Ravinto-osion yleiset kysymykset. Yksinkertaiset nopeat kysymykset tänne

3 kpl Basic Nutrition EAA -25%
Morjensta kaikille treenaajille! Muutama kysymys heraproteiinista olisi:

-Pussin kyljessä lukee annostusmäärä, mutta siitä ei käy ilmi, että millon sitä tulisi syödä. Aamulla ennen treenejä? Juuri ennen treenejä? Treenien jälkeen?
-Syödäänkö heraa myös lepopäivinä?

Kiitokset jo etukäteen!
 
Morjensta kaikille treenaajille! Muutama kysymys heraproteiinista olisi:

-Pussin kyljessä lukee annostusmäärä, mutta siitä ei käy ilmi, että millon sitä tulisi syödä. Aamulla ennen treenejä? Juuri ennen treenejä? Treenien jälkeen?
-Syödäänkö heraa myös lepopäivinä?

Kiitokset jo etukäteen!
Proteiiniajauhoa syödään silloin, kun ravinnosta ei tule tarpeeksi tavoitteisiin nähden. Eli otat sitä päivän ajankohdasta riippumatta täydentämään ruokavaliota, JA/tai heti saliharjoittelun jälkeen palautumiseen.
 
Viimeksi muokattu:
Raakaa riisiä. Keitetty on usein paljon vähempikalorisempaa per 100g.

Ps. Helpoiten merkkaat ruuat raakana. Pasta, riisi, potut keräävät vain vettä itseensä, joka ei sisällä kaloreita itsessään.
Fitnesstukku koodi pakkotoisto15. Vertailuksi keitetty täysjyväriisi keskimäärin per 100g -> 122kcal, 2,4g prodee, 24g hh, 1,5g r.
 
Raakaa riisiä. Keitetty on usein paljon vähempikalorisempaa per 100g.

Ps. Helpoiten merkkaat ruuat raakana. Pasta, riisi, potut keräävät vain vettä itseensä, joka ei sisällä kaloreita itsessään.
Fitnesstukku koodi pakkotoisto15. Vertailuksi keitetty täysjyväriisi keskimäärin per 100g -> 122kcal, 2,4g prodee, 24g hh, 1,5g r.

Eli olen tähän asti merkinnyt raakaa riisiä kun näyttäisi melkein 100g olevan noin 350kcal :D eli täytyy etsiä sieltä kalorilaskurista keitetty täysjyväriisi! eikö! :)

kiitos!
 
haittaako jos syö ruokaa pitkin päivää ettei oo jakanu niitä tyyliin 5 500kcal annosta 3h välein vaan esim. aamupalana vedän pirtelön joku 650kcal ja 50g prodea, sit koulussa välillä syön 11 aikaa 1. ruokailussa ja 12. aikaa 2. ruokailussa molemmil kerroilla, ja sit illal saatan vetää tyylii eka joskus kasin aikaa puuroa tjsp. ja joskus kymmeneltä tonnikalaa mut tulee syötyä kuiteki tarpeeks kaloreita mut saatan syödä joskus tyyliin 8 eri kerralla päivässä
 
3g/kg alkaa menemään jo siihen rajalle, onko enää mitään hyötyä naturaalina. Mielummin vähemmän ja enempi hiilaria/hyviä rasvoja, kumpi nyt heikompi.

haittaako jos syö ruokaa pitkin päivää ettei oo jakanu niitä tyyliin 5 500kcal annosta 3h välein vaan esim. aamupalana vedän pirtelön joku 650kcal ja 50g prodea, sit koulussa välillä syön 11 aikaa 1. ruokailussa ja 12. aikaa 2. ruokailussa molemmil kerroilla, ja sit illal saatan vetää tyylii eka joskus kasin aikaa puuroa tjsp. ja joskus kymmeneltä tonnikalaa mut tulee syötyä kuiteki tarpeeks kaloreita mut saatan syödä joskus tyyliin 8 eri kerralla päivässä
Päivän kalorit pystyy jakamaan oikeastaan miten sattuu, jos ei halua optimoida tarkkaan. Pääasiassa kuitenkin aterioiden ajankohdalla ON merkitystä samoin makrojen ajoituksella. Karkeasti yleistettynä ravintorikkain ateria treenin jälkeen jolle runsain määrä hiilaria. Et kuitenkaan kuole, jos ateriarytmi on sekavampi, mutta kalorit+makrot kohtaavat päivän tarvetta.
 
haittaako jos syö ruokaa pitkin päivää ettei oo jakanu niitä tyyliin 5 500kcal annosta 3h välein vaan esim. aamupalana vedän pirtelön joku 650kcal ja 50g prodea, sit koulussa välillä syön 11 aikaa 1. ruokailussa ja 12. aikaa 2. ruokailussa molemmil kerroilla, ja sit illal saatan vetää tyylii eka joskus kasin aikaa puuroa tjsp. ja joskus kymmeneltä tonnikalaa mut tulee syötyä kuiteki tarpeeks kaloreita mut saatan syödä joskus tyyliin 8 eri kerralla päivässä

Hyvä vaan että syö monta pientä ateriaa päivässä, ainakaan negatiivisesti se ei vaikuta mihinkään. Jatka samaan malliin vaan :)

E. ja juuri niin kuin herra paahtopaisti sanoi, isoin ja hiilaripainotteisin ateria reenin jälkeen.
 

M-Nutrition Sports Greens 1, 210 g, Lemon-Lime

Todella tykki viherjauhe

-33%
Taisin syödä jotain pilaantunutta kanaa tänään, heti syömisen jälkeen järjetön vatsakipu ja vääntely, ruikku lensi ja lentää vieläkin ja paha olo vatsassa. Kanan viimeinen käyttöpäivä on huomenna eli ei ollut vanhaakaan. Oli Rainbowin maustamattomia kanasuikaleita, haisi ihan kyrvälle kun avasin paketin, mutta niin haisi muistaakseni edellinenkin saman valmistajan kana, eikä silloin tullut oireita.

Paistoin kanaa aika kauan ja kyllä se kypsää ainakin piti olla. Söin kanan kanssa salaattia, tomaattia ja kurkkua, jotka olivat suhteellisen tuoreita kaikki. Tai no viikon ollut jääkaapissa ehkä.

Tosiaan vatsa iha paskana heti syömisen jälkeen ja kouristuksia mahalaukussa oli ihan riittävästi, sattui ihan vitusti yhdessä välissä. Nyt ei kummemmin kipuja, paska vaan tulee kuin hanasta tai sitten ei ollenkaan.

Mitä tässä nyt tekisi, odottaa vaan kiltisti? Tulee traumoja tuon Rainbowin kanaan kyllä, haisikin niin kuvottavalle. Olisikohan mahdollista että tuo johtuisi siitä jos pakettiin olisi päässyt tulemaan reikä?
 
Söin kanan kanssa salaattia, tomaattia ja kurkkua, jotka olivat suhteellisen tuoreita kaikki. Tai no viikon ollut jääkaapissa ehkä.

Nuo ovat todennäköisempiä syypäitä kuin se kana. Otitko muuten kreatiinia tänään, nuo oireet kun sopivat liian isoon annokseen siinäkin. Osalla paska lentää ja banjo soi.
 
Kreatiinia otin vasta myöhemmin illalla kun lähdin salille. Ja ihan teelusikallinen sitäkin tuli otettua.

Kuuluuko kanan muka haista ihan perseenreiän ja kyrvän välimuodolle ihan hyvänäkin?

EDIT: En siis ole näitä suuremmin haistellut mutta semmonen kuvottava haju tuli kun avas sen. Itseasiassa ihan karseista karsein kun sitä ajattelee ja se palaa nenän hajureseptoreihin.

EDIT 2: Semmonen lämmin haju, jossa oli ripaus ripulivettä ja pallihikeä tuoreena salilta, yhdistettynä tosiaan mätiin kalansilmiin ja vesikelloon.

Ehkä liioittelin vähän, mutta pahalta haisi semmoselta lämpimältä paskalta. Kasvikset maistui ainakin ihan normilta. Tomaatit oli vähän pehmennyt ja jäävuorisalaatissa oli jotain ruskeita pilkkuja mutta vältin niitä kohtia.
 
Taisin syödä jotain pilaantunutta kanaa tänään, heti syömisen jälkeen järjetön vatsakipu ja vääntely, ruikku lensi ja lentää vieläkin ja paha olo vatsassa. Kanan viimeinen käyttöpäivä on huomenna eli ei ollut vanhaakaan. Oli Rainbowin maustamattomia kanasuikaleita, haisi ihan kyrvälle kun avasin paketin, mutta niin haisi muistaakseni edellinenkin saman valmistajan kana, eikä silloin tullut oireita.

Paistoin kanaa aika kauan ja kyllä se kypsää ainakin piti olla. Söin kanan kanssa salaattia, tomaattia ja kurkkua, jotka olivat suhteellisen tuoreita kaikki. Tai no viikon ollut jääkaapissa ehkä.

Tosiaan vatsa iha paskana heti syömisen jälkeen ja kouristuksia mahalaukussa oli ihan riittävästi, sattui ihan vitusti yhdessä välissä. Nyt ei kummemmin kipuja, paska vaan tulee kuin hanasta tai sitten ei ollenkaan.

Mitä tässä nyt tekisi, odottaa vaan kiltisti? Tulee traumoja tuon Rainbowin kanaan kyllä, haisikin niin kuvottavalle. Olisikohan mahdollista että tuo johtuisi siitä jos pakettiin olisi päässyt tulemaan reikä?

Yleensä jos on paska lentää kyse on enemmän eilisen tai edellispäivän safkasta, johtuen juurikin siitä, että sillä mitä tänään syöt kestää 1-2 päivää tulla ulos.. Ja yleensä ne vatsanväänteet tulee siinä vaiheessa ku se tavara pukkaa paksusuolesta peräsuoleen ku mukana on liikaa nestettä -> ripuli... Kunnon ruokamyrkytys tulee yläpäästä ulos... Tietty jos sulla on kauan tota ripulivaivaa (viikko tai enemmän) niin suosittelen jättämään salmonellanäytteen mikä ainaki Kaarinan kunnassa on ilmasta (labrasta saat purkin ja ohjeet kuha käyt kysymässä)..

EDIT: Se hirvee haju johtuu suojakaasusta mihi se tavara on pakattu, eri valmistajat käyttää vähän eri kaasuja, mutta raaka-aineen laadulla pakattaessakin on tietty vaikutuksena.. Ite en käytä ollenkaa vakuumi/suojakaasupakattuja tuotteita siks et meinaa lentää laatta niitä avattaessa..
 
Yleensä jos on paska lentää kyse on enemmän eilisen tai edellispäivän safkasta, johtuen juurikin siitä, että sillä mitä tänään syöt kestää 1-2 päivää tulla ulos.. Ja yleensä ne vatsanväänteet tulee siinä vaiheessa ku se tavara pukkaa paksusuolesta peräsuoleen ku mukana on liikaa nestettä -> ripuli... Kunnon ruokamyrkytys tulee yläpäästä ulos... Tietty jos sulla on kauan tota ripulivaivaa (viikko tai enemmän) niin suosittelen jättämään salmonellanäytteen mikä ainaki Kaarinan kunnassa on ilmasta (labrasta saat purkin ja ohjeet kuha käyt kysymässä)..

EDIT: Se hirvee haju johtuu suojakaasusta mihi se tavara on pakattu, eri valmistajat käyttää vähän eri kaasuja, mutta raaka-aineen laadulla pakattaessakin on tietty vaikutuksena.. Ite en käytä ollenkaa vakuumi/suojakaasupakattuja tuotteita siks et meinaa lentää laatta niitä avattaessa..


Eli ostat lihat tuoreena tiskiltä? Jauheliha ei mielestäni haise niin kuvottavalle mutta kai kanassa on jotain sairaampia kaasuja. Hmm, eilen tuli syötyä ihan kouluruokaa, ja illalliseksi samaa kanaerää ja spagettia, en keksi mikä eilinenkään olisi moista aiheuttanut.
 
Jep Stockan Herkusta/ Kauppahallista.. meitä kun on kaksi ni ei viitti ostaa isoja perhepakkauksia ku eivät mene kaupaksi.. Ja aina kun sattuu joku liha olee tarjouksessa ni ostan pakkaseen :) Broileria saatan joskus ja joulusin ostaa marinoimattomia rintafileitä: se joku Pirkan mis on 3 kappaletta, mutta siinäkin syynään pakkauspäivän aika tarkkaan ennen ku kiikutan sen ulos kaupasta.. Ja lisäks en oo nähny pakattuna ahh niin ihania kanan rintafileitä mis on viel luut ja nahat, voisin syödä niitä pelkkiä nahkoja :kuola: Ne on kooltaankin 2-3 kertasia niihin kaupan lättätisseihin verrattuna :) Ja kalatkin ostan aina noista/torilta, tietää ainakin saavansa tuoretta (Stockalla on seinällä viel näyttötaulu missä näkyy kalastuspäivämäärä) :) Meni nyt vähän aiheen ohi tämäkin... Sen sanon ku noissa keittiössä tehny hommia, et en yhtään ihmettelis jos kouluruuasta saisit jonkun ripulin :DD Voi tietty olla et joku noroloro sinuunkin iski :)

EDIT: Asioin siis Turussa, en tiedä muiden kaupunkien Herkuista ja niiden palveluista.. :)
 
Tuli tosiaan muuten mieleen että aamusella oli kurkku hieman ärtynyt ja nytkin on karhea, ei saatana jos joku sairaus mua yrittää täs vaa kiusata taas.

Kuulostaa tuo tuore liha hyvältä, mites on hinnat onko paljo kalliimpaa?
 
No riippuu monellekko kokkaa 1-2 hengelle ei juurikaan, jos isommalle populalle kokkaa niin sitten ehkä alkaa jo tuntua.. Mutta laatu on oikeesti huomattavasti parempaa.. Ja joku liha on aina tarjouksessa.. Jos syö nauta-sikaa tai sika-nautaa niin ei jauhelihassakaan varmasti hinnan muutosta juurikaan ole, ite syön vaan naudan paistia ni siinä taitaa olla joku 11,90€/kg hintaa, mutta se onkin rotupihvikarjan lihaa ja jotain niin punasta ku punanen vaan voi olla. Aika usein se on kyllä kans tarjouksessa 9,90€/kg mitä olen nyt huomannut.. Nyt ei tarvii ostaa jauhelihaa kyllä vähään aikaan, koska hamstrasin sitä 2 kg hulluilta päiviltä hintaan 7,90€/kilo :D Tuli sieltä kokonainen kanakin ostettua 15 eurolla, siitä syö kaks ihmistä ainakin kolme päivää eli 2,50 €/päivä/hlö hintaa silläkin.. Tosin säilyvyys on sitten eri asia tiskilihoilla, toi jauheliha tarvii laittaa kyllä mielellään seuraavana päivänä ostamisesta.. Siks ostelen sitä isomman määrän kerralla ja pakastan sopivina annoksina..
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom