Proteiinipasta

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Ann
  • Aloitettu Aloitettu

Ann

Liittynyt
10.4.2005
Viestejä
407
Kaupassa ollessani käteeni eksyi torinon proteiinipasta-pussi. Siinä oli
muistaakseni n. 16g proteiinia/100g.

Onkos pakkislaisilla kokemuksia kyseisestä tuotteesta, vai kuulostaako se vain
liian hyvältä ollakseen totta? :)
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
muistetaan kuitenkin että proteiinilla ja proteiinilla on eroa...
 
No eihän se mikään ihme ole että kuivatuotteessa on noin paljon proteiinia. (Vai oliko tää sittenkin tuorepastaa?)

Noi kun keittää niin prosentuaalinen proteiinipitoisuus samalla laskee. Itse en syö pastaa/makaronia joten ihan mutua, mutta varmaan pari kertaa oman painonsa imevät vettä. Tällöin syötävässä kamassa on vain 5.3% protskua/100g.
 
Kepponen sanoi:
No eihän se mikään ihme ole että kuivatuotteessa on noin paljon proteiinia. (Vai oliko tää sittenkin tuorepastaa?)

Noi kun keittää niin prosentuaalinen proteiinipitoisuus samalla laskee. Itse en syö pastaa/makaronia joten ihan mutua, mutta varmaan pari kertaa oman painonsa imevät vettä. Tällöin syötävässä kamassa on vain 5.3% protskua/100g.

Siksne kannattaakin varmaan punnita ennen kuin keittää ;P
 
themastodontti sanoi:
Joo itse ostin samanlaisen pussin äsken, proteiinia 23g/100g


Kerro meille sitten millaista oli, jookos? :D
 
Kepponen sanoi:
Noi kun keittää niin prosentuaalinen proteiinipitoisuus samalla laskee. Itse en syö pastaa/makaronia joten ihan mutua, mutta varmaan pari kertaa oman painonsa imevät vettä. Tällöin syötävässä kamassa on vain 5.3% protskua/100g.

No joo. Eli jos syöt 200 grammaa keitettyä makaroonia niin siitä saa ehkä 10 grammaa proteiinia. Onhan se aika marginaalista siihen verrattuna että litrasta maitoa saa 33 grammaa proteiinia. Nämä ovat kuitenkin yhteensä jo 43 grammaa proteiinia eli tavikselle 1/4 päivän proteiinitarpeesta. Loput 3/4 tulee sitten varmaan erilaisista lihatuotteista, kananmunista ja rahkasta.
 
osku sanoi:
Kasvisproteiineja ei kannata kyllä ottaa mihinkään laskuihin mukaan.
En ihan allekirjoita tätä väitettä. Esim. soijasta saa jo itsessään hyvän profiilin omaavaa protskua ja eri hedelmä/vihannes lajikkeita yhdistelemällä saadaan kohtalaisia aminohappoprofiileita.
 
Lightweight sanoi:
En ihan allekirjoita tätä väitettä. Esim. soijasta saa jo itsessään hyvän profiilin omaavaa protskua ja eri hedelmä/vihannes lajikkeita yhdistelemällä saadaan kohtalaisia aminohappoprofiileita.

Jaksaisitko kertoa joitain hyviä vihannes/hedelmä yhdistelmiä?
 
Itseäni lähinnä kiinnosti tämä tuote korvaamaan sen vähän pastan minkä
normaalisti syön.

Suurimman osan proteiinista kuitenkin saan jostain aivan muualta, joten sen takia
tuota onkin ihan turha alkaa enemmissä määrin alas kiskomaan.. :evil:
 
silmiini osui lidlissä tällainen kanamunapasta en sitten kiireessä jäänyt katselemaan sen ravintoarvoja jäi vaan mietityttämään että paljonkohan tuote mahtaa sisältää proteiinia ja onko se parempaa ravintoarvoiltaan kuin esim usein lidlistä ostamani parmesaani pasta
 
Usein kasvikunnan proteiineja vähätellään liiaksikin. Lienee tietysti helpoin ja varmin tie laskea vain täyden aminohappoprofiilin omaavien proteiinienlähteiden saannit yhteen, varmistaen ainakin proteiininsaannin vähimmäisvaatimukset – kaiken muun ollessa pieni lisäarvo kotiinpäin. Ei täällä kuitenkaan turhaan ole paasattu kasvikunnan proteiininlähteiden oikeaoppisesta yhdistelemisestä.

Raja-aminohapoksi kutsutaan sitä aminohappoa, jota ruoka-aine sisältää vähiten. Kuten muistamme, jo yhdenkin välttämättömän aminohapon puute voi rajoittaa biologista arvoa merkittävästi. Karkeasti sanottuna; viljavalmisteiden(ja mm.pähkinöiden) raja-aminohappo on lysiini(+treoniini). Palkokasveissa/kasviksissa raja-aminohappona taas on metioniini. Näin ollen viljavalmisteiden yhdisteleminen esimerkiksi soijaan&papuihin ja linsseihin täydentää rajallista aminohappoprofiilia.

Tiivistettynä, hyviä yhdistelmiä:
- viljavalmisteet+palkokasvit
- pähkinät+palkokasvit
- maissi+palkokasvit
- kasvikset+viljavalmisteet

OK, useimmin ja oikeastaan käytännössä jopa toimivampi yhdistelmä on yhdistellä kasvikunnan tuotteita liha- ja maitovalmisteisiin: leipä+juusto, puuro+raejuusto jne. :)

Mitä noihin korkeaproteiinisiin pastatuotteisiin yms. tulee, niin tuoteseloste on tietysti avainsana, mutta keskimäärin proteiinit ovat varsin laadukkaita, kun proteiinipitoisuutta on lisätty suuremmalla kananmunapitoisuudella.
 
Mikä ihmeen proteiinipasta? En löytänyt Torinon sivuilta tätä tuotetta. Suurimmat proteiinimäärät ovat tummissa pastoissa. 18g/100g
 
Kepponen sanoi:
No eihän se mikään ihme ole että kuivatuotteessa on noin paljon proteiinia. (Vai oliko tää sittenkin tuorepastaa?)

Noi kun keittää niin prosentuaalinen proteiinipitoisuus samalla laskee. Itse en syö pastaa/makaronia joten ihan mutua, mutta varmaan pari kertaa oman painonsa imevät vettä. Tällöin syötävässä kamassa on vain 5.3% protskua/100g.
no voihan ne makaroonit punnita ennen keittämistäkin. sellanen 100 grammaa eli vartti pussi menee helposti ruoan yhteydessä.. ja jos 100 grammassa on 23gr proteiinia on se silloin myös tuossa satsissa.. eriasia tietty kuinka hyviä proteiinit ovat verrattuna esim.. liha tai maito proteiineihin.. tuskinpa 150 grammaa pastaa ihan korvaa hyvää monipuolista ateriaa vaikka siinä olisikin jo34,5 gr protskua
 
Sitä tulee ihmeteltyä, että miksi edes syödä noita vaaleita pastoja? Kunnon annos pastaa kuivana on noin 100g. Tummassa pastassa voi olla kuitua tuossa määrässä jo 8g (yleensä 6). Keskimäärin prodea on tummassa pastassa joku 15g. Siihen tomaattipohjainen soijarouhekastike tai tonnikalaa tomaattikastikkeessa. Lisäksi tumma pasta on paremman makuista.

Kokeilkaa ihmeessä:

Tummaa pastaa kuivana n 100g (keitetään)

3dl soijarouhetta kattilaan ja sekaan 5dl vettä. Keitetään ja lisätään pippureta ja lihamaustetta. Kaadetaan 5 min turvotuksen jälkeen ylim nesteet viemäriin vaikka kannen avulla. Lisää 1 pilkottu sipuli, 2 valkosipulinkynttä + 2 rkl öljyä. Lisää 1 prk Dolmio Bolognese valmiskastiketta. Anna vähän kiehahtaa, maista mausteisuus. Ja tästä riittää moneen annokseen.
 
Täällä yksi uutta proteiinipastaa maistanut. Oikein hyvää ja kostumukseltaan jotenkin tykympää kuin ennen syömäni ruis- tai kaurapasta. Kestää jonkun minuutin kauemmin valmistaa, kuin normaali ruispasta.
Eipä varmaankaan mikään maailmoja mullistava keksintö. Maistuva kuitenkin.
 
Täällä toinen protskupastaa syöpötellyt, kirjoittaa maha täynnä. Ei missään nimessä huonompaa kuin tumma pasta muutenkaan, huomasin itekkin että ehkä vähän pidempään saa keittää. Hyvää oli kuitenkin. Mittasin kuivana 150g tota, lisäksi satsissa oli 400g paistijauhelihaa ynnämuuta kivaa, itse söin puolet tosta, että kyllähän siitä jonkin verran protskua tuli.
Jos jotain kiinnostaa niin tossa ravintoarvot:

/100g
energiaa 340kcal
Proteiinia 23g
Hiilihydraattia 53g
-josta sokereita 4,4g
rasvaa 3,7g
josta tyyd. 1,1g
kuitua 6g
natrium 0,12g
Magnesium 140mg
Rautaa 4,6mg
sinkkiä 4,7mg
B1 0,59mg
B6 0,40mg
E-vitamiini 2,6mg
Foolihappo 47Ûg(eitajuumistäsaasenmerkin)
niasiinia 4,7mg
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom