Muuten ihan hyvä, mutta linkkaamasi kuva olettaa kehityksen noudattavan ainoastaan ns. single factor -mallia ja mm. LDTE:tä tuossa ei oteta huomioon lainkaan. Dual factor -malli ottaa myös sen huomioon, jolloin asia ei olekaan näin yksioikoinen.
Yksinkertainen superkompensaatioajattelu menee näin: tehdään treeni, treeni toimii keholle kasvuärsykkeenä, sitten levätään ja kroppa korjaa mikrovauriot yms. Kun lepoa tulee riittävästi (mutta ei liikaa) ennen seuraavaa treeniä, päästään seuraava treeni tekemään lihaksikkaammalta/vahvemmalta aloitustasolta kuin edellinen treeni. Tätä sitten toistetaan ikuisuuteen.
Todellisuudessa kuitenkin Dual factor -malli kuvaa ihmiskehon adaptaatioita harjoitteluun paremmin; single factor -ajattelu toimii parhaiten aloittelijoilla ja harrastelijoilla.
Treeneistä saadaan sekä lyhyen aikavälin että vähän pidemmän aikavälin vaikutuksia, ja on kovin lyhytnäköistä ajatella kehitystä vain yhdestä treenistä seuraavaan. Realistisempaa on ajatella esim. treeniviikkoja tai -jaksoja, joiden kokonaisrasitus toimii joko kasvuärsykkeenä (esim. concentrated loading) tai superkompensaation mahdollistavana ja paljastavana restoratiivisena jaksona. Ei siis ole tarpeen (eikä overreaching-jaksoina edes toivottavaa) palautua täydellisesti kahden peräkkäisen treenin välissä, vaan oleellisempaa on jaksottaa yli- ja alirasittavia treenipätkiä. Ylirasitusjaksot toimivat tavallaan suuren luokan kasvuärsykkeenä, joiden aikana kuitenkin väsymys kumuloituu ja suorituskyky laskee, mutta "pinnan alla" adaptaatiomekanismit kuitenkin puksuttavat uutta kehitystä ja tämä uusi kehityksen taso "paljastuu" väsymyksen alta, kun keholle sitten annetaan alirasitusjakson aikana mahdollisuus palautua kumuloituneesta rasituksesta.