Pois Suomesta thread...maybe forever!!!

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Topah
  • Aloitettu Aloitettu
Ei nyt mitään suurempia hinkuja ole Suomesta lähteä. Jos muutto ulkomaille tulisi pyrkisin kuitenkin pitäytymään Euroopassa. Mitään etelän helteitä ei ympäri vuoden jaksa erkkikään.
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Ei taida kauheasti juosta työttömyyskorvaukset thaikuissa. Toki voi aina kertoa asuvansa EU-maassa, mutta taisi niissäkin joku ilmottautumisaika olla tietyin väliajoin. Teoriassa ainakin.[/QUOTE]

voin olla väärässä mutta pitäisi juosta ja 3kk on ilmottautumis aika eli halpa lennoilla tulis edullisemmaks jos viel jaksas jotain pientä tienistiä hankkia pimeenä;)
 
voin olla väärässä mutta pitäisi juosta ja 3kk on ilmottautumis aika eli halpa lennoilla tulis edullisemmaks jos viel jaksas jotain pientä tienistiä hankkia pimeenä;)

Käsitääkseni työttömyyskorvauksia saa vain, jos on työttömänä työnhakijana EU-maassa tms. Mutta ainahan sitä voi lentää kolmeksi kuukaudeksi mihin huvittaa. Ketään sitä pysty selvittelemään kun korvaukset kilahtaa tilille.

Jokainen tekee tietenkin mitä haluaa, mutta aina naurattaa ne pummit jotka haukuu suomea ja sitä, miten paskasti asiat on täällä, mutta silti eletään suomen tuilla jossain muualla tekemättä mitään :D
 
Mites tuolla työnteko sujuu ulkomaalaiselta? Onko vaikea saada tarvittavat lippulappuset, vai tarviiko sellasia ollenkaan? Entäs verotus ja muut pakolliset kulut? Niin, ja minkälainen lukaali sillä 500e/kk vuokralla irtoaa? Paljon kysymyksiä :D

Käsittääkseni Thaimaaseen töihin mennäkseen tarvitsee omata "erikoisia kykyjä" jotta työlupa irtoaisi, ts. ei joutuisi julistetun ei-toivotuksi henkilöksi. Tässä on tietysti tuo "erikoisten" kykyjen määritelmä, sillä tuo sääntö on ymmärtääkseni Laosista / Burmasta / Kambodzasta tulevien halpatyöläisten pois pitämiseksi. Eli ehkä se ylemmän asteen tutkinto ja työkokemus riittää, mene ja tiedä.

Verotus on tämän mukaan 5-37%, 30% tuntui paikallisella yliopistolla suurin osa porukasta puhuvan, tiedä siitä sitten. Olisiko heidän oma palkka-arvionsa ja siihen perustuva verotus?

Pakollisiin kuluihin voisi ehkä arvioida vielä maan rajalle (tai viereiseen maahan) matkustamisen 3kk välein (visa run), onhan niitä visa-bussejakin tietysti, mutta luulisi moisen jo vähän tympivän. Jos on pysyvä oleskelulupa niin tätä ei varmaankaan tarvitse tehdä.

Kämppien (jos nyt jätetään hökkelimajoitukset pois) hinnat lähtevät jostain 2000 bahtista, lisää siihen sitten sähkö jota esim. ilmastointi haukkaa ilkeästi. Itse asustin sellaisessa.. oliskohan 20m2 huoneessa, mistä maksoin noin 7000 bahtia kuussa sähköineen. Tämä oli kylläkin kallis asumus kun oli varsin uusi, viereisestä olisi kuulemma saanut vastaavan johonkin 5000 bahtiin. 24h vartioitu ja jotain.

Itselläni meni reissulla (10kk) noin 10k euroa + lennot sinne ja takaisin, mutta siinä nyt tuli käytyä mm. hong kongista kääntymässä välillä viisumia leimaamassa, ostettua järkkäri ja muutenkaan en ollut koko aikaa penniä venyttämässä.


Mikä tuossa paikassa sitten viehättää?
Minua viehätti - mutta samalla myös vitutti - turhan tarkkojen sääntöjen puute. Kaikki ei ollut millilleen tai sekunnilleen, vaan toimi vähän sinnepäin soveltaen. Suomessa tarkkuutta on itselleni liikaa - siellä taas liian vähän. Jostain siitä väliltä olisi sopiva, se kultainen utopian keskitie.

Ihmiset olivat kanssa mukavia - välillä. Hyviä kavereita siellä useita, mutta kyllä se porukka osasi ärsyttääkin välillä, ja huolella. Ei siellä tuosta Miken mainitsemasta viereen juttelemaan tuppaavista siellä ollut ongelmaa - niin itsellä kuin lokaaleillakaan - sama "apatia" siellä oli julkisissa aina päällä. Tosin siellä ei masennuttu viikoksi jos joku tuli viereen istumaan.

Ilmastokin oli aika surkea. Ei ankea, mutta surkea. Jos pitää miettiä pitkään reittiä mitä kävelee, ettei osu aurinkoon matkalla, niin ei se nyt ihan yhtä juhlaa ole. Suomen kesä (kun ei sada) pesee sen ilmaston (bkk) kyllä aika 6-0 :)

Jossain saaristossa sitten on toki erinlaista, mutta siellä saa jo aika epeli olla, jos meinaa elantonsa tienata - sukelluskouluja, ravintoloita ja hotellejakin kun on jo joka kulmalla.

Ei silti, kyllä sitä itsekin voisi lähteä tuonne työhommiin vaikkapa vuodeksi, en usko että sinne pysyvästi mitenkään asettuisin. Ja Mikelle se paikka sopisi varmaan yhtä hyvin kuin isälleni, eli ei todellakaan :D
 
Vähän on jo kapeakatseista ja hölmöä heittää kuvia jostain poolilta tänne ja hakkua sitten koko Suomi paskaksi maaksi. Jos tosiaankin elää sitten vain siinä uima-altaan lähellä, eikä mene minnekään muualle, niin kai se sitten passaa. Eihän tässä suomalaisetkaan ole heitelleet kuvia joistain ökymestoista ja dissaa sen perusteella thaimaata.

Vedeään sitten samalla linjalla jos näin naurettavan lapsellisesti aletaan leikkimään.

Tervetuloa Thaimaaseen, vuoden vipit sille, joka löytää Suomesta vastaavanlaisia asuinalueita.

2.jpg


Bukettii

slum.jpg


Tässä mesta josta uima-allaskuvat ovat otettu, sama kaupunki.

0,,1513766_1,00.jpg


Mutta siis ulkomaille muuttamisesta, itse voisin mennä töiden perässä varmasti ulkomaille, etenkin Tukholmaan olisi kiva muuttaa ihan oikeasti, kuvailisi Ruotsin bodyskenee tänne ja sitärataa.
 
Mulle on jostain vähän salakavalasti hiipinyt mieleen väliaikainen muutto ulkomaille... aluksi voisi kokeilla jotain lyhyempää, vaikka n. puolen vuoden keikkaa. Kävin kesällä ensimmäistä kertaa ulkomailla, enkä ikinä voinut kuvitellakaan, että oikeasti sellaista 'maailmaa' on olemassa. Tahtoo takaisin katsomaan, että olisiko se niin ruusuista, mitä olen nyt kuvitellut. Jos ei, niin sitten takas Suomeen vaan. Kokemusta rikkaampana sieltä vaan palattaisi...

Inhoon Suomen kylmyyttä, pimeyttä ja ihmisistä juuri tuota epäsosiaalisuutta. Tokihan on myös kaikkia hyviä puolia, en sitäkään ala kieltämään. Mutta Suomessa mua enää pidättelee poikaystävä ja asunto, joka ostettiin vuos sitten. Nykyinen työni ei ole kiinnipitämisen arvoinen ja tiedän, että ystävät säilyisivät, vaikka välimatkaa olisikin vähän useampi kilometri ;)

Poikaystävä ei ajatuksesta ole niinkään innostunut, joten en oikeastaan tiedä, mitä tekisin. Haluan kokea sen, ettei jää vanhana harmittamaan. Mutta jätänkö vai miehen tänne.. ok, tää menis ehkä paremmin jo ongelmia parisuhteessa-trediin...


Edit: Tarviikohan nyt oikeesti toisten kommenteista hermostua. Jokaisessa maassa on ne omat huonot ja hyvät puolens, right?
 
Sanotaan näin että ns. "opiskelija-yksiön" saat Bangkokin keskustasta helposti alle 100e/kk, joka on vastaava + isompi kuin eism. Stadissa 600e/kk. Tuohon saa asumislisää 210e/kk, jos siis opiskelee Kelan hyväksymässä oppilaitoksessa ;) Joo, aivan asumislisästä jää vielä käteenkin eikä tässä kierretä mitään lakeja tai sääntöjä, se vain on niin. http://www.kela.fi

Asumislisä on 80% kämpän vuokrasta, joten siitä ei voi jäädä rahaa käteen. :)
 
Vähän on jo kapeakatseista ja hölmöä heittää kuvia jostain poolilta tänne ja hakkua sitten koko Suomi paskaksi maaksi. Jos tosiaankin elää sitten vain siinä uima-altaan lähellä, eikä mene minnekään muualle, niin kai se sitten passaa. Eihän tässä suomalaisetkaan ole heitelleet kuvia joistain ökymestoista ja dissaa sen perusteella thaimaata.

Vedeään sitten samalla linjalla jos näin naurettavan lapsellisesti aletaan leikkimään.

Tervetuloa Thaimaaseen, vuoden vipit sille, joka löytää Suomesta vastaavanlaisia asuinalueita.


Mutta siis ulkomaille muuttamisesta, itse voisin mennä töiden perässä varmasti ulkomaille, etenkin Tukholmaan olisi kiva muuttaa ihan oikeasti, kuvailisi Ruotsin bodyskenee tänne ja sitärataa.

Minua ainakin himottaa se, että normisuomalaisen palkalla niissä maissa voisi elelläkkin melko leveästi, juurikin niissä uima-allasmaisemissa.

On oikeastaan muutama vaihtoehto tämän toteuttamiseen:

1) säästää rahaa useampi vuosi vaikkapa täällä kotosuomessa ja sitten rykäistä sieltä kämppä ja maksella naurettavan halpoja vastikkeita. Elämiseen ei sen jälkeen liene tarvi paljoa rahaa.

2). Käydä välillä kotosuomessa töissä ja elellä osan ajasta lokoisasti jossain muualla.

3) Se mikä minulla olisi vaihtoehtona: olla tietty aika vuodesta ulkomailla projektitehtävissä suomalaisissa firmoissa ja niillä ansaitulla rahoilla vetelisi lonkkaa 3/4 osaa vuodesta.

4) hankkia kokopäivätöitä jostain kansallisesta firmasta, jossa maksetaan hyvää palkkaa.


Perusinssin palkoilla kun Suomessa ei juurikaan leveästi elellä, kun taas jossain muualla asiat voisivat olla toisin.

Turhaa oikeastaan alkaa vertailemaan maiden slummioloja, vaan pitäisi enemminkin miettiä onko suomalaisten average-ihmisen elintaso mahdollisesti jossain muualla parempi, ja miten homma täytyisi tehdä jotta se onnistuisi.
Jos on spurgu suomessa, niin on spurgu missä tahansa maassa.
 
Itse olen ollut muutamassa maassa työkomennuksilla, mm. lähi-idässä. Omien kokemusten perusteella Suomi on kyllä loppujen lopuksi varsin hyvä maa. Sää on välillä vähän hankala, mutta ei mikään älyttömän huono kuitenkaan, ainakaan pk-seudulla. Aika monessa lämpimässä maassa on kesäisin tukahduttavan kuuma, mikä ei todellakaan ole mukavaa arkipäivinä. Ilmastointi on myös pidemmän päälle aika rasittava.

Loppujen lopuksi ilmaston merkitys elämänlaatuun on ainakin minulle aika mitätön. Kyllä ne n+1 muuta asiaa jotka Suomessa toimii hienosti, on paljon tärkeämpiä arkielämässä. Meillä on kuitenkin lämpimät talot, joten talven pienet pakkasetkaan ei tunnu missään. Sitäpaitsi esim. prätkällä on Suomessa kiva ajella keväällä/syksyllä, kun ei tarvitse hikoilla ajokamat päällä +40C helteessä. :D

Se on totta, että jos on huippukoulutettu ja valmis tekemään _paljon_ töitä, niin tietyissä muissa maissa voi tienata todella paljon ihan palkkatyöläisenä. Toisaalta koko tässä maassa ei ole kovin montaa ihmistä, joilla on realistisia edellytyksiä päästä huipulle esim. Lontoossa tai Nykissä. Yrittäjä taas Suomessakin voi päästä miljoonatuloihin. Toisaalta överisuuret tulotkaan ei loppujen lopuksi vaikuta hirveästi elämänlaatuun. Aika moni suomalainen tienaa kuitenkin ns. riittävästi, mikä mahdollistaa ihan tasokkaan elämän.
 
Minua ainakin himottaa se, että normisuomalaisen palkalla niissä maissa voisi elelläkkin melko leveästi, juurikin niissä uima-allasmaisemissa.

On oikeastaan muutama vaihtoehto tämän toteuttamiseen:

1) säästää rahaa useampi vuosi vaikkapa täällä kotosuomessa ja sitten rykäistä sieltä kämppä ja maksella naurettavan halpoja vastikkeita. Elämiseen ei sen jälkeen liene tarvi paljoa rahaa.

2). Käydä välillä kotosuomessa töissä ja elellä osan ajasta lokoisasti jossain muualla.

3) Se mikä minulla olisi vaihtoehtona: olla tietty aika vuodesta ulkomailla projektitehtävissä suomalaisissa firmoissa ja niillä ansaitulla rahoilla vetelisi lonkkaa 3/4 osaa vuodesta.

4) hankkia kokopäivätöitä jostain kansallisesta firmasta, jossa maksetaan hyvää palkkaa.


Perusinssin palkoilla kun Suomessa ei juurikaan leveästi elellä, kun taas jossain muualla asiat voisivat olla toisin.

Turhaa oikeastaan alkaa vertailemaan maiden slummioloja, vaan pitäisi enemminkin miettiä onko suomalaisten average-ihmisen elintaso mahdollisesti jossain muualla parempi, ja miten homma täytyisi tehdä jotta se onnistuisi.
Jos on spurgu suomessa, niin on spurgu missä tahansa maassa.
Ongelma tuossa on juurikin tuo rahantulon jatkuminen. Suomen palkkataso on vastaavasti x kertaa korkeammalla kuin noissa halpismaissa. Joten vastaavalle palkkatasolle kuin Suomessa tuskin ihan heti pääsee jossain Thaikuissa.
 
Perusinssin palkoilla kun Suomessa ei juurikaan leveästi elellä, kun taas jossain muualla asiat voisivat olla toisin.

Turhaa oikeastaan alkaa vertailemaan maiden slummioloja, vaan pitäisi enemminkin miettiä onko suomalaisten average-ihmisen elintaso mahdollisesti jossain muualla parempi, ja miten homma täytyisi tehdä jotta se onnistuisi.
Jos on spurgu suomessa, niin on spurgu missä tahansa maassa.
Enemmänkin sitä, että onko jossain muualla average-ihmisten elintaso parempi kuin vastaavien suomalaisten average-ihmisten.

vrt. Dippainssit suomessa vs. Dippainssit Ruotsissa/Saksassa/kanadassa jne.
Dippainssin tilalle sitte mikä vaa ammatti, se oli vain esimerkki

Ja sen jälkeen voi miettiä että otetaanko vääränmaalaista suomesta tullutta siinä toisessa maassa ikinä lähellekkään samalle tasolle. Miten rasismi, ihmisoikeudet, tuleeko ulkomaalaisuus-lasikatto vastaan, jne.
Sitten kannattaa verrata niitä oikeasti käteenjääviä tuloja, ja vieläpä ostovoimakorjattuna, niin sen parempi.

JA EHDOTTOMASTI:: ei voi enempää korostaa! realismia tähän väliin: Kannattaa todellakin vertailuissa muistaa se että vaikka jos tulee siihen tulokseen että taloudellisesti olisi kannattavampaa asua muualla, ja muutenkin haluaa asua muualla, niin vertaa suomalaisten palkkoja suomen somalien palkkoihin. Kuitenkin muualla olet ihan yhtä arvokas kun kaikki raiskarimusulmaanit täällä. Kannattaa ottaa selvää miten europpalaisiin maahanmuuttajiin kohdemaassa suhtaudutaan. Ja paljon voi saada rahaa jos on se maahanmuuttaja.

Ja kannattaa kanssa verrata muiden maiden työttömyysasteita, ja tulomediaania, ei keskiarvoa.

Sitten voidaan vetää jotain johtopäätöksiä talouspuolesta.
Muuttoautokuvio kannattaa ottaa huomioon. Kannattaa tosiaan miettiä sellainen auto joka pitää hintansa 3 vuotta hyvin, ja mikä on todella kallis suomessa, mutta halpa muualla. vaikka ford mustang amerikanvuosilta tai BMW x5 saksasta tjsp. Ja laskea samalla paljon se nostaa rahallista hyötyä siitä että on ulkomailla.

Ite ottaisin huomioon senkin, millainen ilmasto maassa on;) Vaikka toisaalta voisin todella mielelläni muuttaa Kanadaan. Omista preferensseista sellainen huomio, että jokainen tietenkin omaa oman ainutlaatuisen listansa. Mun oma on vaan esimerkkinä, missä haluais asua: 1.Aussit 2.Florida 3. Kanada, 4.Amsterdam 5. UK. 6. Saksa 7. Suomi/Ruotsi.

Sitten jos ihan aidosti vaan haluaa lähteä pois, niin voi vähän vähemmän painottaa tuloasioita, mutta köyhäksi mamupummiksi ei imo kannata lähteä.
 
Ongelma tuossa on juurikin tuo rahantulon jatkuminen. Suomen palkkataso on vastaavasti x kertaa korkeammalla kuin noissa halpismaissa. Joten vastaavalle palkkatasolle kuin Suomessa tuskin ihan heti pääsee jossain Thaikuissa.
Totta, tulot pitää tulla ihan jostain muualta kuin paikallisista firmoista. Näin ainakin arvelisin.
 
Hukkasin aikanaan vaihto-opiskelumahdollisuuden joten saako suomesta opintotukea jos hakee suoraan ulkomaille jatko-opiskelemaan? Tarkoitus olisi lähteä kauas.
 
Hukkasin aikanaan vaihto-opiskelumahdollisuuden joten saako suomesta opintotukea jos hakee suoraan ulkomaille jatko-opiskelemaan? Tarkoitus olisi lähteä kauas.
Jatko-opiskelemaan mille tasolle?

Normaaliyliopistoihin saa.

Tohtoritasosta en tiiä, palkal ne siel on, mitä ite tunnen yhen tohtoriopiskelijan

nimim mieluusti ulkomaille yliopistoon ensivuonna
 
Niin, mikä se perimmäinen syy muuttoon sitten on...? Jos se on elintaso, niin tämähän menee arvomaailmakeskusteluksi. Minkä arvon annat materialle ja minkä taas sille, että ystävät + sukulaiset ovat lähellä, jne. Muuttaako muualle vain siksi, että voi "elää herroiksi" ja onko se tärkeää? Vai oliko se sittenkin se loska ja räntä, jota lähtee pakoon.

Onko se elämää, että on palmu, uima-allas ja appelsiini? Oikeasti?
 
Asumislisä on 80% kämpän vuokrasta, joten siitä ei voi jäädä rahaa käteen. :)
Ja kumpikohan tuon jutun on oikeasti selvittänyt mm. Kelan kanssa, sinä vai minä? En laskisi kaikkia perlimerkkejä tuon sinun arvauksesi varaan ;)

Hukkasin aikanaan vaihto-opiskelumahdollisuuden joten saako suomesta opintotukea jos hakee suoraan ulkomaille jatko-opiskelemaan? Tarkoitus olisi lähteä kauas.
Kaiken a ja o on tukikuukausien määrä, niitä on rajallinen määrä jokaista elävää henkilöä kohti. Parhaitan tuon saa selville soittamalla opintotukikeskukseen. Noin 72 niitä muistaakseni on kaikenkaikkiaan.
 
Asumislisä on 80% kämpän vuokrasta, joten siitä ei voi jäädä rahaa käteen. :)

Vaikka huppe nyt puhuukin paskaa niin ettei meinaa pöntöstä sisään mahtua noista sadan euron opiskelijakämpistä, niin tuo "rahaa jää käteen" oli kyllä totta; ulkomailla opiskeltaessa (esm. opiskelijavaihto) kela maksaa sen maksimimäärän asumislisää riippumatta siitä, paljonko vuokra on. Eli esim. itse sain sen täyden, mitä jotain 200e? vaikka vuokra oli noin 160e.
 
Sveitsissä olisi kiva varmaan asua, en ole käynyt tosin.

Vaikka keskustelu elää omiaan jo, niin tähän on pakko vastata, kun kerran itse Sveitsissä asun. Edellinen pitkä postaus hävis bittiavaruuteen, mutta jospa tällä kertaa sitten...

+ julkinen liikenne on hyvä

+ kevyt liikenne huomioidaan autoilijoiden puolesta

+ maisemat

+ turvallinen ja siisti yhteiskunta

+ matalat verot

- pakolliset vakuutukset, ovat pahus kalliita

- vanhoillisuus, naiset hoitavat kotona lapsia

- kalleus, kaikki maksaa, paitsi autot

- kieli, saksaa sen olla pitäisi, mutta yritä nyt näiden puheesta selvää saada, englanti ei ole toinen kotimainen kuten Suomessa monilla.

Ihmiset ovat varakkaita, mutta eivät sillä pröystäile, tai no autot on usein melko kalliita merkkejä.

Juoppoja näkyy isommissa kaupungeissa, päihdenuorista on jonkin verran ongelmia. Maahanmuuttajiin suhtaudutaan nihkeästi, osa haluaisi sulkea rajat. Toiset taas tykkäävät skandinaaveista, mutta eivät saksalaisista ja itä-eurooppalaisista ja osalle on tietty yks hailee mistä ihminen on kotoisin.

Kaupungeissa on vähän väliä jos jonkinmoista kinkeriä menossa ja varsinkin Zurich tuntuu elävältä paikalta, vähän väliä on jotain festaria tai tapahtumaa.

Suomesta emme lähteneet pois paskojen olojen takia tms. vaan eteen tuli ns. puun takaa mahdollisuus tulla tänne ja näin teimme. Suomeen palaamme joskus joidenkin vuosien kuluttua. Siihen asti nautimme upeasta luonnosta, elämästä täällä, opettelemme kielen kunnolla ja nautimme sveitsiläisestä kulttuurista ja ihmisistä.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom