Putin - oiva kauppamies (Kaikki Venäjän taloutta koskeva keskustelu tänne)

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja PeteH78
  • Aloitettu Aloitettu
Niin no aika offtopicciahan tämä on, mutta tuolla perusteella monellakaan ensimmäisen maailmansodan huuruissa itsenäistyneellä valtiolla ei olisi oikeutta itsenäisyyteen.

Onko Baskimaalla oikeus itsenäistyä?

Onko Pohjois-Irlannilla oikeus erota Britanniasta?

Onko 1800-luvulla Kalifornian alueella olleella intiaanivaltiolla (jonka USA:n ratsuväki verisesti kukisti) jälleen oikeus itsenäistyä?

Onko Irakilla oikeus itsenäistyä USA:n siirtomaavallasta?

Onko intiaaneilla oikeus ottaa haltuunsa koko Amerikan manner, joka heille kuului ennen kuin eurooppalaiset murhasivat heidät lähes sukupuuttoon?

Kannatatko näitä kaikkia?
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Valtioiden rajat on lähes lähes aina piirretty verellä. Ei niillä ole mitään tekemistä "todellisuuden" kanssa, vaan ovat loppuen lopuksi täysin ihmisten luoma konstruktio, aivan kuin kansallisvaltiot lippuineen, hymneineen yms. nationalistisine tunnuksineen.

Itse nään kaikkien valtioiden irtautumispyrkimykset Venäjästä positiivisena, niin paljon sen edeltäjä, NL, aiheutti paskaa alueilla eikä meininki näköjään ole mihinkään muuttumassa.

Jos jossain valtiossa alkaa esiintyä separatistista liikehdintää, niin hyvin todennäköistä on, että kyseissä valtiossa on jotain kansanryhmää sorrettu tai heidän alkuperäiset asuinalueensa pakkoliitetty. Tällöin nään itsenäistymispyrkimykset oikeutettuna. Joka tapauksessa, nämä ovat tapauskohtaisia.

PS. Niitä kerrostaloräjäytyksiä, joilla osaltaan perusteltiin toinen Tshetshenian sota, ei olla koskaan pystytty liittämään tshetsheneihin aukottomasti (vaikkakin joukko tshetshenejä siitä tuomittiin yllättäen Venäjällä. Mitenköhän toimii vallan kolmijako...). FSB:n osallisuus tapauksessa on vähintäänkin kiinnostavaa.
 
PeteH:

En tietystikään. (Pohjois-Irlannin liittyminen Irlantiin olisi kyllä varsin reipas temppu, sitä ei voi kieltää.) Totesin vaan perustelusi olevan sangen hutera tsetseenikysymyksessä.
 
Onko Baskimaalla oikeus itsenäistyä?

Onko Pohjois-Irlannilla oikeus erota Britanniasta?

Onko 1800-luvulla Kalifornian alueella olleella intiaanivaltiolla (jonka USA:n ratsuväki verisesti kukisti) jälleen oikeus itsenäistyä?

Onko Irakilla oikeus itsenäistyä USA:n siirtomaavallasta?

Onko intiaaneilla oikeus ottaa haltuunsa koko Amerikan manner, joka heille kuului ennen kuin eurooppalaiset murhasivat heidät lähes sukupuuttoon?

Kannatatko näitä kaikkia?

Suomi oli osa Ruotsia 659 vuotta (1150-1809). Suomi oli osa Venäjää 108 vuotta (1809-1917). Lisäksi esim. Eugen Schaumanin suorittama Nikolai Bobrikovin murha oli vallitsevan näkökulman mukaan terrorismia. Oliko Suomella oikeus itsenäistyä? Olisiko Venäjän pitänyt murskata suomalainen terrorismi ja jatkaa kansan sortamista ikuisesti?
 
muuten suomi on ainoa maa jolle venäjä antoi itsemääräämisoikeuden.
 
PeteH78:

"Sen sijaan USA:n murharetki Irakissa on rikollinen ja roistomainen, koska siinä kyse oli toisen itsenäisen valtion öljyn varastamisesta." Miten tämä liittyy mihinkään?

Wikipedian mukaan tsetsenia on liitetty venäjään vuonna 1859, eli ovat olleet venäjän vallan alaisia 150 vuotta ja siksi Venäjällä on oikeus tsetseenien kansanmurhaan koska Venäjä on itsenäinen ja suvereeni valtio, jonka velvollisuus on suojella itsenäisyyttään ja koskemattomuuttaan. Sikäli kun Suomi oli venäjän vallan alainen 100 vuotta niin tällä logiikallahan olet varmaan sitä mieltä että venäjällähän oli moraalinen oikeus aloittaa talvisota, eikövain? Lisäksihän Suomen itsenäisyyden takuumiehenähän toimi Lenin, joka ei ollut venäläinen, joten Suomihan kuuluisi näin entistä suuremmalla syyllä Venäjälle...

Peten teorian mukaisesti suomalaisilla on oikeus suorittaa kansanmurha ahvenanmaalaisten ja lappalaisten parissa?
 
Onko Baskimaalla oikeus itsenäistyä?

Onko Pohjois-Irlannilla oikeus erota Britanniasta?

Onko 1800-luvulla Kalifornian alueella olleella intiaanivaltiolla (jonka USA:n ratsuväki verisesti kukisti) jälleen oikeus itsenäistyä?

Onko Irakilla oikeus itsenäistyä USA:n siirtomaavallasta?

Onko intiaaneilla oikeus ottaa haltuunsa koko Amerikan manner, joka heille kuului ennen kuin eurooppalaiset murhasivat heidät lähes sukupuuttoon?

Kannatatko näitä kaikkia?

Hei Paavali/The Original Jags/Kristitty mies/Tapio Rautalapio/Sergei_.
Mitenkäs kun eräällä toisella sivustolla muna pystyssä vaadit Georgiasta eroon pyrkiville alueille oikeutta itsenäistyä.
No varmaan kunnon toivonlinnalaisena et missään nimessa erehdy kertomaan, että hyväksytkö itse myös kaikki eroon pyrkimiset vai vain ne, jotka sairas mielesi osaa selittää parhain päin?
 
Hei Paavali/The Original Jags/Kristitty mies/Tapio Rautalapio/Sergei_...

Onpa yllätys että ei tule Peteh:lta vastauksia näihin kysymyksiin. Sivu vaan vaihtuu ja uutta propagandaa kehiin tai sitten kokonaan uus threadi. :david:
 
Nyt se on virallista - Gazprom omistaa Sahalin II:n

Gazprom osti Shelliltä ja muutamalta muulta yhtiöltä 51% omistuksen Sahalin II -projektista:
http://en.rian.ru/business/20061221/57530281.html


Näin tästä venäläismammutista tuli tämän erään maailman tuottoisimman ja laajimman energiaprojektin pääomistaja.

Shell möi Gazpromille 27,5% osuudestaan, Mitsui 12,5% ja Mitsubishi 10%.

Gazpromille projektin pääomistajuus lupaa runsaita tuottoja jo lähitulevaisuudessa.
 
Mulla on Sampon Mandatum Russia:ssa useempi tuhat euroa. :rolleyes:

----
Katsokaa eteenne ja kavahtakaa kaikkea ahneutta, sillä ei ihmisen elämä riipu hänen omaisuudestaan, vaikka sitä ylenpalttisesti olisi". Ja hän puhui heille vertauksen sanoen: "Rikkaan miehen maa kasvoi hyvin. Niin hän mietti mielessään ja sanoi: ‘Mitä minä teen, kun ei minulla ole, mihin viljani kokoaisin?’ Ja hän sanoi: ‘Tämän minä teen: minä revin maahan aittani ja rakennan suuremmat ja kokoan niihin kaiken eloni ja hyvyyteni; ja sanon sielulleni: sielu, sinulla on paljon hyvää tallessa moneksi vuodeksi; nauti lepoa, syö, juo ja iloitse’. Mutta Jumala sanoi hänelle: ‘Sinä mieletön, tänä yönä sinun sielusi vaaditaan sinulta pois; kenelle sitten joutuu se, minkä sinä olet hankkinut?’ Näin käy sen, joka kokoaa aarteita itselleen, mutta jolla ei ole rikkautta Jumalan tykönä." (Luuk 12:15-21)

----
 
Kulunut vuosi on varmaankin ollut energian osalta Venäjälle tapahtumarikkain sitten Neuvostoliiton hajoamisen. Eräs vallitseva trendi on ollut se, että Venäjä on toistuvasti vakuuttanut kaikille, että alennetut energian hinnat CIS-maille (entiset Neuvostoliiton osa-tasavallat) alkavat olla menneisyyttä, ja että Venäjä on valmis puolustamaan asemaansa energian "supervaltana" myös laajemmassa skaalassa.

Tämän vuoden alussa Gazprom ilmoitti aikeistaan nostaa maakaasun hinnan markkinatasolle kaikille asiakkailleen, mutta harva tuolloin osasi aavistaa mitä siitä seuraisi. Koko vuoden 2005 Ukrainan "oranssi" hallitus oli jättänyt huomiotta Gazpromin toistuvat varoitukset hinnan noususta. Vuoden 2006 vaihteessa sopimusta maiden välillä ei edelleenkään oltu saatu aikaan, kaasun toimitus Ukrainaan lakkautettiin. Tämän jälkeen Ukraina alkoi ottaa Eurooppaan tarkoitettua kaasua itselleen, aiheuttaen Euroopassa sekä mittavia vajauksia kaasun saannissa että julkisen raivostumisen.

Venäjän mukaan kaasun hintojen markkinatasolle nostaminen hyödyttäisi myös asiakkaita, koska niiden tulisi silloin pakosta modernisoida talouttaan. Venäjän mukaan toiminta oli sopusoinnussa myös Euroopan vaatimusten kanssa, joiden mukaan kaikkia osapuolia tulisi kohdella samalla tavalla.

Mutta jos joku Venäjällä odotti länneltä tukea, niin väärässä olivat. EU suuntasi syytöksensä katkenneesta energian toimituksesta Moskovaan, ei Kiovaan, siitä huolimatta että Ukraina otti itselleen kuulumatonta kaasua käyttöönsä. Lännen mediat aloittivat kampanjan, joka julisti Venäjän "epäluotettavuutta" energian toimittajana siitä huolimatta, ettei Neuvostoliitto edes kylmän sodan aikana koskaan toiminut sopimuksen vastaisesti. Venäjän toimintaa kuvattiin sanoilla "energy blackmail" ja sen tavoite oli kuulemma saada naapurivaltiot taas Kremlin vallan alle.

Lännen sangen tekopyhä ja kaksinaamainen toiminta tuolloin osoitti venäläisille ainakin yhden asian: EU:lla on Venäjän energiasektorilla omat intressinsä, eivätkä ne kulje käsi kädessä venäläisten intressien kanssa. Huoli kasvavasta riippuvuudesta "epäluotettavaan" energiantoimittajaan antoi EU:lle jälleen yhden tilaisuuden julistaa tarvetta diversivioida energian lähteitä sekä vaatia Venäjää ratifioimaan ns. Energy Charterin, joka pakottaisi Venäjän avaamaan siirtoverkostonsa yksityisille (myös ulkomaisille) toimijoille ja päästämään ulkomaiset yritykset hyödyntämään energianlähteitään. Venäjä ei kuitenkaan ole suostunut ratifioimaan sopimusta, koska se ei olisi maan kansallisten etujen mukaista.

Asiassa ei ole edistytty koko kuluvan vuoden aikana laisinkaan. EU-Venäjä huippukokous marraskuussa ei tuonut EU:n toivomaa tulosta asiaan, koska Vladimir Putin kieltäytyi ratifioimasta sopimusta toistuvasta painostuksesta huolimatta. Nykyinen sopimus päättyy vuonna 2007, ja on suurelta osin jo vanhentunut.

Huolimatta lännen asenteista Venäjä on ollut sangen aktiivinen energiamarkkinoilla koko vuoden 2006 ajan. Se ei ole tyytynyt toimimaan vaan kotimaassa, vaan laajentanut toimintaansa ja vaikutusvaltaansa myös ulkomaille. Neuvottelut Valko-Venäjän ja Georgian kanssa saataneen päätökseen ennen vuoden loppua, jolloin molemmat maksavat energiasta selvästi nykyistä korkeampaa hintaa.

Viime keväänä länsi ilmaisi suuttumuksensa Gazpromin ja Algerian valtiollisen monopolin Sonatrachin välisen yhteistyön johdosta, joka antoi Gazpromille suoran pääsyn hyödyntämään Algerian suuria kaasuvarantoja. Algeria on tärkeä kaasun toimittaja mm. Italialle ja Espanjalle, ja Gazpromin vaikutusvallan kasvu Algeriassa lisää sen vaikutusvaltaa myös Espanjan ja Italian energiapolitiikassa.

Gazpromin osakkuus Iranista Intiaan ja sieltä edelleen Kiinaan rakennettavassa kaasuputkessa myös pisti hälytyskelloja soimaan. Iranilla on Venäjän jälkeen suurimmat kaasuvarannot maailmassa, ja iranilaisten ja venäläisten (ja algerialaisten) välisen yhteistyön pelätään johtavan Venäjän johtaman kaasukartellin muodostumiseen, joka antaisi Venäjälle huomattavaa poliittista valtaa Eurooppaan nähden.

Mitä tulee Venäjän sisäiseen energiapolitiikkaan, voidaan tärkeimpänä yksittäisenä tapahtumana v. 2006 pitää Gazpromn päätöstä hyödyntää jättimäinen Shtokman-kaasukenttä yksin ilman ulkomaista osakkuutta. Shtokman on maailman suurin tunnettu ja vielä hyödyntämätön kaasukenttä, joten lukuisia suuria ulkomaalaisia yrityksiä luonnollisesti kiinnosti osakkuus tässä projektissa. Ne kuitenkin jätettiin nyt rannalle. Gazpromia ei kiinnostanut jakaa voittoja ulkomaalaisten kanssa.

Kun otetaan huomioon vielä hallituksen ilmiselvän tyytymättömyyden Sahalinilla ulkomaisin voimin toteutettaviin projekteihin, voidaan olettaa Venäjän edelleen tiukentavan otettaan sen omista maakaasuvarannoista. Tämä tietysti on johtanut kritiikkiin lännen taholta, jonka mukaan Venäjä on siirtymässä "totalitääriseen" hallintoon, talouden kansallistamiseen ja "energiadiktatuuriin". Epäilemättä kritiikin määrä on suoraan verrannollinen siihen, miten paljon omistusta ja vaikutusvaltaa lännellä on Venäjän energiaresursseihin. Mitä enemmän Venäjä haluaa itse rikastua niillä, sitä totalitäärisempi on myös Venäjän hallinto lännen mielestä.

Venäjän tarjoama energiaturvallisuuteen liittyvä uusi malli on eräs katkerimmista riidan ja polemiikin aiheista kansainvälisillä energiamarkkinoilla tällä hetkellä, johtuen eturistiriidoista energian tuottajien ja kuluttajien välillä. Tämän hetkinen tilanne suosii selvästi energian kuluttajia. Länsi on toiminut dominoivana tekijänä energiamarkkinoiden rakennetta muodostettaessa, ja energian suurkuluttajana se on luonnollisesti rakentanut markkinat omien etujensa pohjalle.

Venäjän kansainvälisesti paljon markkinoima uusi malli tasoittaisi etuja selvästi energian tuottajien suuntaan, joka on aiheuttanut vihanpurkauksia ahneessa lännessä, joka pelkää omien etujensa puolesta elintärkeän halvan energian saatavuuden suhteen.

Tähän asti globaali energiajärjestelmä on perustunut lännen etuja suosivalle pohjalle. Länsi on pääasiassa energian kuluttaja, ei tuottaja. Länsi on tottunut siihen, että suuret öljyn- ja kaasunkuluttajat G8-valtiot kontrolloivat energian tuotantoa ja eri siirto- ja kuljetusverkostoja, ja näin kontrolloivat myös energian hintaa ja saatavuutta, useimmiten korjaten itse suurimmat tuotot energian tuotannosta ja myynnistä. Toteutuessaan Venäjän uusi malli romuttaisi koko järjestelmän, ja lännen energiahegemonia olisi mennyttä. Tätä vartenhan roistovaltio meni Irakiin, sillä Saddam oli siirtämässä maan öljyteollisuutta pois USA:n kontrollista.

Maailman suurimmat energiavarannot ovat kehittyvissä valtioissa, joiden talouksien ja kansantuotteiden koot eivät vastaa läntisiä suuria teollisuusmaita. On luonnollista, että Venäjän tarjoama uusi energiamalli on herättänyt näissä maissa paljon kiinnostusta, koska parhaimmillaan se tarjoaisi niille melko nopean ja varman tavan rikastua - lännen kustannuksella.

Lännen omat energiavarannot ovat puolestaan loppumaan päin, joten eturistiriidat energian tuottajien ja kuluttajien välillä tulevat vain kasvamaan. On mahdollista, että eturistiriidat tulevat johtamaan Irakin kaltaisiin sotiin yhä enenevässä määrin, sillä halvasta energiasta riippuvaiset läntiset taloudet eivät tule katsomaan hiljaa vierestä, kun niiden talouksien toimintaedellytykset pikkuhiljaa raunioitetaan kallistuvan ja koko ajan vähenevän energian muodossa. Kehittyvät energiarikkaat taloudet kun eivät tule jakamaan energiaansa ulkomaille loputtomiin, kun niiden oma nouseva teollisuus ja talous tarvitsevat sitä yhä enemmän.

Siispä mitä aktiivisemmin Venäjä toimii globaalisti lännen energiaetujen vastaisesti, sitä voimakkaampaa on kritiikki ja painostus sitä kohtaan, olkoon se sitten taloudellista tai poliittista. Jokainen Venäjän tekemä liike globaalilla energiasektorilla tulee kohtaamaan vastustusta lännestä, koska Venäjän ja lännen edut ovat yksinkertaisesti päinvastaiset. Kaikki oikeastaan tiivistyy taisteluun energianlähteiden ja energian siirtoverkkojen kontrollista. Joka hallitsee näitä, hallitsee samalla globaalia energiasektoria. Energia on maailman arvokkain luonnonvara, joten panokset ovat mahdollisimman suuret. Tämä on ainoa ja todellinen syy kaikissa energiakonflikteissa, myös viime vuodenvaihteen Venäjä-Ukraina kaasukiistassa ja ennenkaikkea lännen suhtautumisessa siihen.

Toivotaan kuitenkin, että jonkinlainen yhteisymmärrys saavutetaan, sillä avoimet konfliktit ja jopa sodat eivät liene kummankaan etujen mukaisia. Mutta on selvää, että juuri lännen on nyt joustettava enemmän kuin Venäjän ja muiden energian tuottajien, koska tuottajamaat ovat enenevässä määrin huomaamassa, miten epäedullinen tilanne niiden kannalta nyt vallitsee, ja miten paljon enemmän ne voisivat hyötyä omasta energiastaan yksinkertaisesti kontrolloimalla itse oman energiansa tuotantoa, myyntiä ja jatkojalostusta.
 
---
lmestyskirja 18
****************

Ja maanpiirin kuninkaat, jotka hänen kanssansa
ovat haureutta harjoittaneet ja hekumallisesti
eläneet, itkevät ja parkuvat häntä, kun näkevät
hänen palonsa savun;

18:10 he seisovat loitolla kauhistuen hänen
vaivaansa ja sanovat: "Voi, voi sinua,
Babylon, sinä suuri kaupunki, sinä vahva kaupunki,
sillä sinun tuomiosi tuli yhdessä hetkessä!"

18:11 Ja maanpiirin kauppiaat itkevät ja surevat
häntä, kun ei kukaan enää osta heidän tavaraansa,


18:12 kaupaksi tuotua kultaa ja hopeata ja
jalokiviä ja helmiä ja pellavakangasta ja
purppuraa ja silkkiä ja helakanpunaa ja
kaikkinaista hajupuuta ja kaikenlaisia
norsunluu-esineitä ja kaikenlaisia kalleimmasta
puusta ja vaskesta ja raudasta ja marmorista
tehtyjä esineitä, ja kanelia ja hiusvoidetta ja
suitsuketta ja hajuvoidetta ja suitsutuspihkaa ja
viiniä ja öljyä ja lestyjä jauhoja ja viljaa ja
karjaa ja lampaita ja hevosia ja vaunuja ja orjia
ja ihmissieluja.

18:14 Ja hedelmät, joita sinun sielusi himoitsi,
ovat sinulta menneet, ja kaikki kalleutesi
ja komeutesi ovat sinulta hävinneet, eikä niitä
enää koskaan löydetä.

18:15 Niiden kauppiaat, ne, jotka rikastuivat
tästä kaupungista, seisovat loitolla
kauhistuen hänen vaivaansa, itkien ja surren,


18:16 ja sanovat: "Voi, voi sitä suurta kaupunkia,
joka oli puettu pellavaan ja purppuraan ja
helakanpunaan ja koristettu kullalla ja
jalokivillä ja helmillä, kun semmoinen rikkaus
yhdessä hetkessä tuhoutui!"


18:17 Ja kaikki laivurit ja kaikki
rannikkopurjehtijat ja merimiehet ja kaikki
merenkulkijat seisoivat loitolla


18:18 ja huusivat nähdessään hänen palonsa savun
ja sanoivat: "Mikä on tämän suuren kaupungin
vertainen?"


18:19 Ja he heittivät tomua päänsä päälle ja
huusivat itkien ja surren ja sanoivat: "Voi,
voi sitä suurta kaupunkia, jonka kalleuksista
rikastuivat kaikki, joilla oli laivoja merellä,
kun se yhdessä hetkessä tuhoutui!"


18:20 Riemuitse hänestä, taivas, ja te pyhät ja
apostolit ja profeetat; sillä Jumala on
hänet tuominnut ja kostanut hänelle teidän
tuomionne.

18:21 Ja väkevä enkeli otti kiven, niinkuin suuren
myllynkiven, ja heitti sen mereen
sanoen: "Näin heitetään kiivaasti pois Babylon, se
suuri kaupunki, eikä sitä enää löydetä."

18:22 Ei kuulla sinussa enää kanteleensoittajain
ja laulajain, huilun- ja torvensoittajain
ääntä; ei löydetä sinusta enää minkään ammatin
taituria; ei kuulla sinussa enää myllyn
jyrinää;

18:23 ei loista sinussa enää lampun valo; ei
kuulla sinussa enää huutoa yljälle eikä
huutoa morsiamelle; sillä sinun kauppiaasi olivat
maan mahtavia, ja sinun velhoutesi villitsi kaikki
kansat;

18:24 ja hänestä (kristinusko) on löydetty
profeettain ja pyhien veri ja kaikkien veri,
jotka maan päällä ovat tapetut.


USA, tuo suuri Babylon ja peto, josta Ilmestyskirja puhuu, koki eilen ensimmäisen niistä suurista onnettomuuksista joita se lähiaikoina tulee kohtaamaan. USA:n harjoittama ulkopolitiikka ja sen suurten yhtiöiden riistopolitiikka ovat aikaansaaneet suurta vihaa sitä kohtaan ympäri maailman. On selvää, että tällaista toimintaa ei pitkään katsota ja kosto tulee ennemmin tai myöhemmin.

Voi niitä, jotka USA:ssa asuvat! Tunnen sääliä heitä kohtaan. Monet maan kansalaiset ovat syyttömiä johtajiensa mädännäisyyteen. Mutta he ovat myös johtajansa valinneet, joten osa vastuusta kuuluu heillekin.

Voi niitä, jotka eivät huomaa mitä maailmassa koko ajan tapahtuu! Raamatun ikivanhat profetiat ovat täyttymässä varmuudella, josta ei voi erehtyä. Ne ovat ennenkin pitäneet paikkansa, joten odotettavissa on, että ne pitävät paikkansa myös tulevaisuuden osalta.

Edessä on aika, jolloin Jumalan pyhiltä vaaditaan paljon kärsivällisyyttä. Tullaan kuulemaan sanomia sodista, suurista luonnonkatastrofeista. Moni joutuu antamaan henkensä uskonsa tähden. Nytkin tämä isku on pantu uskonnon piikkiin. Se on omiaan kasvattamaan uskonnonvastaisuutta, ja ei voi olla vaikuttamatta kristinuskon asemaan maailmassa. Toivottavasti jokainen ymmärtää, ettei Herra Jeesus Kristus ole näiden iskujen takana, vaan puutteelliset ihmiset. Jumalan pyhät eivät surmaa toisia ihmisiä.


Mutta voi, tämä on vasta synnytystuskien alkua! Kuulkaa Raamatun profeetallista sanaa, te tietämättömyydessä elävät. Edessä on sellainen aika, jota ei olla koskaan nähty maailman historiassa. Silloin ihmiset etsivät kuolemaa, mutta eivät löydä sitä. Ihmiset herjaavat Jumalaa kärsimyksiensä tähden tajuamatta itse olleensa niiden aiheuttaja. Jumala iskee maata vitsauksilla, joita emme vielä voi edes aavistaa. Jokainen, jota ei ole merkity elävän Jumalan sinetillä, joutuu näiden vitsausten kohteeksi. Ketään ei säästetä, joka ei ole valkaissut vaatteitaan Karitsan veressä.

Älkää huolehtiko kostosta. Te saatte nähdä veren virtaavan muutenkin maailman suurissa kaupungeissa. Rakastakaa lähimmäisiänne. Pitäkää huolta itsestänne, jotta olisitte puhtaat kun Kristus tulee noutamaan omansa. Se päivä tulee yllättäen. Juuri silloin, kun suuri Harmageddonin taistelu, jossa miljoonat kuolevat infernaalisessa teurastuksessa, tuntuu saavuttaneen lopullisen päätöksensä ja maailman johtajat sanovat yhteen ääneen: "Ei hätää mitään!", silloin heitä kohtaa lopullinen tuho.

Itse elämän Herra, Kristus Jeesus, jota maailma ei tunnistanut, saapuu maan päälle ja kostaa pahan tekijöille suurella voimallaan. Silloin ei auta maan mahtavien voima. Silloin he etsivät suojaa vuorten luolista ja maan alta huutaen: "Peittäkää meidät Karitsan vihalta! Sillä Hänen vihansa päivä on koittanut ja kuka voi kestää!"

Mutta Jumalan pyhät iloitsevat. Vihdoin on koittanut suuri vapautuksen päivä! Vihdoin olemme vapaat pahan vallasta! Jeesus, jota me rakastimme ja joka rakasti meitä, on tullut noutamaan meidät ihanaan taivaskotiin. Siis riemuitkaamme ja iloitkaamme, sillä ikuinen autuus on koittanut! Uskossa kuolleet herätetään eloon. He nousevat yhdessä elossa olevien pyhien kanssa Jumalan luokse. Siellä ei heitä enää vaivaa helle eikä jano. Kaikki tuska ja murhe on poissa. Saamme nähdä Jumalamme kasvoista kasvoihin!


Ymmärrän että moni tulee provosoitumaan tästä viestistä ja se saattaa poikia jopa pelikiellon. Mutta nämä asiat ovat tosia, joiden tähden halusin ne täälläkin tuoda julki. Suurin osa tulee hylkäämään totuuden sanoman, mutta jos edes yksi uskoo, niin silloin kirjoitukseni ei ollut turha.

Kiitetty olkoon Herra Sebaot, sinä Israelin Pyhä, ja Karitsa, joka verelläsi lunastit syntimme ja annoit meille mahdollisuuden nähdä Jumala ja elää ikuisesti.


- Tulee aika, sanoo Herra, jolloin Daavidin suvusta nousee Vanhurskas Verso. Hän on kuningas, joka hallitsee viisaasti ja saattaa maassa voimaan oikeuden ja vanhurskauden. 6. Hänen aikanaan Juuda saa avun, ja Israel elää turvassa. Häntä kutsutaan tällä nimellä: "Herra on meidän vanhurskautemme".* (Jer.23:5-6)


- Sillä lapsi on syntynyt meille, poika on annettu meille. Hän kantaa valtaa harteillaan, hänen nimensä on Ihmeellinen Neuvontuoja, Väkevä Jumala, Iankaikkinen Isä, Rauhan Ruhtinas. (Jes.9:5)


- Sinun valtaistuimesi on niin kuin Jumalan, se pysyy ikuisesti, sinun valtikkasi on oikeuden valtikka. 8. Sinä rakastat oikeutta ja vihaat vääryyttä. Sen tähden Jumala, sinun Jumalasi, on nostanut sinut veljiesi joukosta ja voidellut sinut riemun öljyllä. (Ps.45:7-8)


- .Sitten jumalattomuus päättyy, synnistä tulee loppu, pahat teot sovitetaan, ikuinen oikeudenmukaisuus saatetaan voimaan, näky ja profetia sinetillä vahvistetaan ja kaikkeinpyhin voidellaan. (Dan.9:24b)
 
Bannatkaa tuo apina jo. Varsinainen venäjän tietotoimisto. Vaikuttaa myös, että kaveri luo uusia nikkejä itselleen. :D
 
Lisää talousuutisia Venäjältä.

1990-luvulla ja 2000-luvun alussa totuimme siihen, että Venäjältä virtaa valtavasti valuuttaa ulkomaille. Näinhän asia olikin.

Viime vuosi oli ensimmäinen vuosi sitten N:liiton hajoamisen, kun Venäjälle virtasi enemmän valuuttaa kuin mitä sieltä poistui. Vuonna 2005 Venäjälle virtasi valuuttaa 12 miljardia dollaria enemmän kuin mitä sieltä poistui.

Vuosi 2006 on jatkunut samoissa merkeissä sillä erotuksella, että tuo erotus on tänä vuonna kolme kertaa suurempi kuin viime vuonna. Vuonna 2006 Venäjälle virtasi valuuttaa peräti 40 miljardia dollaria enemmän kuin mitä sieltä poistui.
http://en.rian.ru/business/20061229/58115992.html


Nyt foorumin talousanalysaattorit voisivat pohtia syitä tälle. Pelkkä korkea energian hinta ei enää riitä vastaukseksi.

- Miksi valuuttavirran "nettovoitto" kolminkertaistui viime vuodesta 12 miljardista 40 miljardiin dollariin?

- Miksi valuutta pysyy nyt maassa, eikä pakene ulkomaille?

- Mitkä tekijät ovat muutoksen taustalla? Mitä nyt tehdään eri tavalla kuin viime vuosikymmenellä?
 
Moskovan pörssissä menee myös lujaa. RTS-indeksi kohosi uuteen ennätyslukemaansa 1,921.92 pisteeseen.
http://en.rian.ru/business/20061229/58089967.html

Mainittakoon, että vuonna 1998 indeksin arvo oli noin 100 pistettä, eli jos tuolloin älysi sijoittaa Venäjälle paljon varallisuutta, niin varallisuuden arvo on voinut kahdeksan vuoden aikana jopa 20-kertaistua.

RTS-indeksiä melko hyvin seurannut Venäjän osakerahastoni on ollut viime viikkoina erityisen tuottoisa. Lähes joka päivä rahaston arvo on noussut noin prosentin verran ylöspäin.

Venäjälle kannattaa nyt sijoittaa! Ottakaa tilaisuudesta vaari, hyvät ihmiset.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom