menun mukaisesti sekä juonut jokaisen annoksen kanssa viiniä, ei nälän tunnetta olisi ehkä jäänyt.

Itse uskon, että myös isomman annoksen voi asetella kauniisti. Samanlaista asetteluahan siinä voidaan toteuttaa, jos tuo (esim.) tartar-pihvi sitten golf-pallon tai nyrkin kokoinen.
 
Ruokailu voi olla joko matka tai suoritus. Jotkut tykkää näemmä suorittamisesta eivät osaa nauttia matkoista. Eihän se väärin toki ole, mutta...
 
Normaalilla työssäkäyvvällä ihmisellä ei ole varaa kuin suorittaa. Matkustamiseen harvemmin, jos koskaan.
 
Kyllä "normaalillakin" keskituloisella työssäkäyvällä ihmisellä on varaa tehdä näitä asioita toisinaan. Lähinnä kait on kysymys valinnoista ja elämäntilanteista. Itse olen valinnut autottoman elämän. Eikä mulla ole lapsia. Ja matkustelen halvalla (jos puhutaan oikeasta matkustamisesta eikä vertauskuvasta ruoan osalta), eli en varaile matkoja täysillä hinnoilla puolta vuotta etukäteen enkä asu pääsääntöisesti missään huippuhienoissa hotelleissa.

Ruokaan laitan toisinaan aika paljonkin rahaa ulkonasyömisen osalta, mutta se on harrastus. Syön niin nakkikopeilla kuin gourmet-ravintoloissakin ja kaikkialla siltä väliltä. Suoritan ja matkustan ruoan osalta fiiliksestä riippuen. Voisin tietysti harrastaa jotain muuta kallista harrastusta.

Tuo sanonta, jossa käytettiin vertauksena "matkustamista" ja "suorittamista", on hyvä.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom