Ravinto-osion yleiset kysymykset. Yksinkertaiset nopeat kysymykset tänne

Kumpi olis parempi vaihtoehto välipalaks korkeintaan kerran viikossa syötäväksi: kilo jugurttia (sisältää sokeria ja vähän rasvaa, sekä hyvää proteiinia) vai litra täysmaitoa (sisältää vähän sokeria, paljon tyydyttynyttä rasvaa ja hyvää proteiinia about yhtä paljon ku tuo jugurtti)? Jugurtissa olis parisataa kilokaloria enemmän, mutta ei ajatella sitä nyt. Eli oikeestaan kysymys kuuluu onko tyydyttynyt rasva pahempi kuin sokeri? Jos otetaan oletukseks nyt, että hyvää ja huonoa rasvaa tulis ilman noita aika lailla sopivassa suhteessa ja noin 100g päivässä.
 
Ihan semmoinen pikainen kysymys rasvoista.
Eli päivän tavoitteena jos on 100g rasvaa ja siitä esimerkiksi 25g tulee lohesta, 25g keltuaisista, 20g avokadoista ja 30g jauhelihasta (10% jauhelihaa), niin onko tuo ihan ok rasvajakauma?

E: ja tähtäimenä siis opetella nyt ottamaan noita rasvoja hyvistä lähteistä silloin kuin tarvitsee.
 
Kumpi olis parempi vaihtoehto välipalaks korkeintaan kerran viikossa syötäväksi: kilo jugurttia (sisältää sokeria ja vähän rasvaa, sekä hyvää proteiinia) vai litra täysmaitoa (sisältää vähän sokeria, paljon tyydyttynyttä rasvaa ja hyvää proteiinia about yhtä paljon ku tuo jugurtti)? Jugurtissa olis parisataa kilokaloria enemmän, mutta ei ajatella sitä nyt. Eli oikeestaan kysymys kuuluu onko tyydyttynyt rasva pahempi kuin sokeri? Jos otetaan oletukseks nyt, että hyvää ja huonoa rasvaa tulis ilman noita aika lailla sopivassa suhteessa ja noin 100g päivässä.

mialuummi ite ainaki ne maidot joisin ku sokeri-yogurtin.
 
Eli jos syön lepopäivänä, vaikka 500 kaloria plussaa, niin eikös siitä varastoidu enemmän rasvaksi, kuin treenipäivänä vaikka olisin 500 kaloria plussalla? Eikös lihakset käytä niitä kaloreita kasvaakseen? Ei oteta huomioon kaloreita, jotka kuluvat treenissä.

toivottavasti joku ymmärsi mitä yritin sanoa :D
 
Onko mitään järkeä yrittää bulkata vähillä hiilareilla? Siis että pitää kalorit siinä 3000-3500 kalorissa muuta hiilarit jossain 50-150 grammassa ja vetää sitten vaan rasvaa ja proteiinia enemmän.

Ihan siksi vaan kyselen, että tekisi mieleni kokeilla, lähteekö tämä (tai helpottaako edes) jokapäiväinen väsymys, vetämättömyys ja paska olo jos vähentää hiilareita. Jos ei lähde, niin sitten ei ole väliä.
 
Kertokaapa tyhmälle, mitä eroa on kun kalorilaskurissa lukee "Jauheliha naudan, 17 rasvaa" (228 kcal/100 g) ja "Jauheliha naudan, 17 rasvaa, paistettu ilman rasvaa" (321 kcal/100 g). Tai esitin kysymyksen huonosti; minkä takia tuosta joka on paistettu ilman rasvaa tulee noin paljon enemmän kaloreita. On kuitenkin 100 kalorin ero noissa, eli jos laitoin pienen nokareen juoksevaa rasvaa pannulle ja paistoin niin kumpi se nyt sitten noista on? Hifistelyä (maybe), mutta häirtsee vaan.
 
Kertokaapa tyhmälle, mitä eroa on kun kalorilaskurissa lukee "Jauheliha naudan, 17 rasvaa" (228 kcal/100 g) ja "Jauheliha naudan, 17 rasvaa, paistettu ilman rasvaa" (321 kcal/100 g). Tai esitin kysymyksen huonosti; minkä takia tuosta joka on paistettu ilman rasvaa tulee noin paljon enemmän kaloreita. On kuitenkin 100 kalorin ero noissa, eli jos laitoin pienen nokareen juoksevaa rasvaa pannulle ja paistoin niin kumpi se nyt sitten noista on? Hifistelyä (maybe), mutta häirtsee vaan.

Paistettu ilman rasvaa = paistettu pannulla ilman rasvaa
Jauheliha naudan, 17% = raakaa lihaa

Siksi tuo paistettu on energiapitoisempaa, kun lihasta haihtuu nesteitä paistettaessa ja samalla myös hieman rasvaa sulaa. Siksi myös 100g raakaa lihaa painaa kypsänä vain sen about 70g. Jos haluat tarkat kalorit niin otat sen raa'an lihan painon ja sen rasvan määrän kummatkin mukaan. Esim. 400g jauhelihaa on 228kcal*4 ja siihen 1rkl öljyä on 900kcal*0,15. Nuo sitten plussataan ja volá sulla on siinä 1047kcal setti. Tietty voit alkaa vielä punnitsemaan niitä rasvoja, jotka jäävät pannulle ja suodattamaan proteiinia siitä lihan nesteestä, mutta se olisi sitten hifistelyä :D
 
Kertokaapa tyhmälle, mitä eroa on kun kalorilaskurissa lukee "Jauheliha naudan, 17 rasvaa" (228 kcal/100 g) ja "Jauheliha naudan, 17 rasvaa, paistettu ilman rasvaa" (321 kcal/100 g). Tai esitin kysymyksen huonosti; minkä takia tuosta joka on paistettu ilman rasvaa tulee noin paljon enemmän kaloreita. On kuitenkin 100 kalorin ero noissa, eli jos laitoin pienen nokareen juoksevaa rasvaa pannulle ja paistoin niin kumpi se nyt sitten noista on? Hifistelyä (maybe), mutta häirtsee vaan.

Raakapaino + paistorasva. Eli tuo eka.
 
Paistettu ilman rasvaa = paistettu pannulla ilman rasvaa
Jauheliha naudan, 17% = raakaa lihaa

Siksi tuo paistettu on energiapitoisempaa, kun lihasta haihtuu nesteitä paistettaessa ja samalla myös hieman rasvaa sulaa. Siksi myös 100g raakaa lihaa painaa kypsänä vain sen about 70g. Jos haluat tarkat kalorit niin otat sen raa'an lihan painon ja sen rasvan määrän kummatkin mukaan. Esim. 400g jauhelihaa on 228kcal*4 ja siihen 1rkl öljyä on 900kcal*0,15. Nuo sitten plussataan ja volá sulla on siinä 1047kcal setti. Tietty voit alkaa vielä punnitsemaan niitä rasvoja, jotka jäävät pannulle ja suodattamaan proteiinia siitä lihan nesteestä, mutta se olisi sitten hifistelyä :D

Aivan, tietysti. Tyhmä minä. Totta kai tuo ensimmäinen on raakapaino. No, kiitos nyt selvennyksestä!
 

3 kpl M-Nutrition Anabolic Overdrive 6 kg

Orange - Sweet berry - Rasberry kiwi

-25%
Onko mitään järkeä yrittää bulkata vähillä hiilareilla? Siis että pitää kalorit siinä 3000-3500 kalorissa muuta hiilarit jossain 50-150 grammassa ja vetää sitten vaan rasvaa ja proteiinia enemmän.

Ihan siksi vaan kyselen, että tekisi mieleni kokeilla, lähteekö tämä (tai helpottaako edes) jokapäiväinen väsymys, vetämättömyys ja paska olo jos vähentää hiilareita. Jos ei lähde, niin sitten ei ole väliä.

En kai tuota mikään estäkään. Muistat vaan syödä myös hyviä rasvoja, ettei pelkkää pekonia. ;)
 
Onko mitään järkeä yrittää bulkata vähillä hiilareilla? Siis että pitää kalorit siinä 3000-3500 kalorissa muuta hiilarit jossain 50-150 grammassa ja vetää sitten vaan rasvaa ja proteiinia enemmän.

Jos bulkkauksen tavoite on nostaa painoa ja saada kokoa mutta ei tarvitse kehittää lihasmassaa niin mikäs siinä. Pari tuttua tuota kokeillut ja molemmat pelkästään lihoivat, voimatasoihin tuli toiselle nousua pitkän ja kovan dietin jäljiltä, toinen ei saanut huomattavaa kehitystä vaikka oli reilusti plussalla ja kehon paino nousi. Kummallakin oli treenitehot kuitenkin heikommat kuin ns. normaalilla plussakalorien makrojakaumalla treenatessa. Hyvä tapa jos pitää saada kroppaan kokoa ja lisää kiloja vaakaalukemaan, mutta lihaksia ei ole tarkoitus kehittää. Rasvalla ei kuitenkaan ole oikein anabolisia ominaisuuksia ravintoaineena niin ihan turha mättää kauheita määriä. Hiilari+proteiini on kuitenkin huomattavasti anabolisempi yhdistelmä treeniärsykkeen jälkeen kuin rasva+proteiini. Toki sitä rasvaa ei pidä kokonaan unohtaa.
 
Hei! Mistä saisi proteiinia? Minulla on laktoosi-intoleranssi, mutta en pysty syömään "raakana" lainkaan Hyla- tai laktoosittomia valmisteita. Maitoa pystyn syömään keitoissa kypsennettynä. Avopuolisoni on kasvissyöjä, eettinen sellainen, joten lihan syömisen mahdollisuuttakaan ei ole.
 
Hei! Mistä saisi proteiinia? Minulla on laktoosi-intoleranssi, mutta en pysty syömään "raakana" lainkaan Hyla- tai laktoosittomia valmisteita. Maitoa pystyn syömään keitoissa kypsennettynä. Avopuolisoni on kasvissyöjä, eettinen sellainen, joten lihan syömisen mahdollisuuttakaan ei ole.

Mm. pähkinät, siemenet, pavut, linssit ja kananmunat (jos vaimosi sallii) ovat hyviä proteiinin lähteitä.
 
Mitä jauhetta suosittelisitte palautusjuomaan ? Olen fitnesstukulta katsellut jotain. Whey80,Gainer pro,recovery pro ?

Joko heraa + maltoa (hera = whey, jos tätä et tiennyt) ja tuohon ehkä kreatiinia, jos rahaa riittää tai sitten jotain tuollaista valmista palautusjuomaa kuten tuota Recoverya, jossa on jo valmiiksi sekoitettuna heraa ja maltoa.
 
Olen nyt ollut hetken dietillä ja kahtena viime päivänä, kun olen ollut "varma" siitä, että pääsen miinus kaloreille, kun en kuitenkaan niitä kaloreita laskenut, mutta silti paino noussut samoihin lukemiin mitä oli vähän aikaa sitten juuri ennen pikku dietin aloittamista. Paino on noussut n. 0,5kg päivää kohden. Siitä tuli sitten mieleen se, että voisiko se johtua siitä, että olin kuitenkin juonut vettä ja maitoa enemmän kuin tavitsisi? Olin nimittäin juonut aika paljon välttääkseni nestehukkaa.
Jos asia on sillä tavalla että, olin miinus kaloreilla, mutta join niin paljon nesteitä, että painoni nousi, niin voinko silti laihtua (tyhmä kysymys:p)
 
Juo vettä vaan reilusti joka päivä. Paino voi nesteiden takia heitellä riippuen siitä paljonko juot vettä ja paljonko saat suolaa ja hiilihydraattia. Ja vastaus viimeiseen kysymykseesi on että kyllä voit.
 
Hei! Mistä saisi proteiinia? Minulla on laktoosi-intoleranssi, mutta en pysty syömään "raakana" lainkaan Hyla- tai laktoosittomia valmisteita. Maitoa pystyn syömään keitoissa kypsennettynä. Avopuolisoni on kasvissyöjä, eettinen sellainen, joten lihan syömisen mahdollisuuttakaan ei ole.

:dance:
 
Hei! Mistä saisi proteiinia? Minulla on laktoosi-intoleranssi, mutta en pysty syömään "raakana" lainkaan Hyla- tai laktoosittomia valmisteita. Maitoa pystyn syömään keitoissa kypsennettynä. Avopuolisoni on kasvissyöjä, eettinen sellainen, joten lihan syömisen mahdollisuuttakaan ei ole.

Saatko syödä kalaa? Kun ne ei kuitenkaan ole söpöjä eikä pörrösiä ;)
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom