Rahka/proteiinipannarit

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Sepi80
  • Aloitettu Aloitettu
Liittynyt
10.8.2004
Viestejä
784
Ikä
44
Näistä on ollut juttua tuolla mimmi-puolella, josta tämän vinkin pongasin, en ainakaan heti muista että olisi tällä puolella ollut puhetta.

Eli rahkaletut/pannarit. Juuri äsken tytsi teki mulle niitä seuraavalla reseptillä:

- purkki rahkaa (ehrmann)
- 3 munaa + 2 valkuaista
- 0,5-1 dl heraa
- noin 1,5 dl vehnäjauhoja (voi käyttää muitakin jauhoja)
- vajaa 2 rkl makeutusjauhetta (hermesetas)
- maitoa sen verran että taikinasta tulee sopivan löysää

Ja voe mahoton että oli hyvää hillon kera, parempaa kuin normaali pannari.:rock: :kuola:
Jos tekee lettupannulla, kannattaa paistaa normaalia paksumpina hiukan reilummassa rasvassa, että on helpompi kääntää. Herkkuperseille todella kokeilun arvoinen resepti! Tuosta annoksesta tuli kolme reilun kokoista lettua, joissa jokaisessa lähes 30 g proteiinia, eikä hirveästi rasvaa tai hiilareita.:worship: :kuola: :kuola:
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Muillakin tänään pannaripäivä:) Meillä myös sotketaan hieman vehnäleseitä tuohon taikinaan mukaan. Mutta oli hyvää kun oli vaniljavaahtoa ja vadelmia...
 
japa sanoi:
Muillakin tänään pannaripäivä:) Meillä myös sotketaan hieman vehnäleseitä tuohon taikinaan mukaan. Mutta oli hyvää kun oli vaniljavaahtoa ja vadelmia...

Juu, täytyypä kokeilla noita leseitä seuraavalla kerralla niin tulee vielä terveellisempää hyvää.
 
Aika hyvän perinteisen pannarin saa myös seuraavalla ohjeella:
4 munaa
1,5dl vehnäjauhoja
0,5dl grahamjauhoja
4dl maitoa
3 scooppia proteiinia

pelti voidellaan ja mömmö kaadetaan pellille, paistetaan n.200-asteessa palttiarallaa 20minuuttia ja nautitaan rahka-mustikka-sörsselin kanssa. Maistuu ainakin meillä!
 
Tollasia proteiinipannareita on itsekin tullut joskus tehtyä, mutta tuossa postaamassani ohjeessa juuri tuo rahka oli SE juttu. Ainakin minun mielestä rahkan kanssa maku on huomattavasti parempi kuin pelkällä protujauholla terästetystä taikinasta tehdyssä. :kuola:

Edit: ainiin tosiaan, neiti laittoi sen rahkan sitten valmiin pannarin päälle. Ei huono varmasti noinkaan.
 
/me tunnustautuu herkkuperseeksi,täytyypä kokkeilla,kiitoksia vaan
 
Yläasteella tehtiin köksässä raejuustolettuja. Resepti on jo hävinnyt, mutta pohjana taisi olla ihan tavis kahden munan lettutaikina johon sotkettiin sekaan purkki raejuustoa.

Kahdesta munasta ei tule kauhean isoa taikinaa (meitsikin jaksoi syödä koko satsin yhdellä kertaa, vaikka tiukkaa teki :D) mutta lopputuloksena on herkullinen, isohko ja mukavasti proteiinia sisältävä lettukasa. Korvaamalla osan jauhoista proteiinijauheella ja heittämällä mukaan vaikka yhden ylimääräisen munan nousee prodenkin määrä aika kohtuu tasolle :thumbs:
 
Pittääpä mun taas vuorostaan ottaa noi rahkaletut kokeiluun, kun niin kovasti kehutaan. Tosin voinpa melkein jo sanoa, että varmasti maistuu, niin kuin kaikki makea tai no ruoka yleensä:D
 
Munkin oli pakko kokeilla, tein vähän modattuna versiona kun en halunnut suklaan makuisia lettuja.

1 prk Ehrmannia
2 munaa
3 valkuaista
1 dl vehnäjauhoja (vajaa)
1 dl maitoa
1 tl Hermesetas-nestettä

Paistoin öljyssä ja söin mustikoiden kanssa. Hyvää oli.
 
VelttoV sanoi:
Kantsii kokeilla korvata puolet vehjäjauhoista soijajauhoilla. Vähenee hiilarit ja prodet nousee. Se soija_jauho_ on _aika_ lähellä vehnäjauhon makua....

Pitää paikkansa. Yleensä kun hallitus tekee sämpylöitä, pullaa tai leipää, sekaan pannaan reilusti soijajauhoja.
 
Ja tässä vielä yksi ohje soijajauhon kera:

2 munaa
3 valkuaista
1 purkki ehrmann
1 dl vehnäjauhoja
n 0,75dl soijajauhoja
Maitoa sen verran, että tulee sopivan juoksevaa
1rkl jotain makeutusta (hillosta loput)

Hillona joku missä mahd vähän lisättyä sokeria. Esim St. dalfour... :kuola:

Tosta tuli ainakin todella hyvää... :5:

Jos lisäiis vähän vehnäleseitä, niin tulis kuidutkin saatua. :)
 
mitäs jauhoja suosittelette immeisille joille ei vilja sovi? maissi, riisi vai sitä soijaa?
 
Tein Wendyn reseptillä mutta jätin valkuaiset pois ja lisäsin 2,5 kauhallista Optimumin Rocky Roadia mukaan.

Ja aivan suussasulavia....:kuola:
 
Ennen kun pilaan hyvät proteiinit, niin kysytään nyt vielä varmuudeksi että tuleeko tuo rahka siihen taikinaan vai nautitaanko se sen kanssa? Tässä juuri meinaan vesikielellä ruvetä lättyjä vääntämään :haart:
 
Mä tein tämmöistä joskus dieetin alussa välillä aamu+välipalaksi, jos nousin niin myöhään että sai yhdistää kaksi ateriaa:

6 valkuaista
70g kaurahiutaleita, 10g vehnäleseitä, 10g lesitiiniä (pistin blenderiin ja sekaisin, kaurahiutaleet on parempi jauhaa jauhoksi)
30g maustettua heraa/kaseiini-sekoitusta

Nämä kaikki blenderissä sekaisin, hiukan vettä lisää jos näyttää liian jäykältä. Tarttumattomalle pannulle ja pannariksi.

Päälle laitoin 100g mansikoita tai mustikoira muussattuna hilloksi ja hilloon sekoitin joko makeutusainetta tai kaloritonta vaniljasiirappia.

NAM!
 
Wendy sanoi:
1 prk Ehrmannia
2 munaa
3 valkuaista
1 dl vehnäjauhoja (vajaa)
1 dl maitoa
1 tl Hermesetas-nestettä
Teen melko samanlaisella reseptillä pannaria, tosin maitoa laitan hiukan enemmän ja vehnäjauhojen sijaan laitan n. puoli desiä ohrajauhoja. Sekin määrä jauhoja tuntuu riittävän. Kaadan satsin pienelle uunipannulle ja heitän sekaan marjoja - siis paistan marjat mukana. Tulee käsittämättömän hyvää. :kuola:
 
Mä tein eilen vohveleita (helpompia paistaa kuin letut) seuraavalla reseptillä:

1 prk rahkaa (Ehrmann)
2 munaa (ei ollut enempää)
reilu 1 dl heraproteiinia
1 dl soijajauhoa (sitä ruokakaupasta saatavaa)
vajaa 1 dl vehnäjauhoja
muutama tippa makeutusainetta
loraus juoksevaa margariinia
maitoa sen verran että taikinasta tuli sopivan paksua

Em. määrästä tuli muistaakseni 8 vohvelia. Osan vehnäjauhoista olisin korvannut leseillä, jos olisi sattunut olemaan.

Koska olen vannoutunut herkuttelija, laitoin päälle vielä hilloa ja kauramaidosta tehtyä vaniljakastiketta.

Oli aivan taivaallista :kuola:
Tavallisia vohveleita en tästä lähtien tee enää ollenkaan.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom