Jos viljojen haitat on aukottomasti todistettu.
Maailmassa on paljonkin asioita joita ei ole vielä "aukottomasti todistettu". Se ei tarkoita etteivätkö ne ole totta. Margariinin haitoistakin kuultiin ekan kerran jo viimeistään 80-luvulla ja vielä tällä vuosituhannellakin on joitain jotka kääntävät puheet foliohattuihin, jos niistä puhuu, vaikka todisteitakin on alkanut löytymään. Näiden viljojen, gluteeni/gliadiini ongelmien, "leaky gut syndrooman" jne kanssa ollaan hyvinkin samanlaisessa tilanteessa kuin vaikkapa juuri margariinin kanssa parikymmentä vuotta sitten. Todisteita ja _viitteitä_ alkaa ilmaantumaan, ja asiaa pohditaan ja tutkitaan ja mietitään, mutta "aukotonta" todistetta ei vielä ole kaikesta. Mutta on huvittavaa miten sitten sen nojalla heitetään koko homma roskiin. Jos ei ole aukottomasti todistettu että gluteeni on haitallista muillekin kuin keliaakikoille, niin sen takia yhtäkkiä ei sitten pidä paikkaansa mikään, ei glykeminen indeksi, ei lektiinit, jne.
Mutta olet oikeassa siinä että niitä "aukottomia todisteita" ei ole olemassa, aivan kuten ei ole monesta muustakaan asiasta, kuten mustista aukoista tai pimeästä aineesta jne. Niistä on vain viitteitä, epäsuoria todisteita, muista tutkimuksista johdettuja teorioita joita kokeilemalla on huomattu että tuntuu pitävän paikkaansa. Aivan samassa tilanteessa on tämä teoria vuotavan suolen oireyhtymästä ja gluteenin merkityksessä sen syntyyn, ja autoimmuunisairauksien syntymekanismi. Jokainen meistä tietää että autoimmuunisairaudet ovat fakta, on myös tilastollinen fakta että niiden määrä on nousussa, silti ei ole vielä aukottomasti todistettu miten ne syntyvät ja mikä ne yleensä laukaisee. Tämä nyt sattuu vain olemaan lupaavimmalta ja osuvimmalta vaikuttava teoria jota tutkitaan parhaillaan, ehkä 20 vuoden kuluttua sitten alkaa olla niitä todisteita, kuten margariinista ja transrasvoista nyt viimein.
Tässä se mitä minulla on tähän aiheeseen annettavaa, sinun vaatimia aukottomia todisteita ei nyt ole tarjota.