Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
voin olla väärässä mutta pitäisi juosta ja 3kk on ilmottautumis aika eli halpa lennoilla tulis edullisemmaks jos viel jaksas jotain pientä tienistiä hankkia pimeenä;)
Mites tuolla työnteko sujuu ulkomaalaiselta? Onko vaikea saada tarvittavat lippulappuset, vai tarviiko sellasia ollenkaan? Entäs verotus ja muut pakolliset kulut? Niin, ja minkälainen lukaali sillä 500e/kk vuokralla irtoaa? Paljon kysymyksiä :D
Sanotaan näin että ns. "opiskelija-yksiön" saat Bangkokin keskustasta helposti alle 100e/kk, joka on vastaava + isompi kuin eism. Stadissa 600e/kk. Tuohon saa asumislisää 210e/kk, jos siis opiskelee Kelan hyväksymässä oppilaitoksessa ;) Joo, aivan asumislisästä jää vielä käteenkin eikä tässä kierretä mitään lakeja tai sääntöjä, se vain on niin. http://www.kela.fi
Vähän on jo kapeakatseista ja hölmöä heittää kuvia jostain poolilta tänne ja hakkua sitten koko Suomi paskaksi maaksi. Jos tosiaankin elää sitten vain siinä uima-altaan lähellä, eikä mene minnekään muualle, niin kai se sitten passaa. Eihän tässä suomalaisetkaan ole heitelleet kuvia joistain ökymestoista ja dissaa sen perusteella thaimaata.
Vedeään sitten samalla linjalla jos näin naurettavan lapsellisesti aletaan leikkimään.
Tervetuloa Thaimaaseen, vuoden vipit sille, joka löytää Suomesta vastaavanlaisia asuinalueita.
Mutta siis ulkomaille muuttamisesta, itse voisin mennä töiden perässä varmasti ulkomaille, etenkin Tukholmaan olisi kiva muuttaa ihan oikeasti, kuvailisi Ruotsin bodyskenee tänne ja sitärataa.
Ongelma tuossa on juurikin tuo rahantulon jatkuminen. Suomen palkkataso on vastaavasti x kertaa korkeammalla kuin noissa halpismaissa. Joten vastaavalle palkkatasolle kuin Suomessa tuskin ihan heti pääsee jossain Thaikuissa.Minua ainakin himottaa se, että normisuomalaisen palkalla niissä maissa voisi elelläkkin melko leveästi, juurikin niissä uima-allasmaisemissa.
On oikeastaan muutama vaihtoehto tämän toteuttamiseen:
1) säästää rahaa useampi vuosi vaikkapa täällä kotosuomessa ja sitten rykäistä sieltä kämppä ja maksella naurettavan halpoja vastikkeita. Elämiseen ei sen jälkeen liene tarvi paljoa rahaa.
2). Käydä välillä kotosuomessa töissä ja elellä osan ajasta lokoisasti jossain muualla.
3) Se mikä minulla olisi vaihtoehtona: olla tietty aika vuodesta ulkomailla projektitehtävissä suomalaisissa firmoissa ja niillä ansaitulla rahoilla vetelisi lonkkaa 3/4 osaa vuodesta.
4) hankkia kokopäivätöitä jostain kansallisesta firmasta, jossa maksetaan hyvää palkkaa.
Perusinssin palkoilla kun Suomessa ei juurikaan leveästi elellä, kun taas jossain muualla asiat voisivat olla toisin.
Turhaa oikeastaan alkaa vertailemaan maiden slummioloja, vaan pitäisi enemminkin miettiä onko suomalaisten average-ihmisen elintaso mahdollisesti jossain muualla parempi, ja miten homma täytyisi tehdä jotta se onnistuisi.
Jos on spurgu suomessa, niin on spurgu missä tahansa maassa.
Enemmänkin sitä, että onko jossain muualla average-ihmisten elintaso parempi kuin vastaavien suomalaisten average-ihmisten.Perusinssin palkoilla kun Suomessa ei juurikaan leveästi elellä, kun taas jossain muualla asiat voisivat olla toisin.
Turhaa oikeastaan alkaa vertailemaan maiden slummioloja, vaan pitäisi enemminkin miettiä onko suomalaisten average-ihmisen elintaso mahdollisesti jossain muualla parempi, ja miten homma täytyisi tehdä jotta se onnistuisi.
Jos on spurgu suomessa, niin on spurgu missä tahansa maassa.
Totta, tulot pitää tulla ihan jostain muualta kuin paikallisista firmoista. Näin ainakin arvelisin.Ongelma tuossa on juurikin tuo rahantulon jatkuminen. Suomen palkkataso on vastaavasti x kertaa korkeammalla kuin noissa halpismaissa. Joten vastaavalle palkkatasolle kuin Suomessa tuskin ihan heti pääsee jossain Thaikuissa.
Jatko-opiskelemaan mille tasolle?Hukkasin aikanaan vaihto-opiskelumahdollisuuden joten saako suomesta opintotukea jos hakee suoraan ulkomaille jatko-opiskelemaan? Tarkoitus olisi lähteä kauas.
Ja kumpikohan tuon jutun on oikeasti selvittänyt mm. Kelan kanssa, sinä vai minä? En laskisi kaikkia perlimerkkejä tuon sinun arvauksesi varaan ;)Asumislisä on 80% kämpän vuokrasta, joten siitä ei voi jäädä rahaa käteen.
Kaiken a ja o on tukikuukausien määrä, niitä on rajallinen määrä jokaista elävää henkilöä kohti. Parhaitan tuon saa selville soittamalla opintotukikeskukseen. Noin 72 niitä muistaakseni on kaikenkaikkiaan.Hukkasin aikanaan vaihto-opiskelumahdollisuuden joten saako suomesta opintotukea jos hakee suoraan ulkomaille jatko-opiskelemaan? Tarkoitus olisi lähteä kauas.
Asumislisä on 80% kämpän vuokrasta, joten siitä ei voi jäädä rahaa käteen.
Sveitsissä olisi kiva varmaan asua, en ole käynyt tosin.