Siis nuo omega-3 ja omega-6 ovat molemmat monityydyttämättömiä. Siihen oli joku oleellinen syy miksi vaikka niiden välinen suhdeluku olisi juuri oikea, niitä ei saa kuitenkaan ihan liikaa saada. Muistelisin että kyse oli siitä, että se mitä rasvaa syöt, määrittelee solukalvojesi koostumuksen hyvin pitkälle, ja noi monityydyttämättömät härskiintyy helpommin kun kertatyydyttämättömät. Kertatyydyttämättömillä ei tainnut juuri haittavaikutuksia olla, joten siksi suurin osa rasvoista sai olla niitä.
Ja juu, tietysti jos siinä möllerissä ei olisi tyydyttyneitä lainkaan, se olisi parempi kuin että niitä on. Sillä varmastikin ruoasta niitä tyydyttyneitä muutenkin saa helposti liikaa. Mutta kertyykö möllerin päiväannoksesta muka jotain merkittävää määrää tyydyttyneitä päivässä?
Itse päädyinkin sitten vaan ostamaan pellavaöljyä, kun ei ruokakaupassa ollut sitä e-epaa, eikä jaksanut kauemmas lähteä. Kokeilen tuota nyt yhden pullollisen ja mietin sit lisää.