- Liittynyt
- 31.1.2007
- Viestejä
- 1 541
Mulla on vähä ongelmia et mitä voin syödä ku on laktoosi-intoleranssi ja muutenkin tosi herkkä vatsa. Tarvisin jotai vaihtoehtosta safkaa seuraaville sörsseleille: rahka (laktoositonkin pistää vatsan ihan kuralle jostain syystä), raejuustosta oon huomannu et saattaa välillä mennä vatsa sekasin vaikka seki ois hylaa tai laktoositonta, monet kasvikset ja hedelmät (esim. banaani ja omena ainakin -> vatsa taas kuralle), tonnikala ei enää uppoa kun sitä syöny niin paljon. Mietin et jos näitä rahkoja sun muita vois vähän korvata (ei tietenkään kokonaan) jollain proteiinijauholla, mutta niissäkin taitaa olla laktoosia? Muutenkin voi ehdotella vatsaystävällisiä proteiinin lähteitä![]()
Riisiproteiinia saa 2kg / 20-25e tietyistä kaupoista, googlettele. Se ainakin toimii ja on vatsaystävällistä. Toinen mitä voit kokeilla on soijarouhe ja vähärasvainen soijajauho/jauhe. Osalla nuo kaasuuntuu hyvinkin herkästi, mutta testaile. Korvaa osa "hiilareista" runsasproteiinisilla, kuten linssit, pavut, quinoa, speltti jne.
Soijaproteiini on myös laktoosivapaata kamaa, mutta maku on kanssa aika hirvittävä, kuten riisilläkin. Hinta taitaa olla aavistuksen halvempi ja löytyy kaikista isoista ruokakaupoista (prisma, citymarket) sekä p-storesta.
Sen pari grammaa per rasvaton painokilo saa aika vaivattomasti syötyä jos vähänkään kiinnittää huomiota sitä mitä syö. Kananmuna on myös aina näppärä vaihtoehto.


