Otimme eilen tämän pohjaksi protupannarille. Tosin protujauhua en pistänyt yhtään.
Tarkasti resepti meni näin:
4 kananmunaa kokonaisina
3dl maitoa, rasvatonta
1,5dl vehnäjauhua
noin 2rkl rypsiöljyä (NOIN!
tuhma minä, käytän epätarkkaa ilmausta
)
0,5tl suolaa
1prk Ehrmann
Tuli hyvää ja pannarimaista.
Tänään sitten kokeilimme tämmöistä, tupla-annosta:
6 kananmunaa
6dl rasvatonta maitoa
1,5dl vehnäjauhua
1,5dl soijaprotujauhua
noin 4rkl rypsiöljyä
1tl suolaa
500g Milbona rahkaa
1,5tl vanilliinisokeria
Noi sekaisin ja kaadoin kahdelle pellille. Toiselle meni ohuesti, toiselle paksummasti. Paksummasta tuli huomattavasti pannarimaisempaa ja parempaa. Paistoaika oli aika tarkasti puoli tuntia, ensin kymmenisen minsaa 225 asteessa, sitten 200 asteessa.
Ensi kerralla teen vielä hieman isomman taikinan (jotta saisin kaksi vähän paksumpaa pannaria) ja kokeilen varmaankin maitoprotujauhua pistää soijaprotujauhon tilalle. Pitää varmaan paistaa 225 asteella noin puoli tuntia sitten, koska paistettavaakin on enemmän.
Näitä protupannareita kannattaa kyllä ehdottomasti tehdä kerralla pari pellillistä. Ovat niin herkkua, että yksi pellillinen ei riitä mihinkään. Ehkä joskus vielä uskaltaudun kokeilemaan maustettuakin jauhua noihin.