Kyllä tällainen putkiremontti kannattaa ihan alusta lähtien jättää osaavien ja kokeneiden ihmisten hoidettavaksi. Ensin tietenkin teetetään kiinteistölle kuntoarvio, jossa arvioidaan onko putkiremontti yleensä tarpeellinen, ja missä laajuudessa se kannattaa teettää. Tämän kuntoarvion perusteella sitten lähdetään toteuttamaan hankesuunnittelua, jossa toki punnitaan kaikki mahdolliset toteuttamistapavaihtoehdot. Varmasti on joskus perusteltua toteuttaa putkiremontti niin, että vaihdetaan vain käyttövesijohdot pinta-asennuksena. Varsinkin silloin jos viemäreiden katsotaan kestävän vielä parikymmentä vuotta. Kaupunkien keskustat ovat kuitenkin täynnä vanhoja kivitaloja, jossa tällaiset pinta-asennukset koteloituna porrashuoneissa ja asuntojen eteisissä eivät tule missään tapauksessa kysymykseen. On myös paljon taloyhtiöitä, joissa ei ole alunperin ollut edes kylpyhuoneita jokaisessa asunnossa, ja nykysuunnitelmissa pyritään järjestämään jokaiselle suihkullinen tila huoneistoon. Tai taloyhtiöitä, joissa viemärit ovat jo niin heikossa kunnossa, että vakuutusyhtiöt eivät enää korvaa vesivahinkoja niiden liiallisen tapahtumatiheyden vuoksi. Tällaiset vaativat ehdottomasti perinteisen putkiremontin.
Putkiremontit ovat yleensä sen mittakaavan projekteja, että ei kannata ajatellakaan hoitaa sítä pelkästään taloyhtiön hallituksen tietotaidolla, vaikka olisi kuinka kokeneita rakentajia hallituksessa. Suunnitelmat ja selvitykset vaativat eri alojen tietämystä ja pätevyyttä, ja ihan suosiolla ottaisin yhteyttä suunnittelutoimistoon, ja pyytäisin tarjousta suunnittelusta ja mahdollisesti valvonnasta sitten projektin ajaksi. Usein kannattaa toimia niin, että lvi-puolen suunnittelija toimii omalta osaltaan lvi-valvojana, ja sähköpuolen suunnittelija toimii sähkövalvojana. Näiden lisäksi vielä kannattaa ottaa suunnittelutoimiston ulkopuolelta tuleva päävalvoja valvomaan koko urakkaa. Lisäksi yleensä isännöitsijä on aktiivisena taloyhtiön etujen ajajana ja asioissa kantaaottavana osapuolena. Vaatii isännöitsijältä kyllä rakennusteknistä osaamista. Taloyhtiön hallituskin on yleensä jollain tasolla edustettuna projektin aikana, lähtien suunnitteluvaiheesta ja sitten ihan koko urakan aikana työmaakokouksissa ja muissa tapaamisissa.
Sitten tietenkin suunnitelmien perusteella urakkatarjouspyynnöt kunnollisille ja pitkään alalla toimineille urakoitsijoille, ja niistä rankataan pois pari halvinta ja pari kalleinta jonka jälkeen urakkaneuvottelut ja urakoitsijan valinta.
Täytyy kuitenkin muistaa, että usein linjasaneeraus pitää sisällään paljon muutakin kuin pelkät vesijohtojen ja viemäreiden vaihdot. Perinteisessä putkiremontissa saadaan kuntoon kylpyhuoneiden vesieristykset, lattiakaivojen korokerenkaita ei enää tarvita (Ovat muuten melko riskialttiita rakenteita vesieristeiden kannalta nuo vanhat kupariset korokerenkaat ja valurautakaivojen liittymäkohdat), ilmanvaihtokanavat kartoitetaan ja tarvittaessa korjataan, sähköturvallisuus saadaan nykyaikaiselle tasolle, Vesikalusteet saadaan päivitettyä koko taloon ja samalla huollon tarve vähenee ainakin muutamaksi vuodeksi. Yleensä putkiremonttien yhteydessä talon yleisten tilojen tasoa parannetaan, tai niitä uusitaan. Putkiremonttien yhteydessä on helppoa ja suhteellisen edullista rakentaa kellaritiloihin esimerkiksi pesutupa kuivaushuoneisiin ja järjestellä asukkaiden käyttöön tulevia varasto- yms tiloja toimivammiksi.
Asuminen on putkiremontin aikana mahdollista, sillä yleensä edellytetään, että asukkaiden käyttöön tulee tehdä kellaritiloihin (tms tilaan) suihkut ja wc:t, jotka ovat käytössä koko urakan ajan. Itse en kyllä henkilökohtaisesti haluaisi asua remontin aikaa asunnossa, jossa putkiremontti on meneillään. Kesto on yleensä n. 3 kuukautta asuntoa kohden, ja vesikatkoja ja sähkökatkoksia tulee koko urakan ajan. Isoissa taloyhtiöissä putkiremontti voi kestää monta vuotta.