Presidentinvaalikeskustelu: Niinistö vai Halonen?

EAA-valmisjuoma 24-pack

Pineapple Passion Fruit

1€/kpl
Aleley sanoi:
Kyllä mä olen sitä mieltä että samaa käytäntöä votaisiin alkaa soveltamaan peruskouluihin tuon ruokailun osalta..

edit. tuo nyt oli ihan käytännönläheinen esimerkki, mutta niihinhän nämä suuret poliittiset linjavedot yleensä heijastelevat.

:offtopic: jatkuu, mutta tällaistahan on jo kokeilussa lukiotasolla (eikös lukiossakin ruokailu ole vielä "ilmaista" kuten peruskoulussa?)

linkki

Kuninkaantien lukiossa vain opetuksen järjestäminen jää kaupungille. Kiinteistön ylläpito- ja peruskorjausriskit ovat kokonaan projektiyhtiöllä. Espoo ostaa projektiyhtiöltä kokonaispalvelun, joka käsittää koulun sekä liikunta- ja uimahallin tilojen käyttöoikeuden ja käyttökelpoisuuden sekä oheispalveluja, kuten esim. siivouksen, kiinteistönhuollon- ja ylläpidon, vartioinnin ja ruokahuollon.

Mutta tällä nyt ei ole mitään tekemistä ulkopolitiikan kanssa vai onko :D

Poistun paikalta vähin äänin...
 
Protsku on kohta pastennu koko Halosen vaaliohjelman tänne. Tähän asti kaikki on perusteiden saattelemana teilattu lähes täysin. Ainoastaan lähinnä itsestäänselvyyksistä ollaan oltu samaa mieltä. Ne keinot ovat jääneet puuttumaan lähes kokonaan.

Aika lailla paisunu tää ketju. Lukeekohan tätä edes enään kukaan muu kuin protsku ja pro-Niinistö -leiri?

edit. Toivottavasti tänne eksyy vielä niitäkin, jotka eivät ole vielä päätöstään tehneet.
 
jotenkin minulla menee varsinkin nämä ehdokkaiden vaaliteesit vähän toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos. Halonenkin puhuu vuoronperään köyhyyden vähentämisestä, tasaisemmasta tulonjaosta, ihmisoikeuksista, oikeudenmukaisemmasta maailmasta, yhteisvastuusta ja vaikka mistä muusta. Voisi vähän ensin miettiä mihin näistä päämääristä on yleensäkään realistista/edes järkevää yrittää päästä. mielestäni aika harvaan.

Niinistöllä on muutama ytimekäs ja järkeväkin teesi mutta parhaiten minulle on jäänyt mieleen se että suomi on liian pieni maa siihen että presidentti vain edustaa meitä maailmalla. niinistön mielestä pressan pitää markkinoida meitä ja meidän osaamista. se on ainakin minusta järkevä ja realistinen tavoite.
 
Raejuusto sanoi:
Halosen voimallisuus perustuu edelleen siihen kahtiajakoon, jota presidentti ei tietenkään itse halua vähentää vaan säilyttää mahdollisimman sitkeästi. Halonen ei siten tarjoa mitään todellisia vastauksia eikä ole oikea henkilö herättämään suomalaisia siitä koomasta johon vaivuimme 90-luvun lopun talouskasvun myötä (josta J. Ollila puhui jossain toisessa ketjussa).

Elikkä Ollilan sanoin:

Nokian pääjohtajan Jorma Ollilan mukaan nyt meitä uhkaa jopa laamaakin pahempi ”menestyksen kirous”.

”Miten me pääsemme irti koomasta? Miten uskallamme uudistua, kun olemme menestyneet näin hyvin?”


Ja pari muuta hyvää kommenttia:

”Ay-liikkeen pitäisi kaivautua ulos poteroistaan ja keskittää edunvalvonta-arsenaalinsa jäsentensä työllistämiseen.”

Kuulostaa ihan Elinkeinoelämän keskusliiton asiamiesjargonilta. Väärin. Puhuja on SAK:n entinen kantava voima ja työministeriön nykyinen kansliapäällikkö Markku Wallin.

* * *

Juhlapuheissa ja haastatteluissa sopimusyhteiskunnan nimiin vannovat kaikki, mutta korporaatioiden vallankäytöstä ja tulosopimusten siunauksellisuudesta näkemykset menevätkin jo pahasti ristiin. Vai menevätkö?

”Nykyinen keskitetty malli ei ota riittävästi huomioon yrityksissä tapahtuvia muutoksia. Yritykset joutuvat kovenevassa kilpailussa tekemään nopeita ratkaisuja, ja siinä mielessä sopimusjärjestelmänkin pitäisi reagoida nopeasti.”


Tässäkin kuuluvat taas työnantajaleirin äänenpainot. Näkemyksen takana ei kuitenkaan ole EK:n Christoffer Taxell vaan STTK:n demaripuheenjohtaja Mikko Mäenpää.

Hän on samoilla linjoilla kuin työministeriön Wallin. Kummatkin kaipaavat uutta sopimuskulttuuria.

Ja mitäpä muuta se tarkoittaa kuin Etelärannan haikailemia yrityskohtaisia, kannattavuuteen perustuvia palkkasopimuksia.

Lähteenä Aamulehti(ilmeisesti 12.12.2005)

Eli olis hyvä, jos alkais rivijäsenetkin miettiin noita lausuntoja, mitkä tulee korkealta omien joukosta.
 
Eleonoora sanoi:
Ai.. :rolleyes:

Kai niitä "köyhiäkin" sit vaan on monenlaisia.. :rolleyes:

Kyllä tähän maahan mahtuu myös huono-osaisia, se on aivan varma, mutta ei voida todellakaan puhua samanlaisesta köyhyydestä mitä kohtaat vaikka Sao Paulon peltihökkelislummeissa. Suomessa sosiaaliset turvaverkot ovat olemassa ja jotenkin myös toimivat, eikä edes allmighty Sauli voi niitä poistaa. Ei tarvi pelätä.
 

3 kpl M-Nutrition EAA+

Mango - Hedelmäpunssi - Sitruuna - Vihreä omena

-25%
Raejuusto kiteytti kyllä loistavasti. Protsku lainailee halosen teesejä siitä, kuinka me kaikki voitais tehdä töitä, ja ne jotka ei vois tehdä töitä, vois vaan olla eikä tarvis tehdä töitä. Siinä sivussa me pelastettais maailma, ja kiina, ja venäjä, ja vastustettais usa:n perkelettä ja kapitalismia, ja kaikilla menis hyvin. Kovaa puhetta kun puhujana on eukko joka ei ole pistänyt varmaan tikkua ristiin muutakuin omien agendojensa ja harrastustensa (maailmanparannus, etelä-amerikan sotilasjunttien ja aasian kommarien tukeminen) eteen koko presidenttikaudellaan.

Uskomatonta populistista paskapuhetta, mutta uppoaa varmaankin siihen tyhmimpään kansanosaan kuin häkä. Niinistö on esitellyt keinonsa, ja tähän huutoon halosen leiri ei edes yritä vastata.
 
Siis missäänhän kapitalismi ei toimi niin hyvin kuin kommunistisessa diktatuurissa. Eli kommunisti presidentiksi ja sotilashallitus sitä tukemaan, niin johan alkaa investointeja lennellä tähänkin maailmankolkkaan.
 
Quottaan tuota training_addictin quottausta:

Juhlapuheissa ja haastatteluissa sopimusyhteiskunnan nimiin vannovat kaikki, mutta korporaatioiden vallankäytöstä ja tulosopimusten siunauksellisuudesta näkemykset menevätkin jo pahasti ristiin. Vai menevätkö?

”Nykyinen keskitetty malli ei ota riittävästi huomioon yrityksissä tapahtuvia muutoksia. Yritykset joutuvat kovenevassa kilpailussa tekemään nopeita ratkaisuja, ja siinä mielessä sopimusjärjestelmänkin pitäisi reagoida nopeasti.”

Tässäkin kuuluvat taas työnantajaleirin äänenpainot. Näkemyksen takana ei kuitenkaan ole EK:n Christoffer Taxell vaan STTK:n demaripuheenjohtaja Mikko Mäenpää.

Erään toisen heikkouden keskitetyistä tuloratkaisuista olen onnistunut keksimään pienillä aivoillani, saattaa että tämä on tullut jo aiemmin pakkiksella esille, en muista:

Suomalaisen työn luonne muuttuu. Menneisyydessä ay-liikettä tarvittiin puolustamaan heikoilla olevan työläisen etuja joukkovoimalla. Huomispäivän duunari kuitenkin on sellainen joka voi halutessaan kävellä työnantajaltaan pois tuotantoväline (omat aivonsa) mukanaan. Entinen tehdastyöläinen ei tätä voinut tehdä, sillä työnantaja omisti työvälineen. Tietotyöntekijöiden määrä on kuitenkin länsimaissa kasvussa, johtuen juuri siitä isosta G:stä.

Mihin keskitettyjä ratkaisuja tarvitaan, kun suorittava porras vähitellen kutistuu minimiin? Työn luonne heterogenisoituu ja joukkovoiman tarve vähenee; työntekijästä tulee itsenäisempi ja uudistuvan työn myötä työntantajan ja työntekijän suhde tasapuolistuu ihan itsestään.

Kaikki tämä tapahtuu globalisaation ansiosta. Lapsenlapsemme tulevat elämään yhteiskunnassa jossa jokainen kouluttautuu spesialistiksi ja käyttää pääasiassa hankkimaansa tietoa työntekoon. Pelkääkö vasemmisto uudistuvaa yhteiskuntaa juuri tämän takia, heiltähän häviää olemassaolonsa perusta?
 
Raejuusto sanoi:
"Turhakkeita" kuten "presidentti edistää köyhyyden vähentämistä". Suomessa ei ole köyhiä eikä tule olemaan.


Koitapa miettiä mitä tekee YH-huoltaja useamman lapsen kanssa, mikäli joutuu elämään vain ansiosidonnaisella tai toimeentulotuella?
TAI eläkeläiset jotka elävät valtion eläkkeellä?
Luuletko että näillä ihmisillä on sama käsitys kanssasi köyhyydestä?
Eri asia on tietty ne ihmiset jotka ovat "köyhiä" sen takia etteivät voi tai halua tehdä töitä esim. juopot, narkit, mannet.

90-luvun lama kantaa vaikutuksiaan kuitenkin vielä nykyäänkin, kannattaa muistaa se linjailuissa.

Ja äänestin Niinistöä, tietty. :thumbs:
 
Tarja Halonen kansainvälistymisestä sanoi:
Hyvinvoinnin edellytys on työllisyys. Me emme voi pitää väkisin yrityksiä emmekä ihmisiä täällä kotimaassa. On aivan luonnollista, että osa yrityksistä kasvaessaan ja ollessaan hyvin kapea-alaisia tarvitsevat myöskin uusia toimintapisteitä ulkomailla. Meidän pitää taas sitten kasvattaa uusia aluksi pieniä – toivottavasti myöhemmin suurempia – yrityksiä. Mutta se, minkä perään minä kuulutan, on yhteistyö ja yhteisvastuu niin, että ihmiset muistaisivat pitää huolta toinen toisistaan ja meidän kansainvälistyvätkin yrityksemme haluaisivat säilyttää vahvat yhteistyön siteensä vanhaan kotimaahansa. Se olisi varmasti näille yrityksille itselleen eduksi ja se omalta osaltaan lisäisi myöskin muiden yritysten kiinnostusta sijoittaa Suomeen ja tuoda omalta osaltaan meille uusia työpaikkoja. Kaiken kaikkiaan juuri tässä on sen uuden maailman, uuden Euroopan ydin, että me luomme yhteistyöverkot ympäri maailmaa.

Halosen puhe Jyväskylässä 8.1.2006: http://www.tarjahalonen.fi/fi/ajatuk...objectID=10794

protsku sanoi:
Mielestäni tuossa on paras määritelmä globalisaatiosta mitä olen nähnyt tähän mennessä ja samalla Tarja Halonen kiteyttää oivallisesti sen menestysreseptin millä Suomi pysyy kehityksen etulinjassa myöskin jatkossa. Käykäähän lukemassa koko puhe niin saatte konkreettisia esimerkkejä siitä miten koko kansan presidentti haluaa tähän maahan lisää työtä ja yrittäjyyttä! :)

Jos tuo on mielestäsi määritelmä globalisaatiosta niin olet kyllä pahemman kerran erehtynyt. Jos vielä mielestäsi Halonen antaa menestysreseptin millä Suomi pysyy kehityksen etulinjassa niin voi elämä.

Mun mielestäni tuo puhe paljastaa miten heikoilla Halonen on puhuessaan yrittäjyydestä ja taloudesta yleensäkin, mikä on ihan luonnollista, sillä Tarjahan edustaa sitä osaa työväestä jonka ei tarvitsekaan niitä asioita ymmärtää.

Mitä ihmettä tarkoittaa "meidän pitää kasvattaa yrityksiä"? Miten? Miten ihmeessä yhteistyö ja yhteisvastuu ja toisistaan huolta pitäminen liittyy yritysten kansainvälistymiseen?

Sen lisäksi Halosen toteama meidän kansainvälistyvätkin yrityksemme haluaisivat säilyttää vahvat yhteistyön siteensä vanhaan kotimaahansa saa niskauntuvat pystyyn. Halonen siis pelkää että kansainvälistyessään ja menestyessään suomalaisyritykset jäävät maailmalle perään katsomatta; ihan aiheellinen huoli, mutta mitäköhän meinaa pressa tehdä mikäli joku yritys ei toimi hänen toiveidensa mukaisesti? Hakata toimitusjohtajaa käsilaukulla päähän? Presidentti voisi ihan itse koittaa huolehtia siitä että Suomessa on sellainen ilmapiiri joka houkuttelee yrityksiä teettämään työtä tässä maassa. Sen sijaan että Halonen siis aktiivisesti haluaisi edistää myönteistä yritysilmapiiriä (ei tarkoita pelkästään yrittäjyysilmapiiriä vaan sitä että Suomi on yrityksille houkutteleva investointikohde) hän miltei uhittelee yritysten perään ja haluaa asian ratkaistavan "yhteisvastuullisesti"?

Siis voi helvetti, kerrataan nyt vielä:

Globalisaation voi mielestäni parhaiten määritellä enkunkielisellä termillä "death of distance": eli pääoma ja tuotannontekijät voivat liikkua vapaasti rajojen yli ikäänkuin välimatkoja ei ollenkaan olisi. Ideaalitilanteessa maailmassa olisi vaan yksi valtio. Globalisaation myötä siis suomalaisten yritysten pääoma voi tulla ulkomailta, ja vastaavasti ulkomaille voi valua osa yritysten tuotannontekijöistä. Näin käytetään hyväksi sitä että jossain muualla maailmassa, johtuen historiallisista syistä, on tehokkaampaa tuottaa lisäarvoa yritysten omistajille. Jos kaikki hyväksyvät nämä itsestään tapahtuvat asiat realiteetteina, ei tarvitse todellakaan lausua merkityksettömiä latteuksia yhteistyöstä ja yhteisvastuusta.

Kaikki voisi tapahtua niin paljon helpommin jos vaan ymmärrettäisiin miten asiat pelaa :curs:
 
protsku sanoi:
Mielestäni tuossa on paras määritelmä globalisaatiosta mitä olen nähnyt tähän mennessä ja samalla Tarja Halonen kiteyttää oivallisesti sen menestysreseptin millä Suomi pysyy kehityksen etulinjassa myöskin jatkossa.

Mielestäni Halonen ei tuossa määritellyt globalisaatiota, vaan esitti joitakin sen vaikutuksia yritystoimintaan. Loppupuoli lainauksesta oli samaa tuttua sananhelinää yhteisvastuusta ilman ainuttakaan konkreettista esimerkkiä kuinka kansainvälistyvä yritys voi sitä harrastaa ja olla samalla riittävän kilpailukykyinen pysyäkseen elossa globaaleilla markkinoilla.

Globalisaatio, joka mielestäni tarkoittaa etupäässä liikkumista ja viestintää rajoittavien esteiden poistumista teknologisen kehityksen myötä ja siitä seuranneita väistämättömiä ilmiöitä, tasaa ennen pitkää tuloeroja teollisuusmaiden ja kehittyvien maiden välillä. Siksi onkin jotenkin huvittavaa, että koko maailman hyvinvoinnista huolestuneet tahot vastustavat sitä niin kiivaasti. Ehkä jotain suitsia pitää viritellä, että homma pysyy kontrollissa, mutta eiköhän toimiva "Maailmankylä" -ajatus ole kuitenkin sekä maltillisen vasemmiston että oikeiston molempien tavoite. Vasemmiston aktiivisesti lietsoma eripura työläisten ja työnantajien välille on kuin rikkinäinen savikiekko, jonka saisi jo heittää menemään. Kriittistä tarkastelua se ei kestä, sillä molempien puolien intressit ovat suurelta osin yhtenevät.

Edit: Raejuusto pentele kerkesikin pyöräyttää taas hyvän postin ensin :kippis1:
 
lepex sanoi:
Koitapa miettiä mitä tekee YH-huoltaja useamman lapsen kanssa, mikäli joutuu elämään vain ansiosidonnaisella tai toimeentulotuella?
TAI eläkeläiset jotka elävät valtion eläkkeellä?
Luuletko että näillä ihmisillä on sama käsitys kanssasi köyhyydestä?

Luulen että heillä on eri käsitys köyhyydestä; johonkin on vaan vedettävä raja, ja mielestäni se kulkee siinä missä työtä, syystä tai toisesta, tekemätön ihminen saa valtiolta enemmän rahaa pankkitililleen kuin se kaikista vähiten kokopäiväisesti työtä tekevä. Köyhyyttä ei voi myöskään määritellä pelkästään sillä pankkitilin saldolla, mielestäni useampaa lasta kasvattavalla ihmisellä on kotonaan rikkauksista suurimmat.

Valtion kustantaman sosiaalisen turvaverkoston lisäksi olisi hyvä koittaa ruokkia sitä ilmapiiriä mikä pitää yllä sitä todellista sosiaalista turvaverkostoa, eli perheenjäseniä, naapureita ym.

Täällä palstalla on aiemmin annettu määritelmä suhteellisesta köyhyydestä, ja se meni jotenkin niin että suomalainen (työtön) köyhä istuu kotona seinäänsä tuijottaen ja miettii mitä sanoja käyttämällä saa KELAn kustantamaan hänelle plasmatelevision, kun taas afrikkalainen (tottakai työtön) köyhä istuu aaltopellistä kyhätyssä hökkelissään ja miettii mille viikonpäiville riittää ruokaa.
 
Raejuusto sanoi:
Lapsenlapsemme tulevat elämään yhteiskunnassa jossa jokainen kouluttautuu spesialistiksi ja käyttää pääasiassa hankkimaansa tietoa työntekoon.
Ai jaa? :)

Ei tarvitse niinkään kauaa odottaa. Vanhan kansan sananlasku sanoo, että muutos on jo tapahtunut. Jo sinun sukupolvessasi kaikki ovat kouluttautuneet spesialisteiksi suuremmassa määrin kuin koskaan ennen. Siivoustyön spesialisteiksi, vartiointityön AMK:ksi, lastenhoitotyön tohtoreiksi ja teoreettisen filosofian Tonavan alkulähteiksi. Ei niille kaikille silti ole töitä löytynyt. Eikä löydy.

Ei se suorittava porras nyt niiiin vähiin kuihdu. Ikinä.

Mutta asiaan: jos halutaan, että täällä on (suur)yrityksiä, niin pitäis olla myönteinen ilmapiiri. Tähän asti Suomen paras kilpailutekijä on ollut se, että (Nokia on täältä kotoisin ja) hyvin koulutetut suomalaiset insinöörit ja aika monet muunmaalaisetkin arvostavat Suomea työ- ja asuinpaikkana, koska se on pieni, turvallinen, luonnonläheinen ja suomalainen.

Sulla tuntuis nyt olevan vähän yltiöihanteellinen käsitys globalisaation eduista. Ja niinhän se pitääkin, nuorella viriilillä miehellä!

Mutta ei sinänsä ihme, että maaseudun tulevaisuus alkoi yhtäkkiä kiinnostaa molempia ehdokkaita, onhan siinä suuri osa Suomen viehätysvoimaa. Turisteille, menestyjille ja syrjäytyneille yhtäkaikki.
 
Kaikki varmaan ovat lukeneet viime lauantain Pressosta mitä raskaan sarjan eu-asiantuntija Alex Stubb on mieltä Niinistöstä? Kerrataans:

Stubb sanoi:
Kansainvälisesti sisäsiisti Sauli

How is Sauli doing? on kysymys, jonka kuulee usein Euroopan parlamentin käytävillä. Vastaan, että hyvin menee - ja toiselle kierrokselle mennään.

"Hienoa, Suomi tarvitsee Saulia. Tarvitsemme teidät takaisin Euroopan ytimeen", saan yleensä vastaukseksi.

Euroopan unionin piireissä Sauli Niinistö tunnetaan. Suomen entinen valtiovarainministeri ja Euroopan Demokraattisen Unionin (EDU) puheenjohtaja muistetaan erinomaisena neuvottelijana ja suurena eurooppalaisena, joka vei Suomen EU:n ytimeen.

EU:ssa ei ole pöytiintarjoilua. Täällä ei pärjää nyhjäilemällä nurkissa ja kuljeskelemalla seinän vierustalla, niin ettei kukaan vain huomaisi. Sauli ei niin tee. Hän menee suoraan asiaan ja hoitaa sen, mikä meille kuuluu.

Tasavallan presidentillä pitää olla karismaa. Saulilla sitä on. Hän on kansainvälisesti arvostettu valtiomies, joka ei jätä ketään kylmäksi.

Tasavallan presidentillä pitää olla hyvät kansainväliset suhteet. Se ei tarkoita sitä, että korjataan George W. Bushin solmiota salamavalojen räiskeessä.

Hyvät suhteet tarkoittavat sitä, että päästään niihin pöytiin, joissa päätöksiä tehdään. Viime aikoina Suomea ei ole niissä näkynyt.

Hyvät suhteet hankitaan kovalla työllä ja kielitaidolla. Sauli on kansainvälisesti sisäsiisti, kielitaitoinen ja arvostettu työväen presidentti.
 
Alexander Stubbia ei kyllä voi mitenkään luonnehtia "raskaan sarjan eu-asiantuntijaksi".

Lisäksi toteaisin tähän että kouluruokailu on yksi parhaista piirteistä suomalaisessa koulujärjestelmässä, sitä en kyllä alkaisi muuttamaan maksulliseksi. Vaan sehän on nyt off-topiccia. No omasta puolestani tsemppiä Saulille.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom