Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Lehtisellä näyttää meneen hyvin. Vastakaapa poliisina jo työskennelleet, että miltä tuntuu olla töissä tän tyylisellä työkeikalla?: http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/poliisi-tutkii-perhesurmaa-helsingissa/art-1288462011443.html
Onko tai miten on kyseisiin tilanteisiin valmentauduttu opiskeluaikana ja tuleeko nää esim. uniin vai unohtaako sen siliän tien ku töistä kotiin lähtee?
Joo tottakai otetaan ihminen kuka ei ole hölmöillyt 16-vuotiaana. Enemmänkin haluan edes mahdollisuuden hakea ja näyttää että ei tässä sen jälkeen ole moneen vuoteen mitään rikkeitä tullut ja teen kaikkeni päästäkseni koulutukseen. Haen vaikka kymmenen kertaa. En koe, että olisin yhtään enempää viivan ala- tai yläpuolella, mutta näin mustavalkoisen asia sitten kai nähdään.
Menetin itse kortin vuonna 2008 ylinopeudesta, lisäki toiset ylinopeussakot paria vuotta aikasemmin. Mulla meni kaksi ja puoli vuotta ennen kuin pystyin edes hakemaan kouluun. Hakuprosessissa rikkeistä puhuttaessa tulee olla ehdottoman rehellinen (lienee itsestäänselvyys?).
Ei mahdolliset rikkeet todellakaan edesauta kouluun pääsemistä, mutta ei ne estäkään. Itse aloitan opinnot reilun kuukauden kuluttua!
Tsemppiä hakuun!
Ei ole kokemusta poliisin töistä, muuten kuin viranomaisyhteistyön muodossa, mutta lyhyen työurani pohjalta vastaan, ettei mikään työ ole aina mukavaa. Töistä maksetaan palkkaa siksi, että niissä joutuu välillä tekemään asioita jotka mieluummin jättäisi tekemättä.Ja viimeiseksi, että onko oikeasti mukavaa se työ? Vastaako odotuksia?
No eipä oikeastaan. Harjoittelussa, kenttäjaksolla ja vielä ehkäpä vastavalmistuneena kuva duunista on vielä aika ruusuinen, eikä vihreänä vielä onneksi ymmärrä nähdä organisaation ja työn epäkohtia. Harjoittelussa ne juoppokeikatkin ovat usein lähes ainutkertaisia ja unohtumattomia kokemuksia.Kyllä se siinä ensimmäisen harjoittelujakson aikana alkaa hahmottua onko se sellaista työtä, mitä haluaa tehdä.
Miten erikoistuminen/uralla eteneminen? Miten, kauanko, minkä takia jne. :D Miten palkka nousee ylennyksillä?
Tähän haluaisin vastauksen joltain, kenellä oikeasti on kokemusta. Ei kiinnosta sivullisten "likasia pulsuja hyysäät" -kommentit.
Toki näin, tietämys työnkuvasta syvenee mitä enemmän tekee ja organisaatioon sekä työhön liittyvät huonot puolet tulevat varmasti paremmin selväksi kun työvuosia alkaa olla takana jo muutama.No eipä oikeastaan. Harjoittelussa, kenttäjaksolla ja vielä ehkäpä vastavalmistuneena kuva duunista on vielä aika ruusuinen, eikä vihreänä vielä onneksi ymmärrä nähdä organisaation ja työn epäkohtia. Harjoittelussa ne juoppokeikatkin ovat usein lähes ainutkertaisia ja unohtumattomia kokemuksia.
Ei sitä hengenlähtöä kieltämättä ihan konkreettisesti tule koko ajan ajateltua, mutta onhan se selvää että mitä vain voi tapahtua koska vain. En ole muuten koskaan tullut ajatelleeksikaan niin että muut eivät tiedostaisi sitä. Ei ole ainakaan ikinä tullut puheeksi omien harkkareiden kanssa. Kerran on ollut itsellä melko lähellä, ja kyllähän sitä hetken huokaili sen jälkeen.
Sen kyllä huomaa, että varsinkaan vanhemmalla väellä ei ole ihan iskostunut, että maailma on muuttunut. Edelleen mennään kämppiin sisään sen enempää miettimättä, ja ikinä ei ole mistään ovikontrollista yms. tietoakaan. Mennään kuten 80- luvullakin. "Ei ennenkään ole mitään käynyt". Taktinen ajattelu on jättänyt pari sukupolvea välistä. Harkkarit ovat sentään kiinnostuneita oppimaan taktiikkaa kun sitä heille opettaa, vanhemmat suorastaan ottavat itseensä jos kehtaa mainita joitain pikku puutteita.
Kiitos teille jotka vastasitte!
Piti ihan piruuttani laittaa mol.fi ja hakuun poliisi, löytyihän sieltä komisarion ja rikosylikonstaapelin virkaa. Molemmilla taisi se peruspalkka olla yli 3000e/kk, siihen vielä ne lisät?
No ei se kyllä "pääsääntöisesti paperihommia" ole. Joskus voi olla päiviä että paperisillisalaattia on tarjolla enemmän kuin omiksi tarpeiksi, mutta kyllä suurin osa työajasta menee muissa hommissa. Paperitöissä, niin kuin töissä ylipäätään, se organisointi ja järkevä työnjako tekevät paljon ja niillä leikataan papereiden pyörittelyyn käytettävä aika minimiin. Joillakin on toki tapana jakaa työt niin että toinen lukee lehteä ja toinen tekee kaiken ja hitaasti jotta ei tarvitse hankkia lisää töitä... mutta epäilen että noissa olisi korjaamisen varaa.
Asiaan liittymättä todettakoon että jännä miten allekirjoittaneen aikaisempi kirjoitus hengenlähtöön liittyen ei nostanut pintaan yhden yhtä kommenttia. Voisin kuvitella että "tullako töistä kotiin hengissä vai ei" on jokseenkin merkityksellinen ja sen kai pitäisi herättää jotain tunteitakin. Onko asia todella niin korkealentoinen että jää omaan arvoonsa vai onko asia kuitenkin kaikille kristallinkirkas?