Presidentinvaalikeskustelu: Niinistö vai Halonen?

EAA-valmisjuoma 24-pack

Pineapple Passion Fruit

1€/kpl
protsku sanoi:
Niin kerrohan miksi Suomen pitäisi liittyä sotilasliitto Natoon? Kerro yksikin tällainen syy!

Ja edelleen: "Tulevatkin presidentit ovat sidottuja toimimaan meidän ulko- ja turvallisuuspoliittisen selontekomme pohjalta." Halonen muistuttaa, että selonteon ovat hyväksyneet sekä presidentti, hallitus että eduskunta.

Eli jatkuvasti Nato-kantaansa tuuliviirin lailla muuttanut Sauli Niinistö on nyt sitä mieltä että tässä asiassa kävellään hallituksen ja eduskunnan yli eikä mitään kansanäänestystäkään tarvita! :D


Miksi Suomi ei voisi liittyä Natoon ,jos kerran nyt jo suomalaiset sotilaat toimivat Nato-johdon alaisina?

Niinistö sanoi ettei presidentti päätä Natoon liittymisestä ominpäin ja ,että asiasta tulisi tarvittaessa kansanäänestys.

Työttömyyden poistamisesta sinä et saa asetta käyttöösi millään tavalla.Samaa asiaa on kysytty ihan kaikilta poliitikoilta eikä asialle ole kyetty ainakaan vielä tekemään yhtään mitään.

Sinähän keksit asioita ja mielipiteitä omasta päästäsi ja ilmoitat ne tänne muka toisen ihmisen ajatuksina...
 
Corleone sanoi:
Ehkä minulla on mennyt jotain ohi, mutta kertokaapa niitä konkreettisia keinoja, joilla Sale aikoisi vaaliteemojaan toteuttaa. Ja olisiko mahdollista, että vastausta ei käännettäisi Halosen haukkumiseen. Tuskinpa.

Asiallisiin kysymyksiin asiallisia vastauksia.

Kuten tääläkin on tullut jo esiin.

1) Unilukkarin rooli. Eli sitä keppiä pöytään tarvittaessa. Puheissa, tilaisuuksissa ym. Tästä Niinistö on ottanut konkreettisena esimerkkinä hoito- ja hoitamenoihin valmistautumisen. Sitä on laiminlyöty ja se voi kostautua.

2) Suomalaisen työnmarkkinointi. Erityisesti meidän vahvuuksien ja osaamisen korostaminen. Ne vienniedistämismatkat + suomalaisen osaamisen esiintuonti presidentin toimissa. Tässäkin ne puheet ja tapaamiset ym.

3) Itämeren alueen yhteistyön lisääminen. Konkreettisena toimena valtionpäämiehien koolle kutsuminen. Asian esille ottaminen sopivissa tilaisuuksissa. Tulis luoda sellanen mielikuva suuremmasta investointialueesta kuin vain pelkkä Suomi.

4) Työryhmän perustaminen pohtimaan suomalaisen työn edellytyksiä tulevaisuudessa.

Tossa nyt ihan muutamia aluks, mistä Niinistö on puhunut. Lisää kuullaan varmaan myös tulevissa vaaliväittelyissä.

Olis nyt helvetin hienoa, jos niistä Halosen toimista 6 vuoden ajalta olis jotain konkreettista kerrottavaa liittyen sen vaaliteemoihin. Päinvastasia faktoja on jo pitkään ladottu tiskiin, minkä vuoks se ämmä on isomman sortin hurskastelija.
 
Vilho Tinto sanoi:
Uskooko esim. protsku siihen, että Kokoomuksen johtama Suomi siirtyy suhteelliseen verotukseen ja lakkauttaa julkisen terveydenhuollon? Mitä TrainingAddict ajattelee Kokoomuksen tekevän, jos puolue pääsisi valtaan? Mitä konkreettista tapahtuisi, laskisivatko verot, yksinkertaistettaisiinko sosiaaliturva- tai verojärjestelmää vai mitä?

Lol, en usko, että lakkauttaa julkisen terveydenhuollon. Tuntuu olevan enemmän ton punaleirin kuvitelmia. Ei kukaan ole tollasia meidän leiristä väittänyt. Kyse on mun käsittääkseni enemmän hallintokulujen järkeistämisessä, ylipäätään olojen muuttamisessa työn tekemistä ja yrittämistä enemmän suosiviksi(kannustava toimeentulotuki järjestelmä ym.)

Mä en nyt lähde tohon kokoomus/demarit sisäpolitiikka vääntöön. Siitä riideltiin valmiiks tuolla pressanvaalitredissä eikä se liity näihin vaaleihin niin oleellisesti. Eduskuntavaalit on ens vuonna, joten eiköhän näistä saada keskusteltua moneen kertaan. Keskitytään nyt Niinistöön ja Haloseen.

Vilho Tinto sanoi:
Suomalainen työ on siis kaikkein tärkeintä. Hyvä. Listatkaa Niinistön ohjelmasta kolme konkreettista asiaa, miten työn tekeminen tehdään maassamme edullisemmaksi.

Ensinnäkin toi kysymyksen asettelu menee sun toimesta enemmänkin sinne sisäpoliittisiin keinoihin. Mitä presidentti voi tehdä suomalaisen työn eteen, niin listasin tossa Corleonelle jo muutamia juttuja. Presidentin homma on enemmän vaikuttaa siihen, että sitä kysyntää suomalaisten osaamiselle on tulevaisuudessa ja meidän vahvuudet ymmärretään maailmalla ja toisaalta varmistaa, että työväki täällä ei nukahda tyytyväisyyteen, kun nyt menee niin hyvin.
 
protsku sanoi:
Sauli Niinistön vaaliteemat ja niihin liittyviä kysymyksiä

1.Hyvinvointi asuu lähellä

Suomalaisuus on rehellisyyttä, vahvaa oikeudenmukaisuutta ja läheisistä
huolehtimista. Säästäväisyys sekä arjen kekseliäs käytännönläheisyys ovat
osa suomalaista menestystarinaa. Suomalaisen kylä- ja kaupunkiyhteisön
hyveitä ei saa unohtaa.

Kysymys: Kertokaa tarkemmin mitä on tuo "arjen kekseliäs käytännönläheisyys" jolla saadaan Suomi nousuun?

:thumbs: Sä nyt kuvittelet taas ihan omias. Vaikka kyllä mä ymmärrän, että kun sitä sanottavaa ei ittellä ole ja Niinistön teemat on muuten niin ylivoimasia, niin pitää tarttua tollasiin lauseisiin ja tehdä niistä omia oletuksia.

Siinä sanotaan "Säästäväisyys sekä arjen kekseliäs käytännönläheisyys ovat
osa suomalaista menestystarinaa.
" Mistä sää revit, että tää on jotenkin kantava teema miten Suomi saadaan nousuun?!?!? Nyt rajaa tohon spämmiin, oikeesti.

protsku sanoi:
2.Viisas katsoo huomistakin kauemmas

Turvallisuus ja ympäristöasiat kulkevat yhdessä. Keskustelussa usein
jakaannutaan siten, että osa meistä huolehtii vain ympäristöstä ja osa
turvallisuudesta. Se on mennyttä ajattelua. Ne eivät ole kaksi eri asiaa,
vaan molemmissa aihepiireissä on katsottava kauas tulevaisuuteen.

Kysymys: Miten Nato-päätöksen kiirehtiminen ennen aikojaan lisää Suomen turvallisuutta? Entä talouskasvu ja luonnonsuojelu teollisuuden päästöiltä, eivätkö nämä ole toisensa poissulkevia asioita?

Tosiaan kiirehtiminen. Joku taiskin vastata miten tässä on suorastaan hosuttu asian kanssa ja miten helppoa siihen on liittyä kun on oikeasti hätä. Minkä takia Halonen ei ole valmis edes tekemään selontekoa asiasta??!?

Talouskasvu ja luonnonsuojelu teollisuuden päästöiltä on ristiriitasia vaan tossa siinä sun pienessä mielessäs. Mitenköhän paljon esim. palvelusektori saastuttaa?

protsku sanoi:
3.Vastakkainasettelun aika on ohi

Vastakkainasettelu on turhaa, koska olemme kaikki suomalaista työväkeä;
työntekijät ja työnantajat, yrittäjät, opintojen parissa uurastavat
opiskelijat, kotona lapsiaan hoitavat vanhemmat, työelämän ulkopuolella
olevat ja työnsä jo tehneet eläkeläiset.

Kysymys: Kyllä Suomessa on edelleen selvä luokkajako rikkaisiin ja köyhiin. Kokoomuksen ajama politiikka on lisännyt entisestään tuloeroja tässä maassa. Kertokaa jotain konkreettista siitä miten myös työttömien ja opiskelijoiden asemaa parannetaan? Nythän nuoret mm. eivät uskalla lähteä opiskelemaan työttömyyden pelossa.

Sä nyt poraat turhaan niistä tuloeroista. Jos ei mene jakeluun, niin ei sitten mene. On tääläkin ollut pari kertaa puhetta. Onko työttömien huonot olot sun mielestä se mitä täälä pitää ensinnä parantaa??? Jos niin, Saulilla on siihen lääke: työnteko!

Niinistö oli itte 4,5 vuoden opiskeluistaan 2 vuotta töissä. Ja oon aivan samaa mieltä, että opiskelijoita ei tarvii ainakaan enempää hyysätä. Nytkin tulee sitä rahaa joka luukusta, että tää ei tosiaan ole mikään ongelma.

protsku sanoi:
4.Uutta työtä Suomeen

Työ on kaikkien niiden oikeus, jotka työhön pystyvät. Suomi on todettu
maailman kilpailukykyisimmäksi maaksi, jossa peruskoulutus on maailman
parhaita. Meillä on kaikki edellytykset saada lisää työpaikkoja Suomeen.

Kysymys: Miten Suomeen saadaan lisää työpaikkoja?

Noi kilpailukyky tutkimukset ei toteudu käytännössä. Olis ainakin markkinoitava sitä Suomea selkeästi paremmin, eikä pelastettava kehitysmaita.

protsku sanoi:
5.Suomi on keksittävä uudelleen

Tulevaisuuden kannalta tärkeintä on se, kuinka me luomme uusia työpaikkoja
ja samalla säilytämme vanhat. Presidentiltä tarvitaan tekoja työn luomiseksi
mieluummin kuin puheita väistämättömiä muutoksia vastaan.

Kysymys: Mitä tekoja presidentti tulee tekemään vanhojen työpaikkojen säilyttämiseksi ja uusien työpaikkojen luomiseksi? Jotain konkreettista?

Ja niitä konkreettisia keinoja tuli tossa jo listattua pari postia aiemmin. Mites Halosella? Jotain vastauksia nyt protsku välillä, eikä tota saatanan fleimiä mistä ei ole kellekään mitään hyötyä.

protsku sanoi:
Kyllä nuo Sauli Niinistön vaaliteemat jäävät niin ympäripyöreiksi korulauseiksi ettei niihin sisälly mitään todellisia toimenpiteitä asioiden muuttamiseksi. Tarja Halosen vaaliohjelmassa on sentään konkreettisia toimia mm. työllisyyden parantamiseksi.


Kyllä noi sun höpötykset nyt on ainoot mitkä tässä jää ympäripyöreiks. Mitkä ne Halosen konkreettiset toimet olikaan?
 
protsku sanoi:
Näyttää siltä että edellisen tekstin perusteella Sauli Niinistö on ollut Nato-kysymyksessä aikamoinen tuuliviiri. Kommentteja kaivataan!

Niin kun homma on sun puolelta ollut tätä, niin en oikein tiedä, mikä oikeus sulla on pyytää mitään kommentteja keltään...

Aleley sanoi:
Kiireisille lukijoille(lue= vastaajille) koko homma pähinänkuoressa:

1.Protsku kirjoittaa epämääräisen, perustelemattoman viestin.
2.Viesti perustuu yleensä halosen vaaliteeseihin, tai vasemmistopropagandaan.
3.Protsku ei osaa perustella mitään edellisistä.
4.Protsku ei koe olevansa arvoinen vastaamaan hänelle esitettyihin vasta-argumentteihin jotka mitätöivät hänen väitteensä.
5.Protsku aloittaa uudestaan.


Haluaisin mielelläni lukea hedelmällistä väittelyä enkä toinen toistaan typerämpiä monologeja.


Mä nyt kysyin sulta tällasta jo ajat sitten. Meni vaan sopivasti ohi?

training_addict sanoi:
Sä nyt painotat tota USA:aa, joka paikassa, mutta unohdat, että sillä Niinistölläkin on niitä reunaehtoja tohon liittyen. Laitas nyt joku linkki sellaseen uutiseen, jossa Niinistö toteaa, että NATO:oon on liityttävä, oli mikä tahansa, viimestään 2008.

Ja tuuliviireistä puheenollen: http://www.pakkotoisto.com/vbulletin/showpost.php?p=910226&postcount=409 :rock:
 
training_addict sanoi:
Asiallisiin kysymyksiin asiallisia vastauksia.

Kuten tääläkin on tullut jo esiin.

1) Unilukkarin rooli. Eli sitä keppiä pöytään tarvittaessa. Puheissa, tilaisuuksissa ym. Tästä Niinistö on ottanut konkreettisena esimerkkinä hoito- ja hoitamenoihin valmistautumisen. Sitä on laiminlyöty ja se voi kostautua.

2) Suomalaisen työnmarkkinointi. Erityisesti meidän vahvuuksien ja osaamisen korostaminen. Ne vienniedistämismatkat + suomalaisen osaamisen esiintuonti presidentin toimissa. Tässäkin ne puheet ja tapaamiset ym.

3) Itämeren alueen yhteistyön lisääminen. Konkreettisena toimena valtionpäämiehien koolle kutsuminen. Asian esille ottaminen sopivissa tilaisuuksissa. Tulis luoda sellanen mielikuva suuremmasta investointialueesta kuin vain pelkkä Suomi.

4) Työryhmän perustaminen pohtimaan suomalaisen työn edellytyksiä tulevaisuudessa.

Tossa nyt ihan muutamia aluks, mistä Niinistö on puhunut. Lisää kuullaan varmaan myös tulevissa vaaliväittelyissä.

Olis nyt helvetin hienoa, jos niistä Halosen toimista 6 vuoden ajalta olis jotain konkreettista kerrottavaa liittyen sen vaaliteemoihin. Päinvastasia faktoja on jo pitkään ladottu tiskiin, minkä vuoks se ämmä on isomman sortin hurskastelija.
Kiitos vastauksista (tuon ämmättelyn olisit vielä voinut jättää). Kohdat 1 ja 2 ovat kyllä vielä käytännöstä aika kaukana, vaikkakin varmaan ajatuksen tasolla ihan hyviä. Muut kohdat ovat varmaankin ihan tavoiteltavia ja toteutettavia asioita. Tuon työryhmän osalta kylläkin on jo toimittu ainakin Halonen ja Vanhanen näin kertoivat (muistaakseni) maikkarin vaalitentissä. Niinistö ei tätä ilmeisesti tiennyt ja keksi siinä samantien, että hallituksen asettama työryhmä on riittämätön. Muistaisko joku paremmin?
 
training_addict sanoi:

Mitkä ne Halosen konrkeettiset toimet olikaan?

...ja tähän itseäni kiinnostava jatkokysymys: i) minkä vuoksi Tarja Halonen ei ole ottanut kyseisiä konkreettisia toimia käyttöön jo kuluvalla kaudella? ii) Mikäli Tarja Halonen on toteuttanut kyseisiä konkreettisia toimia jo kuluvalla kaudella, mitä hyötyä nykytilanteeseen verrattuna niistä on odotettavissa?

Erikoista, että Tarja Halosen vaaliohjelmaan vedotaan konkreettisia muutoksia takaavana asiana. Eikös pitäisi näin "vanhan työntekijän" kyseessä ollen vedota annettuihin näyttöihin eikä työhakemukseen? Ja juu, en keksinyt tätä nerokasta työhaastatteluanalogiaa ihan itse, pöllin Tartsin mainoksesta.
 
Käykääs nyt veivaamassa se nro 3 sinne lappuun.
Täällä oli ainakin nätti ilma (-25 c ja tuuli) käydä kävelyllä ja äänestämässä. Pojat, ei sitä pressaa täällä forumilla ratkaista vaan uurnilla...

no ni, mitä vielä ootat... uurnille MARS MARS!!
 
training_addict sanoi:
Ja oon aivan samaa mieltä, että opiskelijoita ei tarvii ainakaan enempää hyysätä. Nytkin tulee sitä rahaa joka luukusta, että tää ei tosiaan ole mikään ongelma.
anteeksi :offtopic: mutta näytätkö mullekin sen luukun niin mä meen sen ääreen jonottamaan? kun opintotuesta on ensin maksettu verot,ja sen jälkeen vuokra,jää käteen uskomattomat 90€ kuukaudessa.
ja kesätöistä jos tienaat liikaa niin peritään opintotuesta takaisin :(

EDIT tänään äänestämään.kai tiedätte ketä äänestetään?
 
Corleone sanoi:
Kiitos vastauksista (tuon ämmättelyn olisit vielä voinut jättää). Kohdat 1 ja 2 ovat kyllä vielä käytännöstä aika kaukana, vaikkakin varmaan ajatuksen tasolla ihan hyviä. Muut kohdat ovat varmaankin ihan tavoiteltavia ja toteutettavia asioita. Tuon työryhmän osalta kylläkin on jo toimittu ainakin Halonen ja Vanhanen näin kertoivat (muistaakseni) maikkarin vaalitentissä. Niinistö ei tätä ilmeisesti tiennyt ja keksi siinä samantien, että hallituksen asettama työryhmä on riittämätön. Muistaisko joku paremmin?

Myös 1 ja 2 on käytännön toimia kun puhutaan presidentistä ja sen valtaoikeuksista.

Toi työryhmä sekaannus sulla on varmaan siitä Itämeren alueen yhteistyöstä. Vanhanen ja Halonen heitti, että kyllähän sitä on jo nykyään: kokoonnutaan kerran vuodessa. Niinistö kyllä tiesi tämän, ja tää ei oo mitenkään sellasta yhteistyötä, joka lois sitä imagoa suuremmasta investointialueesta. Siihen on panostettava enemmän ja selvemmin. Niinistön keino oli itse järjestää tällasia tapaamisia esim. Helsingissä. Se oli Halonen ja Vanhanen, jotka tässä asiassa olivat pihalla, ja kuvittelivat pelastavansa itsensä tolla yhdellä kokouksella, joka jo nyt satutaan järjestämään.

Ahtisaarellahan oli työryhmä pohtimassa suomalaista työtä. Käsittääkseni Halonen ei ole laittanut tikkuakaan ristiin tämän suhteen...

edit: joo Alec, eihän sillä opintotuella kuuhun mennä, mutta oon kyllä ittekin työssäkäyvä opiskelija ja oma mielipide kyllä on, että ei oo mikään mahdoton yhtälö hoitaa niitä opiskeluja tällä tukisysteemillä. Opintolainahan on sitten vielä erikseen.
 

3 kpl M-Nutrition EAA+

Mango - Hedelmäpunssi - Sitruuna - Vihreä omena

-25%
training_addict sanoi:
Ei kukaan ole tollasia meidän leiristä väittänyt. Kyse on mun käsittääkseni enemmän hallintokulujen järkeistämisessä, ylipäätään olojen muuttamisessa työn tekemistä ja yrittämistä enemmän suosiviksi(kannustava toimeentulotuki järjestelmä ym.)

Kannustava toimeentulotukijärjestelmä ilmeisesti teidän mukaan tarkoittaa toimeentulotuen heikentämistä? Onko näin? Eli kannustetaan (käytännössä pakotetaan) ihmisiä ottamaan vaikka mitä tahansa paskaa työtä vastaan heikentämällä tukiverkkoa? Eikö se työ pitäisi tehdä houkuttelevammaksi, ei heikentää tukia. Jos Reijo saa kotona raapimalla munia ja bisseä juomalla saman tai enemmän kuin tekemällä jotain paskahommia, miksi Reijo lähtisi tekemään niitä paskahommia? Reijohan vain maksimoi oman hyvinvointinsa. Ei keppiä. Porkkanaa. Minusta tommosella keppi-ideologialla saadaan vaan vittuuntuneita ja katkeria ihmisiä. Sitten ne ei tee kyllä enää paskaakaan...

Eikö esim. matalapalkkaisimpiin (n. 1000-1300 ecua/kk, hatusta vedetty) hommiin - jonne keskimäärin reijot voisi työllistyä - pitäisi antaa täysi verovapaus? Kulutukseenhan ne kaikki menee joka tapauksessa.

Jos ymmärsin toimeentulotukijärjestelmän kannustavuuden näkökulmastasi väärin, pyydän vilpittömästi anteeksi.

Edit: Vai kuuluuko Kokoomuksen ideologiaan käsitettä verovapaus pienituloisimmille, vai vain yleisen veroasteen laskeminen? En ole niin perillä Kokoomuksen teeseistä...
 
Kun se protsku jaksaa vaahdota siitä NATO:sta


lähde: http://www.niinisto.net/index.php?option=com_content&task=view&id=212&Itemid=26
Sauli Niinistön blogi sanoi:
Mainitsin eilisessä YLEn vaalikeskustelussa vuoden 2008 seuraavana virstanpylväänä tässä keskustelussa. Tämä siitä yksinkertaisesta syystä, että Yhdysvallat on esittänyt Naton seuraavaa laajentumiskokousta tuolle vuodelle. Mielestäni on rehellistä nostaa tuo asia keskusteluun – ei siksi, että meidän olisi pakko tehdä ratkaisuja, vaan siksi, että meidän on pakko kyetä avoimemmin ja paremmin asiasta keskustelemaan.

Mitenkäs Haloselle sopii toi avoin keskustelu?!?!?

SniffDaddy: Kuten mä sanoin niin en lähde noihin sisäpolitiikka vääntöihin. Se on ihan sama mitä mä sanon, niin löytyy samantien 10 jätkää jotka hyppää silmille ja tää keskustelu lähtee niille samoille raiteille millä ollaan jo pari kertaa oltu. Todellakin eduskuntavaalit 2007. Sillon nää asiat on ajankohtasia.
 
Lupaatko kertoa eduskuntavaaleihin mennessä, mitä tarkoittaa Kokoomuksen mukaan toimeentulotukijärjestelmän kannustavuus? Jos tulkitsin sitä oikein, nyökkää vain hiljaisesti.
 
Ja jos täällä keskuudessamme liikkuu muitakin(liittyen tähän keskusteluun http://www.pakkotoisto.com/vbulletin/showpost.php?p=912054&postcount=581), jotka repeilee Niinistön keskustan kosimiselle näin toisella kierroksella, niin tässä linkki niihin Niinistön bioenergia puheisiin:

http://www.niinisto.net/index.php?option=com_content&task=blogcategory&id=5&Itemid=26
(Se video oikeassa reunassa: Mitä mieltä Sauli on Suomen valmistautumisesta ilmastonmuutokseen)

Ja on todellakin ollut tuolla Niinistön sivuille jo vaikka kuinka ja pitkään. Joten eipäs enää syyttä repeillä Saulin kommenteille.:D

fake edit: SniffDaddy: Lupaan. Ja veikkaan, että et tulkitse täysin oikein. Palataan astialle.
 
lej sanoi:
Kyse on varmaan siitä, että esim. hallintoa kevennetään ja pyritään eroon aluksi vaikkapa niistä typeristä lapuista, joka Niinisöllekin eteen lykättiin vaaliväittelyssä, jossa työttömän pitää joka saatanan päivältä merkata onko ollut työttömänä vai ei. Kun on kymmeniä tuhansia työttömiä ja jokainen täyttää tuollaisia turhia lappuja niin niiden paperiden pyörittelemisestä tulee jo aika iso lasku vuodessa.
Onko joku tehnyt konkreettisia esityksiä tuollaisesta muutosesta? Ja miten tuo asia hoidettaisiin sitten kevyemmin?

Edelleenkin toistan, että tuskinpa kukaan haluaa tarkoituksella pitää Suomessa turhaa byrokratiaa ja tehottomuutta. Jos noita voidaan karsia ilman haittavaikutuksia, niin jokainen puolue toteuttaa nuo muutokset. Ja tätä tehostamista ja karsintaa on tehty koko ajan laman jälkeen, riippumatta siitä mitkä puolueet hallituksessa istuvat. Ei noissa säästämis- ja tehostamisvaatimuksissa ole sinänsä mitään uutta. Eroavaisuuksia puolueiden välillä tulee sitten sellaisissa säästötoimenpiteissä, joissa on myös selviä negatiivisia vaikutuksia. Tuossa kohtaa tulevat sitten arvot ja ideologiat mukaan kuvaan, eli onko säästöstä saatava hyöty niin suuri, että se kannattaa tehdä niistä negatiivisista puolista huolimatta.

lej sanoi:
Pieni laskutoimitus (taas). 50 prosenttia 500:sta on 250. 25 prosenttia 1000:sta on, tadaa, 250! Tämä on todella karkea esimerkki, mutta mutta toimiva. Viimeisen n. kymmenen vuoden aika tehdyt veronalennukset ovat tuoneet valtion kassaan enemmän rahaa kuin niiden kustannus on ollut. Nämä alennukset ovat koskeneet aika pitkälti palkkaverotusta ja siinä ei ehkä ihan noin suuria etuja voi enää saada ilman muutoksia muissa vertuksissa, joita ovat juuri ne palkkojen sivukulut, veroja nekin, tosin eri nimillä.
Todellisessa elämässä tuo ei toimi noin. Veronalennuksen kustannuksia ei saada kasvaneen kulutuksen kautta mitenkään kokonaan takaisin kuin oikeistofanaatikkojen märissä päiväunissa. Viimeisen kymmenen vuoden aikana veronalennukset eivät ole tuoneet valtion kassaan enempää rahaa kuin niidden kustannus on ollut. Veronalennuksista saadaan jonkin verran takaisin, mutta ei millään kaikkea. Paljonko saadaan takaisin, sitä on sitten vaikea ennakoida ja mitata. Enkä tällä tarkoita etteikö veronalennukset olisi tehokas keino lisätä talouskasvua, mutta ei niistäkään nyt mahdottomia pidätä odottaa ja luvata.

lej sanoi:
Sivukulujen alennuksilla on sellainen pieni bonus vielä, että ne lisäisivät työllisyyttä huomattavasti enemmän kuin palkkaverotuksen laskeminen. Samalla päästäisiin myäs tehottomasta, huijaamisen mahdollistavasta, demareiden systeemistä, jossa rahaa annetaan firmoille, että ne palkkaavat turhia ihmisiä pätkätöihin. Itsekin tätä systeemiä kritisoit aikaisemmin. Uusi systeemi toimisi järkevämmin. Nythän firman kannattaa ottaa turhakin työntekijä lorvimaan, kun valtio antaa siitä rahaa. Toisaalla joku toinen firma tarvitsisi oikeasti työntekijän, mutta sillepä firmalle valtio ei annakaan rahaa tällä hetkellä. Alennetut maksut kaikille kohdistaisi hyödyn sitä oikeasti tarvitseville.
Sivukulujen alentamiset ovat luultavasti yksi parhaista ja kustannustehokkaimmista keinoista lisätä työllisyyttä. Tämähän oli yksi työreformin pääkohdista ja siinä painotettiin nimenomaan työnantajamaksujen alentamista pienipalkkaisia painottaen.

Nuo työllistämistuet eivät ole ihan pelkästään demareiden systeemi, Kokoomus oli mukana kahdessa Lipposen hallituksessa tuota toteuttamassa. Toki tuo oli enemmän demareiden käsialaa, mutta on kyllä Kokoomuksenkin on tuosta vastuunsa kannettava.

lej sanoi:
Presidentti ei ainakaan minun mielestäni vastaa kovin paljon enää ulko- ja turvallisuuspolitiikasta, koska moni muu kykenee hoitamaan ne paremmin. Pressa sopii paljon paremmin viennin edistämiseen ja ns. unilukkarina toimimiseen.
Kyllä presidentin tehtävä ainakin Suomen lain mukaan on johtaa ulkopolitiikkaa yhdessä hallituksen kanssa. Riippuu varmaankin presidentistä itsestään, että kuinka suurta roolia hän siinä ottaa. Unilukkarin roolista olen samaa mieltä, mutta tuo viennin edistäminen ei mielestäni kyllä ole mikään presidentin varsinainen tehtävä, enkä edes oikein usko presidentin mahdollisuuksiin vaikuttaa tuossa asiassa. Tuo vienninedistäminenhän oli Ahtisaaren esiin nostama ajatus. Miten presidentti käytännössä pystyy edistämään vientiä vapaassa markkinataloudessa? Sopii toisen maan presidentin kanssa, että nyt tämä meidän maan firma A alkaa käydä kauppaa teidän maan firman B kanssa? Osaako kukaan kertoa mitään konkreettisia tapauksia miten tämä vienninedistäminen on vaikkapa Ahtisaaren aikana tapahtunut?
 
SniffDaddy sanoi:
Kannustava toimeentulotukijärjestelmä ilmeisesti teidän mukaan tarkoittaa toimeentulotuen heikentämistä? Onko näin? Eli kannustetaan (käytännössä pakotetaan) ihmisiä ottamaan vaikka mitä tahansa paskaa työtä vastaan heikentämällä tukiverkkoa? Eikö se työ pitäisi tehdä houkuttelevammaksi, ei heikentää tukia. Jos Reijo saa kotona raapimalla munia ja bisseä juomalla saman tai enemmän kuin tekemällä jotain paskahommia, miksi Reijo lähtisi tekemään niitä paskahommia? Reijohan vain maksimoi oman hyvinvointinsa. Ei keppiä. Porkkanaa. Minusta tommosella keppi-ideologialla saadaan vaan vittuuntuneita ja katkeria ihmisiä. Sitten ne ei tee kyllä enää paskaakaan...

Eikö esim. matalapalkkaisimpiin (n. 1000-1300 ecua/kk, hatusta vedetty) hommiin - jonne keskimäärin reijot voisi työllistyä - pitäisi antaa täysi verovapaus? Kulutukseenhan ne kaikki menee joka tapauksessa.

Jos ymmärsin toimeentulotukijärjestelmän kannustavuuden näkökulmastasi väärin, pyydän vilpittömästi anteeksi.

Edit: Vai kuuluuko Kokoomuksen ideologiaan käsitettä verovapaus pienituloisimmille, vai vain yleisen veroasteen laskeminen? En ole niin perillä Kokoomuksen teeseistä...
Mä nyt vastaan vielä kerran, vaikka pressanvaaleihin ei ehkä niin paljon liitykään.

Ideahan olisikin Kokoomuksella juuri siinä, että verottomasti tienattavan summan määrää nostettaisiin, ja lisäksi varsinkin esimerkkinä käyttämisässi töissä, ja toki muissakin, työnantajamaksuja alennettaisiin, jolloin palkkaaminen olisi kannattavampaa. Tällöin Reinonkin kannattaisi mennä töihin. Ja työpaikkoja myös tulisi lisää.

Toki Kokoomuksessakin tunnustetaan, että keppi ei auta, jos töitä ei ole. Siksi Reino maksaisi vähemmän veroja, ja firma vähemmän muita maksuja, tällöin kysyntä ja tarjonta kohtaisi paremmin. Kun tilanne olisi tämä, niin voisi hieman rukata myös tukipuolta, jolloin saataisiin luotua sekä keppiä, että porkkanaa.

Vasemmiston mallihan on nyt hieman susi, koska siinä annetaan rahaa tietyille yrityksille, että ne palkkaavat porukkaa. Tämä ei tietenkään kohdistu kaikkiin yrityksiin, jolloin tuki saattaa ohjautua sellaiselle yritykselle, jolla ei hirveästi ole tarvetta työntekijöille, mutta nyt se voi ottaa jonkun pätkätyöläisen, koska sillä tienaa. Ja toinen firma, joka tarvitsisi sitä tuke oikeasti ei saa mitään.

Tämä siis mhadollistaa kikkailun, joka ei Kokoomnuksen mallissa ihan toimikaan ja on aina kalliipmaa ja tehottomampaa kerätä rahaa yrityksiltä ja sitten antaa sitä summamutikassa takaisin. Sen sijaan, että alupnperin kerättäisiin kaikilta vähemmän.

Ja tässä ehkä tuleekin koko Halosen ja Niinistön, kuin vasemmiston ja Kokoomuksenkin ero, eli jälkimmäiset tajuavat sen, että on aivan turhaa kierrättää kaikki raha valtion kassan kautta, kun se on tehokkaampaa käyttää heti kohteessa. Kassan kautta kierrättäminen yleensä ohjaa sen takaisin myös useammin vääriin kohteisiin.
 
training_addict sanoi:
Toi työryhmä sekaannus sulla on varmaan siitä Itämeren alueen yhteistyöstä. Vanhanen ja Halonen heitti, että kyllähän sitä on jo nykyään: kokoonnutaan kerran vuodessa. Niinistö kyllä tiesi tämän, ja tää ei oo mitenkään sellasta yhteistyötä, joka lois sitä imagoa suuremmasta investointialueesta. Siihen on panostettava enemmän ja selvemmin. Niinistön keino oli itse järjestää tällasia tapaamisia esim. Helsingissä. Se oli Halonen ja Vanhanen, jotka tässä asiassa olivat pihalla, ja kuvittelivat pelastavansa itsensä tolla yhdellä kokouksella, joka jo nyt satutaan järjestämään.

Ahtisaarellahan oli työryhmä pohtimassa suomalaista työtä. Käsittääkseni Halonen ei ole laittanut tikkuakaan ristiin tämän suhteen....
Ei ei, kyllä se liittyi tuohon työasiaan se työryhmä. Valitettavasti en muista tarkemmin, joten vie vähän pohjaa jutulta. Oletko varma, että Ahtisaaren työryhmällä ei ole presidentin kanssa mitään tekemistä? Ja muutenkin voisi kysyä, pitääkö presidentin päätösten olla suoraan presidentin tekemiä, jotta ne laskettaisiin hänen edukseen? Silloinhan tällaiset päätökset jäisivät jo valtaoikeuksien takia aika minimiin. Aika sekavasti ilmaistu, mutta toivottavasti joku ymmärtää.
 
SniffDaddy sanoi:
Lupaatko kertoa eduskuntavaaleihin mennessä, mitä tarkoittaa Kokoomuksen mukaan toimeentulotukijärjestelmän kannustavuus? Jos tulkitsin sitä oikein, nyökkää vain hiljaisesti.

Mun mielestä se tarkottaa käytännössä sitä että vapaa matkustajille pistetään luu kurkkuun mutta se on vaan sanottu kauniisti. :thumbs:
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom