Presidentinvaalikeskustelu: Niinistö vai Halonen?

EAA-valmisjuoma 24-pack

Pineapple Passion Fruit

1€/kpl
No korjataan sen verran että Suomen mittakaavassa toistuvasti ääneen pääsevä raskaan sarjan eu-asiantuntija.
 
Saattohoito sanoi:
Alexander Stubbia ei kyllä voi mitenkään luonnehtia "raskaan sarjan eu-asiantuntijaksi".

Aijaa?

WikiPedia sanoi:
Alexander Stubb (s. 1. huhtikuuta 1968) on europarlamentaarikko (, EPP-ED-ryhmä) . Hän sai kesäkuun 2004 vaaleissa toiseksi eniten ääniä (115 225).

Aikaisemmin Stubb on toiminut erityisasiantuntijana Suomen EU-edustustossa Brysselissä, jossa hän vastasi institutionaalisista kysymyksistä ja suomalaisten rekrytoimisesta EU-instituutioihin sekä Euroopan komission puheenjohtajan Romano Prodin neuvonantajana. Hän on ollut mukana neuvottelemassa Amsterdamin ja Nizzan sopimuksista sekä toiminut suurlähettiläs Antti Satulin avustajana.

Stubb on vakiokolumnisti ja julkaissut 10 EU-aiheista kirjaa sekä lukuisia akateemisia artikkeleita. Hän on vieraileva professori College of Europessa.

Perustutkinto (B.A) valtio-opissa Furman yliopistossa Yhdysvalloissa, jatko-opintonnot Sorbonnen yliopistolla Pariisissa ja College of Europessa (M.A). Filosofian tohtori London School of Economicista vuonna 1999. Väitöskirjan aihe EU:n joustava yhdentyminen.

-Euroopan parlamentin perussopimusvaliokunnan ja talousarvion valvontavaliokunnan jäsen

-Euroopan parlamentin sisämarkkinavaliokunnan ja ulkoasiainvaliokunnan varajäsen
 
Ehkä minulla on mennyt jotain ohi, mutta kertokaapa niitä konkreettisia keinoja, joilla Sale aikoisi vaaliteemojaan toteuttaa. Ja olisiko mahdollista, että vastausta ei käännettäisi Halosen haukkumiseen. Tuskinpa.
 
Kaikki kolme...Vanhanen, Niinistö ja Halonen ovat hyviä pressaehdokkaita. Kenestäkään ei pahaa sanottavaa. Ei presidenti tähän maahaan autuutta tuo yksin. Mielestäni kunnallisvaalit ovat tärkeämmät ajatellen maamme kehitystä. Viimeksi äänestin Tarjaa kun Sauli ei ollut ehdolla. Nyt meni hieman yli tuo Niinistön "työväen presidentti"- teema. Tarjaa äänestin siksi, että hänellä on tietääkseni hyvät suhteet Eurooppalaisiin päämiehiin. Sauli uppoaa siihen harmaaseen poliittiseen massaan ulkoiselta olemukseltaan eikä töksähtelevä ulosanti auta asiaa.

Ääni siis Tarjalle.
 
Kiinahan on yksi maailman nopeiten kasvavia talouksia, ja siellä on kommunistijohto. Siellä harrastetaan liberaalia talous- ja kauppapolitiikkaa, vaikka siellä on kommunistinen johto. Eli taitaa se globaali oikeisto-vasemmisto -vääntö olla jo historiaa...
Pelikenttä on muutenkin muotoutumassa uudeksi.
 
Sanomalehti Karjalainen sanoi:
Vasemmiston ehdokas, presidentti Tarja Halonen löytää selvän eron haastajaansa Sauli Niinistöön (kok.) suhtautumisessa puolustusliitto Naton jäsenyyteen.
- Niinistö ilmoittautui ensin eurooppalaisen Naton kannattajaksi ja sitten vaan yleensä Naton kannattajaksi. Sen sijaan pääministeri Vanhanen ja minä pidimme tiukasti kiinni siitä, että tulevatkin presidentit ovat sidottuja toimimaan meidän ulko- ja turvallisuuspoliittisen selontekomme pohjalta.
Halonen muistuttaa, että selonteon ovat hyväksyneet sekä presidentti, hallitus että eduskunta.
- Sanan pitää pitää, myöskin sen jälkeen kun neuvottelut ovat päättyneet. Selonteon sisään ei ole rakennettu mitään eurooppalaista Natoa.

Näyttää siltä että edellisen tekstin perusteella Sauli Niinistö on ollut Nato-kysymyksessä aikamoinen tuuliviiri. Kommentteja kaivataan! :D
 
Sauli Niinistön vaaliteemat ja niihin liittyviä kysymyksiä

1.Hyvinvointi asuu lähellä

Suomalaisuus on rehellisyyttä, vahvaa oikeudenmukaisuutta ja läheisistä
huolehtimista. Säästäväisyys sekä arjen kekseliäs käytännönläheisyys ovat
osa suomalaista menestystarinaa. Suomalaisen kylä- ja kaupunkiyhteisön
hyveitä ei saa unohtaa.

Kysymys: Kertokaa tarkemmin mitä on tuo "arjen kekseliäs käytännönläheisyys" jolla saadaan Suomi nousuun?

2.Viisas katsoo huomistakin kauemmas

Turvallisuus ja ympäristöasiat kulkevat yhdessä. Keskustelussa usein
jakaannutaan siten, että osa meistä huolehtii vain ympäristöstä ja osa
turvallisuudesta. Se on mennyttä ajattelua. Ne eivät ole kaksi eri asiaa,
vaan molemmissa aihepiireissä on katsottava kauas tulevaisuuteen.

Kysymys: Miten Nato-päätöksen kiirehtiminen ennen aikojaan lisää Suomen turvallisuutta? Entä talouskasvu ja luonnonsuojelu teollisuuden päästöiltä, eivätkö nämä ole toisensa poissulkevia asioita?

3.Vastakkainasettelun aika on ohi

Vastakkainasettelu on turhaa, koska olemme kaikki suomalaista työväkeä;
työntekijät ja työnantajat, yrittäjät, opintojen parissa uurastavat
opiskelijat, kotona lapsiaan hoitavat vanhemmat, työelämän ulkopuolella
olevat ja työnsä jo tehneet eläkeläiset.

Kysymys: Kyllä Suomessa on edelleen selvä luokkajako rikkaisiin ja köyhiin. Kokoomuksen ajama politiikka on lisännyt entisestään tuloeroja tässä maassa. Kertokaa jotain konkreettista siitä miten myös työttömien ja opiskelijoiden asemaa parannetaan? Nythän nuoret mm. eivät uskalla lähteä opiskelemaan työttömyyden pelossa.

4.Uutta työtä Suomeen

Työ on kaikkien niiden oikeus, jotka työhön pystyvät. Suomi on todettu
maailman kilpailukykyisimmäksi maaksi, jossa peruskoulutus on maailman
parhaita. Meillä on kaikki edellytykset saada lisää työpaikkoja Suomeen.

Kysymys: Miten Suomeen saadaan lisää työpaikkoja?

5.Suomi on keksittävä uudelleen

Tulevaisuuden kannalta tärkeintä on se, kuinka me luomme uusia työpaikkoja
ja samalla säilytämme vanhat. Presidentiltä tarvitaan tekoja työn luomiseksi
mieluummin kuin puheita väistämättömiä muutoksia vastaan.

Kysymys: Mitä tekoja presidentti tulee tekemään vanhojen työpaikkojen säilyttämiseksi ja uusien työpaikkojen luomiseksi? Jotain konkreettista?

Kyllä nuo Sauli Niinistön vaaliteemat jäävät niin ympäripyöreiksi korulauseiksi ettei niihin sisälly mitään todellisia toimenpiteitä asioiden muuttamiseksi. Tarja Halosen vaaliohjelmassa on sentään konkreettisia toimia mm. työllisyyden parantamiseksi.

Eli sana on vapaa, kertokaapas nyt ihan oikeasti kohta kohdalta että mitä Sauli Niinistö tekee em. asioitten suhteen jos hänet valitaan presidentiksi? Ympäripyöreät korulauseet eivät vakuuta missään suhteessa.
 
SniffDaddy sanoi:
Kiinahan on yksi maailman nopeiten kasvavia talouksia, ja siellä on kommunistijohto. Siellä harrastetaan liberaalia talous- ja kauppapolitiikkaa, vaikka siellä on kommunistinen johto. Eli taitaa se globaali oikeisto-vasemmisto -vääntö olla jo historiaa...

Kiinaa nyt ei voi mitenkään yhdistää tässä globaalilla ilmeiseti tarkoitettavaan eurooppalaiseen oikeisto-vasemmisto -vääntöön, koska maassa nykyään oleva "kommunistinen" johto ei harjoita millään tavalla vasemmistolaista yhteisöllistä sosiaalipolitiikkaa. Kyse on ainoastaan kahlitusta ja byrokratisoituneesta yksipuoluejärjestelmästä. Maan talousjärjestelmääkin on vaikea verrata mihinkään muuhun, sen verran kompleksinen se tällä hetkellä on.

Muuten sniffillä on kuitenkin pointtia, sillä eniten tässä koko keskustelussa ehkä häiritsee juuri oikeisto vs. vasemmisto -vastakkaisasettelu. Täällä näistä on tehty ehdottomasti arvovaalit, vaikka oikeasti Sauli ja Tarja ovat ylläättävän lähellä toisiaan suurimmassa osassa kysymyksistä. Olisikin mielenkiintoista kuulla, minkälaisena keskustelijat kuvittelisivat suomalaisen oikeistolaisjohtoisen yhteiskunnan, siitä kun ei ole viime vuosina juurikaan saatu kokemuksia.

Uskooko esim. protsku siihen, että Kokoomuksen johtama Suomi siirtyy suhteelliseen verotukseen ja lakkauttaa julkisen terveydenhuollon? Mitä TrainingAddict ajattelee Kokoomuksen tekevän, jos puolue pääsisi valtaan? Mitä konkreettista tapahtuisi, laskisivatko verot, yksinkertaistettaisiinko sosiaaliturva- tai verojärjestelmää vai mitä?

Itse uskon siihen, että muutokset "oikeistolaisvetoisessa" Suomessa olisivat melko pieniä, sillä Eurooppalaisen mittapuun mukaista oikeistovaihtoehtoa Suomessa ei ole (toki Kokoomuksessa on ns. radikaalisiipi, mutta Kataisen yhteisöllisyys on kuitenkin vallassa). Mahdollisia muutoksia lienevät korkeintaan ylimmän marginaaliveroasteen maltillinen lasku kohti 50% (tästä tavoitetasosta on viime aikoina kirjoittanut hyvin esim. Helsingin Kauppakorkeakoulun vero-oikeuden professori Heikki Niskakangas, en nyt löydä kuitenkaan linnkiä) ja tietyt työmarkkinasopimusten yleissitovuutta koskevat muutokset.

Eli minua ainakin kiinnostaa, mitä te oikeastaan odotatte ja mitä te pelkäätte? Itse en nimittäin ole vielä löytänyt vaaleista oikeita asiaperusteita, joiden perusteella valinta pitäisi tehdä. Minulle nämä ovat puhtaat henkilövaalit, joissa äänestän pettymyksestäni huolimatta Niinistöä.

Ja niinistöläisille yksinkertainen kysymys:

Suomalainen työ on siis kaikkein tärkeintä. Hyvä. Listatkaa Niinistön ohjelmasta kolme konkreettista asiaa, miten työn tekeminen tehdään maassamme edullisemmaksi.
 
Protskulle:
OK, yritän olla provoilematta enempää ja keskustella asiallisesti. Toisaalta en löydä poliittisista manifesteistakaan mitään kättä pidempää. Kun elää keskellä poteroita jokapäiväisessä ryynäämisessä on kovin vaikeaa innostua pääesikunnan ylevistä päiväkäskyistä. Ymmärtänet mitä tarkoitan.

Tällä hetkellä elän keskellä käytännön ongelmaa: Firmalla on enemmän töitä kuin ehdimme tekemään. Myös uusia asiakkaita olisi tulossa mutta tämä edellyttäisi uusien työntekijöiden palkkaamista. Lisäksi yksi yritysten tärkeimmistä missioista on kasvaa; uskon, että kasvu on avain hyvinvointiin, kasvava yritys pystyy varmasti takaamaan työllisyyden ja palkkakehityksen. Taantuva yritys ei voi tuota tehdä.

Kaksi käytännön ongelmaa uusien työntekijöiden rekryssä:
1) Palkan sivukustannukset. On oikeasti hurjaa kertoa uuden työntekijän bruttopalkka kertoimella 1,5 ja miettiä mitä se tekee yrityksen kassalle. Pienyritys elää puhtaasti kassasta ja kassavirralla. Uuden työntekijän kulut alkavat pyörimään ensimmäisestä minuutista alkaen kun hän tulee firmaan; ensimmäiset laskutettavat työnsä hän tulee tekemään noin 3 kuukauden kuluttua.

2) Irtisanomissuoja. Tällä alalla ihminen saattaa vaikuttaa haastattatteluissa ja vielä koeajalla aivan hyvältä. Varsinainen paineensietokyky saattaa joutua koetukselle vasta kuuden kuukauden päästä. Tällöin työntekijä saattaa paljastua henkiseksi pommiksi ja sitten ollaankin kaikki lirissä. Ihminen on selvästi väärällä alalla tai ainakin väärässä firmassa, mutta häntä ei saada ulos kuin kikkailemalla "tuotannollisilla ja taloudellisilla syillä!" joka ei varmasti naurata ketään. Ei ainakaan minua.

Lisäksi tällä alalla en pysty pelaamaan vuokratyövoimalla tai harjoittelijoilla. Jokaisen sisääntulevan on oltava ainakin orastavasti kova ammattilainen ja hänen täytyy olla 100%:sti sitoutunut työhönsä ja erityisesti asiakkaisiimme.

Presidentti ei näitä ongelmia tule ratkaisemaan, mutta olen täysin varma, että Niinistö ja häntä lähellä olevat piirit tunnistavat nämä ongelmat paremmin kuin Halosen puoli.
 
Presidentinvaalin mustamaalaus räjähti eilen käsiin. Tuhannet teksti- ja sähköpostiviestit sekä internetin keskustelupalstat kertoivat eilen, että Tarja Halonen olisi kannattanut Suomen liittämistä Neuvostoliittoon vappupuheessaan vuonna 1976.

Viestin levittäjät villiintyvät, vaikka juoru oli jo maanantaina laajasti kumottu lehdissä.

Myöhään maanantai-iltana mukaan lähti myös luovutetun Karjalan asiaa esillä pitävä Pro Karelia -järjestö tiedotteellaan, jossa toistettiin juorua Halosen halusta liittää Suomi Neuvostoliittoon. Järjestö kumosi tiedotteen eilisaamuna ja pyysi samalla Haloselta anteeksi.

- Tämä on huono selitys. Mikään ei auta, kun tulee floppi. Me saimme tiedon eräältä entiseltä päätoimittajalta, joka vahvisti itse tarkistaneensa asian. Olisi itse pitänyt tarkistaa se, Pro Karelian päätoimittaja Veikko Saksi pahoitteli.

Anteeksipyynnön esitti nettipäiväkirjassaan myös samaa väärää huhua levittänyt entinen kansanedustaja Tuulikki Ukkola (kok).

Sauli Niinistön kampanja sanoutui juorusta irti. Kampanjan tiedotusvastaava Jussi Kekkonen kertoi IS:lle, että kaikille kampanjassa mukana oleville on lähetetty viesti, jossa kehotetaan hävittämään tällaiset tekstiviestit ja olemaan levittämättä niitä eteenpäin.

Tarja Halonen itse torjui STT:n haastattelussa juorun täysin perättömänä.

Villinä kiirinyt huhu sai eilen vauhtia Halosen vaaliorganisaatioon, joka joutui selvittämään juorun alkulähteitä.

Halosen nettisivuilla kerrotaan, että perätön uutinen on esitetty ehkä ensimmäisen kerran jo kesällä 2004 ja uutisen kirjoittaja olisi "P.Kemppainen".

Huhun mukaan Tarja Halonen olisi puhunut Hakaniemessä vappuna 1976.

Halosen kampanjaväen selvityksen mukaan demarien Helsingin juhlat pidettiin kuitenkin 1970-luvulla Mäntymäellä ja vuonna 1976 puheen piti mm. SAK:n puheenjohtaja Pekka Oivio.[IS]
 

3 kpl M-Nutrition EAA+

Mango - Hedelmäpunssi - Sitruuna - Vihreä omena

-25%
protsku sanoi:
Kysymys: Kertokaa tarkemmin mitä on tuo "arjen kekseliäs käytännönläheisyys" jolla saadaan Suomi nousuun?
Koska ”arjen kekseliäs käytännönläheisyys” yhdistetään säästäväisyyteen, kuvittelisin Niinistön tarkoittavan pieniinkin parannusmahdollisuuksiin tarttumista työelämässä ja julkisella sektorilla.

protsku sanoi:
Kysymys: Miten Nato-päätöksen kiirehtiminen ennen aikojaan lisää Suomen turvallisuutta? Entä talouskasvu ja luonnonsuojelu teollisuuden päästöiltä, eivätkö nämä ole toisensa poissulkevia asioita?
Nato-päätöksen kiirehtiminen? Päätöksen kanssa on tosiaan hötkyilty, onhan Nato ollut olemassa vasta 55 vuotta.

Talouskasvu ja luonnonsuojelu eivät ole toisensa poissulkevia asioita.


protsku sanoi:
Kysymys: Kyllä Suomessa on edelleen selvä luokkajako rikkaisiin ja köyhiin. Kokoomuksen ajama politiikka on lisännyt entisestään tuloeroja tässä maassa. Kertokaa jotain konkreettista siitä miten myös työttömien ja opiskelijoiden asemaa parannetaan? Nythän nuoret mm. eivät uskalla lähteä opiskelemaan työttömyyden pelossa.
Suomessa on olemassa rikkaita ja vähemmän rahaa omistavia ihmisiä nyt ja tulevaisuudessa. Mitkä Kokoomuksen ajamat ja toteutetut asiat ovat lisänneet tuloeroja? Ovatko tuloerot huono asia, jos köyhienkin asema säilyy tai paranee? Työttömien asemaa parannetaan työllistämällä heitä. Opiskelijoiden asemaa voisi parantaa helposti poistamalla esimerkiksi tulorajat opintotuelle. Kun olin vielä nuori, lähdin opiskelemaan juuri sen takia, että saisin töitä helpommin.

protsku sanoi:
Kysymys: Miten Suomeen saadaan lisää työpaikkoja?
Lähtökohtana voitaneen pitää sitä, ettei valtio pysty luomaan työpaikkoja, vaan pelkästään otolliset olosuhteet työpaikkojen synnylle. Uusia työpaikkoja syntyy siis, jos ihmiset perustavat uusia yrityksiä tai olemassa oleville yrityksille tehdään kannattavammaksi palkata lisätyövoimaa. Yrityksen perustaminen vaatii mieletöntä taistelua byrokratian kanssa ja yrittämistä säätelee valtava määrä lakeja ja säännöksiä. Lisätyövoiman palkkaamiseen voidaan vaikuttaa esimerkiksi sivukuluja alentamalla ja irtisanomissuojaa muuttamalla.

protsku sanoi:
Kysymys: Mitä tekoja presidentti tulee tekemään vanhojen työpaikkojen säilyttämiseksi ja uusien työpaikkojen luomiseksi? Jotain konkreettista?
Presidentin valtaoikeuksien puitteissa konkreettiset toimet jäänevät vähäisiksi. Viennin edistäminen on konkreettinen toimi. Tärkeämpi teko olisi vaikuttaa keskusteluun suomalaisesta yhteiskunnasta niin, että presidentti pitäisi koko ajan esillä nimenomaan työhön ja hyvinvointiyhteiskunnan ylläpitämiseen liittyviä kysymyksiä.

protsku sanoi:
Tarja Halosen vaaliohjelmassa on sentään konkreettisia toimia mm. työllisyyden parantamiseksi.
Mitkä ovat ne konkreettiset toimet Halosen vaaliohjelmassa työllisyyden parantamiseksi?
 
lIhaa sanoi:
Koska ”arjen kekseliäs käytännönläheisyys” yhdistetään säästäväisyyteen, kuvittelisin Niinistön tarkoittavan pieniinkin parannusmahdollisuuksiin tarttumista työelämässä ja julkisella sektorilla.

Kerro mitä ovat nämä säästöihin johtavat parannusmahdollisuudet? Kun viimeksi luin kansantalouden perusteita niin siellä kerrottiin että ainoa tapa saada aikaan talouskasvua on lisätä kulutusta, siis investoinnit. Laittamalla rahahanat kiinni ollaan entistä syvemmällä suossa. :D

lIhaa sanoi:
Nato-päätöksen kiirehtiminen? Päätöksen kanssa on tosiaan hötkyilty, onhan Nato ollut olemassa vasta 55 vuotta.

Niin kerrohan miksi Suomen pitäisi liittyä sotilasliitto Natoon? Kerro yksikin tällainen syy!

Ja edelleen: "Tulevatkin presidentit ovat sidottuja toimimaan meidän ulko- ja turvallisuuspoliittisen selontekomme pohjalta." Halonen muistuttaa, että selonteon ovat hyväksyneet sekä presidentti, hallitus että eduskunta.

Eli jatkuvasti Nato-kantaansa tuuliviirin lailla muuttanut Sauli Niinistö on nyt sitä mieltä että tässä asiassa kävellään hallituksen ja eduskunnan yli eikä mitään kansanäänestystäkään tarvita! :D

lIhaa sanoi:
Talouskasvu ja luonnonsuojelu eivät ole toisensa poissulkevia asioita.

Kerro miksi talouskasvu ja luonnonsuojelu eivät sulje toisiaan pois? Kerro miten saadaan yhtä aikaa teollisuuden päästöt kuriin sekä kansallisesti että kansainvälisesti ja miten samaan aikaan lisätään talouskasvua? Ja ei, tuulivoima ja aurinkoenergia eivät ole vastaus ainakaan lähimmän 100 vuoden aikana. :D

lIhaa sanoi:
Työttömien asemaa parannetaan työllistämällä heitä. Opiskelijoiden asemaa voisi parantaa helposti poistamalla esimerkiksi tulorajat opintotuelle. Kun olin vielä nuori, lähdin opiskelemaan juuri sen takia, että saisin töitä helpommin.

Miten työttömiä työllistetään? Miksi opiskelijoiden pitäisi saada opintotukea jos heiltä poistetaan tulorajat kokonaan?

Sitten tuo viimeinen kohta on kyllä aivan käsittämätön. Koeta nyt herätä tähän päivään ja ymmärrä sellainen perusasia ettei kukaan saa enää töitä pelkästään koulupapereilla. Maistereita ja tohtoreita on tässä maassa ihan liikaa suhteessa työpaikkoihin! :D

lIhaa sanoi:
Lähtökohtana voitaneen pitää sitä, ettei valtio pysty luomaan työpaikkoja, vaan pelkästään otolliset olosuhteet työpaikkojen synnylle. Uusia työpaikkoja syntyy siis, jos ihmiset perustavat uusia yrityksiä tai olemassa oleville yrityksille tehdään kannattavammaksi palkata lisätyövoimaa. Yrityksen perustaminen vaatii mieletöntä taistelua byrokratian kanssa ja yrittämistä säätelee valtava määrä lakeja ja säännöksiä. Lisätyövoiman palkkaamiseen voidaan vaikuttaa esimerkiksi sivukuluja alentamalla ja irtisanomissuojaa muuttamalla.

Kerro konkreettisesti miten työn sivukuluja alennetaan? Entä millaiseksi irtisanomissuoja tulisi mielestäsi muuttaa? Ja mikäli tavoitteena on se että työantaja saa irtisanoa kenet tahansa koska tahansa eikä palkan suuruudestakaan tarvitse enää välittää niin uskon että ehdotuksesi ei tule saamaan kannatusta. :D

Sano meille myös kuinka kerätään verotulot valtion kassaan jos työn "sivukulut" eli verotus lasketaan niin alas ettei valtion budjetista riitä enää rahaa sellaisiin perusasioihin kuin sosiaali- ja terveysmenot.

lIhaa sanoi:
Presidentin valtaoikeuksien puitteissa konkreettiset toimet jäänevät vähäisiksi. Viennin edistäminen on konkreettinen toimi. Tärkeämpi teko olisi vaikuttaa keskusteluun suomalaisesta yhteiskunnasta niin, että presidentti pitäisi koko ajan esillä nimenomaan työhön ja hyvinvointiyhteiskunnan ylläpitämiseen liittyviä kysymyksiä.

Miten tämä tapahtuu? Meinaatko että presidentti on koko ajan maakuntamatkoilla ja ulkomailla puhumassa kauppavaltuuskunnille? Ja kukas tämän lystin maksaa? Entä millä perusteella kuvittelet että juuri presidentti on oikea henkilö tällaiseen? Presidentinhän pitäisi vastata ensisijaisesti ulko- ja turvallisuuspolitiikasta! :D
 
Vinho Tinto sanoi:
Muuten sniffillä on kuitenkin pointtia, sillä eniten tässä koko keskustelussa ehkä häiritsee juuri oikeisto vs. vasemmisto -vastakkaisasettelu. Täällä näistä on tehty ehdottomasti arvovaalit, vaikka oikeasti Sauli ja Tarja ovat ylläättävän lähellä toisiaan suurimmassa osassa kysymyksistä.
Mielestäni tuollaista oikeisto vs. vasemmisto -vastakkainasettelua ei kuitenkaan ole näkynyt ollenkaan niin selvästi vaaliväittelyissä, eikä lehdistössäkään niin paljoa. Se on enemmänkin ollut nettikeskustelun erityispiirre. Mutta ovatko nämä siltikään enempää arvovaalit, kuin edelliset? Muistaakseni Aho vs. Halonen -taistossa puhuttiin varsin paljon arvoista, mm. perheasioista.

Vinho Tinto sanoi:
Uskooko esim. protsku siihen, että Kokoomuksen johtama Suomi siirtyy suhteelliseen verotukseen ja lakkauttaa julkisen terveydenhuollon? Mitä TrainingAddict ajattelee Kokoomuksen tekevän, jos puolue pääsisi valtaan? Mitä konkreettista tapahtuisi, laskisivatko verot, yksinkertaistettaisiinko sosiaaliturva- tai verojärjestelmää vai mitä?

Itse uskon siihen, että muutokset "oikeistolaisvetoisessa" Suomessa olisivat melko pieniä, sillä Eurooppalaisen mittapuun mukaista oikeistovaihtoehtoa Suomessa ei ole (toki Kokoomuksessa on ns. radikaalisiipi, mutta Kataisen yhteisöllisyys on kuitenkin vallassa). Mahdollisia muutoksia lienevät korkeintaan ylimmän marginaaliveroasteen maltillinen lasku kohti 50% (tästä tavoitetasosta on viime aikoina kirjoittanut hyvin esim. Helsingin Kauppakorkeakoulun vero-oikeuden professori Heikki Niskakangas, en nyt löydä kuitenkaan linnkiä) ja tietyt työmarkkinasopimusten yleissitovuutta koskevat muutokset.
Juuri näin, samasta asiasta kirjoitin jo jossain näistä ketjuista aikaisemmin. Kolmen suuren puolueen näkemykset ovat kuitenkin suhteellisen lähellä toisiaan ja ainakaan tällä hetkellä kenelläkään ei tunnu olevan todellista halua mihinkään kovin radikaaleihin toimiin. Lähivuosina kehitys tulee tapahtumaan pikku hiljaa ja aika lailla yhteistuumin kolmen suuren kesken.

Vinho Tinto sanoi:
Suomalainen työ on siis kaikkein tärkeintä. Hyvä. Listatkaa Niinistön ohjelmasta kolme konkreettista asiaa, miten työn tekeminen tehdään maassamme edullisemmaksi.
Erittäin hyvä kysymys. En ylipäätänsä ole Kokoomuksen puolelta ole kuullut mitään kovin konkreettisia ehdotuksia asian tiimoilta, enkä tarkoita nyt pelkästään näitä presidentinvaaleja. He antavat ymmärtää, että heillä on resepti, millä maan talous saadaan ennennäkemättömään nousuun, mutta jostain syystä he eivät tuota reseptiä ole halunneet julkistaa. Tai ainakaan minun silmiini ei ole osunut, en tosin ole tuollaista aktiivisesti mistään Kokoomuksen nettisivuilta etsinytkään. Pelkät puheet verotuksen laskemisesta eivät ole oikeastaan mitään, sehän on kaikkien puolueiden tavoitteena. Olisi kiva kuulla, että mitä toimenpiteitä tehtäisiin, miten ne rahoitettaisiin ja mitä vaikutuksia niillä arvioidaan olevan eri sektoreilla.
 
Tässä hiukan faktaa tuloeroista vaahtoajille. Suomessa teollisuuden henkilöstön palkkaerot ovat viimeisten kymmenen vuoden aikana pysyneet jokseenkin ennallaan. Teollisuuden työntekijöillä ylimmän ja alimman desiili-palkan suhde oli vuonna 2003 0,65 ja toimihenkilöillä
1,41.
Lähde: EK.

kuva11_iso.gif


Kuten kuvastakin näkee, niin tuloerot ovat "hirveät". Eli toisin sanoen kansainvälisesti verraten Suomessa ei ole tuloeroja.

Ja sitten lisää tekstiä EK:n sivuilta, jos se menisi läpi paremmin, kuni mun omat selitykset: Palkkaerojen kasvua pidetään usein negatiivisena asiana, mutta tällöin saatetaan sekoittaa toisiinsa palkkaerot ja tuloerot.

Laajempi palkkahajonta työmarkkinoilla ei välttämättä tarkoita tuloerojen kasvamista, koska käytettävissä oleviin tuloihin vaikuttavat ansiotulojen lisäksi myös verot, veronluonteiset maksut ja sosiaaliset tulonsiirrot.


Eli Niinistön ja Kokoomuksen ajama politiikka ei siis todellakaan tarkoita sitä, että köyhät köyhtyy ja rikkaat rikastuu.

Ja jottei taas mene talousväittelyksi, niin mä haluaisin yhä kuulla niitä perusteluja, että miten Halonen toteuttaa ne ylevät tavoitteensa. Ja kuten täälläkin on sanottu, niin Halonen listaa samoja asioita, joita arvostaa ja joita listaisi 90 prosenttia suomalaisista, Niinistö mukaan lukien.

Niinistön ajamat keinot ovat mm. työllisyyden parantaminen laskemalla veroja ja ennen kaikkea työllistämisen kustannusten leikkaaminen, joka on verotustakin suuremmassa roolissa, jos työllisyydestä puhutaan. Tällä tavalla taataan se, että verokertymä pysyy vähintään nykyisellä tasolla, vaikka suhteellisesti verotus laskisikin. Yhä se 25 % 1000 eurosta on sama kuin 50 % 500 eurosta. Niinistökään ei missään vaiheessa ole sanonut mitään muuta kuin sen, että haluaa säilyttää hv-yhteiskunnan, ja on painottanut sitä, että raha ylläpitoon ei tule mistään pohjattomasta taikakassasta, vaan ihmiseten tekemästä työstä.

Haloselta ja kannattajilta ei edelleenkään ole kuulunut mitään muuta kuin se, että hv-yhteiskunta pitää säilyttää. Eli ehdokkaat kyllä ajavat monia samoja asioita, mutta vain toiselta puolelta kerrotaan niitä keinojakin.
 
Mitä mieltä Halonen on siitä, että vaalit meni toiselle kierrokselle???



Edit... jaa en mä tainnukkaan osata käyttää tota... no hauska kuva oli kuitenkin
 
lepex sanoi:
Koitapa miettiä mitä tekee YH-huoltaja useamman lapsen kanssa, mikäli joutuu elämään vain ansiosidonnaisella tai toimeentulotuella?
TAI eläkeläiset jotka elävät valtion eläkkeellä?
Luuletko että näillä ihmisillä on sama käsitys kanssasi köyhyydestä?
Eri asia on tietty ne ihmiset jotka ovat "köyhiä" sen takia etteivät voi tai halua tehdä töitä esim. juopot, narkit, mannet.

90-luvun lama kantaa vaikutuksiaan kuitenkin vielä nykyäänkin, kannattaa muistaa se linjailuissa.

Ja äänestin Niinistöä, tietty. :thumbs:


En väitä että em. tapaukset uisivat rahassa,mutta onhan niin että,järjestelmä suo yksinhuoltajalle tuohon päälle vielä elatusmaksut ja lapsilisät.Ja jos lasten isä kieltäytyy maksamasta,maksut suorittaa kunta.Hyvin on turvattu.

Valtion eläke ei varmasti päätä huimaa,mutta eläkeläisiä autetaan muilla tavoin.Valtion tukeman siivouspalvelun saa tilata kotiin hyvin edullisesti.Meillä päin kunta kustantaa kyydin vanhustenseuraan jossa syödään ja saunotaan pientä korvausta vastaan.Sitten löytyy kuljetuspalvelua jolla tehdään kauppareissut ym. asioiden hoidot ihan parilla eurolla,kunta maksaa loput.
Ei voida sanoa että sosiaalihuolto olisi ainakaan tältä osin rempallaan.

Ja jollette muuten tienneet,sairasajon omavastuu on ambulansseilla ja takseilla alle kympin.Telotte nilkkanne jossain metsätyömaalla ja tilaatte kyydin lähimpään sairaalaan,osuutenne on se vajaa kymppi ja valtion piikkiin loput,vaikka summa olisi 80 €.Hyvin pidetään huolta.


Ja mitä lamaan tulee,se näkyy vieläkin.
 
jarre55 sanoi:
Jos maataloudesta puhutaan...

Eipä ole suomen kartalla ennen ollut niin maanviljelijävihamielisempää puoluetta ollut kuin SDP. Minna Lintonen jatkaa hyvää perinnettä.


Ei kai kukaan luule tosissaan, että SAK-taustainen Halonen haluaa TODELLA ajaa maaseudulla asuvien asemaa???

Mitä hän on tehnyt viim. 6 vuotena maaseudun hyväksi? Konkreettisia asioita, pliis!!!


Niin, pelkästään jo kotitaustalla Helsingin Kallio (Halonen) vs. "maaseutu" Salo (Niinistö) on todella suuri vaikutus asenteisiin. Olet varmasti oikeassa tässä. Eli tässä mielessä Niinistö on se ns. "koko kansan presidentti" (asunut sekä kaupungissa että maalla), Suomen pinta-alasta kuitenkin suuri osa on edelleen maaseutua...
 
protsku sanoi:
Kerro mitä ovat nämä säästöihin johtavat parannusmahdollisuudet? Kun viimeksi luin kansantalouden perusteita niin siellä kerrottiin että ainoa tapa saada aikaan talouskasvua on lisätä kulutusta, siis investoinnit. Laittamalla rahahanat kiinni ollaan entistä syvemmällä suossa. :D


Jos ihmiset lakkaisivat haaskaamasta niin ei se sitä tarkoita ,että talouskasvu pysähtyy.
 
protsku sanoi:
Kerro mitä ovat nämä säästöihin johtavat parannusmahdollisuudet? Kun viimeksi luin kansantalouden perusteita niin siellä kerrottiin että ainoa tapa saada aikaan talouskasvua on lisätä kulutusta, siis investoinnit. Laittamalla rahahanat kiinni ollaan entistä syvemmällä suossa. :D

Kyse on varmaan siitä, että esim. hallintoa kevennetään ja pyritään eroon aluksi vaikkapa niistä typeristä lapuista, joka Niinisöllekin eteen lykättiin vaaliväittelyssä, jossa työttömän pitää joka saatanan päivältä merkata onko ollut työttömänä vai ei. Kun on kymmeniä tuhansia työttömiä ja jokainen täyttää tuollaisia turhia lappuja niin niiden paperiden pyörittelemisestä tulee jo aika iso lasku vuodessa.


protsku sanoi:
Niin kerrohan miksi Suomen pitäisi liittyä sotilasliitto Natoon? Kerro yksikin tällainen syy!
Siihen ei pääse enää silloin, kun paskat on jo housuissa. Ei vakuutustakaan korvaa onnettomuuden jälkeen otettuna.

protsku sanoi:
Ja edelleen: "Tulevatkin presidentit ovat sidottuja toimimaan meidän ulko- ja turvallisuuspoliittisen selontekomme pohjalta." Halonen muistuttaa, että selonteon ovat hyväksyneet sekä presidentti, hallitus että eduskunta.

Eli jatkuvasti Nato-kantaansa tuuliviirin lailla muuttanut Sauli Niinistö on nyt sitä mieltä että tässä asiassa kävellään hallituksen ja eduskunnan yli eikä mitään kansanäänestystäkään tarvita! :D

Miten niin? Ei se selontekon todellakaan ole mikään 100 vuotta voimassa oleva. Niitä, kun tehdään aina tietyin väliajoin. Ja ei presidentti voi viedä, eikä tule viemään Suomea yksin mihinkään. Halonen voisi yhtä hyvin olla pressana pakotettuna hyväkstymään päätös liittyä Natoon.



protsku sanoi:
Kerro miksi talouskasvu ja luonnonsuojelu eivät sulje toisiaan pois? Kerro miten saadaan yhtä aikaa teollisuuden päästöt kuriin sekä kansallisesti että kansainvälisesti ja miten samaan aikaan lisätään talouskasvua? Ja ei, tuulivoima ja aurinkoenergia eivät ole vastaus ainakaan lähimmän 100 vuoden aikana. :D
Jatka nyt hyvä mies niitä kansantaloustieteen opintojasi. Talouskasvu ei tarkoita teollisuutta. Jeesus sentään. Talouskaavua on vaikka se, että Matti Maalari perustaa firman ja maalaa Pekka Professorin talon, joka ei itse sitä osaa ja ehdi niin hyvin tekemään. Nykyiset verotuskoukerot vain tekevät tästä helvetin vaikeaa.



protsku sanoi:
Miten työttömiä työllistetään? Miksi opiskelijoiden pitäisi saada opintotukea jos heiltä poistetaan tulorajat kokonaan?

Sitten tuo viimeinen kohta on kyllä aivan käsittämätön. Koeta nyt herätä tähän päivään ja ymmärrä sellainen perusasia ettei kukaan saa enää töitä pelkästään koulupapereilla. Maistereita ja tohtoreita on tässä maassa ihan liikaa suhteessa työpaikkoihin! :D
Joillain aloilla on liikaa maistereitakin, mutta kellään ei ole pokkaa leikata sisäänottomääriä, ainakaan demareilla. Vielä suurempi ongelma on amk:sta valmistuvat, joiden seassa on niin paljon paskaa, että hyväkin tradenomit ja datanomit ym. hukkuvat sinne sekaan.

Ja kaikki opiskelijat eivät saa töitä, tai haluavat keskittyä opiskelmaan eikä leveämpään elämään. Tosin tulorajojen täydellinen poisto on ehkä liikaa, ja muutenkinm ollaan aika kaukana jo pressanvaaleista.



protsku sanoi:
Kerro konkreettisesti miten työn sivukuluja alennetaan? Entä millaiseksi irtisanomissuoja tulisi mielestäsi muuttaa? Ja mikäli tavoitteena on se että työantaja saa irtisanoa kenet tahansa koska tahansa eikä palkan suuruudestakaan tarvitse enää välittää niin uskon että ehdotuksesi ei tule saamaan kannatusta. :D

Sano meille myös kuinka kerätään verotulot valtion kassaan jos työn "sivukulut" eli verotus lasketaan niin alas ettei valtion budjetista riitä enää rahaa sellaisiin perusasioihin kuin sosiaali- ja terveysmenot.
Pieni laskutoimitus (taas). 50 prosenttia 500:sta on 250. 25 prosenttia 1000:sta on, tadaa, 250! Tämä on todella karkea esimerkki, mutta mutta toimiva. Viimeisen n. kymmenen vuoden aika tehdyt veronalennukset ovat tuoneet valtion kassaan enemmän rahaa kuin niiden kustannus on ollut. Nämä alennukset ovat koskeneet aika pitkälti palkkaverotusta ja siinä ei ehkä ihan noin suuria etuja voi enää saada ilman muutoksia muissa vertuksissa, joita ovat juuri ne palkkojen sivukulut, veroja nekin, tosin eri nimillä.

Sivukulujen alennuksilla on sellainen pieni bonus vielä, että ne lisäisivät työllisyyttä huomattavasti enemmän kuin palkkaverotuksen laskeminen. Samalla päästäisiin myäs tehottomasta, huijaamisen mahdollistavasta, demareiden systeemistä, jossa rahaa annetaan firmoille, että ne palkkaavat turhia ihmisiä pätkätöihin. Itsekin tätä systeemiä kritisoit aikaisemmin. Uusi systeemi toimisi järkevämmin. Nythän firman kannattaa ottaa turhakin työntekijä lorvimaan, kun valtio antaa siitä rahaa. Toisaalla joku toinen firma tarvitsisi oikeasti työntekijän, mutta sillepä firmalle valtio ei annakaan rahaa tällä hetkellä. Alennetut maksut kaikille kohdistaisi hyödyn sitä oikeasti tarvitseville.


protsku sanoi:
Miten tämä tapahtuu? Meinaatko että presidentti on koko ajan maakuntamatkoilla ja ulkomailla puhumassa kauppavaltuuskunnille? Ja kukas tämän lystin maksaa? Entä millä perusteella kuvittelet että juuri presidentti on oikea henkilö tällaiseen? Presidentinhän pitäisi vastata ensisijaisesti ulko- ja turvallisuuspolitiikasta! :D
Emme elä enää Kekkoslovakiassa. Löytyy esim. pääministeriä, ulkoministeriä, jotka voivat hyvin hoitaa päivittäiset asiat. Pressa sitten tapaa muita valtionpäämiehiä ja hoitaa maiden välisiä julkisia suhteita.

Presidentti ei ainakaan minun mielestäni vastaa kovin paljon enää ulko- ja turvallisuuspolitiikasta, koska moni muu kykenee hoitamaan ne paremmin. Pressa sopii paljon paremmin viennin edistämiseen ja ns. unilukkarina toimimiseen.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom