Mitä mieltä olette, onko jogurtin (40 kcal/100 g) ravintosisällöllä (sokerimäärällä) mitään merkitystä, vai merkkaako ainoastaan kokonaiskalorit?
Kiireen vuoksi en usein kykene vetämään päivän kaikkia kaloreita lämpimillä aterioilla, palkkareilla, rahkalla ja leivällä. On tullut vuosia vedettyä muutamia kertoja viikossa kertaheitolla naamaan litran purkki maustettua, rasvatonta jogurttii (koska ovat niitä halvimpia), ja mietin, pitäisikö moisesta luopua. Kannattaisiko esimerkiksi vaihtaa tuo välipala rahkapurkkiin ja pariin kolmeen omenaan? Kalorit ja makrot menee about sinne päin yks yhteen. Oikeestaan taitaa rahkasta ja omenoista löytyä laktoosia ja sakkaroosia lähes sama määrä (ja päälle vielä kasa fruktoosia), kuin mitä tuosta litran jogurttipurnukasta tulee. Että onko tuollaisella ravinnon muutoksella lainkaan merkitystä? Onko noissa merkittävää eroa hiilarilähteenä, vai tuleeko se etu ainoastaan kuidusta ja hivenaineista?
(Edit. useimmiten pyrin pysymään Valion tuotteissa, joissa sakkaroosia ei pahemmin ole, mut toisinaan tulee napattua myös Ingmanin halpa jogurtti, jossa sitä sakkaroosia onki sit litrassa se 30 grammaa...)