- Liittynyt
- 3.1.2013
- Viestejä
- 1 641
Tarkoitus olisi nyt vähän lisätä massaa maltillisella bulkilla. Olisi pari kysymystä liittyen tähän
1. Päivälliseksi / Lounaaksi: Kana ja riisi vai jauheliha ja makarooni/pasta? Onko väliä? Olisiko vaihtoehtoisia ehdotuksia opiskelijan budjetille?
2. Olen valitettavasti allerginen pähkinöille (mantelit, maapähkinät yms). Söin ennnen pähkinöitä todella paljon, koska ne sisältävät paljon proteiinia ja energiaa. Osaisitteko sanoa jotain pähkinän kaltaista ruoka-ainetta, missä olisi arvot kohdillaan, ja se sopisi vähän jokaiseen väliin välipalaksi?
3. Jos syön kanaa, tulisiko sen olla ilman valmista marinaadia? Ja toisaalta, jos ostan kanankoipia, tulisiko nahka jättää syömättä?
Kiitos !
1. En usko, että huomaat eroa, syöt sitten riisiä ja kanaa tai jauhelihaa makaroonilla. Mieltymys kysymyksiä, mutta ainakin omalla kohdallani on helpompi syödä 100g riisiä kuin 100g makaroonia. Jauhelihassa voi olla enemmän rasvaa kuin kanassa, mutta en näkisi siinäkään mitään suurta ongelmaa, kun kaloreita tarvitaan ja rasvat muuten mahtuu makroihin.
3. Kokonaisuus ratkaisee, ihan kuin 1. kysymyksessäkin. Itse en ole varmaan pariin vuoteen syönyt noita marinaadisotkuja, koska naturellistakin saa aivan kelpo settiä ja joidenkin mielestä marinoituihin isketään huonolaatuisempaa lihaa kuin marinoimattomiin.
Finelin mukaan koipi nahkoineen sisältää sen 16% rasvaa, kun taas ilman nahkaa 3,9%. Tässäkin kokonaisuus ratkaisee, voit mielestäni aivan huoletta syödä nahkoineen, jos muuten rasvat pysyy hallinnassa. Ei tuo rasvajakauma tuossa nyt niin huono ole, mitä jotkut pelottelee, mutta luullakseni öljyillä+vähärasvaisella lihalla tuota rasvajakaumaa voisi hifistellä hienommaksi.
Näin itsekin opiskelijana suosittelen aina etsimään niitä punaisia hintalappuja lihaosastoilta ja hyödyntämään tarjouksia ostamalla tuotteita pakastimeen.