- Liittynyt
- 16.5.2005
- Viestejä
- 14
- Ikä
- 44
Pizza 1350g, 1459kcal, P137g (37%), H55g (15%), R80,2g (49%)
Pohja:
120g vehnälesettä
120g munaa (kuorineen punnittu á noin 60g)
30g rypsiöljy
¼tl suolaa
2tl leivinjauhetta
100g juustoa ( Valio, Edam 17%)
2-4dl vettä
Täyte:
250g kanan rintafile
60g sipulia
150g ananas
120g munaa (kuorineen punnittu á noin 60g)
1prk /400g tomaattimurskaa
Ruskista kananrinta fileet teflonpannulla, voit lisätä pannulle hiukan vettä, niin fileistä ei tule kuivia. Pilko sipuli, fileet ja (ananas). Laita uuni lämpiämään 250 asteeseen.
Sekoita kuivat aineet kulhossa, lisää 2kpl munia, öljy ja sopivasti vettä, että saat taikinasta suht tasaista.
Lusikoi tavara pellille leivinpaperin päälle ja levitä tasaiseksi (noin 10min sitten oma valmis pizzani oli todella ohut ja kesti hyvin kasassa, vaikka tässä vaiheessa näyttikin aika huteralta), lisää juustoraaste/ ohuet juustosiivut pohjan päälle sitomaan kokonaisuutta ( en ole varma onko välttämätöntä, mutta “taikina” kuitenkin suht rakeinen, että en tiedä kestääkö biitit kasassa ilman juustoa).
Lusikoi tomaattimurska tasaisesti juuston päälle. Ripottele sipuli, filepalat sekä ananas tasaisesti. Riko 2kpl kananmunaa lasiin, hajoita koostumus ja kaada varovasti tasaisesti koko satsin päälle.
Tyrkkää uuniin 250 astetta/ n.15-20min, ota uunista ja anna jäähtyä kunnolla, koska kananmunat pohja "taikinassa" sitovat paremmin kun ovat jäähtyneet kunnolla. Voi toki syödä lautaseltakin heti kuumana. Itse vetelen mielummin käsin. heh... sehän oli hyvin sanottu.. Niin ja pizza maustetta jossain välissä päälle.
Tavaraa tuli pellillinen ja maku oli Kannattaa kokeilla. Oli pakko keksiä vehnäleseelle uusia käyttötarkoituksia, kun ostin 8 egellä suoraan myllystä 40kg ;)
niin ja btw oli muuten eka postaus...
Terv. Jan80
Pohja:
120g vehnälesettä
120g munaa (kuorineen punnittu á noin 60g)
30g rypsiöljy
¼tl suolaa
2tl leivinjauhetta
100g juustoa ( Valio, Edam 17%)
2-4dl vettä
Täyte:
250g kanan rintafile
60g sipulia
150g ananas
120g munaa (kuorineen punnittu á noin 60g)
1prk /400g tomaattimurskaa
Ruskista kananrinta fileet teflonpannulla, voit lisätä pannulle hiukan vettä, niin fileistä ei tule kuivia. Pilko sipuli, fileet ja (ananas). Laita uuni lämpiämään 250 asteeseen.
Sekoita kuivat aineet kulhossa, lisää 2kpl munia, öljy ja sopivasti vettä, että saat taikinasta suht tasaista.
Lusikoi tavara pellille leivinpaperin päälle ja levitä tasaiseksi (noin 10min sitten oma valmis pizzani oli todella ohut ja kesti hyvin kasassa, vaikka tässä vaiheessa näyttikin aika huteralta), lisää juustoraaste/ ohuet juustosiivut pohjan päälle sitomaan kokonaisuutta ( en ole varma onko välttämätöntä, mutta “taikina” kuitenkin suht rakeinen, että en tiedä kestääkö biitit kasassa ilman juustoa).
Lusikoi tomaattimurska tasaisesti juuston päälle. Ripottele sipuli, filepalat sekä ananas tasaisesti. Riko 2kpl kananmunaa lasiin, hajoita koostumus ja kaada varovasti tasaisesti koko satsin päälle.
Tyrkkää uuniin 250 astetta/ n.15-20min, ota uunista ja anna jäähtyä kunnolla, koska kananmunat pohja "taikinassa" sitovat paremmin kun ovat jäähtyneet kunnolla. Voi toki syödä lautaseltakin heti kuumana. Itse vetelen mielummin käsin. heh... sehän oli hyvin sanottu.. Niin ja pizza maustetta jossain välissä päälle.
Tavaraa tuli pellillinen ja maku oli Kannattaa kokeilla. Oli pakko keksiä vehnäleseelle uusia käyttötarkoituksia, kun ostin 8 egellä suoraan myllystä 40kg ;)
niin ja btw oli muuten eka postaus...
Terv. Jan80