Presidentinvaalikeskustelu: Niinistö vai Halonen?

EAA-valmisjuoma 24-pack

Pineapple Passion Fruit

1€/kpl
kuljetusala sanoi:
Ilman demareita/SAKta menisi arviolata 1 vuosi niin työviikko muutettaisiin 6-7 päiväiseksi, lomat tiputettaisiin puoleen, palkankorotuksista voitaisiin vain haaveilla jne jne.
Tämä on valitettava fakta jota edes paatunein kokoomuslainen ei pysty kiistämään.

Mistä nämä jutut oikein kumpuavat? Voin varmaan luokitella itseni kohta paatuneeksi kokoomuslaiseksi, mutta en silti kannata noita luettelemiasi asioita. Kenen äänillä luulet kokoomuksen nousevan valtaan, jos sellainen ihanuus pääsee joskus tapahtumaan, ja kenen asioita he silloin ajaisivat? Aivan käsittämätöntä. Niin, ja työtä tässä joutuu itsekin paiskimaan elääkseen, ilman optioita ja työsuhdemersua.
 
kuljetusala sanoi:
Ilman demareita/SAKta menisi arviolata 1 vuosi niin työviikko muutettaisiin 6-7 päiväiseksi, lomat tiputettaisiin puoleen, palkankorotuksista voitaisiin vain haaveilla jne jne. Tämä on valitettava fakta jota edes paatunein kokoomuslainen ei pysty kiistämään.
Niin uskomatonta paskapuhetta että eihän tässä jaksa edes väitellä. Eikö se juuri vasemmisto pitäisi 6-7 työpäivästä viikossa kun kannattajat voi nostaa päivärahaa useammalta päivältä? Ilman demareita palkat nousisi niillä jotka sen ansaitsee, eikä toisinpäin kuten nyt.
 
kuljetusala sanoi:
Tätä aihetta on aika kattavasti käsitelty tuolla presidentinvaalit ketjussa ja tulos on se että huomimatta siitä että on olemass myös reiluja työnantajia kuten herra lohikärme on yleissitovuudet/ammatiyhdistyliike välttämätön työntekijän etujen/palkkauksen säilyttämiseksi edes kohtuullisella tasolla. Laitoin ko ketjuun myös listan SAK saavutuksiata ja siellä on paljon myös sellaisia asioita joita moni pitää itsestään selvyyksinä(esim työturvallisuus,lomat,eläkejärjestelmä,lapsilisät,päivähoito). Kuitenkin ilman ay liikettä/demareita näitäkin etuja karsittaisiin hyvin nopeasti.
Ilman demareita/SAKta menisi arviolata 1 vuosi niin työviikko muutettaisiin 6-7 päiväiseksi, lomat tiputettaisiin puoleen, palkankorotuksista voitaisiin vain haaveilla jne jne.
Tämä on valitettava fakta jota edes paatunein kokoomuslainen ei pysty kiistämään. Välttämättömät työntekijät eli he keiden erityisosaaminen on firmalle täysin välttämätöntä ja korvaamatonta ja jotka eivät sairasta tai tee lapsia pärjäisivät myös tämän jälkeen mutta 80%-90% palkansaajista saisi niin pahasti takkiinsa että oksat pois.Edit Kyse on lej hieman suuremmasta mittakaavasta kuin yhden työnantajan mahdollisesta reiluudesta ja kukaan ei ole kiistänyt myöskään sitä etteikö työnantaja maksuja olisi tällähetkellä mahdollisesti liikaa. Kuitenkaan asiat eivät ole niin yksinkertaisia että alennetaan esim työnantaja maksuja niin hyöty siirtyy meille kaikille vaan asiaa pitää tarkastella kattavasti ja voi olla että työnantaja maksujen alentaminen ei ehkä, siis ehkä hyödyttäisikään ketään muuta kuin työnantajaa tällaisessa tilanteessa.
Huomioon kun tulee ottaa myös esim valtion tulojen aleneminen. Yksittäistapauksessa kuten lohikäärmeen ehkä mutta tapahtuisiko näin kuinka laajasti siitä en olisi täysin varma.

Tää nyt menee tähän oikeisto-vasemmisto -keskusteluun, mutta keskustellaan nyt sitten. Ensinnäkään tässä ei olla siirtymässä mihinkään äärikapitalistiseen yhteiskuntaan.

Jos yrittäminen on tehty helpoksi mahdollistaa se kenen tahansa ryhtymisen yrittäjäksi. Terve talous mahdollistaa mahdollistaa pääomien liikkumisen ja lainaamisen. Jos jokin ala on erityisen kannattava (eil omistajat saavat erittäin paljon rahaa sijoitukseen nähden), mikä estää ketä tahansa Matti Möttöstä ryhtymästä yrittäjäksi samalla alalla ja pikkasen pienemmillä katteilla, jolloin kilpailija jää auttamatta alakynteen. Tästä seuraa se, että hinnat laskevat ja hyöty siirtyykin kuluttajalle. Kuluttajalla jää enemmän rahaa käyttöön ja voidaan ostaa muita tuotteita tai sijoitaa rahoja. Kuluttajien parantunut likviditeetti taas aiheuttaa menekkiä.

Jos kootaan jonkinlaista yhteenvetoo hyötyjistä, saadaan seuraavia tuloksia. Suurin suora hyötyjä on omistaja/työnantaja. Markkinoiden tasaannuttua suurin välillinen hyötyjä on kuluttaja ja sitten työntekijät. Markkinat tasaavat nuo omistajien hyödyt hyvinkin nopeasti, jos vaan talouspolitiikka on riittävän vapaata.

Edelleen työvoiman välillisten kulujen leikkaminen ei vaikuta siihen bruttopalkkaan ollenkaan. Päinvastoin saattaa parantuneen työllisyystilanteen johdota syntyä kilpailua työvoimasta, joka omalta osaltaan nostaa palkkoja.
 
kuljetusala sanoi:
Tätä aihetta on aika kattavasti käsitelty tuolla presidentinvaalit ketjussa ja tulos on se että huomimatta siitä että on olemass myös reiluja työnantajia kuten herra lohikärme on yleissitovuudet/ammatiyhdistyliike välttämätön työntekijän etujen/palkkauksen säilyttämiseksi edes kohtuullisella tasolla.
Yleissitovuus ja ammattiyhdistysliike ovat tällä hetkellä työttömyyden vähentämisen esteitä. Minua ihmetyttää, mitä AY-liike tekee työttömien jäsentensä hyväksi.

kuljetusala sanoi:
Laitoin ko ketjuun myös listan SAK saavutuksiata ja siellä on paljon myös sellaisia asioita joita moni pitää itsestään selvyyksinä(esim työturvallisuus,lomat,eläkejärjestelmä,lapsilisät,päivähoito). Kuitenkin ilman ay liikettä/demareita näitäkin etuja karsittaisiin hyvin nopeasti.
Edelleenkin haluaisin nähdä sen Kokoomuksen salaisen puolueohjelman, jossa nämä suomalaisen järjestelmän peruselementit halutaan poistaa tai edes karsia.

kuljetusala sanoi:
Ilman demareita/SAKta menisi arviolata 1 vuosi niin työviikko muutettaisiin 6-7 päiväiseksi, lomat tiputettaisiin puoleen, palkankorotuksista voitaisiin vain haaveilla jne jne.
Wiuuuh! Se oli realismi, joka pakeni lopullisesti päästäsi.

kuljetusala sanoi:
Tämä on valitettava fakta jota edes paatunein kokoomuslainen ei pysty kiistämään.
Onneksi en sentään Kokoomukseen kuulu, mutta paatunut olen kyllä. Joudun kiistämään esittämäsi valitettavat faktat.
 
:jahas: Saatiin kuljetusala tännekin käsittään kaikkien sanomiset just niin kun itte haluaa ja väänteleen ne omiin tarpeisiin. Hyvä hyvä. Etkös se tosin ollut sinä joka ehdottelit, että tota tuubaa väännetään vaan siellä pressanvaalitredissä?

Sut nyt muutamaan kertaan sieltä jo naurettiin pihalle niin koita nyt pikkuhiljaa uskoa. Jäi se juttu tosin vähän kesken, että mitenkä ne työntekijät joustaa vapaaehtosesti jatkuvasti ja riistäjä työnantaja ei millonkaan missään....:hyper: ym. kuolemattomia väitteitä, että kokoomus/Niinistö ajaa maximissaan 10% kansan etuja...:lol2:
 
kuljetusala sanoi:
Ilman demareita/SAKta menisi arviolata 1 vuosi niin työviikko muutettaisiin 6-7 päiväiseksi, lomat tiputettaisiin puoleen, palkankorotuksista voitaisiin vain haaveilla jne jne..
Hmm... Vaikka kuinka laittaisin päälle riistokapitalistimoodini niin olen silti eri mieltä... Enkä edes elä siinä huumassa, että yrittäjyys olisi jotenkin pyhä ja ylimaallinen asia kuten jotkut tällä puolella istuvat välillä innostuvat ylihehkuttamaan yrittäjäjärjestöissä.

Asiassa tulee vain vastaa puhdas maalaisjärki: kun kaverit paiskovat oikeasti ja sydämellä läpi vuoden niin on oikeasti ilo lähettää heidät talvella viikoksi hangille ja kesällä neljäksi viikoksi kauas pois duunista. Loppuunpalaneesta, uupumuksesta tärisevästä työntekijästä ei ole mitään iloa firmalle, sen olen kantapään kautta oppinut. Sen sijaan kova ammattilainen joka pitää kiinni lomistaan ja vapaa-ajoistaan jaksaa työssään: hän on luova ja positiivinen ja hänen kanssaan on ilo painaa duunia tällaisessa pienessä firmassa. Työelämä erikoistuu jatkuvasti ja terve, tyytyväinen sekä hyvinvoiva työntekijä on painonsa arvoinen kullassa ja häntä kannattaa todellakin kohdella sen mukaisesti. Ja palkkauksesta: voin toki yrittää kiristää sitä ja ahnehtia itselleni enemmän. Lopputuloksia on silloin tasan kaksi: a) porukka lähtee kilpailijoille töihin b) työntekijät perustavat oman kilpailevan yrityksensä... Molemmissa tapauksessa olisin syvällä nesteessä, joten sitä palkkaa kannattaa maksaa mieluummin yli SAK:n vaatimusten kuin liian vähän.

OK, sen verran lievennystä, että firmani toimii ns. epätyypillisellä ERTO:laisella alalla, joten toiminta ja periaatteet poikkeavat hieman puhtaasti tuotannollisista aloista.
 
littledragon67 sanoi:
Työnantajana koen äärimmäisen loukkaavaksi väitteet, että työnantajapuoli olisi aktiivisesti kurjistamassa työntekijöiden asemaa ja tahtoisi pitää heitä orjuuteen verrattavissa olevissa olosuhteissa sekä epävarmuuden tilassa.

Joudun lisäämään heille maksettavaan palkkaan tehottoman yhteiskuntamme aiheuttamat työllistämisen sivukulut eli kertomaan heidän bruttopalkkauksensa kertoimella 1,5 tekee ainakin molempien hakijoiden palkkaamisen mahdottomaksi.

Tämä terveisnä täältä käytännön työelämästä.

Little Dragon, ymmärsinkö oikein että työllistät pitkälle koulutettuja henkilöitä jossain ns. korkean teknologian yrityksessä? Jos asia on näin niin missasit aikaisempien kirjoitusten pointin:

1.Kokoomuksen ja Sauli Niinistön vaaliohjelmassa halutaan alentaa huonosti palkattujen ammattien sivukustannuksia ja verotusta. Näitä ammatteja ovat mm. siivooja, ravintolatyöntekijä, pizzanpaistaja.

2.Pitkän koulutuksen vaativissa korkean teknologian ammateissa bruttopalkka on lähtökohtaisesti niin korkea että sitä kärsiikiin verottaa aika reippaasti. Jos joku IT-nörtti saa alkupalkkaa 3.000 euroa kuukaudessa niin kärsii siitä maksaa veroja tuhat euroa ihan kevyesti.

Koetetaan siis muistaa että on täysin eri asia vertailla jonkun IT-nörtin ja siivoojan palkkausta.

Ja kuten aikaisemmin todettiin, ainakin USA:n mallissa huonosti palkattujen alojen palkkakehitys on jäänyt täydellisesti jälkeen kaikista muista aloista. Tämä on johtanut siihen että ihmiset joutuvat hankkimaan 2-3 työpaikkaa pelkkään peruselämiseen.

littledragon67 sanoi:
Kun kaverit paiskovat oikeasti ja sydämellä läpi vuoden niin on oikeasti ilo lähettää heidät talvella viikoksi hangille ja kesällä neljäksi viikoksi kauas pois duunista. Loppuunpalaneesta, uupumuksesta tärisevästä työntekijästä ei ole mitään iloa firmalle, sen olen kantapään kautta oppinut. Sen sijaan kova ammattilainen joka pitää kiinni lomistaan ja vapaa-ajoistaan jaksaa työssään: hän on luova ja positiivinen ja hänen kanssaan on ilo painaa duunia tällaisessa pienessä firmassa. Työelämä erikoistuu jatkuvasti ja terve, tyytyväinen sekä hyvinvoiva työntekijä on painonsa arvoinen kullassa ja häntä kannattaa todellakin kohdella sen mukaisesti.

Tuon jälkimmäisen postisi perusteella voisin kuvitella että kyse ei ole mistään suorittavan tason siivousfirmasta vaan painatte jotain korkean teknologian hommaa ja työntekijät ovat viettäneet koulun penkillä melkoisen osan elämästään. ;)

lej sanoi:
Mä en usko olevani kovinkaan väärässä, jos väitän, että littledragon67:llä ei olisi mitään ongelmaa jatkossakaan maksaa työntekijöidensä samaa nettopalkkaa, kuin nyt, vaikka sivukulut laskisivatkin. Hän jopa saattaisi maksaa useammalle ihmiselle jopa hieman nykyistä korkeampaa nettopalkkaa.

Juu, mutta on täysin eri asia maksaa siivousfirmassa uudelle työntekijälle alkupalkkaa 1.000 euroa kuussa ja vaikkapa jossain ohjelmointifirmassa IT-nörtille 3.000 euroa kuussa. Näitä ei voi vertailla samassa sarjassa koska ne eivät ole samaa sarjaa.
 
protsku sanoi:
Little Dragon, ymmärsinkö oikein että työllistät pitkälle koulutettuja henkilöitä jossain ns. korkean teknologian yrityksessä? Jos asia on näin niin missasit aikaisempien kirjoitusten pointin:

1.Kokoomuksen ja Sauli Niinistön vaaliohjelmassa halutaan alentaa huonosti palkattujen ammattien sivukustannuksia ja verotusta. Näitä ammatteja ovat mm. siivooja, ravintolatyöntekijä, pizzanpaistaja.
Sivukulujen laskeminen ei koske pelkästään näitä, vaan kaikkia ammatteja. Noi nyt vaan ovat yksi esimerkki niistä aloista, joilla työllisyyttä voidaan nostaa nopeastikin, kun ei tarvitse jokaista esinahan venyttäjää laittaa tilastoja rumentamasta AMK:hon opiskelemaan alaa, jolla ei koskaan saa töitä.

protsku sanoi:
2.Pitkän koulutuksen vaativissa korkean teknologian ammateissa bruttopalkka on lähtökohtaisesti niin korkea että sitä kärsiikiin verottaa aika reippaasti. Jos joku IT-nörtti saa alkupalkkaa 3.000 euroa kuukaudessa niin kärsii siitä maksaa veroja tuhat euroa ihan kevyesti.

Koetetaan siis muistaa että on täysin eri asia vertailla jonkun IT-nörtin ja siivoojan palkkausta.
Luitko yhtään mitä esim. littledragon kirjoitti? Hän joutuu lyömään jokaisen bruttopalkan päälle kertoimen 1,5, jolloin 3000 euroa onkin 4500 euroa. 6000 euron palkan kohdalla puhutaan summasta 9000 euroa!

Kyse ei siis ollut siitä paljonkon työntekijöitä verotetaan. Eikä ole suoranaisesti missään vaiheessa ollutkaan. Verotus on vain yksi osa laajempaa ongelmaa.

Onko Protsku sun mielestä siis fiksua, että töynantajan kassasta pitää ottaa rahaa moninkerainen määrä, että Teppo Työntekijä voi ihailla palkkakuitissaan kohdassa 'maksetaan' 1300 euroa?

protsku sanoi:
Ja kuten aikaisemmin todettiin, ainakin USA:n mallissa huonosti palkattujen alojen palkkakehitys on jäänyt täydellisesti jälkeen kaikista muista aloista. Tämä on johtanut siihen että ihmiset joutuvat hankkimaan 2-3 työpaikkaa pelkkään peruselämiseen.
Tämä on täysin irrelevanttia tässä tapauksessa.
 
protsku sanoi:
Ja kuten aikaisemmin todettiin, ainakin USA:n mallissa huonosti palkattujen alojen palkkakehitys on jäänyt täydellisesti jälkeen kaikista muista aloista. Tämä on johtanut siihen että ihmiset joutuvat hankkimaan 2-3 työpaikkaa pelkkään peruselämiseen.

Edelleenkään ei olla siirtymässä tälläiseen malliin. Lisäksi tuohon vaikuttaa moni muukin asia, kuten koulutuspolitiikka.


Tuon jälkimmäisen postisi perusteella voisin kuvitella että kyse ei ole mistään suorittavan tason siivousfirmasta vaan painatte jotain korkean teknologian hommaa ja työntekijät ovat viettäneet koulun penkillä melkoisen osan elämästään. ;)

Tuo välillisten kustannusten ja verokevennysten ideahan on juuri siinä, että parannetaan työllisyystilannetta, jolloin kysynnän ja tarjonnan laki nostaa palkkoja. Niin kauan kun työttömiä on paljon, on työnantajalla mahdollisuus pompotella työntekijöitä enemmän.
 
protsku sanoi:
1.Kokoomuksen ja Sauli Niinistön vaaliohjelmassa halutaan alentaa huonosti palkattujen ammattien sivukustannuksia ja verotusta. Näitä ammatteja ovat mm. siivooja, ravintolatyöntekijä, pizzanpaistaja.

Jos laittaisit vaikka linkin tähän "vaaliohjelmaan".

2.Pitkän koulutuksen vaativissa korkean teknologian ammateissa bruttopalkka on lähtökohtaisesti niin korkea että sitä kärsiikiin verottaa aika reippaasti. Jos joku IT-nörtti saa alkupalkkaa 3.000 euroa kuukaudessa niin kärsii siitä maksaa veroja tuhat euroa ihan kevyesti.

Olisiko niin, että ne pitkän koulutuksen vaatineet ovat opiskelleet, koska olettavat että saavat siitä myös itse hyötyä? Tuolla aiemmin esitin keskiarvoisen laskelman, jonka mukaan korkeakoulutetulla menisi keskimäärin 71 vuotta saada ei-koulutettu kiinni palkkatuloissa. Miksi luulet että ne IT-nörtit jaksoivat elää köyhyysrajan alla opiskeluaikansa? Jotta saisivat saman palkan kuin siivooja?

Ja kuten aikaisemmin todettiin, ainakin USA:n mallissa huonosti palkattujen alojen palkkakehitys on jäänyt täydellisesti jälkeen kaikista muista aloista.

Newsflash: Huonosti palkattujen alojen palkkakehitys on jäänyt jälkeen muiden alojen palkkakehityksestä KAIKISSA maissa.
 

3 kpl M-Nutrition EAA+

Mango - Hedelmäpunssi - Sitruuna - Vihreä omena

-25%
protsku sanoi:
Juu, mutta on täysin eri asia maksaa siivousfirmassa uudelle työntekijälle alkupalkkaa 1.000 euroa kuussa ja vaikkapa jossain ohjelmointifirmassa IT-nörtille 3.000 euroa kuussa. Näitä ei voi vertailla samassa sarjassa koska ne eivät ole samaa sarjaa.
????????????? Sori, mutta mä en käsitä mistä puhut.
 
lej sanoi:
Onko Protsku sun mielestä siis fiksua, että työnantajan kassasta pitää ottaa rahaa moninkerainen määrä, että Teppo Työntekijä voi ihailla palkkakuitissaan kohdassa 'maksetaan' 1300 euroa?

On fiksua ja suorastaan välttämätöntä. Vai meinaatko Lej että valtio pystyy ilman verotuloja ylläpitämään sellaisia laitoksia kuin koulut, terveyskeskukset, sairaalat, palo- ja pelastustoimi, poliisi, armeija, maantiet ja rautatiet? Lisäksi pitäisi vielä repiä jostain rahaa sellaisiin menoeriin kuin taide ja kulttuuri.

Ja on suorastaan erinomaisen relevanttia ottaa huomioon se seikka että siivoojan alkupalkasta 1.000 euroa työnantajan todelliset kustannukset saattavat olla alle 500 euroa kuukaudessa mikäli kierrätetään ns. tukityöllistämisen piirissä olevaa työvoimaa valtion tukirahoilla. Voit olla varma että vakituista työpaikkaa ei perusteta koska silloin työnantajan pitäisi maksaa ihan itse se 1.500 euroa kuukaudessa saman siivoojan työllistämiseen.

Se taas, että IT-nörtti saa 3.000 euroa brutto ja työnantaja maksaa hänestä reaalisesti 4.500 euroa perustuu firman tekemään voittoon. Ohjelmistotuotantoa harjoittavan firman katteet ovat lievästi sanottuna eri sarjassa kuin siivousfirman. ;)
 
protsku sanoi:
Little Dragon, ymmärsinkö oikein että työllistät pitkälle koulutettuja henkilöitä jossain ns. korkean teknologian yrityksessä? Jos asia on näin niin missasit aikaisempien kirjoitusten pointin:
Ihan kertauksen vuoksi, mikä se pointti oli? Oliko se, että matalimpien tuloluokkien verotuksen alentaminen johtaa työntekijöiden maksamien palkkojen alentumiseen? Selitätkö tämän takana olevan logiikan, koska ainakaan itselleni se ei ole itsestäänselvä.

protsku sanoi:
1.Kokoomuksen ja Sauli Niinistön vaaliohjelmassa halutaan alentaa huonosti palkattujen ammattien sivukustannuksia ja verotusta. Näitä ammatteja ovat mm. siivooja, ravintolatyöntekijä, pizzanpaistaja.
Sepä olisikin aivan hirveää, jos sivukuluja alentamalla useammat työllistyisivät siivojiksi, ravintolatyöntekijöiksi tai pizzanpaistajiksi. On se vaan uskomaton kauhukuva, jossa työtä haluavat pääsisivät sitä myös tekemään. Verotuksen alentaminen se vasta kamalaa olisikin. Minua ainakin vituttaisi suunnattomasti, jos saisin enemmän palkastani käteen.

protsku sanoi:
2.Pitkän koulutuksen vaativissa korkean teknologian ammateissa bruttopalkka on lähtökohtaisesti niin korkea että sitä kärsiikiin verottaa aika reippaasti. Jos joku IT-nörtti saa alkupalkkaa 3.000 euroa kuukaudessa niin kärsii siitä maksaa veroja tuhat euroa ihan kevyesti.
Onko verottaminen, etenkään reippaasti, joku itseisarvo? Kivaahaan se on IT-nörtin kannalta, ettei saa naisia ja valtio vie vielä kolmasosan töissä ansaituista rahoista. Kyllähän siitä kärsii ihan kevyesti.

protsku sanoi:
Koetetaan siis muistaa että on täysin eri asia vertailla jonkun IT-nörtin ja siivoojan palkkausta.
IT-nörtin palkka on suurempi kuin siivoojan. Aika helposti luonnistui tuo palkkauksen vertailu. Mitä halusit sanoa oikeasti?

protsku sanoi:
Ja kuten aikaisemmin todettiin, ainakin USA:n mallissa huonosti palkattujen alojen palkkakehitys on jäänyt täydellisesti jälkeen kaikista muista aloista.
Onko joku muuttamassa Suomen järjestelmää USA:n kaltaiseksi, vai mistä oikein puhut?

Jippii, jo toinen presidentinvaalikeskustelu muuttui äärimmäisen kiinnostavaksi oikeisto-vasemmisto -väännöksi!
 
Joo ei tosiaan siivooja ja ohjelmoija paini samassa sarjassa. Siivoojan työolosuhteita voi aina huonontaa mutta osaava ohjelmoija lähtee pois yrityksestä jonnekin muualle. Tietty huonot ohjelmoijat ei uskalla lähteä mihinkään. Ei silti tee mieli äänestää sosiaalikommareita, ne nostaa kyllä mielellään sen 4000-5000 euron palkan, mutta tekeytyvät silti proletaareiksi.
 
protsku sanoi:
1.Kokoomuksen ja Sauli Niinistön vaaliohjelmassa halutaan alentaa huonosti palkattujen ammattien sivukustannuksia ja verotusta. Näitä ammatteja ovat mm. siivooja, ravintolatyöntekijä, pizzanpaistaja.

Tosiaan viittaappa johonkin konkreettiseen tulevaisuudessa, kun laitat sanoja Kokoomuksen tai Niinistön suuhun, ihan vaan omalta MuTu-pohjalta, niin kuin noissa NATO-kommenteissas. Ja turhana lisähuomiona niin ketäs sä nyt kritisoitkaan? Kokoomus haluaa sun mielestä alentaa mm. huonosti palkattujen verotusta? Tääkö on se ongelma?

protsku sanoi:
2.Pitkän koulutuksen vaativissa korkean teknologian ammateissa bruttopalkka on lähtökohtaisesti niin korkea että sitä kärsiikiin verottaa aika reippaasti. Jos joku IT-nörtti saa alkupalkkaa 3.000 euroa kuukaudessa niin kärsii siitä maksaa veroja tuhat euroa ihan kevyesti.

Vittu mä en tiedä edes miks näihin kommentoin, mutta 1) progressiivinen verotus. Kuulostaako tutulta? Se ON täällä käytössä. Eri asia miten järkevää se on. Toiseks, noi sun mutus mitä kenenkin mistä palkasta olis hyvä maksaa veroja ei oo :kakka: arvosia. Ihan vaan yleisenä huomiona. Jo pelkästään siltä pohjalta, että tuntuu noi kansantalouden perusteet olevan niin mahtavalla pohjalla.

protsku sanoi:
Koetetaan siis muistaa että on täysin eri asia vertailla jonkun IT-nörtin ja siivoojan palkkausta.

:jahas: Eli sama palkka kaikille ja sitä rataa vai kuinka? Koitas nyt muistaa, että täysin turhaa sun vääntää tollasia rautalankamalleja. Ne kertoo ei mitään ei mistään, paitsi ehkä jotain tosta sun maailmankuvasta ja asioiden hahmottamisesta.

edit: ja vittu tähän tääkin taas meni.
 
Ketju näyttää menevän aika pahasti sivuraiteelle, mutta laitan nyt itsekkin lisää tätä oikeisto-vasemmisto -ajattelua.

Ihmetyttää kyllä mistä nää vasemmiston mietteet tulevat. Esimerkiksi usein kuulee jotain "kokoomus lakkauttaa kirjastot ja koulut", "matalapalkkaisilla aloilla joutuu tekeen 2-3 työtä maksaakseen vuokran" ja "köyhät köyhtyvät entisestään ja rikkaat rikastuvat entisestään."

Nuo väitteet saattavat päteä johonkin hyvin äärikapitalistiseen ajattelumalliin, mutta hyvinvointiyhteiskuntaan ne eivät kuulu. Tämä ei ole binääriajattelua. Hyvään yhteiskuntamalliin kuuluu työstä ja yrittämisestä palitsemista, kuten myös heikomman auttamista, halpaa koulutusta ja hyvinvointipalveluita. Kyse on enemmänkin optimoinnista.

Lisäksi ihmetyttää ajattelutapa, että "veroalennuksista rikkaat hyötyvät eniten. Ihmiset ovat siis valmiita menettämään omia etuuksiaan sen vuoksi, että joku toinen menettää vielä enemmän.

Suosittu argumentti vasemmistolaisilta on myöskin tuloerot. Minkö ihmeen takia joku ei saisi tienata niin paljon kuin sielu sietää, jos kuitenkin sillä heikko-osaisella on asiat hyvin? Juuri ne suurituloiset rikkaat ovat ne jotka tämän yhteiskunnan pitävät elinvoimaisena. Lisäksi kun ihminen ylittää tietyn tulotason, rupeaa se kuluttamisen sijasta sijoittamaan rajojaan ja mitä enemmän tuloja, sitä enemmän sijoituksia. Sijoitukset taas auttavat juurikin työllisyystilannetta ja vähentävät sitä globalisaatiosta johtuvaa "maksimaalista voiton tavoittelua".
 
protsku sanoi:
On fiksua ja suorastaan välttämätöntä. Vai meinaatko Lej että valtio pystyy ilman verotuloja ylläpitämään sellaisia laitoksia kuin koulut, terveyskeskukset, sairaalat, palo- ja pelastustoimi, poliisi, armeija, maantiet ja rautatiet? Lisäksi pitäisi vielä repiä jostain rahaa sellaisiin menoeriin kuin taide ja kulttuuri.
En ole koskaan missään vaiheessa puhunut verojen poistamisesta, enkä edes dramaattisesta laskemista. Jos siis puhutaan absoluuttisesta verokertymästä. Saman summan, kun voi kerätä 50%:n veroilla 500:sta, tai 25%:n veroilla summasta 1000.

protsku sanoi:
Ja on suorastaan erinomaisen relevanttia ottaa huomioon se seikka että siivoojan alkupalkasta 1.000 euroa työnantajan todelliset kustannukset saattavat olla alle 500 euroa kuukaudessa mikäli kierrätetään ns. tukityöllistämisen piirissä olevaa työvoimaa valtion tukirahoilla. Voit olla varma että vakituista työpaikkaa ei perusteta koska silloin työnantajan pitäisi maksaa ihan itse se 1.500 euroa kuukaudessa saman siivoojan työllistämiseen.
Mikäli niitä sivukuluja oikeasti alennettaisiin niin ei tarvitsisi turvautua nykyisen tyyliseen kuvailemaasi kikkailun mahdollistavaan malliin. Ei elettäisi keksityn kysynnän ja keksityn tarjonnan maailmassa. Toisaalta tuo sinun kirjoittamasi juttu oli yhä sen verran hankala ainakin mulle sisäistää, että en ole varma ymmärsinkö. Edit: Uudessa maailman järjestyksessä ne kokonaiskustannukset työnantajalle olisivat huomattavasti pienemmät.
protsku sanoi:
Se taas, että IT-nörtti saa 3.000 euroa brutto ja työnantaja maksaa hänestä reaalisesti 4.500 euroa perustuu firman tekemään voittoon. Ohjelmistotuotantoa harjoittavan firman katteet ovat lievästi sanottuna eri sarjassa kuin siivousfirman. ;)
Tähän tarvittaisiin sellaista hymiötä, kun Spede lyö kämmenellä itseään otsaan ja ähkäisee.

MITÄ HELVETTIÄ SE SITTEN ON, KUN YRITYKSEN TULOJA VEROTETAAN???
 
Dean Kuntz sanoi:
Ei silti tee mieli äänestää sosiaalikommareita, ne nostaa kyllä mielellään sen 4000-5000 euron palkan, mutta tekeytyvät silti proletaareiksi.

lIhaa sanoi:
Ihan kertauksen vuoksi, mikä se pointti oli?

training_addict sanoi:
Eli sama palkka kaikille ja sitä rataa vai kuinka?

Lukekaa viesti #452. Siinä on ihan konkreettinen laskelma jos asia ei selviä muuten kuin rautalangasta vääntämällä. :)
 
protsku sanoi:
Se taas, että IT-nörtti saa 3.000 euroa brutto ja työnantaja maksaa hänestä reaalisesti 4.500 euroa perustuu firman tekemään voittoon. Ohjelmistotuotantoa harjoittavan firman katteet ovat lievästi sanottuna eri sarjassa kuin siivousfirman. ;)
Et taida ymmärtää pienten softafirmojen realismia. Palkkaa maksetaan 3000 euroa koska kukaan ei suostu sitä halvemmalla tekemään. Voitto tai kate on useimmissa firmoissa huono koska kilpailu on todella kovaa.

Näytäpä se todiste että siivousfirman kate on huonompi kuin ohjelmistoyrityksellä. Pitää muistaa että ohjelmoijat lorvivat töissä melko suuren osan tekemättä laskutettavaa työtä, siivojat eivät.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom