- Liittynyt
- 25.10.2011
- Viestejä
- 4 170
Niin kannattaa huomioida tämä niin hieno keksintö kuin pastörointi:
Lehmänmaidon proteiineista 80 % on kaseiinia ja 20 % heraproteiineja (esim. α-laktalbumiini ja β-laktoglobuliini). Maidon lämpökäsittely (kuten pastörointi) muuttaa heraproteiineja. Jotkut heraproteiinille allergiset voivat nauttia pastöroituja maitotuotteita.
Kaikki maidon proteiinit eivät siis enää ole elimistölle käyttökelposia. Maidonjalostajat eivät ole antaneet tuota lukemaa paljonko proteiineja on enää elimistön hyödynnettävissä pastöroinnin jälkeen, mitä ilmeisemmin juurikin sen takia, että maitotuotteiden yksi myyntivaltti on proteiinipitoisuus..
Mut eikö tuotteissa yleensä ilmoteta se, mitä se tuote sisältää, eikä sitä mitä se on joskus sisältänyt? Millä tavoin se muuttaa niitä? Jos ne vaan pilkkoutuu (denaturoituu, kuten proteiineille lämmössä käy), niistä tulee vaan helpommin saatavilla olevia, ymmärtääkseni.