Ravinto-osion yleiset kysymykset. Yksinkertaiset nopeat kysymykset tänne

Soijahan on ainut kasvikunnan tuote, josta saa kaikki tarvittavat ja tarpeettomiakin aminohappoja. Maapähkinöitä syödään suht yleisesti mm. koska niissä on runsaasti proteiinia. Mitä aminohappoja jää puuttumaan, kun syö pähkinöitä?
 
Voiko noita Pirkan esipaistettuja patonkeja ja sämpylöitä syödä ilman uunissa paistamista? Eikös se ole vain lämmittämistä ja rapen pinnansaamista varten. Noista saa kätevästi hiilari-eväitä tehtyä.
 
Onko kellekkään tullut vastaan stevialla makeutettua protskua tai palkkaria? Ihan mielenkiinnosta tekis mieli kokeilla, että sais aspartaamille jonkun vaihtoehdon.
 
Tyhmä kysymys, mutta onko 100g hiilareita kerralla syötynä liikaa? Varsinki kun en nyt mikään "jättikokoinen ole". :rolleyes: Paljonko teillä yleensä treenin jälkeinen ateria sisältää hiilareita, entä aamupala?
 
Ei ole liikaa, jos pysyy niissä päivän makroissa. IF tyylillä syövät kaverit voivat vetästä kaikki päivän kalorit siinä yhdessä, treenin jälkeisessä ateriassa ja siinä tulee sitten vähän enemmän tavaraa ja hyvin näyttää tuo ruokavalio toimivan.
 
Soijahan on ainut kasvikunnan tuote, josta saa kaikki tarvittavat ja tarpeettomiakin aminohappoja. Maapähkinöitä syödään suht yleisesti mm. koska niissä on runsaasti proteiinia. Mitä aminohappoja jää puuttumaan, kun syö pähkinöitä?

Tää kiinnostais edelleen, vaikka kysymyksestä ei vielä pitkä aika ookkaan. Se on vaan jääny tonne piiloon edelliselle sivulle. Ite en löytäny googlella mitä aminohappoja maapähkinät sisältää.
 

3 kpl M-Nutrition Anabolic Overdrive 6 kg

Orange - Sweet berry - Rasberry kiwi

-25%
Tää kiinnostais edelleen, vaikka kysymyksestä ei vielä pitkä aika ookkaan. Se on vaan jääny tonne piiloon edelliselle sivulle. Ite en löytäny googlella mitä aminohappoja maapähkinät sisältää.

Amounts per 1 cup, chopped (144g)

Protein 40.4g 81%

Tryptophan333mg
Threonine878mg
Isoleucine1408mg
Leucine2609mg
Lysine1361mg
Methionine419mg
Cystine540mg
Phenylalanine2055mg
Tyrosine1448mg
Valine1650mg
Arginine4676mg
Histidine943mg
Alanine1573mg
Aspartic acid4712mg
Glutamic acid7807mg
Glycine2334mg
Proline1689mg
Serine1850mg
Hydroxyproline~


Vertaa tota listaa siihen välttämättömät ja ei-välttämättömät aminohappolistaan, en jaksa ite vertailla :)
 
Onko muka mitään väliä, kuinka monipuolisesti syö?
Sukulaiset valittaa, kun oon vaihtanut lihan/kanan/kalan raejuustoon/rahkaan. Nyt puhutaan siis proteiinilähteistä, ei rasvoista tai vitamiineista jne.
Niiden mielestä pitää saada useita erilaisia proteiineja, jotta voi hyvin. Voiko joku perustella, miksi tarvitsisin lihaproteeineja maitoproteiinin lisäksi?

ps. en syö lihatuotteita sen takia, että on paljon helpompaa vetää se raejuusto tai rahka riisin lisäksi.
 
Onko muka mitään väliä, kuinka monipuolisesti syö?
Sukulaiset valittaa, kun oon vaihtanut lihan/kanan/kalan raejuustoon/rahkaan. Nyt puhutaan siis proteiinilähteistä, ei rasvoista tai vitamiineista jne.
Niiden mielestä pitää saada useita erilaisia proteiineja, jotta voi hyvin. Voiko joku perustella, miksi tarvitsisin lihaproteeineja maitoproteiinin lisäksi?

ps. en syö lihatuotteita sen takia, että on paljon helpompaa vetää se raejuusto tai rahka riisin lisäksi.
Erilaiset aminohappoprofiilit, esim. lihassa on paljon leusiinia.Kyllä mä uskon, että kaikki tarvittavat aminohapot saa maitotuotteista, kunhan protskut on siellä 2g+/painokilo
 
Erilaiset aminohappoprofiilit, esim. lihassa on paljon leusiinia.Kyllä mä uskon, että kaikki tarvittavat aminohapot saa maitotuotteista, kunhan protskut on siellä 2g+/painokilo

Ihmiselle välttämättömät aminohapot on Tryptophan, Theronine, Isoleucine, Leucine, Methionine, Phenyalanine, Tyrosine, Valine, Histidine

Maidon aminohappoprofiili:
Tryptophan
Threonine
Isoleucine
Leucine
Lysine
Methionine
Cystine
Phenylalanine
Tyrosine
Valine
Arginine
Histidine
Alanine
Aspartic acid
Glutamic acid
Glycine
Proline
Serine

Eli kyllä tuosta listasta löytyy kaikki välttämättömät aminohapot, määristä en jaksa alkaa kaivamaan nyt tietoo, joten jos hifistellä haluaa, niin googlaamaan.
 
Miksi bataattia ylistetään niin monessa paikkaa ja onko parempi jakaa magnesium tabletit iltapäivälle vai ottaa illalla yksi isompi pläjäys?
 
The Truth Behind 5 Food Myths

By: Alan Aragon, M.S.

Sweet Potatoes are Better

Myth #2: "Sweet potatoes are better for you than white potatoes."

The origin: Because most Americans eat the highly processed version of the white potato—for instance, french fries and potato chips—consumption of this root vegetable has been linked to obesity and an increased diabetes risk. Meanwhile, sweet potatoes, which are typically eaten whole, have been celebrated for being rich in nutrients and also having a lower glycemic index than their white brethren.

What science really shows: White potatoes and sweet potatoes have complementary nutritional differences; one isn't necessarily better than the other. For instance, sweet potatoes have more fiber and vitamin A, but white potatoes are higher in essential minerals, such as iron, magnesium, and potassium. As for the glycemic index, sweet potatoes are lower on the scale, but baked white potatoes typically aren't eaten without cheese, sour cream, or butter. These toppings all contain fat, which lowers the glycemic index of a meal.

The bottom line: The form in which you consume a potato—for instance, a whole baked potato versus a processed potato that's used to make chips—is more important than the type of spud.
 
What science really shows: White potatoes and sweet potatoes have complementary nutritional differences; one isn't necessarily better than the other. For instance, sweet potatoes have more fiber and vitamin A, but white potatoes are higher in essential minerals, such as iron, magnesium, and potassium. As for the glycemic index, sweet potatoes are lower on the scale, but baked white potatoes typically aren't eaten without cheese, sour cream, or butter. These toppings all contain fat, which lowers the glycemic index of a meal.

Kuka muka syö perunansa juuston, hapankerman tai voin kera? En minä ainakaan.

Se miksi bataatti ylistetään yli perunan johtuu siitä, että bataatissa on enemmän kuitua ja mm. näin ollen alhaisempi Glykeeminen Indeksi eli imeytyy tasaisemmin, pidempään, hitaammin eikä heiluttele insuliinituotantoa / verensokeria niin paljoa kuin peruna.

Siitä voidaan olla montaa mieltä, että onko GI:llä sitten sinänsä mitään merkitystä...
 
Niin kannattaa huomioida tämä niin hieno keksintö kuin pastörointi:

Lehmänmaidon proteiineista 80 % on kaseiinia ja 20 % heraproteiineja (esim. α-laktalbumiini ja β-laktoglobuliini). Maidon lämpökäsittely (kuten pastörointi) muuttaa heraproteiineja. Jotkut heraproteiinille allergiset voivat nauttia pastöroituja maitotuotteita.

Kaikki maidon proteiinit eivät siis enää ole elimistölle käyttökelposia. Maidonjalostajat eivät ole antaneet tuota lukemaa paljonko proteiineja on enää elimistön hyödynnettävissä pastöroinnin jälkeen, mitä ilmeisemmin juurikin sen takia, että maitotuotteiden yksi myyntivaltti on proteiinipitoisuus..
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom